Belangrijke reisinformatie (o.a. corona)

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

De wereld is weer open en onze bestemmingen zijn weer goed toegankelijk en bereisbaar 

Op 14 maart 2020 ging de wereld ‘dicht’ en bijna twee jaar later (16 februari 2022) zijn bijna alle verre bestemmingen op ‘geel’ of ‘groen’ gezet) de wereld weer open en toegankelijk. We zijn hier heel blij mee, net zoals veel van onze reizigers. Nu kunnen uitgestelde reizen weer gerealiseerd worden óf worden de eerdere plannen weer worden opgepakt.

Onze meeste verre bestemmingen zijn weer goed toegankelijk en bereisbaar. De meeste landen hebben (recent) hun testverplichtingen afgeschaft en hun maatregelen ter plaatse versoepeld. Dat geldt voor Zuid-Afrika, Namibië en Botswana maar óók voor bijna al onze andere bestemmingen wereldwijd. De meeste landen stellen de voorwaarde dat mensen gevaccineerd moeten zijn, maar er zijn ook landen (zoals Mexico) waar helemaal geen eisen worden gesteld om naar toe te reizen.

Ander goed nieuws is dat sinds 23 maart j.l. ook de verplichting om een test-, herstel- of vaccinatiebewijs te hebben als je als Nederlander terugreist van een verre bestemming naar Nederland is komen te vervallen.

Wij blijven uiteraard een vinger aan de pols houden voor al onze reisbestemmingen. We doen dat door zélf ter plaatse de situatie te ervaren en vooral nauw contact te houden met onze lokale partners/agenten. Hierdoor kunnen we onze reizigers optimaal informeren. Het blijft wel belangrijk om je als reiziger extra goed voor te bereiden op een reis; er is veel informatie te lezen en per bestemmingsland gelden soms nog wel aanvullende bepalingen om het land binnen te mogen komen, ter plaatse of voor het vertrek. Wij doen ons best jullie daar zo goed mogelijk bij te assisteren.

Omgeboekte reizen

Veel mensen hun eerder geboekte rondreis omgeboekt naar 2022. We houden persoonlijk contact met alle (om)geboekte reizigers. We willen er alles aan doen om iedere zorgvuldig geplande rondreisopmaat te realiseren.

Uitstippelen van uw toekomstige reis

Wij helpen u graag bij het realiseren van toekomstige reizen naar onze mooie bestemmingen binnen én buiten Europa voor het komende jaar. Daarom werken wij graag  een mooi en passend persoonlijk reisvoorstel uit. We zullen als maatwerkspecialist altijd flexibel meedenken binnen de mogelijkheden en afgestemd op uw persoonlijke wensen. Neem bij serieuse plannen contact met ons op en we bespreken heel graag de mogelijkheden.

Bekijk hier hoe wij werken totdat uw persoonlijke reis helemaal goed is: Stap-voor-stap en in co-creatie uw rondreis op maat creëren!

Belangrijke informatie:

