X

Highlights Suriname

Rondleiding met gids Paramaribo Fort Zeelandia Rondreis Op Maat Specialist

Paramaribo

Paramaribo is een gezellige, gastvrije stad met veel koloniale houten huizen uit de 19e eeuw. Sommige huizen staan zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Maak samen met een gids of op eigen gelegenheid een stadswandeling, bezoek het Onafhankelijkheidsplein, leer over het slavernijverleden bij Fort Zeelandia of wandel door de prachtige Palmentuin met meer dan 1000 palmbomen. Tip: vergeet niet aan het einde van de dag neer te strijken op een terrasje of restaurant aan de Waterkant. De Surinaamse keuken is heerlijk.

fietstour Suriname Paramaribo Binnenmarkt Rondreis Op Maat Specialist

Paramaribo – tussenstop

Paramaribo, de bruisende hoofdstad van Suriname, geldt als ‘draaipunt’: na bijna elke dagtrip of een meerdaagse tour keert u weer terug naar deze indrukwekkende stad. Veel reizigers verblijven hier dan ook graag één of meerdere nachten. U kunt uw grote koffers in het hotel achterlaten, de bagage verdelen en uw kleding lekker fris laten wassen. Voor u een uitgelezen moment om de verschillende terrasjes, restaurants en het heerlijke eten uit te proberen.

Suriname Plantage Rondreis Op Maat Specialist

Plantage gebied

Wie het ‘Plantage gebied’ bezoekt, duikt in het slavernijverleden. Steek per bootje de rivier over en fiets door het uitgestrekte, landelijke plantage gebied. Bezoek Fort Nieuw Amsterdam, de rumfabriek van Mariënburg en fiets voor een sfeervolle overnachting naar een mooi gerestaureerde plantage zoals Frederiksdorp of Mariënbosch. Maak een nachttour door het moeras en speur naar zeeschildpadden. De fietstocht van ca 20 km is een prima lengte in het warme Suriname.

Berg en Dal Suriname Kanoen bij Kabalebo Rondreis Op Maat Specialist

Berg en Dal

Berg en Dal ligt ten zuiden van Paramaribo op ca. 2 uur rijden en is goed bereikbaar. U verblijft hier op doorreis naar de jungle of combineert deze locatie met een bezoek aan Brownsberg. In Berg en Dal kunnen veel buitensporten bedreven worden. Ga b.v. hiken of kajakken over de rivier of, nog spannender, canopy-ziplinen; een sport waarbij u hoog boven de jungle zweeft. Een hutje met hangmat en BBQ huren op het rivierstrand kan ook. Geniet van de infinity pool en relax.

Natuurpark Brownsberg Suriname Kanoen bij Kabalebo Rondreis Op Maat Specialist

Natuurpark Brownsberg

Natuurpark Brownsberg ligt op ca. 2,5 uur van Paramaribo en is goed bereikbaar. Dit park kunt u tijdens een dagtrip bezoeken, maar nog leuker is het om een nachtje hier te verblijven en wakker te worden door het gebrul van, jawel, brulapen. U komt aan op een hoog plateau boven op de Brownsberg. Vanaf hier maakt u een wandeling over vaak smalle paden die uitkomen bij een van de mooie watervallen. Onderweg heeft u een geweldig uitzicht over het Brokopondo stuwmeer.

Domburg Fietsen op Boot Rondreis Op Maat Specialist

Domburg

Het idyllische stadje Domburg, ongeveer 16 kilometer ten zuiden van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo, ligt aan de Suriname rivier en is een landelijke oase. Op het oude marktplein staan enorme mahoniebomen. Buiten Domburg begint direct het regenwoud, vol met wandelpaden. Het regenwoud is het leefgebied van heel veel vogels. Geniet van leuke kleinschalige guesthouses of huur een fiets en ga naar White Beach, het zandstrand aan de Surinamerivier.

Dagtour naar Jodensavanne Rondreis Op Maat Specialist

Jodensavanne

De leukste manier om naar de Jodensavanne ten zuiden van Paramaribo te gaan is per boot; een tocht over de Suriname-rivier langs voormalige plantages. Tijdens uw boottrip worden er tussenstops gemaakt op het pleintje van Domburg en de nog werkende plantage Laarwijk op weg naar Jodensavanne. Dit was de eerste Joodse nederzetting in Suriname, de plek waar zich in 1664 een aantal Portugese Joden vestigden. Hier bezoekt u de ruïnes van de koloniale nederzetting.

Suriname Saramacca Rondreis Op Maat Specialist

Saramacca

Ten westen van Paramaribo ligt het groene Saramacca district. Breng een bezoek aan het historische stadje Groningen met haar vele monumenten uit het verleden en geniet, samen met vogelaars van over de hele wereld, van onder andere papegaaien en toekans. In deze ontspannen omgeving kunt u ook een boottochtje over de Saramacca rivier maken of de fiets pakken. Saramacca heeft kleinschalige guesthouses en een klein resort met zwembad en is een prima tussenstop tussen Paramaribo en Bigi Pan.

