X

Onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika en Swaziland

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Onvergetelijke reis met het gezin naar Zuid-Afrika en Swaziland.

Reisverslag van Mary-Jane, Arjan, Tristan, Roman en Dean in Zuid Afrika.

Na maanden van voorbereiding en overleg met Lisenka en Marjan, vertrokken we dan eindelijk met onze 3 jong volwassen zonen naar Johannesburg om 16 dagen later compleet verbouwereerd, intens dankbaar en overweldigd weer te landen op Schiphol. Wat een fantastische, onvergetelijke reis hadden wij achter de rug!

Vanuit Johannesburg reisden we met onze gehuurde bus zuidwaarts naar Drakensbergen, gelegen naast Lesotho (een 4×4 is aan te raden, maar dit was ideaal voor 5 personen met bagage). We werden hartelijk ontvangen bij onze lodge, wat een geweldige locatie bleek te zijn. Niet alleen was het mooi gelegen, vriendelijk personeel, goed eten, maar ook nog eens een poolbiljart en pingpongtafel voor onze jongens. Vanuit deze heerlijke accommodatie maakten we onze uitstapjes; prachtige wandelingen en de zipline was vooraf al geboekt door Lisenka.

Onze volgende bestemming was St. Lucia waar de nijlpaarden in de avond het water uitkomen en rustig in het plaatsje in de berm gras komen grazen. Hier hebben we een boottocht gemaakt, waar we veel nijlpaarden en ook krokodillen hebben gespot. Ook hadden we hier onze eerste game drive. Deze beide excursies waren vooraf al door Lisenka geregeld. Bij de Indische Oceaan hebben we walvissen gespot en in Hluhluwe Imfolozi kwamen we pas echt in aanraking met het wildlife; olifanten, neushoorns, giraffen en onze eerste leeuw.

Vandaaruit vervolgden we onze weg naar Swaziland. We verbleven in Hlane Royal National Parc. Een heerlijke plek waar in de avond de olielampen aangingen vanwege het ontbreken van elektra. Er was een klein watertje gelegen naast de camping waar allerlei dieren op af kwamen; nijlpaarden, krokodillen, antilopen en een grote groep neushoorns met baby. Na het ontbijt konden we onderuit in een stoel onder het genot van een kop koffie op een hele korte afstand de dieren in beweging zien komen. Een geweldig begin van de dag! Ook hebben we een Swaziland een bezoek gebracht aan een traditioneel dorpje. Naast al de natuur en wildlife was dat ook zeer de moeite waard en een mooie toevoeging aan de reis.

Onze reis ging door naar het noorden, het Krugerpark. Een mooie ervaring om zelf te rijden en dieren te spotten. We hebben heel veel gezien en de uitzichten waren fantastisch. Ook is de natuur heel wisselend, waardoor het niet verveelt. De reis was mooi opgebouwd. Langzaamaan werden we steeds meer overspoeld met wildlife. De klapper was de lodge in Sabi Sand. Deze waanzinnige locatie was de kers op de taart. De game drives brachten ons de laatste van de big five, het luipaard (5 in totaal zelfs). Maar ook kuddes buffels en olifanten van heel dichtbij, giraffen, leeuwen en leeuwinnen, het kon niet op!Reisverslag familie van der Hoek II Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist
Via Hazyview waar we nog 2 overnachtingen hebben gehad en een beetje zijn bijgekomen van onze bijzondere reis zijn we teruggereden naar Johannesburg. De cirkel was rond.

Het was top geregeld, de accomodaties, maar ook de excursies die we vooraf geboekt hadden. De opbouw van de reis was goed over nagedacht. Ik zou iedereen aanraden de route op deze manier te pakken. Het wildlife konden Lisenka en Marjan niet voor ons regelen,maar ik besef maar al te goed hoeveel geluk wij gehad hebben met alles wat we hebben gezien, de big five en veel, veel meer dan dat.

Mary-Jane, Arjan, Tristan, Roman en Dean