X

Genoten van reis door Namibië en Botswana – Familie Haspels

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Genoten van reis door Namibië en Botswana – Familie Haspels

Prachtige individuele roadtrip door Namibië & Botswana

Reisverslag Namibië en Botswana – Familie Haspels

Na een nachtje vliegen arriveren we dan ’s ochtends rond 8 uur eindelijk op het vliegveld van Windhoek. Windhoek? Alles wat we vanuit de lucht aan menselijke activiteit hebben gezien is….een huis en…auto. Van een stad is geen sprake, we zien alleen een airstrip in de savanne, welkom in Namibië!

Gisteravond zijn we ingestapt met 37 graden. Hier waait een koude poolwind, het is -4! Gelukkig waren we voorbereid, alle winterjassen gaan aan en na de douane worden we opgewacht door iemand van het auto verhuurbedrijf. Gelukkig heeft hij het ook koud, dit is toch wel ongewoon. Over stille wegen rijden we vervolgens richting Windhoek. Voor we het weten rijden we het centrum door en zijn we bij de verhuurmaatschappij. Het uitgeven en uitleggen van de auto gaat vlot en relaxed en hierna kunnen we door naar onze 1e stop. Lisenka heeft voor ons een hele relaxte plek uitgezocht waar we even kunnen bijkomen en inkopen doen en we worden blij verrast met een persoonlijke attentie. Na een goede nachtrust (geen tijdsverschil) rijden we de volgende dag door richting Kalahari. Vooral het laatste stuk van de rit is prachtig, over lege gravelwegen door de zandduinen van deze halfwoestijn en we vergapen ons al aan de beesten langs de weg. Bij de lodge worden we welkom geheten met champagne en is een fantastische plek tussen de duinen onze 1e kampeerspot. We staan hier tussen de giraffen, springbokken, kudu’s, struisvogels en zelfs twee witte neushoorns. We zijn in Afrika!

Hierna volgt een week door het midden en westen van Namibië, een prachtig deel van het land met wilde bergen, lege vlaktes en hoge zandduinen. Alle spots die we bezoeken zijn even mooi. Voor outdoor enthousiasten als wij is dit het paradijs en gelukkig is er voor de boys nog nét genoeg bereik om voldoende online te zijn. Ondertussen merken we ook dat het best vermoeiend is om elke dag weer op- en af te breken en het kamperen is stiekem nog wel een beetje afzien met koude nachten en een beetje gewiebel boven op de pick-up. We zijn dan ook blij als we in Swakopmund even lekker kunnen bijkomen bij het guesthouse en even een dagje kunnen chillen in de stad. Hierna rijden we door naar Spitzkoppe (prachtig!), Erongo (ook prachtig!) en via Twyfelfontein naar de campsite in de buurt van Palmwag. Hier doen we een rhino tracking. Een lange dag hobbeldebobbel in een Landcruiser, maar de beloning mag er wezen. Onze tracker slaagt erin om in dit enorme uitgestrekte gebied nog één van de laatste zwarte neushoorns te vinden en na een korte wandeling staan we oog in oog met dit machtige wilde dier. Een geweldige ervaring!

Hierna volgt Etosha. Wat een enorme pracht en verscheidenheid aan dieren zien we hier, echt indrukwekkend. Ook hier zijn onze overnachtingsplekken weer top geregeld. De campsite net buiten het park is een voltreffer en bij de laatste stop laten we ons heerlijk verwennen met een lekker cocktail, terwijl we op onze ligstoelen oog in oog liggen met een paar enorme olifanten aan de andere kant van het zwembad. Na Etosha volgt een verre rit naar het noorden, de Caprivi. Hier zien we een andere kant van Namibië, met om te beginnen veel mensen en vee langs de weg. Ook is het een stuk groener hier door de grote rivieren. Vooral onze stop bij Divundu is weer een voltreffer: weer even de daktent uit en we slapen in een super-de-luxe tent in de rivier midden in een hippo pool! Ook de river cruise is hier echt de moeite waard, net als het naastgelegen Mahango NP.

We rijden verder naar het oosten tot we uiteindelijk in Kasane Botswana zijn. Botswana is echt even schakelen. De campsite is krap en we hebben geen eigen sanitair zoals we dat in Namibië gewend waren. Het is hier ook massaler en de Botswaners zijn een stugger dan de goedlachse Namibiërs. Via Gweta en Maun rijden we weer verder totdat we aan onze laatste stop vlakbij Windhoek aankomen. Nog twee nachtjes nagenieten van alle avonturen die we hebben beleefd, de sterren, de rust en de vriendelijke mensen en dan weer terug naar huis, de drukte in van Nederland.

We hebben genoten van onze reis door Namibië en Botswana. Alles was top geregeld via rondreisopmaat.nl en toeval of niet wij hadden in ieder geval het gevoel dat we vaak de mooiste plekken in onze onderkomens toegewezen kregen. Reizen door deze landen met een 4WD daktent is een prachtig avontuur door de eenzaamheid van de omgeving, de prachtige landschappen, de schitterende campsites, de vriendelijke mensen en de enorme hoeveelheid dieren die je tegenkomt. Onze tip is: neem af en toe ergens een nacht extra en verwen jezelf af en toe op een nachtje in een echt bed 🙂 Voor ons is Namibië duidelijk de favoriet, en als we nog eens terugkomen, dan doen we de westkant nog eens dunnetjes over.

Jeff, Elien, Zeger en Jippe Haspels