X

Reisverslag Vietnam – Familie Bruins

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Reisverslag Vietnam – Familie Bruins

Reisverslag familie Bruins – Rondreis Vietnam 
juli 2023

Rondreis Vietnam, 25 dagen
Dan is het eindelijk zover…na lang uitgekeken te hebben naar deze reis zijn we vandaag aangekomen in Hanoi. Mooie ontvangst op het vliegveld door onze gids Leo met bosjes Lotusbloemen voor iedereen, de nationale bloem van Vietnam, waar we later deze reis nog veel meer over zullen leren. Na een lange vlucht, direct het oude centrum van Hanoi in. Wat een overgang naar een andere wereld; de dynamiek in het verkeer, de geur van eten, de kleuren/ lichten van reclame, de mensen. We kijken nu al onze ogen uit.

We verblijven een paar dagen in Hanoi om te acclimatiseren, de plek van het hotel uitstekend gekozen. Midden in het centrum, alles op loopafstand en dichtbij de oude spoorlijn door het centrum. Onze gids Leo laat in Hanoi de hoogtepunten zien, waarna we dagen erna in de bus stappen naar Halong Bai. Hier gaan we met een cruise de zee op om dit natuurschoon te bewonderen. Ondanks dat het een redelijk commercieel gebied is, toch een plek die je niet moet missen wanneer je in Vietnam bent. Vanaf de cruiseboot heerlijk gekanood en gezwommen in de zee.

Na een nacht op de cruise terug naar Hanoi om ons klaar te maken voor de nachttrein naar Sapa. Aangekomen in Sapa weer een andere wereld. Prachtig om te zien, uitgestrekte rijstvelden en overnachten in een homestay, waar we kookworkshop hebben gedaan. We hebben hier twee dagen uitgebreid gehiked door rijstvelden en bamboebossen, lekker gegeten bij de lokale bevolking en veel uitleg gehad van een lokale gids. Supermooie ervaring.

Vanuit Sapa weer terug naar Hanoi voor een overnachting, hierna de reis verder naar Ninh Binh. Hier hebben we tempels bezocht, geroeid door een natuurgebied, gefietst door de omgeving, de Lying Dragon Mountain bezocht, een lotusbloemen kwekerij bekeken en een enorme stortbui meegemaakt! Ook genoten van de plaatselijke specialiteit…gebakken geitenvlees, heerlijk!

Hier hebben we afscheid genomen van onze gids Leo, waarna hij ons op de nachttrein naar Dong Hoi heeft gezet. Hier aangekomen direct met een boot op pad naar de grotten. Na dit bezoek zijn we naar het hotel gebracht. Het plaatsje waar we zaten was niet heel spectaculair, we hebben wel heerlijk een middag aan het strand gelegen. Konden we een beetje bijkomen van alle indrukken.

Vanuit Dong Hoi gaan we op pad naar Hué. In deze stad aangekomen even de spullen uitgepakt en zelf op pad gegaan. We hebben de Keizerlijke Citadel bezocht en in de middag lekker gezwommen. De volgende dag op bezoek bij de plaatselijke markt (wat is hier veel te krijgen), een tocht met een drakenboot en de Pagode bezocht. Hierna zijn de mannen naar het verlaten waterpark in de buurt gegaan, de dames hebben zich in de stad vermaakt. Heerlijk gegeten bij lokale restaurantjes en veel verschillende dingen geproefd.

Reisverslag II Familie Bruins Vietnam Rondreis Op Maat SpecialistNa Hué staat Hoi An op de planning. Via een mooie route door de Wolkenpas en een oesterkwekerij (beetje commercieel) door Da Nang. Hier hebben we op Monkey Island de staande Boeddha bekeken, helaas geen apen gezien op het eiland. De staande Boedha is wel immens groot en men gelooft hier dat de Boedha beschermt tegen natuurgeweld. Hierna verder naar Hoi An. Wow wat een drukte, het lijkt wel of alle toeristen hier samenkomen. Toch is het een schitterend pittoresk plekje wat helemaal duidelijk wordt als in de avond de lampionnetjes overal aangaan. Prachtig! We blijven hier een aantal dagen en vullen deze vrij in met strand, fietsen, lekker eten en genieten van het mooie plaatsje.

Vanuit Hoi An vetrekken we in de richting van Da Nang voor een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Min stad. Wat een ontzettend grote stad, een echte metropool! We zijn onder de indruk van de grootte, de hoeveelheid mensen, het verkeer en de neonreclame overal. Het was even zoeken waar we precies moeten zijn, maar op een gegeven hadden we het door. Hier veel gebruik gemakt van de taxi, de afstanden zijn anders best redelijk om te lopen. De eerste ochtend worden we opgehaald door Bien, onze plaatselijke gids. Wat een fantastische man, tijdens onze route naar de Cu Chi tunnels wist hij zoveel te vertellen inclusief beeldmateriaal. Hij bleek tijdens de Vietnamoorlog in Saigon (het huidige Ho Chi Min) te wonen als 8 jarige. Uit eigen ervaring kon hij ontzettend veel en mooi vertellen. We hebben hier de tunnels bezocht en later het centrum van Ho Chi Min, waar hij vertelde over de opkomst van het communisme en bijzondere plekken heeft laten zien.

De dag hierna zijn we weer op tijd op pad gegaan naar de Mekongdelta. Wederom een dag vol informatie, veel kokosnoten, vers fruit en vis en gegeten en waar we veel geleerd hebben over het leven in en om de Mekong. Een lange dag, waarbij we uiteindelijk in Can Tho ons bedje op konden zoeken. De volgende ochtend vroeg op voor een boottocht over de Mekong, om daarbij de plaatselijke markt te bezoeken. In de middag weer terug naar Ho Chi Min om afscheid te nemen van Bien. Terug in de stad toch nog even op pad om het oorlogsmuseum te bekijken.

Nu breekt het laatste stukje van onze reis aan….een paar dagen aan zee in Mui Nee. We verblijven hier in een mooi resort met alle gemakken voorzien. Zwemmen in het zwembad, lekker op het strand liggen, genieten in de bar bij de band, tafeltennissen, biljarten. Kortom, heerlijk ontspannen aan het einde van de reis. Naast het ontspannen hebben we hier ook nog een paar dagen Kitesurflessen gehad en een excursie met zonsopgang gedaan. Heerlijk uitgerust en vol prachtige indrukken kunnen we aan de terugreis beginnen.

Nadat we vijf jaar terug met ons gezin een rondreis door Zuid-Afrika hebben gemaakt, samengesteld door Rondreis op Maat, was het voor ons niet moeilijk om de reis opnieuw door jullie te laten samenstellen. Het was precies zoals we gehoopt hadden. Veel afwisseling in cultuur, actief en tijd om zelf in te plannen. Alles was zeer goed georganiseerd, waar we ook waren, er stond altijd vervoer klaar en ook de overnachting waren erg goed uitgekozen. Complimenten, mede hierdoor is dit een onvergetelijk reis geworden en mochten we in de toekomst weer een grote reis willen maken dan zullen we zeker bij jullie aankloppen!

(Overigens is dit de verkorte versie en een kleine selectie van de foto’s van onze reis….het is teveel om hier allemaal te beschrijven)

Familie Bruins