Corona & Hoe wij werken

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Corona & de mogelijkheden om op reis te gaan

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de invloed van het Corona-virus op uw (om)geboekte of toekomstige reis. Dagelijks worden wij geconfronteerd met informatie en wijzigende maatregelen rondom COVID-19. Wij volgen wij de richtlijnen/reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het RIVM en de brancheorganisaties (SGR, VVKR, ANVR). Uiteraard staat uw welzijn bij ons voorop en volgen wij de situatie op de voet. Daarnaast staan wij in nauw contact met onze lokale partners en leveranciers (u leest er hieronder meer over).

Terwijl het verlangen naar het maken van mooie reizen bij veel mensen groeit zijn het nog onzekere tijden, met ‘licht aan het eind van de tunnel’ door de wereldwijde vaccinaties.

Welke landen in Europa én verre bestemmingen wanneer verantwoord bezocht kunnen worden houden wij uiteraard goed in de gaten. Overheden communiceren daarbij niet altijd voorspelbaar, waardoor wij soms ook lang in afwachting zijn van de formele (on)mogelijkheden.

Het afgelopen jaar hebben wij de meeste van onze reizigers kunnen helpen met het omboeken van hun eerder geboekte rondreis naar een later moment in 2021. Veel reizigers die in het 1e kwartaal zouden reizen hebben wij (opnieuw) omgeboekt naar 2022. Wij wachten samen met de andere reizigers de ontwikkelingen af en hopen dat er het komende half jaar van 2021 weer gereisd kan worden naar onze bestemmingen in Europa of verder weg.

Met de komst van het vaccin en de invoering van sneltesten wereldwijd zal er hopelijk weer op een fijne manier gereisd kunnen worden, liefst natuurlijk zonder quarantaine-verplichtingen. Er wordt bijvoorbeeld al gesproken over experimenten met ‘reizen in een bubbel’ naar diverse landen.

We houden contact met onze reizigers en zullen hen vanzelfsprekend persoonlijk informeren. Ook zijn we altijd bereikbaar om  tussentijds te ‘sparren’ en mee te denken over de mogelijkheden. Wij willen er in ieder geval alles aan doen om iedere zorgvuldig geplande rondreisopmaat te realiseren in 2021 -mits uiteraard veilig en verantwoord- óf op een later moment (in 2022) als dat aan de orde zou zijn.

Door de Corona-crisis hebben we afgelopen jaar in samenwerking met een partner ook Rondreizen op Maat dichterbij huis ontwikkeld in Europa. Denk daarbij aan Italië of Spanje, dat u ook per eigen auto kunt bereiken. Zo kunt u ‘rondreizen in uw eigen bubbel’, bijvoorbeeld door verschillende locaties in verschillende landen of streken met elkaar te combineren. Wij denken graag mee over wat er wél kan.

Twijfel bij vragen niet om contact met ons op te nemen.

Actuele situatie per land volgen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt een actuele lijst bij van landen binnen Europa én daarbuiten en hun daarbij behorende reisadviezen, waarbij u zelf de actuele situatie kunt volgen op:

www.nederlandwereldwijd.nl 

of de Reisapp van Buitenlandse Zaken (te downloaden via de App-store).

Verklaring codes:

Code groen – geen bijzonderheden/reizen normaal goed mogelijk

Code geel – vakantiereizen mogelijk, let zelf op risico’s

Code oranje – alleen noodzakelijke reizen/vakantiereizen afgeraden

Code rood: negatief reisadvies/geen reizen toegestaan

Reisadviezen : er kan verschil zijn tussen de feitelijke situatie en het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Op dit moment geldt een negatief reisadvies (code oranje) op vrijwel alle landen binnen en buiten Europa, omdat de overheid niet-noodzakelijke reizen wil ontmoedigen om het risico van Corona-verspreiding te beperken. Dat advies is begrijpelijk. Dit hoeft per land niet persé gebaseerd te zijn op een (on)veiliger gezondheidssituatie ter plaatse, want sommige landen zijn wel open/toegankelijk en soms is de Covid-situatie aanzienlijk beter dan in Nederland. Door maatregelen en gevolgde protocollen kan er dan op zich veilig gereisd worden.

