X

Langverwachte reis naar Namibië – Perry & Anouk

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Langverwachte reis naar Namibië – Perry & Anouk

Reisverslag Namibië van Perry en Anouk

Na maanden van plannen en voorbereiden was het eindelijk zover: onze langverwachte reis naar Namibië.

Onze reis begon echter met een tegenvaller, want onze vlucht had een vertraging van maar liefst 12 uur. Gelukkig konden we een alternatieve vlucht nemen en arriveerden we uiteindelijk een paar uur later dan verwacht in Windhoek. Gedurende dit ongemak stond Lisenka in contact met ons en bood geruststelling dat ze alles zou coördineren met de accommodaties en de verhuurmaatschappij als we te laat zouden aankomen. Een erg fijn gegeven op dat moment!

Uiteindelijk, na een lange en vermoeiende reis, kwamen we ’s avonds aan in Windhoek. Het ophalen van onze huurauto verliep soepel, en we begonnen onze reis richting ons eerste verblijf. Ondanks de vermoeidheid wilden we de vakantie natuurlijk wel officieel inluiden met een écht Windhoeks biertje!

De volgende ochtend werden we welkom geheten door de lokale agent van Africa Travel, die ons voorzag van een satelliettelefoon en een map met onder andere een routekaart en onze accommodatievouchers. Dit bleek erg handig én een geweldig aandenken aan de reis. Na een smakelijk ontbijt vertrokken we naar de Kalahari Desert.

Reisverslag Perry Anouk Namibie Rondreis Op Maat Specialist IV

De rit naar het verblijf in Kalahari was op zichzelf al prachtig, maar bij aankomst werden we overweldigd door de locatie en de gastvrijheid van de mensen. In de namiddag stond een onvergetelijke sundowner drive ophet programma, waar we talloze wilde dieren, waaronder giraffen, zebra’s, gnoes en de iconische Oryx, spotten. De zonsondergang na afloop was de kers op de taart, net als de schitterende sterrenhemel. Gelukkig hadden we nog een extra nacht geboekt, waardoor we de kans kregen om nog even bij te komen van de vermoeiende heenreis. We brachten tijd door bij het zwembad en verkenden de Kalahari Desert per e-bike.

Onze volgende stop was de indrukwekkende Fish River Canyon, met een tussenstop bij het Kokerboomwoud. Dit was de ideale gelegenheid om onze benen te strekken, te genieten van de schitterende omgeving en natuurlijk enkele foto’s te schieten om deze bijzondere plek te herinneren. Na het trotseren van de eerste gravelwegen, arriveerden we bij de lodge. Bij aankomst werden we begroet door wel meer dan vijftig rock dassies en onze accommodatie leek rechtstreeks uit een van de beroemde Hobbit-films te komen. Deze keer stond er een sundowner walk op het programma. Onze gids, Richard, leidde ons naar de rotsen omhoog. Helaas was het bewolkt, maar dat mocht de pret niet drukken.

De volgende ochtend was het een stuk kouder dan de dagen ervoor (tip: neem een windjack of fleecevest mee op je reis naar Namibië. De temperaturen verschillen binnen enkele uren met soms wel 10 graden). Dit kon ons niet weerhouden om een wandeling te maken in de prachtige omgeving. Tijdens onze wandeling kwamen we ook nog een aantal dieren tegen, zoals een spotted uil, springbokken en oryxen. Na de wandeling was het ’s middags tijd voor de Game Drive naar de Fish River Canyon. Ingepakt in warme dekens reden we in een open jeep naar verschillende uitkijkpunten en kregen we de kans om op deze fantastische locatie te genieten van de zonsondergang. Gids Ayna deelde met ons allerlei interessante weetjes over deze magische plek.

Reisverslag Perry Anouk Namibie Rondreis Op Maat Specialist V

Vanuit Fish River Canyon reden we naar de plaatsen Aus, Luderitz en Kolmanskop. Een bezoek aan Kolmanskop is zeker de moeite waard. Wat een bijzondere plek.

Onze reis vervolgde naar de Sossusvlei, waar we verbleven op slechts enkele minuten rijden van de Sossusvlei Gate. Het camp kent prachtige zonsopkomsten, -ondergangen en prachtige sterrenhemels. Je had de mogelijkheid om zelf te braaien of te genieten van de maaltijden bij de nabijgelegen lodge. Met een beetje geluk kun je hier tijdens de maaltijd genieten van het langskomende wildlife. Zo kregen wij tijdens het diner bezoek van een nieuwsgierige jakhals. Overigens hebben we hier onze eerste (en daarmee ook de enige) lekke band gereden. Gelukkig werden we uitstekend geholpen door de lokale bevolking, en binnen no-time was onze band weer gerepareerd.

