Corona & Hoe wij werken

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Corona & zekerheid binnen de mogelijkheden om wél op reis te gaan

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de invloed van het Corona-virus op uw (om)geboekte of toekomstige reis. Dagelijks worden wij geconfronteerd met informatie en wijzigende maatregelen rondom COVID-19. Wij volgen vanzelfspreken de adviezen en richtlijnen op de voet van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het RIVM en de brancheorganisaties (SGR, VvKR, ANVR). Daarnaast staan wij in nauw contact met onze lokale partners en leveranciers (u leest er hieronder meer over). Alles bij elkaar staan uiteraard uw welzijn en een veilige reis bij ons centraal!

Terwijl het verlangen om te reizen groeit zijn het nog onzekere tijden, maar met de (wereldwijde) vaccinaties, (snel)testen, proef-vakanties en de aangekondigde komst van een ‘Covid-certificaat’ (ws. eind juni) komt er (ook voor ons) ‘licht aan het einde van de tunnel’.

Vanaf 15 mei 2021 is het ‘generieke reisadvies’ vervangen door een (genuanceerd/afgewogen) advies per land. Heel voorzichtig zijn een aantal landen op ‘geel’ gegaan en zullen er vanaf nu dagelijks/wekelijks aanpassingen volgen. Binnenkort wordt het ‘Green certificate’ voor Europa verwacht, waarbij er met meer vrijheid gereisd kan worden als mensen gevaccineerd zijn, recent corona gehad hebben (dus antistoffen) of een negatief testbewijs kunnen tonen; naar verwachting zal dit in juni ingevoerd worden, waarmee de reismogelijkheden voor de zomer in ieder geval binnen Europa vergroot zullen worden. Wellicht gaan ook bestemmingen buiten Europa dit ‘bewijs’ hanteren om Europese / Nederlandse reizigers deze (na)zomer te kunnen verwelkomen, want daar wordt in veel landen reikhalzend naar uitgekeken.

Het aanpassen van reisadviezen wordt heel zorgvuldig gedaan. Het hangt enerzijds af van de situatie in Nederland en of landen ‘onze reizigers willen hebben’. Daarbij wordt er gekeken naar het aantal besmettingen per 100.000 inwoners en wordt er aanvullende informatie ingewonnen bij lokale overheden, bedrijven, reisorganisaties, lokale betrouwbare pers en Nederlandse (hulp)organisaties die in een land werken. Ook vindt overleg plaats met andere landen van de Europese Unie. Het kan soms voorkomen dat twee landen een verschillend reisadvies geven; “ieder land maakt uiteindelijk zelf een afweging op basis van alle beschikbare informatie”, zo laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Welke landen in Europa én verre bestemmingen volgens onze overheid wanneer verantwoord bezocht kunnen worden zal steeds geactualiseerd worden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (wijsopreis.nl / nederlandwereldwijd.nl ).

Aangevuld met de informatie van onze (lokale) partners wereldwijd en lokale overheden monitoren wij zo goed mogelijk de actuele, lokale situatie, voor een zo goed mogelijk reisadvies.

Contact met onze omgeboekte reizigers

Het afgelopen jaar hebben wij de meeste van onze reizigers kunnen helpen met het omboeken van hun eerder geboekte rondreis naar een later moment in 2021. Veel reizigers die t/m mei en juni zouden reizen hebben wij (opnieuw) omgeboekt naar een later moment dit jaar of naar 2022. Wij wachten samen met de andere reizigers de ontwikkelingen af en verwachten dat er vanaf de (na)zomer van 2021 weer gereisd kan worden naar  onze bestemmingen in Europa of verder weg.

We houden uiteraard contact met onze (om)geboekte reizigers en zullen iedereen vanzelfsprekend persoonlijk informeren; we doen dat in volgorde van vertrekdatum. Ook zijn we altijd bereikbaar om tussentijds te ‘sparren’ en mee te denken over de mogelijkheden. Wij willen er in ieder geval alles aan doen om iedere zorgvuldig geplande rondreisopmaat te realiseren in 2021 -mits uiteraard veilig en verantwoord- óf op een later moment/in 2022 als dat aan de orde zou zijn.

Flexibele boekingsvoorwaarden voor nieuwe boekingen (gemaakt tussen 1 maart en 30 juni 2021):

 • omdat er toch nog veel onzeker is voor de komende maanden, snappen we dat u twijfelt om uw vakantie al definitief te boeken
 • omdat wij u zowel willen ontzorgen als zekerheid willen bieden
 • omdat er ‘na opening’ van landen een run op vakanties wordt verwacht, gunnen wij u dat uw vakantie dan is ‘zekergesteld’
 • hebben we met onze (lokale) partners versoepelde voorwaarden opgesteld:
 • voor al onze bestemmingen kunt u tot 6 weken voor vertrek kosteloos omboeken naar een andere periode (in overleg voor dit jaar of volgend jaar)
 • voor nieuwe boekingen naar onze verre bestemmingen kunt u tot 6 weken voor vertrek kosteloos annuleren* met geld-terug-garantie
 • (*aanbetaalde reissom -/- reserveringskosten -/- verplichte SGR-bijdrage € 5,- per persoon -/- € 2,50 premie Calamiteitenfonds).

Kijken naar wat wél kan!

Door de Corona-crisis hebben we vorig jaar in samenwerking met een maatwerk-partner Rondreizen op Maat dichterbij huis ontwikkeld in Europa. Met mooie mogelijkheden naar Italië of Spanje of andere Europese landen (incl. bijvoorbeeld Portugal) waar u heerlijk in uw eigen (huur)auto kunt ‘rondreizen in uw eigen bubbel’. Door verschillende locaties in verschillende  streken met elkaar te combineren creëert u zo toch een heerlijke vakantie. Dus ook als uw verre reis is omgeboekt naar volgend jaar maar u wilt deze (na)zomer  toch nog weg binnen Europa – dan denken we graag met u mee over wat er wél kan.