Galibi Frans Guyana Suriname Rondreis Op Maat Specialist

Galibi & Frans Guyana

Ten noordoosten van Suriname ligt Galibi. Hier overnacht u in een eenvoudige lodge, dichtbij de ongerepte, ruige zandstranden. In het broedseizoen (februari-juli) komen hier zeeschildpadden aan land om eieren te leggen. Via een nachtelijke vaartocht gaat u met de gids op zoek naar deze bijzondere dieren en kunt u (hopelijk) dit natuurwonder aanschouwen. Benieuwd waar Papillon heeft vastgezeten? Breng dan een bezoek aan de gevangenis in St. Laurent in Frans Guyana.

Suriname Bigi Pan bootje Rondreis Op Maat Specialist

Moeras en vogelgebied bij Bigi Pan

In het westen van Suriname ligt, op een aantal uur rijden vanaf Paramaribo en vlak bij het stadje Nickerie, het grote natuurreservaat van Bigi Pan. Per korjaal vaart u door het moeras en de mangrovebossen. U overnacht in een eenvoudige lodge midden op het water van dit schitterende natuurgebied. Bij zonsondergang neemt de gids u mee voor een vaartocht door dit moerasgebied; de leefomgeving van de rode ibis en flamingo. Nog iets later komen de kaaimannen tevoorschijn.

Jungle en Marron Rondreis Op Maat Specialist

Jungle & Marron-dorpjes

Rij in 3,5 uur vanaf Paramaribo naar de Boven Suriname rivier en beleef een boottocht door stroomversnellingen in een korjaal, een boot gemaakt van een boomstam. Bezoek een sfeervolle accommodatie, zoals Danpaati of Pingpe, en maak kennis met de inwoners van een nabijgelegen dorpje. Zin in een wandeling? Ga dan met de gids de jungle in of ga in het donker op zoek naar de kaaimannen. Relaxen kan natuurlijk ook. Neem dan een verfrissende duik in de rivier of zwembad.

Suriname Raleighvallen Voltzberg Rondreis Op Maat Specialist

Raleighvallen / Voltzberg

Bezoek de ongerepte natuur van dit gebied midden in het Centraal Suriname Natuurreservaat. Na een paar uur rijden volgt een boottrip. Tijdens deze actieve natuurtrip overnacht u in een eenvoudige accommodatie. Het hoogtepunt van deze tour is een lange, prachtige wandeling met beklimming van de 240 meter hoge Voltzberg. Vanaf de top heeft u een magnifiek uitzicht over de uitgestrekte jungle. Geniet de rest van de dag van mooie watervallen en stroomversnellingen.

Palulu Huisje Rondreis Op Maat Specialist

Palulu

Dit is de plek om erachter te komen wat ‘hangmatteren’ betekent. De Palulu camping is namelijk een heerlijke relaxplek en tevens een avontuurlijke overnachtingsplek. Hier slaapt u in een hangmat of tent en word je wakker door de geluiden uit de natuur. Neem een duik in de natuurkreek of maak een prachtige wandeling en geniet van de vele vogels. Het gastvrije team, de heerlijke maaltijden en het genieten bij het kampvuur zorgen zeker voor een bijzondere ervaring.

Suriname Amazone Palumeu Rondreis Op Maat Specialist

Amazone / Palumeu

In het diepe zuiden van Suriname ligt Palumeu. U vliegt vanaf Paramaribo naar het Amazonewoud, het woongebied van inheemse indianenstammen. Overnacht in een van de lodges, bezoek een dorpje en maak kennis met de Indiaanse cultuur. Tijdens een wandeling leert u het ongerepte oerwoud goed kennen. Een verkenning per boot, een korjaal of kano kan ook. Samen met een gids gaat u op zoek naar toekans, papegaaien en apen. Eindig de dag in de hangmat met een Parbo-biertje.

Dagtour Berg en Dal Suriname Jungle Kabalebo Suriname Marron Rondreis Op Maat Specialist

Jungle bij Kabalebo

Dit deel van Suriname, ver buiten de bewoonde wereld, is alleen per vliegtuigje bereikbaar. Voor een actieve natuurbeleving verblijft u in het bijzonder goed verzorgde Kabalebo. In overleg worden hier dagelijks twee activiteiten georganiseerd. Maak b.v. een junglewandeling naar Misty Mountain, ga per boot op zoek naar papegaaien, luiaards of tapirs of klim omhoog naar een waterval. Gewoon genieten van de stilte en het groen? Maak dan een kanotocht stroomafwaarts.