Reisverslag Perry Anouk Namibie Rondreis Op Maat Specialist IIDe volgende ochtend vertrokken we vroeg naar de Sossusvlei Gate. We stonden als één van de eersten in de rij en hadden daardoor het voorrecht om ook als één van de eersten aan te komen bij de Deadvlei. Dit gaf ons de gelegenheid om in alle rust de omgeving in ons op te nemen en foto’s te maken. Vervolgens begon onze avontuurlijke tocht; de duinen op! Het was warm, uitdagend, en vermoeiend, maar absoluut de moeite waard. Het uitzicht vanaf de duinen was geweldig en de ervaring om op de duinrand te lopen, is onvergetelijk.

Nadat we afscheid hadden genomen van de rode duinen, begon onze volgende rit naar Swakopmund. En ik kan je vertellen, dat was een avontuur op zich! De wegen waren een ware uitdaging, maar gelukkig hadden we twee leuke tussenstops om van te genieten. We trakteerden onszelf op de beroemde appeltaart bij Solitaire en namen de tijd om een sticker te plakken op het welbekende Tropic of Capricorn bord.

In Swakopmund brachten we drie nachten door, om deze reden hadden wij op advies van Lisenka gekozen voor een accommodatie met wat extra comfort, zoals een kleine woonkamer en keuken. Naast het geweldige eten bij The Tug (een echte aanrader!), hebben we hier dan ook zelf gekookt, wat ons wat kosten bespaarde. Boodschappen doen was eenvoudig bij de SPAR (die je overigens op meerdere plekken in Namibië kunt vinden, ideaal!).

De volgende ochtend stonden we vroeg op, want er stond iets bijzonders op de planning: kajakken met zeerobben. Wat een ervaring! We werden vanuit Walvisbaai in een jeep naar Pelican Point gebracht, terwijl onze gids Kevin ons alles vertelde over de overvloedige fauna in Walvisbaai. Naast zeerobben, zagen we talloze flamingo’s en zelfs enkele jakhalzen.

Na drie fantastische dagen in Swakopmund begaven we ons weer op de weg, dit keer naar Spitzkoppe. Hoewel Kevin ons had verzekerd dat we de ergste gravelwegen al hadden gehad, hebben we opnieuw mogen genieten van de beruchte “Afrikaanse massage” op deze route. Bij aankomst in Spitzkoppe ontdekten we helaas dat een van onze zijruiten was gebarsten door een rondvliegend steentje. Omdat we nauwelijks bereik hadden, konden we gelukkig bij de receptie van een nabijgelegen camping wifi kopen en zo contact leggen met Lisenka. Binnen no-time werd geregeld dat er een nieuwe auto onze kant op zou komen. Wat een opluchting, en zo konden we toch nog genieten van het prachtige Spitzkoppe.

Met Spitzkoppe nog in ons achterhoofd vervolgden we onze reis naar onze volgende overnachting. Terwijl je naar deze lodge rijdt, doorkruis je een natuurreservaat waar we giraffen, oryxen, springbokken en apen hebben gespot.

Na een heerlijke overnachting in deze prachtige omgeving, zetten we koers naar Twyfelfontein. Daar hebben we een tour gemaakt om de rotstekeningen te bezichtigen. Het leuke was dat onze gids, Matthew, de hele tour in het Afrikaans gaf, omdat wij als Nederlanders dit goed konden verstaan, en hij ons ook begreep.

Hierna verbleven we in een camp bij Twyfelfontein. Het was even wennen, want er was geen wifi, geen verlichting, en de badkamer bevond zich buiten. Toch is het zeker een aanrader. Daarna vervol

Reisverslag Perry Anouk Namibie Rondreis Op Maat Specialist

gende we onze route richting Etosha National Park. De plek waar we ontzettend naar hebben uitgekeken.

We hebben vrijwel alles in het park met onze eigen auto verkend en daarnaast genoten van één georganiseerde game drive. Tijdens die game drive hadden we ook nog eens geluk, want we waren de enige deelnemers, dus hadden we zowaar een privétour! We raden aan om minimaal drie volle dagen aan Etosha te wijden. Tip: koop een Etosha NP veldgids waarin je kunt bijhouden welke dieren je allemaal tegenkomt én er staat ook een routekaart in met daarbij aangegeven waar de waterplaatsen zich bevinden. De accommodaties waar wij verbleven zijn ook zeker aanraders.

Na Etosha National Park zijn we nog naar het indrukwekkende Cheetah Conservation Fund geweest en hebben we de dieren van dichtbij kunnen bekijken. Vanuit Otjiwarongo, reden we door naar omgeving Windhoek voor onze laatste overnachting.

De volgende ochtend reden we naar Windhoek, waar we bij het Namibia Craft Center nog wat souvenirs hebben gescoord voor het thuisfront, en daarna leverden we de huurauto in en vlogen naar huis. We hebben intens genoten en hopen zeker ooit eens terug te komen. Lisenka en Marjan, baie dankie voor het mede mogelijk maken van deze onvergetelijke reis.

Liefs, Perry & Anouk