X

Fantastische rondreis door het noordelijke deel van Zuid-Afrika incl. Krugerpark

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Fantastische rondreis door het noordelijke deel van Zuid-Afrika incl. Krugerpark

Reisverslag van Peter, Bep, Evert en Bea in Zuid Afrika.

Deze keer hebben wij gekozen voor het meest noordelijke deel van Zuid-Afrika. Vanaf Johannesburg zijn we met onze huurauto naar Rustenburg gereden. Na bijgekomen te zijn van de reis zijn we naar Pilanesberg gereden om hier zelf wild te spotten. Gelijk al zoveel gezien, dat we opgehouden zijn met tellen! Ook zagen we hier neushoorns met helaas afgezaagde hoorns. De hoorns zijn afgezaagd om het stropen tegen te gaan. Jammer dat dit nodig is, je mist toch wat. Een neushoorn hoort gewoon een spitse neus te hebben.

De volgende accommodatie was in Madikwe Game Reserve, dit grenst aan Botswana en ligt direct aan de rivier. Wat een schitterende locatie. We overnachten in een zeer luxe tent daardoor hoor je ook ‘s nachts de geluiden van de dieren. Heel speciaal. We worden hier heerlijk in de watten gelegd en hoeven alleen maar te genieten van de olifanten die naar de rivier komen. Hier hadden we ook onze 1e game-drives. De driver wist veel dieren te spotten waaronder een groep van 5 jonge leeuwen! Gelukkig zagen we hier ook neushoorns mét hoorns!

Na dit prachtige avontuur zijn we doorgereden via een tussenstop in Lephalale naar een kunstenaarscomplex op een hoogte van 1250 m. Het is moeilijk om hier te komen, zeer slechte, steile zandwegen. Maar eenmaal boven is het heel bijzonder. Er heerst een serene rust.

Daarna door via een prachtige route door de Soutpansbergen naar Mapungubwe. Dit park staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het ligt erg afgelegen, de dichtstbijzijnde winkel is in Alldays op 70 km afstand. Eenmaal in het park zijn we naar het 3-landenpunt gereden, te weten: Botswana – Zimbabwe – Zuid-Afrika. De rivier vormt de grens, maar deze stond droog. Het was hier zó heet, dor, droog en stoffig, niet voor te stellen! Heel bijzonder om hier te zijn.

Na dit avontuur zijn we doorgereden naar de noordelijkste gate van het Krugerpark, Punda Maria. In het park gelijk door naar ons volgende 3-landenpunt, te weten: Zimbabwe – Mozambique – Zuid-Afrika. We hebben echt de grenzen van Zuid-Afrika opgezocht, zowel letterlijk als figuurlijk. In het Krugerpark zelf gereden en dieren gespot. Heel fijn in ons eigen tempo. Heel opvallend is dat het landschap hier veel groener is en er ook veel water in de rivieren zit. Hier is de natuur zo anders dan waar we vandaan komen. We hebben het hele Krugerpark van noord tot zuid gereden, van Punda Maria tot de gate bij Malelane. Eenvoudige locaties, maar prima voor 1 nacht.

Tussendoor zijn we even uit het park geweest bij Tzaneen om de diverse plantages te bekijken. Vroeger waren hier theeplantages, maar die zijn nu allemaal vervangen door bananen, avocado, mango én de macadamianoot plantages. Prachtig om te zien. Het fruit en de noten worden verkocht in kraampjes langs de weg.

We hebben een mooie tocht gereden door de Drakensbergen. Even wat anders dan dieren spotten is ook heel leuk.

Na dit uitstapje via de Phalaborwa gate weer terug het Krugerpark in voor het volgende stuk. In het zuidelijke deel van het Krugerpark is het veel drukker en toeristischer dan in het noorden. Het spotten van de dieren blijft spannend, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Heerlijk in ons eigen tempo rijden en rustig de dieren observeren.

Na dit alles hebben we in Malelane, net buiten de gate, een paar dagen gerelaxed in een fijne lodge. Even alle belevenissen en indrukken verwerken. Wij vinden het een geweldige locatie, pal aan de rivier. Heerlijk zitten op het terras en genieten van de dieren die naar de rivier komen. Als het begint te schemeren gaan de nijlpaarden één voor één het water uit om op de kant te gaan grazen.

En dan is de reis alweer bijna afgelopen en gaan we ons voorbereiden op de terugreis. We hebben nog een overnachting in Dullstroom.

Rest alleen nog de luchthaven in Johannesburg en de terugvlucht naar huis. De 3 weken zijn omgevlogen. Gelukkig geen pech, ziekte of ander ongemak gehad. Zuid-Afrika is en blijft een bijzonder mooi land. En als we ooit teruggaan, vragen we zeker weer advies bij Rondreis Op Maat.