 • Wij willen u zowel ontzorgen als zekerheid bieden – met een reisvoorstel op maat én de verdere fine-tuning tot uw boeking op maat.
 • Wij zorgen er in opdracht van u graag voor dat reisdiensten, zoals leuke beschikbare locaties, voor uw vakantie worden gereserveerd.
 • Wij werken volgens de Europese Richtlijn Pakketreizen.
 • Op onze dienstverlening zijn onze Reisvoorwaarden van toepassing.
 • Wij zullen u zo goed mogelijk informeren, maar u heeft ook een eigen verantwoordelijkheid om zich te informeren, vragen te stellen en voor te bereiden.
 • Indien wij onze reisdiensten niet of niet veilig kunnen uitvoeren, zullen wij de reisdiensten wijzigen, annuleren of u aanbieden deze om te boeken.
 • Voor bestemmingen binnen Europa werken we samen met een co-creatie-partner/landenspecialisten; met hen houden we contact als reisadviezen wijzigen en overleggen we tot een maand voor vertrek over eventuele mogelijkheden.
 • Voor bestemmingen buiten Europa kunt u indien het reisadvies wijzigt naar code oranje of rood tot 6 weken voor vertrek omboeken naar een andere periode.
 • Als u geboekt heeft op een moment dat er voor een bestemming (al) code oranje gold, gaan we ervan uit dat u zich bewust was/bewust bent van de risico’s en/of daarvoor eventueel verzekerd bent. Hoewel onze aansprakelijkheid als reisorganisatie hiermee wijzigt, zullen we bij het eventueel omboeken of aanpassen van de reis, de schade voor u proberen te minimaliseren (m.u.v. niet terug te vorderen betalingen voor reserveringen nationale parken, binnenlandse vluchten e.d.).
 • Indien er kort voor vertrek onvermijdbare en buitengewone omstandigheden op de bestemming (te verwachten) zijn die aanzienlijke gevolgen hebben voor de uitvoering van uw reis, zullen wij u hierover informeren. De reguliere annuleringsvoorwaarden gelden dan niet; indien wij de reis niet kunnen uitvoeren bespreken wij met u de mogelijkheden voor het omboeken van de reis danwel de mogelijkheid van kosteloos annuleren.
 • Houd er rekening mee dat het land van bestemming alsook de Nederlandse overheid (tussentijds) aanvullende eisen kunnen stellen en dat die ook met regelmaat kunnen veranderen; zoals het tonen van een negatieve uitslag van een (PCR-)corona-test, een Covid-vaccinatiebewijs (met al dan niet eisen t.a.v. timing/booster)/QR-codes, vereiste formulieren, visa, quarantaine-maatregelen, het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen etc.). Dit komt voor risico en rekening van de reiziger.
 • Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat het openbare leven is/wordt beperkt en aan verandering onderhevig kan zijn. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of bv. hun wettelijke plicht na te leven.
 • Het risico t.a.v. het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger. Sommige (reis)verzekeraars dekken die kosten wel, maar andere mogelijk niet (check dit vooraf).
 • Waar nodig zullen wij en onze partners altijd hulp en bijstand verlenen.

Reisadviezen & zelf de actuele situatie volgen 

Reisadviezen van de overheid / ministerie van Buitenlandse Zaken:  wijsopreis.nl = www.nederlandwereldwijd.nl 

of de Reisapp van Buitenlandse Zaken (= te downloaden via de App-store).

—–

ANWB Reiswijzer

In de ANWB Reiswijzer leest u gedetailleerd wat de actuele situatie is voor reislanden in Europa.

Hier ziet u het reisadvies per land met veel detail-informatie over maatregelen, faciliteiten e.d. Deze informatie is op sommige onderdelen uitgebreider dan de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.


Ons advies voor een goede voorbereiding 

 • Check de diverse bronnen met informatie voor uw reisbestemming
 • Check de eventueel aanvullende vereisten voor uw specifieke reisbestemming(en) t.a.v. reisdocumenten/test- of vaccinatiebewijzen/QR-codes, health-pass, ingevulde formulieren, verzekeringen o.i.d.) én zorg dat u hier aan voldoet (c.q. dit tijdig voorbereidt en regelt).
 • Check de dekking van uw zorgverzekering.
 • Check de dekking van uw reis/annuleringsverzekering (ook qua corona-gerelateerde kosten)
 • Overweeg tijdig (binnen 7 dagen na de boekingsbevestiging) te switchen naar een verzekeraar met een betere dekking en/of een extra/losse aanvullende verzekering af te sluiten.
 • Indien vereist: regel uw vaccinaties/booster op tijd
 • Indien (nog) vereist: regel uw verplichte (PCR)test met reiscertificaat binnen de voor uw bestemming gestelde termijn (x uur) voor vertrek; u kunt hierbij gebruik maken van een aantrekkelijk aanbod als reizigers van onze organisatie (aangesloten bij de VvKR) via de volgende speciale link : https://vvkr.healthcheckcenters.nl . Prijs PCR-test met gratis certificaat : € 40,-, Antigeentest € 29,50 per persoon (prijs onder voorbehoud).
 • Indien vereist: zorg dat u testlinks/locaties weet waar u op uw bestemming binnen de benodigde x-uur voorafgaand aan uw terugreis een evt. vereiste PCR- of Antigeen-test kunt doen.

