X

Vliegtickets

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Intercontinentale vliegtickets zoeken en boeken als basis voor uw rondreis

De meeste van onze klanten kiezen ervoor zelf hun vliegtickets te boeken, omdat dat de maximale flexibiliteit geeft. Wij focussen daarbij op de rondreis ter plaatse, waarbij alle diensten naadloos op de gevonden vluchten kunnen aansluiten. Wij nemen uw (gewenste of geboekte) vluchten dan als uitgangspunt in uw reisvoorstel. Uiteraard kunnen we u altijd adviseren of tips geven, bijvoorbeeld om luchthavens te combineren (terug vanaf een andere bestemming voor veel minder kilomenters zonder al teveel meerkosten).

Onze tip: met eigen tijdsinvestering in het zoeken naar goede vliegtickets kunt u soms heel veel geld besparen (x het aantal reizigers), dat u dan veel leuker aan de rondreis (of) ter plaatste kunt besteden!

Op diverse vliegticket-websites kunt u gemakkelijk vliegtarieven bekijken en vergelijken. Een avond zoeken op internet kan u, vooral bij een wat groter gezelschap, veel voordeel opleveren. Als u flexibel bent in reisdata kunt u soms behoorlijke prijsverschillen vinden, bv. een dag eerder of later heen- en/of terugvliegen of door te kiezen voor een andere luchtvaartmaatschappij of een (langere) overstap/verbinding. U kunt op basis van prijsverschillen het makkelijkste zelf of met elkaar afwegen welke (meer)prijs u voor welke vliegreis wenst te betalen.

Vliegtickets zijn doorgaans vanaf 11 maanden voor vertrek boekbaar.

Binnenlandse vluchten als onderdeel van uw rondreis

De binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis hoeft u nog niet vast te leggen, want het is flexibeler als wij die later en in samenspraak op basis van uw reisprogramma uitkiezen. Soms kan een andere route ook een andere binnenlandse vlucht vragen, die we dan op het meest passende moment qua datum en tijdstip kunnen toevoegen.

Tips voor het (zelf) boeken van aantrekkelijke intercontinentale vliegtickets

Er zijn veel websites waar u zelf uw vliegtickets kunt zoeken en boeken, bv. vliegtickets.nl, cheaptickets.nl, klm.com, skyscanner.com etc.

Handig van bv. de website vliegtickets.nl is dat u vrij gemakkelijk luchthavens kunt combineren (“terug van een andere bestemming”).

Wij verzorgen dan de binnenlandse vlucht als u niet het hele traject gaat rijden.

Voor meer ingewikkelde vluchtcombinaties of als u daar nadrukkelijk prijs op stelt, kunnen wij uw vliegtickets wel als service voor u te boeken in samenspraak met onze (externe) vliegticketspecialist. U zult dan mogelijk een iets hogere prijs betalen i.v.m. service-fees en ticket-kosten.

Aanbiedingen en hoogseizoen:

Voor de schoolvakanties (kerst-, mei- en zomervakantie) hoeft u niet op al te scherpe aanbiedingen te rekenen, dus daar is het advies vooral om vroeg te boeken voordat de schaarste de prijzen op veelgevraagde data omhoog stuwt.

Vliegtarieven zijn altijd een momentopname en variëren in de tijd; als de vluchten in de loop van de tijd voller worden gaan de tarieven doorgaans omhoog. In de populaire reisperiodes zien wij bijna nooit hele scherpe aanbiedingen. Dus als u iets heel aantrekkelijks ziet of precies weet wat u wilt, kunt u dat het beste meteen vastleggen…want het is jammer als dat voordeel aan uw neus voorbij gaat…u kunt er naar ons idee leukere dingen mee doen op uw reisbestemming…en wij hebben daar natuurlijk wel ideëen voor.


Tips voor het zoeken via bv. Skyscanner.nl

 • Gebruik Skyscanner om het marktaanbod en de mogelijkheden te overzien, maar níet om te boeken.
 • Uit ervaring is gebleken dat je het beste direct bij de luchtvaartmaatschappij kunt boeken om (in de praktijk/bijevt. issues) de beste service te krijgen.
 • Vliegtarieven zijn en gebaseerd op vraag en aanbod. Als je flexibel bent kan het geld schelen om bv. een week of een paar dagen eerder of later te gaan.
 • Sommige bestemmingen hebben meerdere luchthavens en daar vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar toe – vaak kun je deze (zonder meerkosten) combineren: dus heenvliegen naar de aankomstplek en terugvliegen vanaf de eindplek. Dit scheelt vaak extra overstappen, dus dat scheelt tijd en onnodige extra vliegkilometers.
 • Als je leuke een inspiratieroutes hebt gezien, dan kun je de daar bijbehorende luchthavens (begin + eind) als uitgangspunt nemen bij je zoektocht.
 • Kies de voor jou logische luchthavens van vertrek. Naast Schiphol zou je wellicht ook kunnen vertrekken uit Brussel of Dusseldorf of Frankfurt, afhankelijk van je woonplaats. Misschien vliegt er vanuit Brussel of Frankfurt een aantrekkelijke rechtstreekse vlucht met een goed tarief en is het aantrekkelijk om daar vandaan te vliegen.
 • Boek vroeg: gemiddeld is het het beste om uiterlijk 5 maanden voor vertrek te boeken (daarna raakt er meer volgeboekt en worden de prijzen doorgaans hoger).

Handige tips om Skyscanner te gebruiken voor het vinden van goede vliegticketdeals:

 • Bepaal jouw flexibiliteit qua reisdata; zit je vast aan bepaalde weken of dagen dan zoek je heel gericht. Ben je wat flexibeler dan kun je ook wat flexibeler zoeken.
 • Kies ‘Hele maand‘ als reisdatum om de voordeligste vliegtickets in die maand voor jouw bestemming(en) te vinden.
 • Wil je in je oriëntatie kijken welke vakantiebestemming wereldwijd relatief voordelig te bereiken is? Zoek dan op ‘Overal’ bij je bestemming. Je krijgt dan de voordeligste bestemmingen wereldwijd voor de periode/data doe jij wilt reizen.
 • Bij flexibiliteit: gebruik de besparingsgenerator van Skyscanner. Voer je bestemming in en de besparingsgenerator vertelt je wat de beste tijd is om te boeken, evenals de goedkoopste en duurste reisdag. Soms is het bv. goedkoper om op een woensdag te vliegen i.p.v.een zaterdag.
 • Selecteer in de zoekmachine van Skyscanner ‘Vliegvelden in de buurt’ zodat je alle mogelijkheden ziet.
 • Zoek op ‘Multi-stad’ (i.p.v. 2x een enkele reis) als je een rondreis maakt en vanaf een andere locatie terug wilt vliegen.
 • Maak een schema met heen- en terugreisdata die mogelijk zijn en schrijf op wat je bij die data-combinaties vindt m.b.v. Skyscanner – zo vind je soms grote prijsverschillen.

Verderzoeken en boeken van de intercontinentale vliegtickets:

Onze tip: het boeken van de tickets doet u het beste bij de luchtvaartmaatschappij zelf (of bij een vliegticketspecialist).

 • Als je de beste tickets bv. via Skyscanner hebt gevonden, zoek dan dóór op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij zelf. Daar vind je dan aanvullende informatie t.a.v. meerkosten voor het meenemen van bagage, het eventueel bijboeken van (upgrade) stoelen etc.
 • Vliegtarieven zijn altíjd een momentopname en ze wisselen bijna continu…en ze worden veelal duurder naarmate je langer wacht.
 • Als je weet wat je wilt, boek dan vanaf een andere computer dan waarop je gezocht hebt (het is niet helemaal ‘hard’ te maken, maar het verhaal gaat dat de vliegtickets bij herhaaldelijk zoeken vanaf dezelfde computer duurder worden).

Binnenlandse vluchten zelf bij-boeken óf als onderdeel van de rondreis

De binnenlandse vluchten ter plaatse als onderdeel van je rondreis boeken wij graag bij als onderdeel van de rondreis, zodat we die nog kunnen aanpassen als we in samenspraak de route of het reistempo willen aanpassen. Als de binnenlandse vlucht in aansluiting is op de heenvlucht of de terugvlucht kan het wel eventueel interessant zijn om dit mee te boeken bij het intercontinentale vliegticket; in dat geval zijn de vluchten ‘aan elkaar gekoppeld’ en kan bv. de bagage worden door-gelabeld naar de eind-bestemming. Ook zal de luchtvaartmaatschappij bij een eventuele vertraging automatisch omboeken naar de eerstvolgende vlucht naar uw vervolgbestemming.

Als u hier vragen over heeft of advies wenst dan denken we graag met u mee.

 


Formaliteiten

U bent zelf verantwoordelijk voor het reizen met de juiste reispapieren, alsmede het treffen van persoonlijke gezondheidsmaatregelen. Ook dienen uw gegevens exact overeen te komen met bv. de namen op uw vliegtickets. Zo dient het geslacht, de eerste voornaam en de (meisjes)achternaam van iedere reiziger goed op uw geboekte ticket te staan. Controleer dit met zorg na het ontvangen van uw boekingsbevestiging voor de vliegtickets. Als u dit niet goed geregeld heeft en een luchtvaartmaatschappij niet zeker weet of u in het bestemmingsland toegelaten zult worden, is het voor hen mogelijk om u te weigeren om mee te vliegen (eigen risico).

Onderzoek per reisland de benodigde formaliteiten, visa, aangeraden of verplichte vaccinaties. U vindt deze op de landeninformatie-pagina’s op onze website of op de officiële websites. Kijk ook op nederlandwereldwijd.nl voor aanvullende informatie, reisadviezen etc.