Corona & Hoe wij werken

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Corona & mogelijkheden om op reis te gaan

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de invloed van het Corona-virus op uw reeds geboekte of toekomstige reis. Dagelijks worden wij geconfronteerd met meer informatie en verdergaande maatregelen rondom COVID-19. Wij volgen wij de richtlijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het RIVM en de brancheorganisaties (SGR, VVKR, ANVR). Uiteraard staat uw welzijn bij ons voorop en volgen wij de situatie op de voet. Daarnaast staan wij in nauw contact met onze lokale partners en leveranciers (u leest er hieronder meer over).

Terwijl het verlangen naar het maken van mooie reizen bij veel mensen groeit zijn het nog onzekere tijden, met de hoop op lichtpuntjes in het nieuwe jaar.

Welke landen in Europa én verre bestemmingen verantwoord bezocht kunnen worden houden wij uiteraard goed in de gaten. Overheden communiceren daarbij niet altijd voorspelbaar, waardoor wij soms ook lang in afwachting zijn van de formele (on)mogelijkheden.

Het afgelopen half jaar hebben wij de meeste van onze reizigers kunnen helpen met het omboeken van hun eerder geboekte rondreis naar een later moment het komende jaar. Wij wachten samen met hen de ontwikkelingen af en hopen dat er in 2021 weer gereisd kan worden naar onze mooie bestemmingen. We houden contact met onze reizigers en zullen hen vanzelfsprekend persoonlijk informeren. Ook kunnen we tussentijds altijd ‘sparren’ en meedenken over de (on)mogelijkheden. Wij willen er in ieder geval alles aan doen om iedere zorgvuldig geplande rondreisopmaat te realiseren in 2021 mits uiteraard veilig en verantwoord óf op een later moment als dat aan de orde zou zijn.

We houden sowieso graag contact, want door de corona-crisis verwachten we voor 2021 veel meer vakanties dichterbij huis. We ontwikkelden daarom ook inspiratieroutes voor Rondreizen op Maat dichterbij huis in Europa. Zo kunt u misschien toch nog een beetje ontspannen door met uw eigen auto vanuit huis te vertrekken en de mooie landen om ons heen verkennen of een fly-drive te maken op een wat zuidelijker gelegen reisbestemming.

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Actuele situatie per land volgen

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt een actuele lijst bij van landen binnen Europa én daarbuiten en hun daarbij behorende reisadviezen, waarbij u zelf de actuele situatie kunt volgen op:

www.nederlandwereldwijd.nl 

of de Reisapp van Buitenlandse Zaken (te downloaden via de App-store).

Verklaring codes:

Code groen – geen bijzonderheden/reizen normaal goed mogelijk

Code geel – vakantiereizen mogelijk, let zelf op risico’s

Code oranje – alleen noodzakelijke reizen/vakantiereizen afgeraden

Code rood: negatief reisadvies/geen reizen toegestaan

Let op: er kan verschil zijn tussen de feitelijke situatie en het advies dan ons Ministerie van Buitenlandse zaken geeft.

Onze overheid houdt (m.u.v. de Nederlandse Antillen) het advies voor bestemmingen buiten Europa nog doelbewust op oranje, omdat de overheid niet-noodzakelijke reizen wil ontmoedigen om het risico van Corona-verspreiding te beperken. Dat advies is dus niet persé gebaseerd op een (on)veilige gezondheidssituatie ter plaatse; dat is naar onze mening belangrijk om te weten.

Inmiddels zijn een aantal van ‘onze’ bestemmingen weer open voor internationale reizigers, zoals Zuid-Afrika, Namibië en Costa Rica. Zij monitoren -net als wij- de corona-situatie en ook of Nederlanders welkom zijn. Hoewel dat niet altijd het geval is en bovendien nog alle verre bestemmingen vanuit Nederland op ‘oranje’ staan, gloren er hierdoor wel lichtpuntjes aan de horizon. De verwachting is dat voor 2021, gebaseerd op de ontwikkelingen, de richtlijnen ook voor landen buiten Europa worden aangepast en dat dit in samenspraak met andere EU-landen zal worden gedaan. Ook binnen Europa zal er naar verwachting geharmoniseerd gaan worden op het gebied van reisadviezen.

Wij volgen deze ontwikkelingen uiteraard op de voet. Daarnaast ‘monitoren’ wij de internationale situatie zelf én in samenspraak met onze lokale partners. Wij houden onze boekers daarvan op de hoogte zodat zij op basis daarvan hun keuzes kunnen maken. Want als er gereisd kan worden, dan kunnen wij aan het uitvoeren van de reisovereenkomst voldoen d.w.z. de rondreis ter plaatse uitvoeren.

Ons advies: houdt regelmatig de ontwikkelingen voor uw bestemming in de gaten te houden, ook naarmate uw reis dichterbij komt en/of zelf op reis bent, zodat u steeds goed op de hoogte bent van de actuele situatie.

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.


Nu dromen, later reizen

U kunt zich voorstellen dat wij op dit moment door de corona-crisis relatief veel beschikbare tijd hebben. Wij kunnen die gebruiken om u te helpen bij het realiseren van uw toekomstige dromen over mooie reizen naar verre bestemmingen.

Twijfel alstublieft niet om contact met ons op te nemen…wij worden er namelijk blij van om samen met u alvast vooruit te dromen naar later te realiseren reizen en de mogelijkheden voor u op een rij te zetten. Wij werken graag een mooi en passend persoonlijk reisvoorstel voor jullie uit. En uiteraard bieden wij corona-flexibele mogelijkheden om locaties zonder annulerings-risico alvast zeker te stellen. Neem contact met ons op en we bespreken heel graag de vele mogelijkheden.