Hoewel reizen naar het buitenland tot eind maart 2021 door onze overheid is afgeraden, houden wij wel steeds contact met onze lokale partners die de situatie in hun land monitoren.  Ook zijn er per land allerlei verschillende formele regels t.a.v. in- en uitreizen, gezondheidsvereisten/verklaringen etc.

Het is onze hoop dat de pandemie zodanig ‘onder controle’ komt, dat er weer zicht komt op de toekomstige reismogelijkheden. Zowel binnen als buiten Europa en liefst op landenniveau genuanceerd. Daarbij zou het ook fijn zijn als de reisadviezen in samenspraak met andere EU-landen worden geharmoniseerd. En daarbij hopen wij uiteraard dat ‘onze’ bestemmingen snel weer bezocht kunnen worden.

Wij volgen de ontwikkelingen uiteraard op de voet. Wij ‘monitoren’ de internationale situatie zelf én in samenspraak met onze lokale partners. Wij houden onze boekers daarvan op de hoogte zodat zij op basis daarvan hun keuzes kunnen maken. En als er weer gereisd kan worden, dan zullen wij er alles aan doen om de uitvoering van de  reis(overeenkomst) zo veilig en comfortabel mogelijk te realiseren.

Ons advies: houdt de ontwikkelingen voor uw bestemming in de gaten, ook naarmate uw reis dichterbij komt en/of zelf op reis bent, zodat u ook zelf altijd goed op de hoogte bent van de actuele situatie.

Twijfel bij vragen niet om contact met ons op te nemen.


Nu dromen, later reizen : nu alvast uitstippelen van uw toekomstige reis

U kunt zich voorstellen dat wij op dit moment door de corona-crisis relatief veel tijd beschikbaar hebben. Wij gebruiken die graag om u te helpen bij het realiseren van uw toekomstige dromen over mooie reizen naar mooie (verre) bestemmingen.

Twijfel alstublieft niet om contact met ons op te nemen…wij worden er namelijk blij van om samen met u alvast vooruit te kijken naar later te realiseren reizen en de mogelijkheden voor u op een rij te zetten. Wij werken graag alvast een mooi en passend persoonlijk reisvoorstel voor jullie uit. En uiteraard zullen wij proberen flexibel mee te denken afgestemd op uw wensen. Neem contact met ons op en we bespreken heel graag de mogelijkheden.


Even niet ver weg op reis? Maak dan een Rondreisopmaat dichterbij huis in Europa!

Wilt u dit jaar met uw eigen auto op vakantie gaan zodat u flexibel bent om te gaan en staan waar u wilt, dan willen we u heel graag helpen met maatwerk-mogelijkheden voor Autorondreizen en Fly-drives in EuropaDus ook uw vakantie dichterbij huis willen we graag samen met u ontwerpen en realiseren.

Bekijk onze inspiratieroutes voor Autorondreizen en Fly-drives in Europadichtbij of wat verder weg, passend binnen de mogelijkheden om op een relaxte én corona-verantwoorde manier uw vakantie in te vullen.

Wij richten ons daarbij op verblijf in authentieke accommodaties, waarbij u meteen in de sfeer van de streek komt en volop kunt genieten van de sfeer en lekker eten. In cocreatie met landenspecialisten die de landen, streken en reismogelijkheden écht kennen kunnen we zo uw ideale rondreis samen ontwerpen, ook in Europa!

Wie sneller ter plaatse wil zijn en meer tijd wil doorbrengen op de bestemming kan ook kiezen voor een ‘fly-drive’ in Europa. U vliegt dan naar het beginpunt en reist dan ter plaatse met een huurauto langs de verschillende leuke locaties. Dat kan al vanaf een week, maar uiteraard kunt u dit ook naar wens uitbreiden door het toevoegen van extra nachten en combineren van extra highlights en locaties.

