X

Een bijzonder indrukwekkende reis naar Sumatra, Java en Bali

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Een bijzonder indrukwekkende reis in Indonesië

Reisverslag familie Zwartbol – Rondreis Indonesië Reisverslag familie Zwartbol Indonesie Rondreis Op Maat Specialist
juli 2023

Op de verre reizenbeurs hebben we jaren geleden prettig kennis gemaakt Rondreis op maat. Eigenlijk wilden we graag naar Namibië maar nadat onze dochter begin dit jaar aankondigde voor een langere periode naar Bali te verhuizen, hebben we onze reisplannen aangepast.
Rondreis op maat heeft in overleg met ons een afwisselende reis naar Sumatra, Java en Bali samengesteld waarbij wij zoveel mogelijk van de natuur en cultuur van Indonesië wilden genieten.
In juli was het dan eindelijk zover. Met Emirates vlogen we vanaf Frankfurt, via Dubai naar Denpasar.

In Canggu genoten we in het luxe hotel van het weerzien met onze dochter. De eerste dagen waren we enorm onder de indruk van de geuren, kleuren, smaken, geluiden, de lieve mensen, de vele tempels en ceremonies maar ook de vele scooters in het drukke verkeer en het afval wat overal ligt.

Op dag 4 vlogen we samen met onze 2 dochters via Jakarta naar Medan in Sumatra waar een hele leuke, gezellige chauffeur op ons wachtte om ons naar de Jungle in Tangkahan te brengen.
Tangkahan is ten opzichte van Bukit Lawang nog heel ongerept en wat ons betreft was de jungle trekking hier één van onze spectaculaire hoogtepunten.
Samen met onze gids Fren staken we een rivier over om vervolgens echt de jungle in te duiken waar we al snel slangen, prachtige vogels, vlinders en verschillende apen zoals Thomas Leaf apen, Makaken en Oerang Oetans zagen en heel veel geleerd hebben over medicinale en eetbare planten in de jungle. Aangekomen bij een riviertje werden we verrast met een heerlijke lunch om vervolgens met z’n vijven, per tube de rivier af te dalen. Een bijzondere serene ervaringen om in alle rust van de natuur om ons heen te genieten waarbij de appjes langs de oever ons gezelschap hielden.

Ook in Bukit Lawang hebben we nog een jungle trekking door het Leuser Nationaal park gedaan en heel veel apen, waaronder de oerang oetan, gezien. Echter is het hier een stuk toeristischer en daardoor was het voor ons toch een andere ervaring. Wij verbleven in een eco lodge, een prachtige verblijf waarbij ons huisje aan de rand van de jungle lag waardoor we ’s avonds met de indrukwekkende geluiden van de jungle in slaap vielen. Tijdens de beklimming van de Sibayak Vulkan in Berastagi vertelde de als geoloog opgeleide gids heel boeiend van alles over de Vulkaan en het gesteente.

We namen afscheid van Sumatra en we vlogen door naar Java. In Magalang verbleven we in een prachtig houten huis in Rumah Dhaarma Riverside en bezochten o.a. de Borobudur en Prambanan Tempels. Heel indrukwekkend. In Kota Gede (Yokjakarta) hadden we een rondleiding door een vrouwelijke gids die ons van alles vertelde over de moskee, de koninklijke begraafplaats, de zilversmeden en de cultuur en gebruiken van dit oude stadsdeel van Yokjakarta. In een traditioneel huis, Jolo werden we op de thee uitgenodigd door locals, waarbij heel waardevolle en open gespreken ontstonden waardoor we een inkijkje kregen in het leven van de inwoners.

Na een prachtige zonsopkomst en het bezoek aan de Bromovulkaan was het tijd om met de Boot terug naar Bali te gaan, waar we in Permuteran op Menjangan Island gingen snorkelen. Hier zwommen we op schitterende plekken tussen kleurrijk koraal en tropische (Nemo-) vissen. Geweldig om te zien.

In Sanur gingen we de laatste dagen van onze vakantie in het prachtige Segara Village relaxen en bijkomen van alle opgedane bijzondere indrukken van deze reis!

We hebben het heerlijk gehad!