Dit jaar niet ver op reis? Maak dan een Rondreisopmaat dichterbij huis in Europa!

Wilt u met uw eigen auto op vakantie gaan zodat u flexibel bent om te gaan en staan waar u wilt, dan willen we u heel graag helpen met maatwerk-mogelijkheden voor Autorondreizen en Fly-drives in EuropaDus ook uw vakantie dichterbij huis willen we graag samen met u ontwerpen en realiseren.

Bekijk onze inspiratieroutes voor Autorondreizen en Fly-drives in Europadichtbij of wat verder weg, passend binnen de mogelijkheden om op een relaxte én corona-verantwoorde manier uw vakantie in te vullen.

Wij richten ons daarbij op verblijf in authentieke accommodaties, waarbij u meteen in de sfeer van de streek komt en volop kunt genieten van de sfeer en lekker eten. In cocreatie met landenspecialisten die de landen, streken en reismogelijkheden écht kennen kunnen we zo uw ideale rondreis samen ontwerpen, ook in Europa!

Wie sneller ter plaatse wil zijn en meer tijd wil doorbrengen op de bestemming kan ook kiezen voor een ‘fly-drive’ in Europa. U vliegt dan naar het beginpunt en reist dan ter plaatse met een huurauto langs de verschillende leuke locaties. Dat kan al vanaf een week, maar uiteraard kunt u dit ook naar wens uitbreiden door het toevoegen van extra nachten en combineren van extra highlights en locaties.

Interesse? Bekijk dan de vele mogelijkheden en onze inspiratieroutes voor Autorondreizen en Fly-drives in Europa!


HOE HET WERKT BIJ RONDREISOPMAAT.NL:

Stap-voor-stap en op maat uw rondreis ontwerpen

Contact

Als u globale ideëen heeft, maar graag eerst met ons zou willen ‘sparren’ over de mogelijkheden voor een rondreisopmaat, alvorens hier verder mee te willengaan, dan kunt u dit aan ons laten weten. We zullen dan contact opnemen, wat u dan hopelijk leuke inspiratie en stof tot nadenken oplevert voor het vervolg.

Direct reisvoorstel aanvragen

Als u al heel concreet weet wat u wilt en u eigenlijk al zelf een reisplan gemaakt heeft of een mooie route of reis op onze website ziet, dan kunt u via Direct reisvoorstel aanvragen uw reisdata en specifieke wensen aan ons sturen. Wij kunnen u dan adviseren en meehelpen de reis verder in te kleuren en aan de slag gaan voor een mooi reis- en prijsvoorstel.

Vervolgtraject en afhandeling

Als wij uw aanvraag en wensen ontvangen hebben zullen wij kijken of alles duidelijk is. Als wij (toch) nog aanvullende vragen hebben om zo gericht mogelijk een passende route uit te stippelen en een uitgebalanceerd dag-tot-dag-reisplan te maken, nemen wij contact op.
Als de basis goed is kleuren wij de route- en het reisplan verder in om te komen tot een mooi reis- en prijsvoorstel. We geven daarbij de prijs van de reis & de optioneel toe te voegen mogelijkheden.

Daarna kunnen we met elkaar de inhoudelijke details fine-tunen. We geven jullie informatie over leuke optionele mogelijkheden en activiteiten die wij eventueel aanvullend voor jullie kunnen organiseren. Zo “co-creëren” wij uw rondreis totdat die naar wens is.

Na het versturen van de boekingsaanvragen hebben we soms nog tussentijds contact bij beschikbaarheid-issues, om daarna de reis rond te maken.

Wij sturen u als alles accoord is de bevestigde boeking en de (aanbetalings)factuur.

Omdat wij lokaal inkopen doen wij voor intercontinentale reizen doorgaans onze prijsopgave in lokale valuta van het reisland. Indien dat niet in Euro is, is dat meestal in Dollars (USD) of  Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR = 1-op-1-gekoppeld aan de Namibische Dollar/NAD).

Voor de indicatieve omrekening van reissommen naar Euro’s maken wij in dat geval steeds gebruik van actuele dagkoersen. Dit is belangrijk voor u om te weten, want de dagkoersen kunnen variëren tussen het moment van het reisvoorstel, het aanbetalen en de restantbetaling 6 weken voor vertrek. Wij berekenen de exacte Euro-bedragen op de dag van betaling.
U kunt er in overleg met ons voor kiezen om eerder (een groter deel van) uw reissom te betalen indien u niet het risico van koersstijgingen wilt lopen.

Uiterlijk 6 weken voor vertrek doet u uw restantbetaling en kunt u zich echt gaan voorbereiden op de praktische zaken voor uw reis. Kort voor uw vertrek ontvangt u van ons dan nog de digitale reisbescheiden voor uw geboekte rondreis ter plaatse en kunt u gaan aftellen om op reis te kunnen gaan.

Onderweg & ter plaatse

Tijdens uw rondreis kunt u altijd 24/7 terugvallen op onze landenspecialist(en) en lokale partners, die mede-verantwoordelijk zijn voor de perfecte realisatie van uw geboekte rondreisopmaat en op dat moment ‘dichtbij’ zijn voor eventueel aanvullende informatie, hulp of advies.

Wij staan vanuit Nederland altijd in direct contact met hen en blijven zo op de hoogte van het verloop van jullie reis. En na thuiskomst horen wij dan natuurlijk graag jullie reiservaringen!


  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen