X

Familie Ruijter slaapt met gezin in een boomhut in de bush!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Ruijter slaapt met gezin in een boomhut in de bush!

Deze zomer zijn wij met onze kinderen van 16, 13 en 10 naar Zuid-Afrika geweest. Wij vlogen op Johannesburg waar wij ’s avonds aankwamen.

De volgende ochtend werden we opgehaald voor een excursie, voor een gedeelte ook op de fiets, door Soweto. Naast de krotten zien wij ook dat er betere buurten ontstaan. We fietsen langs het Hector Pieterson Memorial, het huis van Nelson Mandela, bezoeken een Shag en bewonderen ook de watertorens die wij kennen uit ‘Wie is de Mol’. We sloten deze dag af met een bezoek aan het indrukwekkende Apartheidsmuseum.

Via Tzaneen vervolgen wij onze reis naar het Kruger Park waar wij onze eigen safari beleven. Onze zoektochten worden beloond met olifanten, impala, giraffe, prachtige vogels, maar ook moeder hyena met babies en naast onze auto, moeder en kind Cheeta. We verblijven in Letaba en Satara.

Vanuit Kruger rijden wij naar ons bushcamp in Timbavati Reserve. Dit verblijf is het hoogtepunt van onze vakantie. Een paar dagen geen elektriciteit dus ook geen mobiele telefoons. Lekker primitief, maar zeker goed verzorgd.

Met onze ranger vinden we de eerste dag al ‘The Big Five’. De volgende ochtend vroeg op voor de ochtendsafari. Het is erg koud, maar met dikke kleren aan, een dekentje en een warme kruik is het prima uit te houden. Afrika is prachtig bij zonsopkomst en zonsondergang.

Jan en de oudste twee kinderen slapen die avond in de boomhut midden in de bush. Slapen in je kloffie, een radio bij je in geval van nood en een groot zoeklicht om wild te spotten. Het was een geweldige belevenis. De volgende ochtend halen we ze op en sluiten we deze safari af met de leeuwen die dichtbij ons bushcamp liggen.

Vanuit het bushcamp vervolgen we onze reis naar via de prachtige Blyde River Canyon naar Hazyview voor de Elephant Sanctuary. Een leerzame maar commerciële excursie.

Dan door naar Swaziland, voor een hele leuke belevenis bij de grensovergang en waar we direct in een andere wereld terechtkomen. Helaas verblijven we niet in een Beehive, maar wel in een enorme cottage waar we heerlijk relaxen, de meiden te paard een excursie doen en waar de wilde zwijnen slapend rond het haardvuur ons vertederen.

Wij eindigen het eerste deel van onze reis in St. Lucia aan de Indische Oceaan. Het weer is er heerlijk, we zwemmen in zee, fietsen over de savanne, varen over de wetlands en we spotten de eerste walvissen.

Met een binnenlandse vlucht vanaf Durban komen we aan in Kaapstad voor de laatste vijf dagen van onze vakantie. We treffen het, 4 dagen zon en alleen de laatste dag regen.

We bezoeken Robbeneiland, waar we naartoe varen op een grote catamaran, we gaan de Tafelberg op voor alweer een prachtige zonsondergang. Kaap de Goede Hoop mag natuurlijk ook niet ontbreken. En voor een geweldige walvisbelevenis rijden we naar Hermanus en zien de enorme Zuidkapers tot naast de boot.

Het was een geweldige vakantie en het is nog altijd een feestje om het fotoalbum erbij te pakken of de vakantiefilm te bekijken.

Familie Ruijter