En, onder het mom van ‘durf te vragen’: wij zouden uw ‘loyaliteit’ (als ‘getroffen reis-ondernemer’ na 14 maanden ‘gesloten’ te zijn) ook heel erg waarderen!

Twijfel dus bij vragen niet om contact met ons op te nemen!

Actuele situatie per land volgen

Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u zelf steeds de meest actuele situatie volgen:

wijsopreis.nl = www.nederlandwereldwijd.nl  of

de Reisapp van Buitenlandse Zaken (= te downloaden via de App-store).

Verklaring reisadvies-codes:

Code groen – geen bijzonderheden/reizen normaal goed mogelijk

Code geel – vakantiereizen mogelijk, let zelf op risico’s

Code oranje – alleen noodzakelijke reizen/vakantiereizen afgeraden

Code rood: negatief reisadvies/geen reizen toegestaan

Reisadviezen  worden dagelijks/wekelijks aangepast : volg deze zelf of stel een ‘alert’ in voor uw bestemming

Vanaf half mei zijn de reisadviezen weer per (ei)land en soms per regio bepaald.

Omdat er op basis van de ontwikkelingen dagelijks/wekelijkse aanpassingen gedaan kunnen worden, kunt u voor uw eigen gemak een ‘alert’ instellen om pro-actief per land geinformeerd te worden.

Aanvullend:

De ANWB geeft met haar ANWB Reiswijzer heel gedetailleerd aan wat de actuele situatie is voor 24 reislanden (in Europa). Hier ziet u of een land niet/beperkt/wel toegankelijk is, met veel detail-informatie over maatregelen, faciliteiten e.d. Deze informatie kan afwijken van het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (maar biedt wel veel inzicht en kan bovendien een indicator zijn voor de toekomstige reisadviezen).

Bekijk bij interesse eventueel ook de internationale site covidcontrols.co waarop wordt aangeven welke landen ‘open’ zijn voor buitenlandse reizigers (allowed/partially/banned); ook dit kan een indicator zijn voor toekomstige reisadviezen vanuit Nederland (bv. voor onze bestemmingen Namibië, Tanzania, Mexico, Costa Rica e.d.).

Verzekeringen:

Afhankelijk van het reisadvies zijn reizigers ‘gedekt’ voor corona-gerelateerde zaken. Bij code oranje geldt dit niet voor alles, dus is daar een goede voorbereiding van belang; de meeste zorgverzekeringen dekken de gerelateerde gezondheidskosten (bestudeer uw polis), maar veel reis-annuleringsverzekeringen dekken (nog) niet de corona-gerelateerde annuleringskosten of extra verblijfskosten als reizigers door corona niet direct terug kunnen reizen.

Hoewel wij zelf geen verzekeringen aanbieden (aangezien vrijwel al onze reizigers een doorlopende verzekering hebben) attenderen wij u wel op de ANWB Annuleringsverzekering, die dekking biedt als een reisbestemming van code geel naar oranje of rood gaat. ANWB en Aegon zijn bovendien de enige reisverzekeraars die repatriëring dekken in geval van corona. Daarnaast dekt de ANWB Reisverzekering óók de kosten die gemoeid zijn met een gedwongen langer verblijf op de vakantiebestemming. Kijk op de ANWB site voor de ANWB-informatie over verzekeringen bij verschillende reisadviezen en de dekking tijdens corona.

Wij volgen de actuele ontwikkelingen natuurlijk ook zelf op de voet!

Wij houden uiteraard contact met onze lokale partners die de situatie in hun land van dichtbij monitoren.  Zij houden ons op de hoogte van de actuele situatie en wisselende maatregelen  t.a.v. in- en uitreizen, gezondheidsvereisten/benodigde verklaringen, protocollen etc.

Zo is het reisadvies van onze overheid vanuit Nederland voor bv. Thailand nu code geel geworden, maar zijn er in Thailand nog quarantaine-verplichtingen, hetgeen voor de meeste rondreizigers geen optie is.

Voor andere landen (zoals Namibië, Tanzania, Costa Rica en Mexico) is het juist andersom; hoewel het advies vanuit Nederland nu (nog) oranje is, wordt ter plaatse al weer vrij actief rondgereisd (zonder quarantaine-verplichtingen).

Wij houden onze boekers tussentijds op de hoogte zodat zij op basis daarvan hun keuzes kunnen maken. En als er weer gereisd kan worden, dan zullen wij er alles aan doen om de uitvoering van de  reis(overeenkomst) in samenwerking met onze partners zo veilig en comfortabel mogelijk te realiseren. In de wetenschap dat er sowieso altijd een vangnet is als u met ons op reis gaat.

Ons advies: houdt ook zelf de ontwikkelingen voor uw bestemming in de gaten, ook naarmate uw reis dichterbij komt en/of zelf op reis bent, zodat u ook zelf altijd goed op de hoogte bent van de actuele situatie.

Maar twijfel bij vragen niet om contact met ons op te nemen.


Vraag nu ons advies voor het uitstippelen van uw toekomstige reis

Wij helpen u graag bij het realiseren van toekomstige reizen naar onze mooie (verre) bestemmingen – later dit jaar of vanaf 2022. Wij worden er ook blij van om samen met u de mogelijkheden alvast op een rij te zetten. Daarom werken wij graag alvast een mooi en passend persoonlijk reisvoorstel uit. En uiteraard zullen wij proberen flexibel mee te denken afgestemd op uw wensen. Neem contact met ons op en we bespreken heel graag de mogelijkheden.


 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen