X

Italië Celebrare la vite – Familie Modderkolk

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Reisverslag Rondreis Italië – Familie Modderkolk

Reisverslag Hans & Liesbeth in Italië
juni 2023

Al heel lang stond een bezoek aan aan Pompeï op ons verlanglijstje.
Dit jaar was het dan zover en samen met Marjan en Lisenka een rondreis van drie weken uitgestippeld.

In deze drie weken zijn we met de auto via een mooie route en prachtige hotels van Chiavari naar Vico Equense gereden en via Rome terug naar Chiavari.
Vanuit Chiavari zijn we naar Sassetta gereden waar we overnacht hebben in een prachtig landelijk gelegen Agriturismo. Hier hebben we twee maal een overnachting gehad. Maar naar deze prachtige plek willen we absoluut nog een keer terug.

Vanuit Sassetta zijn we doorgereden naar Tarquinia. Hier hebben we een bezoek gebracht aan de Necropoli del Monterozzi.
Hier bevinden zich Etruskische graftombes van voor Christus met nog prachtige muurschilderingen.

Hierna zijn we doorgereden naar Gaeta. Van hieruit zijn we met de trein naar Napels geweest.
Napels zien, dan sterven is een uitspraak van Goethe.
Wij denken alleen dat het Napels van Goethe een andere Napels is dan het huidige. Maar het is een bijzondere stad met al die smalle straatjes waar voetgangers lopen, scooters rijden en ook de auto’s zich toeterend een weg banen.
Aan de beroemde waslijnen hingen nu de wit / blauwe shirts van Napoli. Het was niet te missen dat die kampioen in de Italiaanse voetbalcompetitie zijn geworden.
Ook de Vesuvius op de achtergrond is heel speciaal om te zien en dan zeker de huizen die er tegenop zijn gebouwd. Heb me meerdere keren afgevraagd hoe ze hier al die mensen geëvacueerd krijgen als hij gaat uitbarsten.

Doorgereden naar Vico Equense. Wat hadden we hier een prachtig hotel, bovenop een klif. Onder aan deze klif lag het strand. Dit strand kon je bereiken vanuit het hotel, met een lift die door de rots naar beneden ging.
Dit hotel was een mooie uitvalsbasis om de prachtige Amalfi kust te bezoeken, maar ook om met de trein naar Pompeï te gaan.
Dit was een indrukwekkend bezoek en hoe goed alles bewaart is gebleven. De fresco’s op de muren, prachtige mozaïek vloeren, beelden.
Je krijgt een heel goed beeld hoe het leven in Pompeï was ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius, maar ook wat Napels en omgeving te wachten staat mocht de Vesuvius weer uitbarsten.

De volgende halte was Frascati op steenworp van Rome, met station waarvandaan dagelijks treinen naar Rome rijden.
In Rome alle hoogtepunten bezocht en dan mag natuurlijk een bezoek aan het Vaticaan niet ontbreken.

Hierna begon langzaam onze terugreis en via Sassetta zijn we weer terug gereden naar Chiavari.
In Chiavari hebben we nog heerlijk een rustdag aan het strand gehouden en met de boot een bezoek gebracht aan Cinque Terre.

Onze prachtige reis zit erop en is het weer tijd om naar huis te rijden.

Marjan en Lisenka weer bedankt voor deze prachtige reis het omzetten van onze wensen naar een bijzondere rondreis door Italië.

Hans & Liesbeth Modderkolk