Interesse? Bekijk dan de vele mogelijkheden en onze inspiratieroutes voor Autorondreizen en Fly-drives in Europa!


HOE HET WERKT BIJ RONDREISOPMAAT.NL:

Stap-voor-stap en op maat uw rondreis ontwerpen

Contact

Als u globale ideëen heeft, maar graag eerst met ons zou willen ‘sparren’ over de mogelijkheden voor een rondreisopmaat, alvorens hier verder mee te willengaan, dan kunt u dit aan ons laten weten. We zullen dan contact opnemen, wat u dan hopelijk leuke inspiratie en stof tot nadenken oplevert voor het vervolg.

Direct reisvoorstel aanvragen

Als u al heel concreet weet wat u wilt en u eigenlijk al zelf een reisplan gemaakt heeft of een mooie route of reis op onze website ziet, dan kunt u via Direct reisvoorstel aanvragen uw reisdata en specifieke wensen aan ons sturen. Wij kunnen u dan adviseren en meehelpen de reis verder in te kleuren en aan de slag gaan voor een mooi reis- en prijsvoorstel.

Vervolgtraject en afhandeling

Als wij uw aanvraag en wensen ontvangen hebben zullen wij kijken of alles duidelijk is. Als wij (toch) nog aanvullende vragen hebben om zo gericht mogelijk een passende route uit te stippelen en een uitgebalanceerd dag-tot-dag-reisplan te maken, nemen wij contact op.
Als de basis goed is kleuren wij de route- en het reisplan verder in om te komen tot een mooi reis- en prijsvoorstel. We geven daarbij de prijs van de reis & de optioneel toe te voegen mogelijkheden.

Daarna kunnen we met elkaar de inhoudelijke details fine-tunen. We geven jullie informatie over leuke optionele mogelijkheden en activiteiten die wij eventueel aanvullend voor jullie kunnen organiseren. Zo “co-creëren” wij uw rondreis totdat die naar wens is.

Na het versturen van de boekingsaanvragen hebben we soms nog tussentijds contact bij beschikbaarheid-issues, om daarna de reis rond te maken.

Wij sturen u als alles accoord is de bevestigde boeking en de (aanbetalings)factuur.

Omdat wij lokaal inkopen doen wij voor intercontinentale reizen doorgaans onze prijsopgave in lokale valuta van het reisland. Indien dat niet in Euro is, is dat meestal in Dollars (USD) of  Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR = 1-op-1-gekoppeld aan de Namibische Dollar/NAD).

Voor de indicatieve omrekening van reissommen naar Euro’s maken wij in dat geval steeds gebruik van actuele dagkoersen. Dit is belangrijk voor u om te weten, want de dagkoersen kunnen variëren tussen het moment van het reisvoorstel, het aanbetalen en de restantbetaling 6 weken voor vertrek. Wij berekenen de exacte Euro-bedragen op de dag van betaling.
U kunt er in overleg met ons voor kiezen om eerder (een groter deel van) uw reissom te betalen indien u niet het risico van koersstijgingen wilt lopen.

Uiterlijk 6 weken voor vertrek doet u uw restantbetaling en kunt u zich echt gaan voorbereiden op de praktische zaken voor uw reis. Kort voor uw vertrek ontvangt u van ons dan nog de digitale reisbescheiden voor uw geboekte rondreis ter plaatse en kunt u gaan aftellen om op reis te kunnen gaan.

Onderweg & ter plaatse

Tijdens uw rondreis kunt u altijd 24/7 terugvallen op onze landenspecialist(en) en lokale partners, die mede-verantwoordelijk zijn voor de perfecte realisatie van uw geboekte rondreisopmaat en op dat moment ‘dichtbij’ zijn voor eventueel aanvullende informatie, hulp of advies.

Wij staan vanuit Nederland altijd in direct contact met hen en blijven zo op de hoogte van het verloop van jullie reis. En na thuiskomst horen wij dan natuurlijk graag jullie reiservaringen!


  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen