X

Fantastische reis achter de rug in Namibië – Familie Verhoeven

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Fantastische reis achter de rug in Namibië – Familie Verhoeven

Reisverslag familie Verhoeven – september 2022

Helaas zijn we weer terug in Nederland………. Wat een fantastische reis hebben we achter de rug!! We hebben er enorm van genoten. Zeker één van de beste/mooiste/indrukwekkendste reizen die we ooit gemaakt hebben. Een fantastisch landschap, veel wild gezien, een unieke manier van reizen met eigen vervoer en geweldige overnachtingsplekken. Het was perfect! Alles wat we bijna 3 jaar geleden hadden besproken en vastgelegd is zo ook uitgekomen. Onze complimenten! Slecht één keer klopte er iets niet: de township tour in Swakopmund. De gids kwam niet opdagen op het afgesproken tijdstip. We hebben de locale vertegenwoordigster gebeld en binnen 30 minuten waren we onderweg! Dat was snel verholpen dus. Verder hebben we één keer problemen met de auto gehad. Lampjes op het dashboard gingen branden, iets met de rem en/of ABS. Europcar heeft dat perfect verholpen door de auto om te wisselen op een door ons voorgestelde plaats en tijdstip. Daar hebben we dus nauwelijks hinder en tijdverlies van ondervonden.

We hadden vooraf bewust gekozen om Fish River Canyon over te slaan en daarvoor in de plaats Epupa Falls te doen. Dat was zeker een goede keuze. Van andere reizigers hoorden we dat Fish River Canyon inderdaad een lange reis is (en ook weer terug naar het noorden). In totaal ben je daar toch zo’n 3 reisdagen mee kwijt. Het toevoegen van Epupa Falls zorgde juist voor de nodige afwisseling in het landschap. Epupa is echt een oase in de woestijn! Ook de weg van Opuwo naar Epupa, die als slecht te boek staat, was prima te doen.

Om te hoogtepunten te noemen: Uiteraard het onwaarschijnlijk mooie Sossusvlei, dat is echt een natuurwonder. Ondanks dat het de bekendste hotspot is van Namibië lijkt het wel alsof het nog onontdekt is. Zo weinig toeristen, dat maakt het nog specialer. Vanuit Swakopmund hebben we de kajak trip gedaan met de zeehonden: een onvergetelijke ervaring, dat was heel leuk! Vervolgens de 4×4 rit door de duinen: alsof je in Dakar zit! De afsluitende lunch met oesters in de woestijn was ook heel speciaal. Uiteraard is Etosha ook een fantastische plek. We hebben nog nooit zoveel wild gezien op één dag. Teveel om op te noemen. Op één dag zeker 120 olifanten. Op het laatst stopten we niet eens meer voor een olifant. De big 4 hebben we in Etosha gezien, en de nummer 5 in Waterberg.

Als hoogtepunt moeten we ook de overnachtingplaatsen vermelden. De ene lodge was nog mooier dan de andere. Zeker de lodge in de Erongo mountains en in Etosha West waren fantastisch! Het camp in Waterberg daarentegen viel wat tegen. Daar verbleven we op het einde van de reis. Inmiddels verwend door alle mooie lodges was deze onder de maat. Door ter plaatse een upgrade te boeken was het uiteindelijk toch nog helemaal naar de zin.

Wat ook niet onbelangrijk is om te vermelden is dat wij denken dat de volgorde van onze reis erg goed was: eerst Sossusvlei en als laatste Etosha. In Namibie gaat het toch vooral om het wild. Als je Etosha als eerste doet heb je zo’n beetje al het wild al gezien dat er is. Het overige wild dat je in het vervolg van de reis zomaar langs de weg kunt zien valt dan wellicht een beetje in het niet. Wij vonden de olifanten onderweg naar Palmwag en ook op de lodge zeer indrukwekkend. Als je al ontelbaar veel olifanten in Etosha hebt gezien is het wellicht niet meer zo speciaal. Dat zelfde geldt voor de neushoorn bij Palmwag.

Zoals je ziet hebben wij een onvergetelijke trip achter de rug. We genieten hier nog lang van na!! We hebben lang moeten wachten maar het was het dubbel en dwars waard!!

Nogmaals dank en groet,

Tom en Rianne