Familie-reizen op maat

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Wat is er leuker dan samen dingen te beleven en onvergetelijke herinneringen te maken? Afhankelijk van de leeftijd van kinderen zijn er heel veel kleine en grote avonturen te combineren in een bijzondere rondreisopmaat. Of je nu reist met het eigen gezin, met meerdere gezinnen of met de hele familie samen met opa’s en oma’s. We kunnen rekening houden met ieders wensen bij het samenstellen van een rondreisopmaat. Met leuke familie-vriendelijke accommodaties, leuke activiteiten afgestemd op de leeftijden en voldoende tijd om te spelen, zwemmen en met elkaar te genieten. En natuurlijk in een reistempo met voldoende rustmomenten voor iedereen.

Kleine kinderen – Kleine avonturen

Dieren zijn altijd een succes: van vlinders, stokstaartjes, pinguïns, zeehonden tot de grotere en bekende dieren en big 5.

Er is niets leuker dan een checklist bijhouden van de dieren die de kinderen zelf gespot hebben. Of om met elkaar een safari-game-drive te maken, afgestemd op de leeftijden van de kinderen. De meeste lodges hebben een restrictie tot 6  jaar voor het meegaan op safari en 12 jaar of zelfs ouder voor bushwalks, maar er zijn ook lodges die juist gespecialiseerd zijn in safari’s voor gezinnen met (hele) kleine kinderen. Daar zien de kinderen de dieren gegarandeerd van dichtbij en leren ze spoorzoeken aan de hand van de poot-afdrukken. Ook zijn er accommodaties met kinderopvang of speelruimtes, zodat de ouders relaxt op safari kunnen gaan, om daarnaweer samen te genieten.


Grote kinderen – Grote avonturen

Met grote(re) of zelfs al (bijna) volwassen kinderen zijn activiteiten vaak erg leuk om te doen. Denk in Zuid-Afrika bv. aan fietsen door een township of per mountainbike door de wijnvelden. Maar ook een spannende canopytour, een hippo-boottocht, een walviscruise of duiken met haaien kunnen in een rondreis door Zuid-Afrika worden ingebouwd.

In Namibië kun je zo’n hoge rode zandduin beklimmen, sandboarden, quad-biken, kanoën tussen de zeehonden of een living Desert tour maken.

In Botswana lonkt het grote avontuur tijdens een kampeersafari of mobile safari, middenin de bush en slapen tussen de wilde dieren.

In Suriname zijn vele avonturen te combineren, zoals kanoën en zip-lining, boottochten door stroomversnellingen, in het donker op zoek naar nachtschildpadden en kaaimannen, jungle-tochten en serieus vissen (van klein tot piranha tot meerval).


Schoolvakanties

In onze zomervakantie is het in Zuidelijk Afrika weliswaar winter, maar eveneens de “droge tijd”. De blaadjes zijn nog niet aan de bomen dus je kunt tot heel ver kijken om dieren te spotten. Daarom gaan veel mensen in deze periode op reis, want safari is toch één van de hoogtepunten. En voordeel is dat de malaria-mug in deze maanden niet actief is in de omgeving van het Krugerpark, wat weer scheelt qua medicatie. U kunt in deze periode ook de Big 7 zien in Zuid-Afrika; naast de “Big 5” van de bush  komen in deze tijd ook de walvissen bij de kust en kunt u ook de grote witte haai, zeehonden en pinguïns spotten aan de Kaap.

In Namibië en Botswana zijn deze “wintermaanden” heel populair want relatief koel, in tegenstelling tot de soms zeer hete zomers in de woestijnen. De landschappen zijn relatief ruig en de zandduinen extra rood. Wel is de waterstand van bv. de Okavango Delta relatief laag, want die vult zich pas later weer na het vallen van de regens.

In Suriname is het weliswaar regenseizoen, maar dat zal de pret zeker niet te bederven, want de korte hevige regens zijn doorgaans juist verfrissend.

Tijdens onze kerstvakantie is het heerlijk zomerweer in Zuidelijk Afrika en dus een populaire reisperiode. De vliegtickets moet u daarom echt vroeg boeken om ze nog voor een acceptabele prijs te bemachtigen. Weet wel, dat het ook de zomervakantie is van de lokale mensen, dus het is top-hoogseizoen en dus behoorlijk druk. Accommodaties verhogen soms hun prijzen of hun minimale verblijfsduur en de restaurants zijn snel vol.

De mei-vakantie is voor twee weken een heerlijke, vaak rustige tijd om op reis te gaan. Er zijn doorgaans gunstige vliegticket-prijzen, er is voldoende keuze aan beschikbare accommodaties en zowel aan de Kaap als in de bush is het lekker weer. Een absolute tip voor gezinnen die een goedgeprijsde reis naar Zuid-Afrika willen maken.


Geboortecertificaat verplicht voor kinderen tot 18 jaar

Ouders die met minderjarige kinderen naar (of via) Zuid-Afrika reizen dienen in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte-akte van hun kinderen (in het Engels, verkrijgbaar bij de geboorte-gemeente). Alleenreizende ouders dienen ook een formele (via de gemeente) opgestelde verklaring van de thuisblijvende ouder in het Engels bij zich te hebben. Zonder deze documenten kan de luchtvaartmaatschappij u weigeren om naar Zuid-Afrika te vliegen (eigen risico). Voor de exacte vereisten en de meest actuele informatie kunt u terecht bij de Zuid-Afrikaanse Ambassade in Den Haag.

Ook als je et minderjarige kinderen naar Suriname reist zijn er extra documenten vereist. Meer informatie leest u op de website www.consulaatsuriname.nl.