X

Prachtige Rondreis door Yucatan – Jan & Saskia

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Prachtige Rondreis door Yucatan – Jan & Saskia

Rondreis Yucatan Familie Veenstra – Mexico
26 mei t/m 12 juni 2022

Wij hebben een prachtige rondreis achter de rug. Wat een mooi schema hebben jullie gemaakt voor ons. Hieronder een verslag(je).

Na een 4 uur durende wachttijd op Schiphol konden we dan eindelijk het vliegtuig in. Op dat moment was er ook al een uur vertraging, maar konden we gelukkig onze doorvlucht vanuit Parijs nog net op tijd halen richting Cancun. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Cancun stond er al snel een taxi klaar die ons naar het betreffende hotel bracht.

De volgende morgen konden we rond 10.00 uur onze huurauto ophalen. Dit was gelukkig op loopafstand van ons hotel waar we hebben overnacht. De reis kon toen echt beginnen?

We reden richting Chiquila om daar de ferry te nemen richting Isla Holbox. Daar aangekomen stonden er van die gele taxi (golf) karretjes klaar die onze overnachtingsplek brachten. Wat een prachtig plekje daar en een fijn ontvangst. We verbleven daar 3 nachten om eerst even bij te komen van de reis. Er is daar een prachtig lang en breed strand met leuke restaurantjes om ’s avonds wat te kunnen eten. Ook kun je daar diverse excursies doen w.o. zwemmen met walvishaaien. De excursie die wij hebben gedaan is een boottochtje naar o.a. een Mangrove en daar gezwommen. Wat prachtig daar!

De volgende plek was richting Valladolid. Een leuke plek met leuke winkeltjes. Ons hotel in koloniale stijl zat middenin het centrum. Fijn hotel met heerlijk eten! In de straten zie je veel huisjes in diverse kleuren. Echt een vrolijk gezicht.

Reisverslag familie Veenstra Mexico Rondreis Op Maat Specialist

Vanuit Valladolid hebben we een paar Cenotes (Dzitnup) bezocht waar je zelfs ook kon zwemmen. Er was een gids aanwezig die ons rondleidde. (moet je overigens wel voor betalen).

De volgende dag bracht ons in Chichen Itza. Hier hebben we wat rondgelopen en af en toe wat in de schaduw gezeten want het was wel erg warm. We hadden een boekje over Mexico mee (Capitool reisgidsen) waar je veel kunt lezen o.a. ook over de geschiedenis van Chichen Itza. Dat maakt het echt heel leuk. Overal vind je daar kraampjes waar van alles te koop is.

In de middag zijn we nog naar Cenote Kax Ek gegaan en hebben daar gezwommen. We moesten hiervoor nog wel een stukje door de rimboe rijden (4 km.) om daar te komen, maar maakte het wel heel speciaal want de natuur is daar prachtig groen.

De volgende dag reden we via Izamel (gele stad) richting Merida. We verbleven daar in een kleinschalig, maar gemoedelijk hotel. We hebben vanuit daar de 3 Cuzama Cenotes bezocht. Dit was heel apart. Om daar te komen ga je met een klein treintje dat wordt voorgetrokken door een paard via de bush richting de Cenotes. Echt heel bijzonder. Na 3 kwartier kwamen we pas bij de eerste Cenote aan ? Ook daar hebben we weer even gezwommen.

De volgende dag reden we richting Campeche en hebben we onderweg eerst Mayastad Uxmal bezocht. Deze Mayastad was wel een stuk kleiner dan Chichen Itza maar zeker de moeite waard om te bezoeken (wel veel muggen daar!). Wij vonden het een ietwat zakelijk hotel alhoewel er ook vakantiegangers liepen, maar je krijgt daar niet echt een vakantiegevoel in dat hotel. Overigens was de service, eten en alles verder echt prima daar. ’s Avonds is daar niet zoveel te beleven, maar we hadden daar uiteindelijk een leuk straatje gevonden waar allemaal tafels en stoelen op straat stonden en je daar heerlijk kon eten of een cocktailtje kon drinken. Overdag is een bezoek aan Playa Bonita erg leuk. Een heerlijk strandje om even een dagje bij te komen.

Daarna stond een bezoek aan Calakmul op het schema. Dit was echt heel leuk. Leuke cottage om een nachtje te verblijven in de rimboe. Het is eigenlijk een soort hutje waar je in slaapt, maar echt heel leuk. Alles is er aanwezig behalve Wifi ? Alleen in het restaurant! Heel leuk als je ’s avonds de beestengeluiden hoort. Best spannend!

De volgende dag reden we richting de Calakmul ruïnes. Je moet er wel even de tijd voor nemen om daar te komen (1 ½ uur heen en 1 ½ uur terug), maar het is daar prachtig. Een leuke bijeenkomst was dat we de brulapen daar hoorde brullen en ook hebben gezien. Ze zaten hoog in de bomen.

Daarna reden we richting Bacalar. Wat een plaatje is dat daar. Een hele mooie plek om te verblijven. Dit meer (Lake Bacalar) ligt gelegen aan de lagune van de zeven kleuren. De volgende dag hebben we een boottocht over dit meer gedaan en gezwommen.

De volgende plaats was Tulum. Een stuk toeristischer dan wat we tot nu toe gezien hebben, maar heeft zeker ook iets leuks. In de middag hebben we daar de Tulum ruïnes bezocht. Deze liggen aan zee dus een lekker tropisch windje was zeker welkom. Het hotel waar we verbleven was prima, maar wel jammer dat je daar niet in zee kan zwemmen door al het zeewier wat daar aanstroomt. Wij zijn toen de volgende dag richting Akumal gereden. Dit is 30 min. vanaf Tulum met de auto. Daar kun je dus heel leuk snorkelen met schildpadden en verder kun je daar de hele dag op het strand verblijven. Het zeewier is daar stukken minder en kun je dus prima zwemmen.

Ons laatste verblijf was in Playa del Carmen. Een heel fijn en superschoon hotel. Goede ontvangst! Deze plaats is echt heel toeristisch, maar voor de laatste 3 dagen was dit prima. Wij zijn de volgende dag met een ferry naar het eiland Cozumel gevaren om daar later weer met een ander bootje met 15 andere passagiers aan boord te varen naar mooie snorkelplekken op zee. We hebben daar mooie vissen en zeesterren gezien. Wat ook bijzonder was is dat de kapitein van ons bootje onze lunch aan boord heeft voorbereid (vis en rauwkost) en we dit konden opeten vanaf een plateau in de zee met de nodige drankjes erbij. Dit deed heel gezellig aan.

De laatste dag heerlijk aan het zwembad bij het hotel gezeten met een cocktailtje erbij. Dat was een mooie afsluiter van onze Mexico vakantie.

We willen jullie heel erg bedanken voor het samenstellen van deze mooie reis en ook het contact met Solana Tours in Mexico hebben wij als zeer prettig ervaren.

Fijn dat als je vragen hebt het ook gelijk snel geregeld wordt.

Vanuit ons krijgen jullie een dikke 10!!

Heel veel groetjes,

Jan en Saskia