Vliegtickets

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Vliegtickets zoeken en boeken voor uw rondreis

De meeste van onze klanten kiezen ervoor zelf hun vliegtickets te boeken, omdat dat de maximale flexibiliteit geeft. Voor ons is dat geen bezwaar, want wij kunnen uw rondreis ter plaatse daar naadloos op aansluiten. Wij nemen uw (gewenste of geboekte) vluchten dan als uitgangspunt in uw reisvoorstel. Uiteraard kunnen we u altijd adviseren of tips geven, bijvoorbeeld om luchthavens te combineren (terug vanaf een andere bestemming voor veel minder kilomenters zonder al teveel meerkosten).

Op diverse vliegticket-websites kunt u gemakkelijk vliegtarieven bekijken en vergelijken. Een avond zoeken op internet kan u, vooral bij een wat groter gezelschap, veel voordeel opleveren. Als u flexibel bent in reisdata kunt u soms behoorlijke prijsverschillen vinden, bv. een dag eerder of later heen- en/of terugvliegen of door te kiezen voor een andere luchtvaartmaatschappij of een (langere) overstap/verbinding. U kunt op basis van prijsverschillen het makkelijkste zelf of met elkaar afwegen welke (meer)prijs u voor welke vliegreis wenst te betalen.

Vliegtickets zijn doorgaans vanaf 11 maanden voor vertrek boekbaar.

Indien u uw rondreis (vanwege de beschikbaarheid) boekt, dan kunt u daar rekening mee houden en dan als eerste de meest gunstige tarieven voor uw reisschema zekerstellen.

Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis hoeft u nog niet vast te leggen, want het is voor u zelf flexibeler als wij die later en in samenspraak op basis van uw reisprogramma uitkiezen. Soms kan een andere route ook een andere binnenlandse vlucht vragen, die we dan op het meest passende moment qua datum en tijdstip kunnen toevoegen.

Lees onze tips over aanbiedingen, hoogseizoen en huurauto-deals onderaan deze pagina.

Zuid-Afrika

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen met wie u naar Zuid-Afrika kunt reizen.

KLM is de enige met een rechtstreekse (bijna) dagelijkse verbinding vanuit Amsterdam naar zowel Johannesburg als Kaapstad. U kunt deze bestemmingen ook relatief voordelig combineren, bv. heenvliegen naar Johannesburg en terugreizen vanuit Kaapstad of andersom, wat u ter plaatse veel reis-kilometers en reistijd bespaart.

De KLM-heenvluchten van Amsterdam naar Zuid-Afrika zijn dagvluchten van ca. 11 uur. U komt in de (late) avond aan in Johannesburg of Kaapstad en daarna gaat u per transfer naar uw accommodatie voor de nacht. Doordat er geen/nauwelijks tijdsverschil is, begint u zo uitgerust aan uw reis.

Er zijn ook aantrekkelijke combinaties van KLM met Air France, waarbij u voor de heenreis een avond/nachtvlucht kunt boeken met Air France inclusief een korte overstap in Parijs, terwijl u op de nachtvlucht van KLM kunt slapen die u rechtstreeks terugvliegt naar Amsterdam.

KLM biedt de mogelijkheid om tegen meerkosten stoelen met meer beenruimte bij te boeken (o.a. Comfort klasse, kosten ca. € 150/160 per persoon per enkele reis).

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden vluchtverbindingen met een overstap naar Zuid-Afrika.

Bv. via London (British Airways) of via Frankfurt/Munchen (South African Airways / Lufthansa.

Maar ook kunt u aantrekkelijke vluchten en tarieven vinden via Dubai (Emirates) en Doha (Qatar). Emirates vliegt ook rechtstreeks van Dubai naar de internationale luchthaven bij Durban, dus voor sommige mensen komt dit gunstig uit in hun routeplan.


Namibië

KLM is de enige maatschappij die rechtstreeks* van Amsterdam naar Namibië vliegt.

Momenteel gaat de vlucht naar Windhoek op zondag, dinsdag en vrijdag en de retourvlucht gaat op maandag, woensdag en zaterdag.
(* = met een tussenlanding in Luanda (Angola) van ongeveer 1 uur).

Vanaf Frankfurt zijn er rechtstreekse vluchten naar Windhoek met Air Namibia en Condor Air.
Vanaf Keulen vliegt Eurowings rechtstreeks naar Windhoek, momenteel is dat op donderdag.


Botswana

Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Nederland naar Botswana.

De meeste mensen vliegen naar Botswana via Namibië (Windhoek) of Zuid-Afrika (Johannesburg of Kaapstad), al dan niet met een doorvlucht of terugvlucht naar Maun of Kasane.

Er zijn ook vliegverbindingen vanuit Europa naar de -net over de grens bij Kasane- gelegen Victoria watervallen (Victoria Falls in Zimbabwe of Livingstone in Zambia). Hier moet u wel rekening houden met extra visa-kosten en de transfer inclusief grensovergang.


Suriname

Er zijn rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Paramaribo met KLM en Surinam Airways i.s.m TUI Fly (met aantrekkelijke tarieven voor losse tickets).

Er zijn een beperkt aantal andere maatschappijen die vluchtmogelijkheden met een overstap aanbieden naar Suriname, o.a. British Airways en TAP via Portugal.

