X

Wat een geweldige ervaring! Costa Rica

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Wat een geweldige ervaring! Costa Rica

Rondreis Costa Rica Daphne en Fien – Costa Rica
februari-maart 2023

 Tortuguero:

Unieke plek waar je alleen per boot kunt komen, erg veel dieren in de omgeving van de lodge te vinden. Dit gaf ons het geluk dat wij in de avond ook al mooie kikkers en apen konden spotten. Ontzettend leuk om 3 dagen met een klein reisgezelschap en gids op te trekken en de toegevoegde excursies. Hierdoor stonden wij in het begin al versteld van de diversiteit van flora en fauna. Heel leuk om Tortuguero op deze manier te ontdekken en de plek was ontzettend mooi, ook fijn dat er een heerlijk zwembad bij zat om in af te koelen.

Cahuita:

Bij de aankomst werden wij al verrast door een enorm leuke plek waar we hoopte dat onze transfer zou stoppen. ‘’Yes een lodge die direct aan het strand ligt ‘’en surfboards voor de deur verhuurd. Ontzettend aardige eigenaar en personeel. Goed ontbijt en fijn dat er mogelijkheid was om ’s avonds bij het restaurant van de lodge te eten.

Wij hadden een inbegrepen jungle hike en snorkeltour door het national park wat wij een zeer toegevoegde waarde vonden. Tijdens het regenseizoen schijnt er minder zicht in de zee te zijn, wij hebben een rog gezien en wat bijzondere vissen. Wij waren erg benieuwd welke dieren er in de avond te bewonderen waren dus hebben wij zelf nog een night tour geboekt. Een super ervaren prive Guide leidde ons langs de achterzijde van het national Park waar wij schorpioenen, tarantula’s en de red-eye tree frog hebben gezien. In het donker is het national park Cahuita volledig dicht en is voor niemand toegankelijk.

In de vroeg ochtend na een uitgebreid ontbijt heeft Daphne een surfplank voor de lodge gehuurd en gesurft, dit was een enorm fijne surfplek met zandbodem.

La Fortuna:

Wij werden verrast dat er een hotspring in het zwembad bij de accommodatie zat, wat heerlijk dat warme water na een lange reisdag en leuk concept van de bar in het water. Aangezien wij met een transfer busje waren was het wel een uitdaging om bij een supermarkt of restaurant te komen. Deze plek lag wel wat afgelegen. Bij deze plek heb je eigenlijk wel een prive auto nodig om ergens bij de vulkaan of restaurants te komen omdat dit lopend te ver is. Omdat we best moe waren hebben we besloten om hier een lekker zwembad dagje te houden, wat helemaal prima was. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat mensen er op uit willen. Er zat wel een office van een tour beneden aan de weg naast het koffietentje maar die was gesloten. De kamer was verder heerlijk. Goede voorzieningen en een leuk balkon waar je heerlijk naar de rondvliegende vogels kon kijken.

Tamarindo:

Dit stadje bruist van de surfers en ook het strand is een walhalla betreft goede golven en een fijne zandbodem. Hele leuke sfeer met genoeg winkels en restaurantjes.

Het verblijf was enorm prettig een huisje met een eigen keukentje waar wij zelf ook een maaltijd konden koken. Hier hebben we twee dagen lekker gesurft en na een dagje strand was het ook heerlijk om van het zwembad gebruik te maken. Fijne locatie om ook in de avond in het stadje wat te eten.

Monteverde:

Het verblijf was prima voor twee nachten en fijn dat er op voorhand al het e.e.a geregeld was qua excursie. De Zipline en hangbruggen tour was erg leuk. Zeker een aanrader voor mensen die ook van adrenaline houden. Slaapplek lag wel aan een erg drukke weg, waardoor je veel auto’s en motoren hoort optrekken om de steile berg op te rijden die voor de accommodatie ligt.

Manuel Antonio:

Dit hotel lag iets afgelegener maar was wel erg netjes en mooi, voorzien van een fijn zwembad met vriendelijk personeel. Voor ons zonder auto was het af en toe wel een hele klim om van boven naar de beneden de berg te lopen om naar het strand te gaan. Zelf hebben wij nog een Tour door het National park geboekt, dit is wel aan te raden omdat er erg mooi strand bij zit en je weer andere dieren ziet.

Dominical:

Op onze laatste bestemming hebben we genoten van het huisje waar we overdekt buiten konden zitten. Fijne kamer met goede voorzieningen en we hebben van het ontbijt genoten. De afstand naar het strand was wel weer een stuk lopen maar dit was in de avond met een lampje best te doen omdat het vlak was. De golven zijn hoog en spannend en lenen zich niet uit voor de beginnende surfer. Het strand ligt met alle getijden maar vooral met hoogwater vol met keien hierdoor was het af en toe gevaarlijk en pijnlijk om de zee in en uit te komen.

Genoeg voorzieningen om in de buurt van het strand een board te huren. Ook vonden wij het leuk dat er dagelijks een kleding en souvenirs marktje stond.

Kortom een ontzettend mooie reis waar wij onwijs van genoten hebben. De transferbusjes waren ook goed geregeld. Wifi in de bus en alle chauffeurs waren erg aardig. Fijn dat ze om de 2 uur stopte voor een plaspauze en de lange ritten ook tijd om wat te eten. Ze waren ook allemaal keurig op tijd wat fijn was!! De uitcheck tijden en de transfer reistijden waren goed op elkaar afgestemd, waardoor we een vlotte reis hadden. Het reisschema die jullie hebben opgesteld was ook heel fijn en duidelijk.

Ontzettend bedankt voor jullie inzet.

Vriendelijke groet,

Daphne en Fien