X

Rondreis Zuid-Afrika Gerard en Berty Oostendorp

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Rondreis Zuid-Afrika Gerard en Berty Oostendorp

Beste Marjan,

Allereerst willen we je hartelijk bedanken voor de geweldige rondreis die je voor ons hebt samengesteld. We zitten nog na te genieten. We voegen een bestand bij met tips die we je toch willen meegeven, ook voor eventuele toekomstige reizigers. Naast deze tips sturen we je hierbij ook vooral onze hoogtepunten:

Een extra dag Johannesburg vonden we een hele goede start van de reis. Door de fietstocht in Soweto (geweldig) en het bezoek aan het Apartheidsmuseum krijg je een goede indruk van de historie van Z.A. Degene die ons opgevangen heeft op het vliegveld en de volgende dag gereden heeft: niets dan lof.

Tzaneen: een prachtig guesthouse waar we heerlijk gegeten hebben.

Kruger: rondavels: prima in orde en mooi uitzicht.

Umlani Bush Camp: absoluut hoogtepunt van de reis, ook vanwege het enthousiasme van het personeel, de game drives, de gezellige maaltijden en de romantische rondavel.

Hazyview: mooie rondavel met uitzicht op prachtige tuin. Wel wegen met potholes en slecht verlicht.

Swaziland: weer prachtig uitzicht vanuit onze rondavel.

St. Lucia: prima B&B. Kregen een heerlijk lunchpakket mee.

Addo: prima verzorgd, heerlijk gegeten, enthousiaste begeleiding bij game drive.

Oudtshoorn: prachtige safaritent aan het water met alle luxe (zelfs elektrische deken). Aardige eigenaar, Andries van Schalkwijk, je kent hem wel die marketing in zijn bloed heeft.

Skeiding: weer heel mooi huis met vriendelijk echtpaar en heerlijk eten.

Hermanus: kleine kamer, voor één nacht prima, langer niet aan te raden.

Sea Point: we kregen een upgrade naar Sweetest guesthouse met eigen terrasje met uitzicht op de oceaan. Van hieruit goed te lopen naar diverse restaurants.

Stellenbosch: weer hele mooie kamer met eigen terras

De township tour door Kaapstad vonden we ook heel waardevol. De gids wist ons in het Afrikaans/Nederlands veel te vertellen.

We zijn blij dat we ook Robben eiland hebben bezocht. Dit is, samen met het bezoek aan de townships, een goede manier om te weten te komen wat de zwarte bevolking te lijden heeft gehad.
Het enige wat we gemist hebben is de neushoorn van de big five en de Tafelberg, omdat die in de mist zat. Maar wie weet, komen we nog een keer in deze regio (westkust en Namibië), want we vinden dit een prachtig land.

Nogmaals Marjan, heel hartelijk bedankt.

Hartelijke groeten,

Gerard en Berty Oostendorp