Het is relatief aantrekkelijk om een reis naar Suriname te combineren met een strandverlenging op de Nederlandse Antillen. Zo kunt u relatief voordelig heenvliegen naar Paramaribo en bv. terugvliegen vanaf Curacao of Aruba, met een “enkele vliegreis” daar tussenin.

Een andere relatief aantrekkelijke mogelijkheid is om tickets Amsterdam-Paramaribo (retour) te combineren met een verlenging op het relatief dichtbij gelegen Trinidad of Tobago.


Tips voor het (zelf) boeken van aantrekkelijke vliegtickets

Er zijn veel websites waar u zelf uw vliegtickets kunt zoeken en boeken, bv. vliegtickets.nl, cheaptickets.nl, klm.com, skyscanner.com etc.

Handig van bv. de website vliegtickets.nl is dat u vrij gemakkelijk luchthavens kunt combineren (“terug van een andere bestemming”), dus bv. heen naar Johannesburg en terug vanaf Kaapstad (of andersom). Wij verzorgen dan de binnenlandse vlucht als u niet het hele traject gaat rijden.

Voor meer ingewikkelde vluchtcombinaties of als u daar nadrukkelijk prijs op stelt, kunnen wij uw vliegtickets wel als service voor u te boeken in samenspraak met onze (externe) vliegticketspecialist. U zult dan wel een iets hogere prijs betalen i.v.m. service-fees en ticket-kosten.

Aanbiedingen en hoogseizoen:

Voor de schoolvakanties (kerst-, mei- en zomervakantie) hoeft u niet op al te scherpe aanbiedingen te rekenen, dus daar is het advies vooral om vroeg te boeken voordat de schaarste de prijzen op veelgevraagde data omhoog stuwt.

KLM heeft doorgaans 2 x per jaar zogenaamde “Werelddeal-weken”…dit kán interessant zijn, waarbij het rechtstreeks vliegen dan extra aantrekkelijk wordt. Maar let wel op, soms valt het voordeel voor populaire periodes en dagen wat tegen; dus vooral als u flexibel bent kunt u profiteren.

Er zijn soms scherpere KLM-tarieven als u vanaf Düsseldorf via Amsterdam vliegt…maar let dan wel op: op de terugweg moet u ook van Amsterdam doorvliegen naar Dusseldorf om uw (doorgelabelde) bagage te kunnen ophalen.

Vliegtarieven zijn altijd een momentopname en variëren in de tijd; als de vluchten in de loop van de tijd voller worden gaan de tarieven doorgaans omhoog. In de populaire reisperiodes zien wij bijna nooit hele scherpe aanbiedingen. Dus als u iets heel aantrekkelijks ziet of precies weet wat u wilt, kunt u dat het beste meteen vastleggen…want het is jammer als dat voordeel aan uw neus voorbij gaat…u kunt er naar ons idee leukere dingen mee doen op uw reisbestemming…en wij hebben daar natuurlijk wel ideëen voor.


Formaliteiten

U bent zelf verantwoordelijk voor het reizen met de juiste reispapieren, alsmede het treffen van persoonlijke gezondheidsmaatregelen. Ook dienen uw gegevens exact overeen te komen met bv. de namen op uw vliegtickets. Zo dient het geslacht, de eerste voornaam en de (meisjes)achternaam van iedere reiziger goed op uw geboekte ticket te staan. Controleer dit met zorg na het ontvangen van uw boekingsbevestiging voor de vliegtickets. Als u dit niet goed geregeld heeft en een luchtvaartmaatschappij niet zeker weet of u in het bestemmingsland toegelaten zult worden, is het voor hen mogelijk om u te weigeren om mee te vliegen (eigen risico).

Voor een reis naar Zuidelijk Afrika heeft u een geldig paspoort nodig dat afhankelijk van de te bezoeken landen nog een bepaalde periode geldig moet zijn na uw terugkomst. U krijgt als u reist naar Zuid-Afrika, Namibië en Botswana automatisch een visum voor 90 dagen en hoeft daarbinnen geen apart visum te regelen. Voor Victoria Falls (net over de grens van Botswana in Zimbabwe) is wel een (dag)visum vereist. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om dit goed te regelen. U leest hier meer over op de verschillende landeninformatie-pagina’s.

Voor Suriname dient uw (Nederlandse) paspoort tot 6 maanden na verblijf geldig te zijn en dient 6 opeenvolgende lege pagina’s te bevatten. Ook heeft u een Toeristenkaart of een visum nodig waarmee u dertig dagen in Suriname mag verblijven. U leest er meer over bij onze landeninformatie.

Ouders die met minderjarige kinderen naar Zuid(elijk)-Afrika reizen dienen sinds juni 2015 in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte-akte van hun kinderen (in het Engels, verkrijgbaar bij de geboorte-gemeente). Alleenreizende ouders dienen ook een formele (via de gemeente) opgestelde verklaring van de thuisblijvende ouder in het Engels bij zich te hebben. Zonder deze documenten zal de luchtvaartmaatschappij u waarschijnlijk weigeren (eigen risico). Voor de exacte vereisten en de meest actuele informatie kunt u voor Zuid-Afrika terecht bij de Zuid-Afrikaanse Ambassade in Den Haag.