X

Ineke Meurs en Eltjo Herder 7 weken op rondreis door Zuid-Afrika

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Ineke Meurs en Eltjo Herder 7 weken op rondreis door Zuid-Afrika

Weer terug! We zijn nu meer dan een dag thuis. Na een reis van bij elkaar 25 uur, stak ik gisteren om 16.00 uur de sleutel in het daarvoor bestemde gat van de voordeur van ons huis. Zoals bij iedere terugkeer van een vakantie buiten Nederland, vallen je direct een aantal punten op. Het zal voor iedereen herkenbaar zijn: de netjes in vakjes ingedeelde weilanden, nergens een heuvel, laat staan een berg te bekennen, koud, winderig en nat. Klopt natuurlijk niet helemaal, het is vaak genoeg droog en aangenaam weer, maar het vooroordeel werd gisteren bevestigd en in ieder geval was het verschil groot met de bijna zeven weken dat we ergens anders waren.

Ergens anders, Zuid-Afrika. We zijn blij dat we weer terug zijn in ons fijne huis en we zijn een beetje verdrietig dat we een fantastische vakantie afgesloten hebben.

Alles moet nu een beetje landen en het is misschien te vroeg om een balans op te maken. Natuurlijk zijn er hoogtepunten geweest (Umlani, Oyster Bay, Stellenbosch, Kaapstad), maar het doet andere plekken misschien tekort als we die keuzes breed gaan uitmeten. Juist de variatie in wat we hebben gezien en meegemaakt heeft de reis zo mooi en boeiend gemaakt. Het doorgaans warme noorden, met zijn grote verscheidenheid aan dieren die wij alleen uit de dierentuin kennen was een fantastisch begin, maar de tocht door de Drakensbergen, de prachtige kusten met de vaak onstuimige oceaan, de glooiende, heuvelachtige wijnstreek en het tot de verbeelding sprekende Kaapstad en al die andere gebieden die ik in deze zin niet genoemd heb, hebben de reis compleet gemaakt.

Degenen die ons blog gevolgd hebben hebben het gelezen: de superlatieven waren vaak niet van de lucht en we hebben het regelmatig tegen elkaar gezegd, dit was de eerste keer dat we in Zuid-Afrika waren, maar het was zeker niet de laatste keer!

We hebben nog een paar dagen om aan Nederland te wennen voordat we weer aan het werk gaan. Het aantal kilo’s dat er bij is gekomen valt mee, maar door verstandiger te gaan eten en weer te gaan sporten moet het niet moeilijk zijn het overgewicht er binnen een paar weken af te krijgen. We zijn druk bezig om alle foto’s te ordenen (het zijn er duizenden) en we moeten straks kiezen welke foto’s wel en welke niet in het boek komen dat we van onze vakantie willen maken. Langzaam zullen we weer gewoon meedraaien binnen ons zo vertrouwde wereldje.
We danken jullie voor het volgen van onze reis en voor de reacties. Vele van jullie zullen we binnenkort wel een keer zien en dan zal onze reis wellicht onderwerp van gesprek zijn.

We danken Marjan van den Herberg van Rondreisopmaat voor het samenstellen van onze droomreis. We raden iedereen aan, als het enigszins mogelijk is, ons voorbeeld te volgen en ook dit mooie land te gaan bezoeken. Begin maar bij Marjan, een betrokken en deskundig reisadviseur.

Ineke Meurs & Eltjo Herder