X

Fantastische rondreis door Zuid-Afrika

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Fantastische rondreis door Zuid-Afrika

Reisverslag van Robert, Geertje, Jesper en Phoenix in Zuid Afrika.

Onze reis begon in het prachtige Kaapstad. Onze accommodatie was dik in orde. Helaas hadden we de pech dat er een taxi strike was in Kaapstad, met als gevolg dat de excursie naar de township en robbeneiland niet door konden gaan. We werden netjes op de hoogte gesteld door Rondreisopmaat hierover. Gelukkig heeft Kaapstad nog veel meer te bieden. We hebben alles met de Uber taxi gedaan, ideaal. Ook een bezoek aan Kaap de Goede Hoop over de Chapmans Peak Drive was prachtig.

De volgende bestemming was Hermanus. Whale watching stond op het programma. Ook dit kon niet doorgaan (weer was te slecht) Dit kregen we ook weer netjes te horen een dag van tevoren. We hebben een prachtige wandeling gemaakt langs de mooie Indische oceaan en zelfs walvissen gespot.

Op naar Stellenbosch. Weer een leuke accommodatie op een TOP locatie. Natuurlijk een wijnproeverij en een wandeling door Stellenbosch. Heerlijk gegeten. Kortom genoten.

Na een binnenlandse vlucht van Kaapstad naar Durban met een korte stop in Uhmlanga door naar St. Lucia. Natuurlijk een boottocht om de nijlpaarden en krokodillen te spotten. En ja hoor, van dichtbij te zien en ook nog een mooie zonsondergang als toetje. Paardgereden tussen de zebra’s toch nog de whale watching kunnen doen onze eerste gamedrive in Hluhluwe-Imfolozipark met als hoogtepunt een neushoorn die vlak voor ons de weg overstak. Tja wat natuurlijk ook bij het leven in Zuid-Afrika hoort zijn de apen. Ze zijn brutaal bij ons pikten ze uit onze kamer een banaan.

Door naar Swaziland. Hier verbleven we in het Mlilwane Wildlife Sanctuary in een superleuke rondavel. Warthogs die bij het kampvuur liggen en mountainbiken over de gravelwegen met overstekende zebra’s. Machtig mooi.

En weer verder naar het Krugerpark. Wat we hier allemaal gezien hebben zelf rijdend met onze auto is niet in woorden uit te drukken. Fantastisch!!! Leeuwen giraffen olifanten noem maar op. We kwamen zelfs terecht in een kudde buffels en hebben wel 15 minuten gewacht voordat we verder konden. De nachtsafari was een ervaring op zich. Spannend als het donker is en alleen met zoeklichten gezocht wordt naar het weerkaatsen van het licht in de ogen van de beesten. Genietend van de heldere hemel met een prachtige sterren. Daar word je wel even stil van. En dan hoor je ineens: Look to the right……tot onze stomme verbazing lag er een leeuw in de berm op nog geen meter. Gelukkig zaten we hoog anders was hij wel heel dichtbij.

Na twee nachten in het Krugerpark ging onze reis verder naar Timbavati Private Nature Reserve. Als afscheid van het Krugerpark staken er nog even twee cheeta’s de weg over. Ik kan je zeggen dan zit je even sprakeloos te kijken. De accommodatie in Timbavati was super. Lekker eten rust super verzorgd en natuurlijk twee gamedrives. Wat hebben we geluk gehad. Leeuwen op 1 meter afstand wilde honden met puppy’s die gevoerd werden door de oudere wilde honden en een luipaard van zeer dichtbij. Wat een prachtig beest. Heerlijk gegeten in de buitenlucht bij het kampvuur.

Hazyview stond daarna op het programma. Weer een prachtige locatie rondavel met uitzicht op een weelderige groene tuin waar elke dag de tuinman alles keurig bijhield. De panoramaroute gereden. Machtig mooi. Gods window the three rondavels Lisbon falls stuk voor stuk plaatsen om stil van te worden. Ook nog even in Graskop geziplined.

Om de laatste dag voor een lange vlucht geen uren te hoeven rijden hebben wij de laatste nacht doorgebracht in Dullstroom. Oud plaatsje wat Amerikaans aandeed. Ook hier weer een mooi accommodatie heerlijk rustig.

En toen na dik drie weken was het weer tijd om naar huis te gaan. Met een rugzak vol met mooie herinneringen met z’n vieren. Ons ervan bewust dat het een voorrecht is om dit mee te maken. We hebben de magnificent 7 gezien en dat neemt niemand ons meer af.

Marjan super bedankt voor het organiseren van deze reis. De route was weldoordacht met het wild spotten en het privepark aan het einde. Ook qua temperatuur van koud naar warm was prima. Ga zo door.

Met vriendelijke groeten,
Robert, Geertje, Jesper en Phoenix