X

Prachtig verzorgde reis door Costa Rica van familie Karemaker

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Prachtig verzorgde reis door Costa Rica van familie Karemaker

Rondreis Costa Rica familie Karemaker – Costa Rica
september 2022

De laatste 3 weken van september 2022 hebben wij een prachtige reis gemaakt door Costa Rica. De reis was samengesteld door het team van “Rondreis op Maat” nadat wij met hen overleg hadden gehad over wat we wilden zien en doen. Een groot compliment aan het team voor de mooie plekjes waar wij deze vakantie hebben overnacht. Regelmatig waanden wij ons in het “paradijs”.

Na een 2 dagen acclimatiseren in San José en kennis gemaakt te hebben met het lokale team dat Reizen op Maat in Costa Rica bijstaat, zijn we per huurauto naar de Trogon Lodge in San Gerardo de Dota gereisd. Wat een mooie plek is dat en hier hebben we een geweldige tour op zoek naar de quetzal beleefd. Uiteindelijk hebben we er 6 gezien. Toen door naar Drake Bay voor een bezoek aan Caño Island en het Corcovado NP. Hier hebben we gesnorkeld en o.a. walvissen gespot. De lodge Aquila de Osa was een plaatje. Na 3 dagen door naar Quepos voor een bezoek aan het NP Manuel Antonio. Hier hebben we zonder gids een dag rond gelopen en veel gezien (ook apen en luiaards). In Monteverde was een mooie cloud forest tour voor ons geregeld was. Daarna door naar La Fortuna waar we vanuit hotel Mirador Arenal een fantastisch uitzicht hadden op de vulkaan. In deze omgeving hebben we o.a. een night frog tour, sloth tour en een wandeling gemaakt in het NP Mistico Arenal. De wandeling over de hanging bridges was een hele mooie ervaring. Na een korte rust periode in de mooie Rainforest lodge in Sarapiquis zijn we doorgereisd voor 3 dagen Tortuguero. Hier hebben we echt alles wat we wilden zien ook daadwerkelijk gezien. De avondwandeling om de groene zeeschilpadden te zien was indrukwekkend. Echter hier moet je wel geluk bij hebben en dat hadden wij. Dus een schildpad gezien die haar eieren legde en daarna ook toedekte. Maar het is geen garantie dat dit gezien kan worden. De laatste dagen van onze reis zijn we in Puerto Viejo de Salamanca geweest. Een heel mooi hotel aan de Caribische kust waar we in een lekkere temperatuur een paar dagen bij konden komen van alle indrukken en belevenissen van de laatste weken.

De gehele reis inclusief de huurauto was tot in de puntjes geregeld en al mocht er iets zijn wat anders liep dan gepland, dan kwam het aan ons gegeven alarmnummer prima van pas. De periode waarin wij gereisd hebben (laatste 3 weken van september) is dan wel in het regenseizoen maar de regen is uiteindelijk enorm meegevallen. Het voordeel van deze periode is dat het niet te druk is en de gidsen tijdens de tours alle tijd hebben.

Marjan, Lisenka en Maureen nogmaals ontzettend bedankt voor de organisatie van deze prachtige reis.

Groeten,

Thea en Piet