X

Familie van Selst in Frankrijk

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie van Selst in Frankrijk: VIVE LA FRANCE!

Rondje Frankrijk 2021 (van 08-08-2021 tot en met 25-08-2021).

Zondag 08-08-2021

Van Veldhoven naar Avensan via Parijs en Bordeaux. Om 5.15 uur vertrokken voor een rit van 1038 km. Bij Bordeaux veel drukte en via de navigatie een andere route gevonden. Met het pontje over de Lamarque, we hadden geluk en konden meteen aan boord, het was passen en meten. Na de overtocht nog zo’n 15 minuten rijden tot aan ons hotel Chateau Meyre. Mooi en rustig gelegen hotel tussen de wijnvelden.

Familie van Selst Chateau Meyre Rondreis Op Maat Specialist

Maandag 09-08-2021

Vanuit Avensan een rondje gemaakt met de auto, vanuit het hotel wat tips gekregen om te gaan bekijken. Onderweg wijnvelden, velden met zonnebloemen, typische vissershutten op palen, oud fort, vuurtoren en vele mooie uitzichten. Bij terugkomst weer heerlijk gegeten bij het hotel, uiteraard weer met een lekker wijntje. Leuk hotel en leuk personeel. Morgen gaan we weer verder naar Pau.

Dinsdag 10-08-2021

Auto geladen en op weg naar Pau. Wat eten gekocht voor de lunch onderweg, we hadden weer prachtig weer. Het hotel in Pau, een kamer met keukentje (kitchenette). Zag er goed uit alleen de ligging aan de rand van industrie met een sportschool tegenover was iets minder. Het restaurant was gesloten, de kok was op vakantie, In de buurt zijn wel wat restaurantjes te vinden. Morgen gaan we Pau in.

Woensdag 11-08-2021

Vandaag een dagje naar Pau. De auto geparkeerd in een parkeergarage midden in Pau tegen prijzen waar ze in Amsterdam alleen maar van kunnen dromen. De stad heeft een paar mooie parken en oude gebouwen en leuke terrasjes waar we lekker hebben gegeten. Met een treintje op een hellingbaan kon je van het hoog gelegen rijke Pau naar het armere Pau beneden, het verhaal gaat dat dit voor de rijke was aangelegd zodat ze geen trappen hoefden te lopen (was overigens geheel gratis).

Donderdag 12-08-2021

Familie van Selst treintje Rondreis Op Maat Specialist

Vandaag vanuit het hotel in Pau naar de Pyreneeën gereden naar Fabréges. Vanuit hier gaan we met een lift naar 1400 meter hoogte en dan met een treintje naar 2100 meter. Een tocht van ca. 50 minuten en ook weer retour. Bij het eindstation kan je naar een stuwmeer lopen. Een erg mooie tocht met prachtige uitzichten. Leuke dag en terug in Pau weer lekker uit eten. Morgen gaan we verder naar Carcassonne.

Vrijdag 13-08-2021

Vanuit Pau naar Carcassonne via Col d’ Aubisque. Onder weg weer mooie uitzichten en uiteraard even gestopt op de Col waar de paarden tussen de geparkeerde auto’s stonden, leuke taferelen.  In Carcassonne aangekomen de auto geparkeerd op de door ons vooruit gereserveerde parkeerplaats achter het hotel en de bagage naar binnen. Vanuit het hotel een mooi uitzicht op de oude vestingstad van Carcassonne, s ’avonds mooi verlicht. Eten in het hotel, een buffet voor het voorgerecht en de nagerechten, het hoofdgerecht kwamen ze opnemen. Uiteraard ook weer een flesje …..

Zaterdag 14-08-2021

In deze omgeving staan behoorlijk wat ruïnes van oude vestingen van de Katharen welke een eigen geloof hadden wat op een aantal punten afweek van het Christendom. In de middeleeuwen hebben de kruisvaarders daar een eind aan gemaakt. Via een mooie weg door een kloof en langs oude dorpjes zijn we bij een 2 tal kastelen geweest nl. kasteel Quéribus en Peyrepertuse. Veel gezien vandaag.

Zondag 15-08-2021Familie van SelstCarcassonne Rondreis Op Maat Specialist

Vandaag is de oude vestingstad van Carcassonne aan de beurt voor een bezoekje. We hadden al tickets gereserveerd voor het kasteel, de straatjes binnen de muren met de winkeltjes en de terrasjes kan je vrij bezoeken. Mooi gezellige oude vesting en is zeker de moeite waard. Het was zondag en helaas winkels dicht. Mooie dag en weer veel gezien.

Maandag 16-08-2021

Vanuit Carcassonne met de auto naar het bergdorpje Minerve wat is gebouwd op de helling waar 2 kloven bij elkaar komen (van oorsprong ook een Katharen dorp met een nare geschiedenis). Vanuit Minerve doorgereden naar de druipsteengrot van Cabrespine. We hebben hier een rondleiding gehad met een franse gids, was allemaal heel verhelderend ?. In de grot kon je op een brug gaan staan met een glazen bodem, dan zag je pas hoe diep de grot was. Was erg donker binnen en indrukwekkend. Na het bezoek van de grotten naar een uitzichtpunt van de 4 kastelen van Lastours. Na Lastours weer terug naar Carcassonne naar het heerlijke buffet. Morgen door naar Gap.

Dinsdag 17-08-2021

Vandaag de rit van Carcassonne naar Gap helemaal binnendoor, rit van ca. 450 km. Laatste stuk door de bergen is erg mooi. Hotel lag erg rustig met een mooi terras waar we heerlijk hebben gegeten. Hier eten is zeker geen straf, kunnen we wel volhouden. Personeel in het hotel is ook erg vriendelijk en spreken zeer goed Engels.

Woensdag 18-08-2021Familie van Selst Merlette Rondreis Op Maat Specialist

Vandaag naar Merlette waar we een wandeling gaan maken langs 6 meren, La Balade Des 6 Lacs. Eerst langs de supermarkt voor de lunch en dan weer door. In Merlette eerst met de gondel naar boven en vervolgens met de stoeltjeslift naar het eindstation op 2645 meter. Totaal een wandeling van 13 km, eerst een stuk naar boven en vervolgens 800 meter dalen. Een hele mooie wandeling met vele vergezichten. Vermoeiende wandeling maar wel erg mooi, we waren om 19.00 uur terug in het hotel. Het diner met een lekker flesje Chablis hadden we zeker verdiend. Morgen naar Chamonix.

Donderdag 19-08-2021

Vanmorgen in Gap vertrokken en op weg naar Chamonix. Onderweg weer mooie wegen en geheel binnendoor, alleen even uitkijken dat we niet in Zwitserland terecht komen. Ok dit is allemaal weer gelukt, rond 16.00 uur zijn we in Chamonix aangekomen. We hebben een prachtig familie hotel aan de rand van Chamonix. In het dorp wat gegeten in de tuin van de pizzeria, tip van Agnes uit het hotel. Een heerlijke pizza en een Tiramisu na, erg lekker. Na het eten terug naar het hotel, de zon begon onder te gaan en de Mont Blanc kreeg hierdoor een mooi kleurtje. Ook Aiguille du Midi lag er mooi bij, mooie plaatjes vanaf ons balkon.

Vrijdag 20-08-2021Familie van Selst Mont Blanc Rondreis Op Maat Specialist

Op ons gemak ontbeten en naar de kabelbaan gewandeld van de Brevent. Hier met de 1e kleine gondel naar 2000 meter en vervolgens met grote cabine naar 2550 meter. Boven erg mooie uitzichten op het Mont Blanc massief. We hebben hier een hele tijd vertoeft en veel foto’s gemaakt. Weer terug naar het midden station voor een bakkie met wat lekkers op het terras en nog een poosje zitten kijken naar de Parapanters welke met grote getalen van de berg sprongen. Terug in Chamonix door het centrum gelopen, terrasje gepikt en weer terug naar het hotel. Agnes van het hotel heeft een ander restaurantje voor ons gereserveerd waar we ook weer lekker gegeten hebben.

Zaterdag 21-08-2021

Vandaag rijden we naar Les Houches om met de Bellevue kabelbaan naar boven te gaan naar 1850 meter om vervolgens terug te wandelen naar Les Houches (hoogte verschil 800 meter). Ook hier weer mooie uitzichten op het Mont Blanc massief, het blijft mooi en indrukwekkend. Hier loopt ook een tandradbaan naar 2380 meter hoogte. Tijdens de wandeling verschillende keren gestopt voor te lunchen en gewoon om te genieten van de uitzichten. Bij terugkomst in het hotel een lekker huisgemaakte ic tea en huisgemaakt gebak.

Zondag 22-08-2021

Vandaag naar het dierenpark in Merlet, hier zie je de dieren in hun eigen omgeving  maar dan wel in een heel groot park. Prachtige wandeling en veel dieren gezien. Op het terras nog lekker wat gegeten. Ook weer een geslaagde dag.

Maandag Familie van Selst Servoz Rondreis Op Maat Specialist23-08-2021

De kloof van Diosaz is vandaag aan de beurt, deze ligt bij het plaatsje Servoz in de buurt van Les Houches. Mooie kloof welke goed is voorzien van paden en bruggetjes. Na de kloof met de auto nog een tochtje gemaakt in de omgeving van de kloof. Laatste keer uit eten in Chamonix, morgen gaan we door van het drukke Chamonix naar het rustige  Thury.

Dinsdag 24-08-2021

Op naar het laatste hotel in Thury, nog een foto gemaakt van de Mont Blanc en dan op pad. Weer lekker binnendoor en eenmaal in de Bourgogne aangekomen zien we schitterende heuvel landschappen met bossen en heel veel wijnvelden. Ons hotel in Thury gerund door een Nederlands stel. Normaal zouden we hier kunnen eten echter op dinsdag wordt er niet gekookt. Rond een uur of 19.00 uur naar het dorp gewandeld en daar bij een simpel restaurantje lekker en goedkoop zitten eten, hier kwamen we nog meer hotel gasten tegen. Morgen eten bij het hotel.

Woensdag 25-08-2021

Vandaag gaan we een klein wandelingetje doen en de omgeving verkennen. Misschien ook kijken of we bij een cava wat lekkere wijntjes kunnen kopen voor thuis, dat zou geen probleem mogen zijn. Ons laatste diner van onze rondreis door Frankrijk, hier ook weer heerlijk gegeten met een lekker wijntje uit de streek. We hebben totaal ruim 4000 km gereden en een geweldige vakantie gehad.

Familie van Selst wijnrank Rondreis Op Maat Specialist

Onze vakantie is kort omschreven:

  • Schitterend weer.
  • Mooie hotels met leuk personeel.
  • Prachtige omgevingen.
  • Heerlijke Franse keuken.
  • Elke streken zijn eigen lekkere wijnen.

Het was in de eerste instantie de bedoeling om naar Spanje te gaan naar de Picos en de Spaanse Pyreneeën maar i.v.m. covid en code rood in spanje hebben we e.e.a. om kunnen boeken voor rondje Frankrijk. In overleg met “Rondreis op maat” en ook van “Travel in Style” is het toch gelukt om een mooie route met hotels samen te stellen. We komen zeker terug bij “Rondreis op maat” voor een volgende tour door Europa, het is ons zeer goed bevallen.

Marjan nog bedankt voor al het regelen.