X

Familie van Spijker & v/d Berg met de kids op avontuur

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie van Spijker & v/d Berg met de kids op avontuur

In augustus 2012 hebben we met z’n vieren (met dochters van 10 en 12) een prachtige reis door Zuid-Afrika gemaakt. Voor ons was het de eerste keer dat we in zuidelijk Afrika rondtrokken. We vonden het daarom heel fijn om reisadviezen te krijgen van Marjan, die de streek op haar duimpje kent. Het mooie van de manier waarop zij de reis voor ons samenstelde, is dat ze zich verdiepte in onze interesses en op basis daarvan allerlei voorstellen heeft gedaan. Met haar boekingen reisden we van de ene mooie streek naar de andere, met steeds heel verrassende en afwisselende accommodaties om te overnachten. En wat hebben we ook heerlijk gegeten!

Onze reis verliep van zuid naar noord. Dit betekende dat we in het frisse Kaapstad startten, en dat de temperatuur steeg naarmate we meer naar het noorden trokken. Dit vonden we erg fijn: de laagjes van shirts, truien en jassen verruild voor de korte broek. Het landschap verandert tijdens de route van zuid naar noord ook van ‘bekend’ naar ‘echt’ Afrikaans, waardoor we het idee hadden steeds nieuwere ervaringen op te doen. Ook daarom is deze route ons heel goed bevallen.

Op onze eerste dag in Kaapstad hebben we met een gids het apartheidsmuseum en een township bezocht. Hoe indrukwekkend, de geschiedenis, en de dag van vandaag. Het gaf voor ons, hoewel je natuurlijk maar een heel dun laagje ziet, toch een onvergetelijk beeld van hoe een groot deel van de mensen in Zuid-Afrika leeft. Optimisme en uitzichtloosheid gaan hand in hand, het eerste lijkt gelukkig te overheersen.

Rond de Kaap vonden we het landschap prachtig, met de hoge kliffen en de blauwe oceanen. Onze reis liep vervolgens door de wijngebieden, en van daar langs de kust via de Garden route.
Na een binnenlandse vlucht tussen Port Elisabeth en Durban kwamen we in ‘echt’ Afrikaanse sferen terecht: het landschap van de Drakensbergen, de verhalen die we daar hoorden over de apartheid en de gevolgen die nog elke dag voelbaar zijn, de route door Kwazulu Natal langs de dorpen met lemen huisjes, waar mensen de dag doorbrengen met het hoeden van wat geiten.

Weer aan de kust hebben we heerlijk in de zee gezwommen, en genoten van de hoge golven. Na een verblijf in St. Lucia (waar we de eerste grote dieren in de wedlanden zagen) zijn we via Swaziland naar het Krugerpark gereisd. De laatste dagen van de reis brachten we door in een klein park grenzend aan het Kruger Park, in een geweldig leuk boomhuis (Pezulu) waarnaast ’s nachts de giraffen de blaadjes van de bomen aten! Ook hier hebben we een geweldige game drive gemaakt.

We denken met heel veel plezier terug aan de mooie weken, en zouden nog heel graag eens teruggaan omdat er nog zo veel meer te zien is!

Familie van Spijker & v/d Berg