Verzekeringen

Zorg-verzekering en corona-gerelateerde kosten

De meeste zorgverzekeraars dekken uw medische kosten als u in het buitenland op reis besmet raakt met het corona-virus. Bekijk hiervoor uw zorgverzekeringspolis en neem deze (uitgeprint) mee op reis.

Reis- en annuleringsverzekering(en)  

Bij een reis naar een bestemming met een ‘geel of groen’ reisadvies gelden (weer) de reguliere voorwaarden bij verzekeraars.

Vanaf het najaar van 2021 dekken ook steeds meer verzekeraars corona-gerelateerde kosten, zelf indien er gereisd wordt naar een bestemming waarvoor  ‘code oranje’ geldt/gold. O.a. op het gebied van annuleringen bij corona vooraf, vergoeding quarantaine na corona-besmetting ter plaatse, vergoeding extra kosten bij verlenging reis n.a.v. een corona-besmetting en vergoeding bij het omboeken van een terugvlucht na een corona-besmetting. Leer er meer over hieronder.

Uit een inventarisatie m.b.t. reis/annuleringsverzekeringen zagen wij o.a. een goede dekking voor corona-gerelateerde kosten bij o.a. ANWB/Unigarant, Aegon, Allianz, De Friesland, Europeesche en ZLM verzekeringen (onder voorbehoud-dit kan wijzigen)

Zo staat er op de bv. ANWB-website: “Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een reisadvies af in de kleurcodes groen, geel, oranje of rood. Corona gerelateerde gebeurtenissen waren tot 21 september 2021 uitgesloten voor reizen naar oranje/rode gebieden. Vanaf 21 september 2021 zijn ook deze gebeurtenissen weer verzekerd, ongeacht het reisadvies”.


Contact tot kort voor uw vertrek:

Wij zullen tot kort voor vertrek inschatten of een reis veilig en verantwoord uitgevoerd kan worden en of wij daarmee onze overeenkomst met u zullen kunnen uitvoeren. Ongerustheid van de kant van de reiziger geldt niet als reden voor kosteloos annuleren; als wij de reisovereenkomst kunnen uitvoeren zijn de reguliere  annuleringsvoorwaarden van toepassing.

De vraag kan spelen vanaf wanneer er kan worden bepaald of de reis volgens de overeenkomst kan worden geleverd. Het uitgangspunt daarbij is dat de reis kan worden geleverd, tot het tegendeel voldoende aannemelijk is. Het is aan de reisorganisatie en haar (lokale) partner(s) om dit moment te bepalen, want dit moet worden beoordeeld op basis van alle omstandigheden. De ene keer is het tot een week voor de reis niet goed te zeggen en een andere keer is iets al 4 weken voor de reis duidelijk (bv. indien er niet in een land gereisd kan worden in een bepaalde periode).

Wij houden onze boekers op de hoogte zodat zij zich op basis daarvan op hun reis kunnen voorbereiden.

Als wij het door actuele ontwikkelingen of tussentijdse wijzigingen niet veilig en verantwoord vinden, dan zullen wij (tot kort voor vertrek) kunnen besluiten een reis niet uit te voeren.

Wij zullen de uitvoering van de reis in samenwerking met onze partners altijd zo veilig en comfortabel mogelijk realiseren, in de wetenschap dat er lokaal een vangnet is als u via ons op reis gaat. Ook zullen wij u zo goed mogelijk bijstaan bij vragen en met hulp of advies.

Kort voor vertrek en tijdens uw reis

Ons advies is om de actuele ontwikkelingen voor uw bestemming goed in de gaten te houden, ook naarmate uw reis dichterbij komt en/of als u inmiddels op reis bent.

U kunt in Nederland altijd contact met ons opnemen óf met onze lokale partners tijdens uw rondreis.


NOG NIET GEBOEKT? HIER LEEST U HOE WIJ WERKEN:

Stap-voor-stap en in co-creatie uw rondreis op maat creëren!


 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen