X

Onze landenspecialisten

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Co-creëer uw rondreis met reisexperts en landenspecialisten die uw bestemming echt kennen!

Wij werken met een team van reisexperts in Nederland én (lokale) landenspecialisten op onze bestemmingen. In co-creatie kunnen wij zo vrijwel al uw reiswensen invullen, dankzij onze specifieke kennis en uitgebreide netwerk. Dit omdat uw reis helemaal perfect moet zijn!

Wij helpen u graag met het samenstellen van een unieke reis, geheel ingericht naar uw idee, waarin alle wensen en verwachtingen samenkomen. Vertel ons wat u zoekt, waar uw interesses liggen, wat u absoluut wilt zien of doen, en dan zoeken wij de reisonderdelen die daarbij passen. Dit vertalen we graag naar een mooie reisroute in een passend tempo. En tussentijds stemmen we natuurlijk steeds met u af. Interesse? We kijken ernaar uit om samen met u een onvergetelijke reis samen te stellen!

Ons team in Nederland:

Rondreisopmaat team                                                      

    Lisenka Sterkenburg & Marjan van der Herberg & Richard Kruger

Internet & Persoonlijk contact

Hoewel heel veel reizigers het tegenwoordig prettig vinden om online te zoeken & te boeken, blijkt dat het bij het samenstellen van een ‘once in a life-time reis’ naar een verre bestemming toch vaak heel fijn is om persoonlijk contact te hebben. Dit om zo goed mogelijk uw ideeën en wensen te begrijpen en de goede vervolgvragen te kunnen stellen. Op deze manier kunnen onze landenspecialisten zo gericht mogelijk voor u aan de slag gaan.

Marjan van der Herberg – Zuid-Afrika-specialist & rondreis- en cocreatie-specialist wereldwijd

Marjan is de initiator en eigenaresse van Rondreisopmaat.nl. Zij heeft meer dan 70 landen in de wereld bezocht en is daarmee een wereldwijde rondreis-specialist geworden. Ze ontwerpt al jaren de mooiste rondreizen door Zuidelijk Afrika en andere landen, samen met reizigers. Daarnaast reist zij jaarlijks de wereld rond voor de ontwikkeling van nieuwe verre bestemmingen. Zij kent inmiddels vrijwel alle uithoeken van deze bijzondere wereldbol en kan desgewenst de meest creatieve combinaties voor u maken. De opbouw van uw uitgebalanceerde reis is haar specialiteit. Lees meer over Marjan, haar achtergrond en de andere bestemmingen die wij (in de toekomst) in co-creatie willen gaan aanbieden.

Zuid-Afrika vind ik absoluut één van de allermooiste rondreislanden op de wereld en het is dan ook niet toevallig dat ik deze ‘wereld in één land’ als primeur heb gekozen toen ik met Rondreisopmaat.nl begon. Als ik in Zuid-Afrika ben geeft mij dat, mede vanwege de hartelijkheid van de mensen, altijd een bijzonder gevoel. Ik houd van Ubuntu en de sundowners. En zoals men dat zo mooi kan zeggen: you can leave South Africa, but it will never leave you… Ik ben altijd blij om er weer te zijn! Zo puur als Namibië vind je het bijna nergens…de zonsopkomst en de rode gloed over de duinen van de Namib Desert is adembenemend mooi. In Botswana vind je nog echte wildernis, luxe lodges en ‘wildlife’ in de ware betekenis van het woord! In Suriname voelt alles exotisch, maar tegelijk heel vertrouwd. En… zoveel groen heb ik nog nooit bij elkaar gezien!


Persoonlijke noot van Marjan : Het maakt niet uit waar je reist, als je maar nieuwe plekken kunt ontdekken. Ik ben altijd bezig met  die volgende nieuwe reis, waarbij ik stap-voor-stap de plannen realiseer.  ‘The most challenging step of any journey…is the first!’ is dan ook mijn slogan voor Rondreisopmaat.nl.

Ik hou vooral van mooie natuur en prachtige landschappen, liefst in het bijzondere ochtend- of gouden namiddaglicht. Dat kan overal zijn, ver weg of dichtbij huis. Ik hou van de vrijheid van rondreizen in een (huur)auto met prachtige vergezichten, zoals op het prachtige Kaapse schiereiland van Zuid-Afrika of in de wijnlanden…daar word ik echt gelukkig van!


Lisenka Sterkenburg –  landenspecialist Namibië en Botswana (in Nederland) & CoCreatie-specialist Afrika en Midden-Amerika

Lisenka heeft jarenlange ervaring met de verkoop van rondreizen wereldwijd. De laatste jaren heeft ze zich helemaal gespecialiseerd in rondreizen door Namibië en Botswana. Zij reisde hier al vele kilometers, ook samen met haar man en tienerdochters. Ze heeft de meeste routes beproefd en kent heel veel locaties vanuit eigen ervaring. Zij kan u helpen bij het uitstippelen van uitgekiende routes om deze mooie bestemmingen te ontdekken of om beide landen op een gevarieerde manier met elkaar te combineren.

Persoonlijke tip van Lisenka:

Wanneer je aan Namibië denkt, komen al gauw de beelden van uitgestrekte landschappen, prachtige rode zandduinen en de grote aantallen wilde dieren van Etosha National Park in gedachten. En dat is natuurlijk niet voor niets! Wat is het toch een uitgestrekt en puur land! Botswana is een veel groener land en biedt wildlife ‘pur sang’. Voorbeeld is de unieke Okavango Delta met veel roofdieren en grote kuddes olifanten die bij de rivieren hun dorst komen lessen. Namibië en Botswana betekenen voor mij ook een kennismaking met onbekende culturen en een ongelooflijk gastvrije bevolking! Maak daarom tijdens uw rondreis kennis met de Namibiërs; wandel met de San/Bushmen, maak een uitstapje naar een Himba village, breng een bezoek aan een lokaal schooltje of maak een begeleide fietstour door een township. Leer op deze manier de bevolking een beetje beter kennen, het zal de reis zeker een speciaal tintje geven!


Richard Kruger –  landenspecialist voor al onze bestemmingen in Azië & CoCreatie-specialist wereldwijd

Richard Kruger Rondreisopmaat Landenspecialist wereldwijdRichard werkt al zijn hele loopbaan in de reiswereld. Hij heeft bij diverse reisorganisaties gewerkt die zijn gespecialiseerd op verre reizen, waarbij de nadruk op het Verre Oosten lag. Hierdoor kent hij meer dan 80 landen. Als Azië expert heeft hij bijna alle landen in Zuidoost-Azië bezocht, zowel voor zijn werk om nieuwe reizen te ontwikkelen als ook om deze prachtige landen tijdens zijn eigen vakanties te ontdekken.

Zuidoost-Azië is enorm divers, de verschillende landen hebben elk hun eigen hoogtepunten.Vanzelfsprekend kent hij de traditionele routes op de vele bestemmingen, maar hij kent er ook de minder bekende plekjes. De mogelijkheden zijn eindeloos! Hij helpt u graag om er mooie reizen samen te stellen.

Midden in de Indische Oceaan ligt het prachtige Sri Lanka, hier wisselen cultuur en natuur elkaar af. Centraal op het eiland ligt de leeuwenrots van Sigiriya, iets zuidelijker liggen de hoger gelegen theeplantages van Nuwara Eliya. En de kustlijn is nooit ver weg, het is heerlijk om de reis af te sluiten aan een van de prachtige stranden van dit betoverende eiland óf op de Malediven.

Indonesië heeft een bijzondere historische band met Nederland, op diverse plekken komt u nog Nederlandse elementen tegen in het straatbeeld. Een hoogtepunt is de Borobudur, de Boeddhistische tempel op Java. Het is heerlijk om uw reis af te sluiten op Bali of een van de andere tropische eilanden op deze ‘Gordel van Smaragd’.

Maleisië heeft twee kanten: het schiereiland met prachtige plekken als de Taman Negara, de Cameron Highlands én de tropische eilanden aan de west- en oostkust. Daarnaast is er het bijzondere Borneo met de ongerepte jungle en de mogelijkheid om Orang Oetans te spotten in Sabah or Sarawak. Uiteraard zijn deze bestemmingen heel goed met elkaar te combineren.

Wanneer je aan Thailand denkt, ‘Het land van de Glimlach’, komen al gauw de beelden van de Boeddhistische tempels en de heerlijke keuken op het netvlies. Cambodja is vooral bekend van het prachtige tempelcomplex bij Siem Riep waarbij Angkor Wat wel de bekendste tempel is. De zonsondergang hier is betoverend.

In Vietnam wisselen cultuur en natuur elkaar af, u kunt per boot door Halong Bay varen en genieten van het indrukwekkend karstgebergte. Cultuur is o.a. te vinden in Hué, de keizerlijke stad aan de Parfumrivier.

Bekijk hier de vele rondreismogelijkheden voor Azië en neem contact op met Richard:

Sri Lanka / Indonesië / Maleisië / Thailand / Vietnam (& Laos en Cambodja)


CoCreatie met Roos – onze lokale rondreis-specialist in Suriname

Roos is onze landenspecialist in Suriname. Na twee fantastische vakanties in Suriname is zij in 2015 naar Suriname verhuisd om er te gaan wonen en werken. Vanaf het begin voelde ze zich hier namelijk echt thuis. Roos heeft natuurlijk veel gezien en gedaan in dit prachtige land. Dat komt natuurlijk goed van pas als landenspecialist en ze vindt het leuk haar ervaringen met u te delen. De prachtige natuur met overweldigende jungle en eindeloze rivieren met stroomversnellingen, zingende vogels, het buitenleven, de vriendelijkheid van de mensen en het heerlijke eten. Dit alles maakt Suriname het paradijs op aarde voor Roos.

Persoonlijk bericht van Roos:

Ik help u graag met het samenstellen van een unieke reis, geheel ingericht naar uw idee, waarin al uw wensen en verwachtingen samenkomen. Vertel me wat u zoekt, waar de interesses liggen, wat u absoluut wilt zien. Dan zoek ik graag de reisonderdelen die daarbij passen. Ik kijk ernaar uit om, samen met u, een onvergetelijke reis samen te stellen.

Bekijk hier de vele rondreismogelijkheden voor Suriname >


CoCreatie met Maureen en Wouter – onze lokale rondreis-specialisten in Costa Rica

Maureen en Wouter zijn onze landenspecialisten in Costa Rica.

Maureen heeft een aantal jaar geleden stage gelopen in Costa Rica en heeft ze dit prachtige land leren kennen. In 2017 is zij naar Costa Rica verhuisd om te wonen en te werken. Maureen heeft veel gereisd in Costa Rica en veel gezien en gedaan, dat komt natuurlijk goed van pas als landenspecialist en wil ze graag de passie die ze heeft voor het land met u te delen. Costa Rica heeft alles te bieden, van de vulkanen naar de stranden, de regenwouden naar de wildlife die er te zien is en de Tico cultuur. Dit alles is de ´Pura Vida´ (het pure leven) voor Maureen.

Persoonlijk bericht van Maureen:

Op basis van uw wensen en behoeften kunnen we samen een reis samenstellen waardoor u een memorabele reis zult beleven. Met uw ideëen en interesses ga ik op zoek naar de reisonderdelen die daarbij passen. Ik kijk ernaar uit om de passie die ik voor dit land heb met u te delen en zo samen met u een prachtige reis samen te stellen!

Vanaf 2022 is Wouter actief betrokken bij de organisatie van onze rondreizen en heeft hij (als erkend reisbegeleider) voor Costa Rica ook een van onze groeps-reizen-op-maat begeleid. Wouter is een gepassioneerde Costa Rica liefhebber die u heel graag helpt om alle mogelijkheden in een mooie rondreis te combineren.

Bekijk hier de vele rondreismogelijkheden in Costa Rica >


CoCreatie met Betty – onze lokale rondreis-specialist voor Mexico

Betty in Mexico Specialist in rondreizen op Maat

Betty is onze landenspecialist in Mexico en woont daar al vele jaren. Na een reisjaar om o.a. Spaans te leren is zij verliefd geworden op Latijns Amerika. Vele jaren reisde zij als tourleader door al deze boeiende en kleurrijke landen. Toen zij besloot in Mexico te gaan wonen startte zij haar reisbedrijf voor rondreizen door Mexico en de omliggende landen Guatemala, Belize en Honduras. Met haar specialistische kennis en gevoel voor authentieke ervaringen wil ze onze reizigers graag het mooiste van haar land en lokale bewoners laten zien.

Bekijk hier de vele rondreismogelijkheden in Mexico >


CoCreatie met Monique & collega-landenspecialisten voor Europa

Voor rondreizen door Europa hebben wij échte landenspecialisten voor u geselecteerd en we hebben daarbij gekozen voor een samenwerking met reispartner Style in Travel.

U houdt van begin tot eind contact met Rondreisopmaat.nl, maar tijdens het offerte- en boekingsproces helpen Monique en haar collega-landenspecialisten graag bij de detail-reisinvulling op maat. Zij kennen niet alleen de vele leuke bezienswaardigheden en plaatsen in bv. Italië of Spanje, maar ook de verschillende locaties en hun vaak hartelijke eigenaren…dat maakt het extra leuk om uw vakantie helemaal naar wens te maken voor een onvergetelijke ervaring!

Bekijk hier de vele rondreismogelijkheden voor Europa >


Co-Creatie tussen reizigers, Rondreisopmaat en onze landenspecialisten ter plaatse 

Bij Rondreisopmaat.nl kleurt u uw rondreis helemaal in samen met onze reisexperts, in Nederland én op de bestemmingen. Marjan van der Herberg en Lisenka Sterkenburg inventariseren uw wensen om deze te kunnen vertalen naar concrete mogelijkheden. Daarna realiseren wij uw reis in co-creatie met onze landenspecialisten en reispartners ter plaatse.

In Nederland heeft u op een eenvoudige en persoonlijke wijze en zonder tijdsverschil direct contact via de mail of telefoon met Marjan en Lisenka.

Voor landen in Europa speelt tijdverschil geen rol en voor de detailinvulling tijdens het offerte- en boekingsproces heeft u ook direct contact met Monique of specifieke landenspecialisten voor bv. Italië, Spanje, Portugal e.d. Zij kennen alle locaties, combinatiemogelijkheden om uw reis helemaal op maat te maken binnen uw mogelijkheden en wensen.

Voor onze verre bestemmingen speelt tijdverschil wel een rol en voor de communicatie is email dan vaak het handigste communicatiemiddel.  Voor steeds meer verre bestemmingen heeft u tijdens het offerte- en boekingsproces ook rechtstreeks contact met onze lokale landenspecialisten. Zij kennen de bestemmingen nóg beter dan wij en zij kunnen alle details dicht bij de bron voor u uitzoeken. Zij communiceren in het Nederlands, dus dat is wel zo gemakkelijk.

En ondertussen zijn wij in Nederland altijd (en zonder tijdsverschil) bereikbaar, ook als u even wilt overleggen over uw vakantievoorbereiding e.d.

Zo wordt uw rondreis écht op maat, want samen met onze (al dan niet lokale) landenspecialisten kennen wij uw bestemming en de reismogelijkheden als geen ander. Wij en zij hebben al heel veel zelf gereisd en mooie rondreizen-op-maat voor Nederlandse reizigers samengesteld en weten dus heel goed wat u belangrijk vindt. Kijk voor de aardigheid maar eens bij de reisverslagen van onze klanten. Samen zullen wij u persoonlijke en verrassende tips geven en adviseren wij graag over routes, afstanden per dag, verschillende accommodaties en leuke activiteiten. Maar ook over hoe u volop kunt genieten zonder alleen maar onderweg te zijn.

Nadat uw rondreis is samengesteld en ‘direct bij de bron’ helemaal tot in de puntjes is geregeld,  wordt uw uiteindelijke boeking rondgemaakt door Rondreisopmaat.nl in Nederland. Wij zorgen voor de afhandeling en betalingen en bieden daardoor ook de belangrijke SGR-garantie. De betaling van uw rondreis doet u gewoon in Nederland, waarbij we -als uw reissom in een lokale valuta is aangeboden- o.b.v. de actuele koers omrekenen naar euro’s. Voor reizen in Europa werken hebben wij een samenwerking met reispartner Style in Travel en is de werkwijze iets aangepast; u kunt dit nalezen bij de Europa-voorwaarden op deze website.

Ook dichtbij ter plaatse tijdens uw rondreis:

Naast uw reisdocumenten, die door onze (lokale) partners worden verzorgd, is het goed te weten dat u ook tíjdens uw rondreis op lokale mensen terug  kunt vallen, want zij zijn ter plaatse en relatief dichtbij. Dat kan belangrijk zijn als het nodig is. Bijvoorbeeld als u gedurende uw reis nog extra informatie, hulp of advies wenst.  Zij weten waar u reist en zijn dichtbij om ons netwerk in te schakelen als er nog iets geregeld moet worden. En mocht er onverhoopt iets niet goed verlopen tijdens uw reis, dan zijn zij uw eerste contactpunt om te helpen met een snelle oplossing.