X

Familie reizen op maat

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie reizen op maat

Wat is er leuker dan samen te reizen en onvergetelijke herinneringen te maken tijdens familie reizen op maat? Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen zijn er heel veel kleine- en grote avonturen te combineren. Of je nu reist met het eigen gezin, met meerdere gezinnen of met de hele familie, tezamen met opa’s en oma’s.

Bij het samenstellen van een rondreisopmaat houden we rekening met ieders wens. Met leuke familie-vriendelijke accommodaties, activiteiten afgestemd op leeftijd en voldoende tijd om te spelen, zwemmen en van elkaar te genieten. En natuurlijk in een reistempo met voldoende rustmomenten voor iedereen.

Kleine kinderen – Kleine avonturen

Dieren zijn altijd een succes: van vlinders, stokstaartjes, pinguïns, zeehonden tot de grotere en bekende dieren en de Big 5. Er is niets leuker dan een checklist bijhouden van de dieren die de kinderen zelf gespot hebben. Of om met elkaar een safari-game-drive te maken, afgestemd op de leeftijden van de kinderen. De meeste lodges hebben een restrictie tot 6  jaar voor het meegaan op safari en 12 jaar of zelfs ouder voor bushwalks. Maar er zijn ook lodges die juist gespecialiseerd zijn in safari’s voor gezinnen met (hele) kleine kinderen. Daar zien de kinderen de dieren gegarandeerd van dichtbij en leren ze spoorzoeken aan de hand van de poot-afdrukken. Ook zijn er accommodaties met kinderopvang of speelruimtes, zodat de ouders relaxt op safari kunnen, om daarna weer samen verder te genieten.


Grote kinderen – Grote avonturen

Met grote(re) of zelfs al (bijna) volwassen kinderen zijn activiteiten altijd een succes. Denk in Zuid-Afrika bijvoorbeeld aan fietsen door een township of per mountainbike door de wijnvelden. Maar ook een spannende canopytour, een hippo-boottocht, een walviscruise of duiken met haaien kunnen in een rondreis door Zuid-Afrika worden ingebouwd. In Namibië kun je een hoge rode zandduin beklimmen, sandboarden, quad-biken, kanoën tussen de zeehonden of een living Desert tour maken. In Botswana lonkt het grote avontuur tijdens een kampeersafari of mobile safari, middenin de bush en slapen tussen de wilde dieren. In Suriname zijn vele avonturen te combineren, zoals kanoën en zip-lining, boottochten door stroomversnellingen, in het donker op zoek naar nachtschildpadden en kaaimannen, jungle-tochten en serieus vissen (van klein tot piranha tot meerval).


Schoolvakanties

In onze zomervakantie is het in Zuidelijk Afrika weliswaar winter, maar eveneens de ‘droge tijd’. De blaadjes zijn nog niet aan de bomen waardoor je tot heel ver kunt kijken om dieren te spotten. Dit is de reden waarom veel mensen in deze periode op reis gaan, safari is toch één van de hoogtepunten. Nog een voordeel;  de malaria-mug is in deze maanden niet actief in de omgeving van het Krugerpark wat scheelt qua medicatie. U kunt in deze periode ook de Big 7 zien in Zuid-Afrika; naast de Big 5 van de bush  komen in deze tijd van het jaar ook de walvissen bij de kust. Ook kunt u de grote witte haai, zeehonden en pinguïns aan de Kaap spotten. In Namibië en Botswana zijn deze ‘wintermaanden’ heel populair want dan is het relatief koel, in tegenstelling tot de soms zeer hete zomers in de woestijnen. De landschappen zijn ruig en de zandduinen extra rood. Wel is de waterstand van bv. de Okavango Delta relatief laag, want die vult zich pas later in het jaar, na het vallen van de regenbuien. In Suriname is het weliswaar regenseizoen, maar dat zal de pret zeker niet te bederven, want de korte hevige regenbuien zijn doorgaans juist verfrissend. Tijdens onze kerstvakantie is het heerlijk zomerweer in Zuidelijk Afrika, een populaire reisperiode. Raadzaam is het om de vliegtickets vroeg te boeken om zo nog een acceptabele prijs te bemachtigen. Weet wel  dat het ook de zomervakantie van de lokale bevolking is. Het kan dus in het top-hoogseizoen behoorlijk druk zijn. Accommodaties verhogen soms hun prijzen of hun minimale verblijfsduur en de restaurants zijn snel vol. De mei-vakantie is voor twee weken een heerlijke, vaak rustige tijd om op reis te gaan. Er zijn doorgaans gunstige vliegticket-prijzen, er is voldoende keuze aan beschikbare accommodaties en zowel aan de Kaap als in de bush is het lekker weer. Een absolute tip voor gezinnen die een goedgeprijsde reis naar Zuid-Afrika willen maken.


Geboortecertificaat verplicht voor kinderen tot 18 jaar

Ouders die met minderjarige kinderen naar (of via) Zuid-Afrika reizen, dienen in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte-akte van hun kinderen (in het Engels, verkrijgbaar bij de geboorte-gemeente). Alleenreizende ouders dienen ook een formele (via de gemeente) opgestelde verklaring van de thuisblijvende ouder in het Engels bij zich te hebben. Zonder deze documenten kan de luchtvaartmaatschappij u weigeren om naar Zuid-Afrika te vliegen (eigen risico). Voor de exacte vereisten en de meest actuele informatie kunt u terecht bij de Zuid-Afrikaanse Ambassade in Den Haag. Ook als u met minderjarige kinderen naar Suriname reist zijn er extra documenten vereist. Meer informatie leest u op de website www.consulaatsuriname.nl.