X

Genoten van Flores – Komodo en Bali in Indonesië

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Genoten van Flores – Komodo en Bali in Indonesië

Rondreis Indonesië 
juli 2023Rinco-Komodo-Indonesië-Rondreis-Op-Maat-Specialist

Rondreis Bali (Sanur)– Flores (Maumere, Moni, Riung, Bajawa, Labuan Bajo) – Komodo – Bali (Ubud). Zomer 2023 duur 21 dagen.

Onze reis op locatie startte in Sanur op Bali, even relaxen zonder programma. Hierna vertrokken we naar Maumere op Flores.

Op dag 5 werden we door onze chauffeur opgehaald en reden we naar Moni. Onderweg hebben we in Wolomarang het havengebied bezocht, in Sikka een Kerk bezocht en geluncht en gerelaxt op Koka beach, een schitterende plek aan zee.

Ons onderkomen in Moni viel samen met twee dagen en nachten feesten in het dorp. We waren uitgenodigd om mee te feesten, maar dat hebben we niet gedaan. 1 van de ochtenden vertrokken we om 4 uur om naar Mount Kelimutu te gaan met z’n 3 kleuren krater meren, om daar de zonsopkomst mee te maken.

Dag 7 vertrokken we van Moni naar Riung om onderweg Blue Rock beach te zien, de vele rijstvelden en heel veel typisch lokale taferelen. Onze lunch was bij Leza Café bij de Blue Rocks. We zochten een vis uit en deze werd op de bbq klaargemaakt. Op weg naar Riung zagen we nog een aap!

Dag 8 snorkelen in Riung. Wow we zaten met z’n tweetjes op de boot, een privé tour. Langs de vliegende honden op naar diverse plekken om te snorkelen. Op één van de eilandjes gingen we weer lunchen met vis, rijst en meloen als toetje.

Van Riung gingen we naar Bajawa en onderweg genoten we van de Hot Springs, de warmtebronnen. Eerder hadden we hiervan genoten midden tussen de rijstvelden.

Van Bajawa naar Tololela, overnachten in een oud traditioneel dorp na een wandeling door het regenwoud. Een schitterende ervaring die we niet hadden willen missen.

Vervolgens op naar Ruteng en verder naar Lubuan bajo een mooie rit waarbij we o.a. schitterende Spider Web rijstvelden hebben gezien.

Naast wat tijd voor onszelf zijn we in Lubuan bajo op de boot gestapt voor 2 dagen (inclusief overnachting) op de boot. Ook hier hadden we een privé tour met ons tweetjes naar de Komodo eilanden. Vleermuizen, pink beach, Komodo en haar varanen, snorkelen met duizenden gekleurde visjes en als kers op de taart nog een rog spotten, het zwemmen met manta’s en schildpadden…..het was allemaal even indrukwekkend en mooi.

Van Lubuan bajo vlogen we aan het eind van onze reis weer naar Bali waar we nog een paar dagen in Ubud verbleven. Vrije tijd en nog 1 activiteit, een mountainbiketour door de rijstvelden met een bezoek aan 2 traditionele Balinese huizen. Bij de 1 kregen we een stuk historie en werden we deelgenoot van het slachten van 2 varkens voor een Hindoefeest op 2 augustus en bij de tweede kregen we een overheerlijke lunch.

Tja en dan komt er een tijd van huiswaarts keren……..21 dagen heerlijk gehad en het is goed om weer naar huis te gaan.

Hartelijke groet en bedankt voor de fijne reis!

Herwin & Josée