X

Familie Rosbergen: 4 weken op rondreis door Zuid-Afrika

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Rosbergen: 4 weken op rondreis door Zuid-Afrika

Nadat we op de vakantiebeurs geweest waren hadden we enkele aanbiedingen gekregen. Maar die van Marjan sprong er wel uit vooral omdat we onze eigen ideeën konden inbrengen. De reis is dan ook onvergetelijk geworden. We hadden maar twee weken maar hebben daar ook alles uitgehaald wat er in zat.

We zijn in Kaapstad begonnen met prachtig weer. We logeerden hier in een guesthouse met aan de achterkant zicht op de Tafelberg. De andere dag kregen we onze huurauto en konden we de omgeving verkennen.
Na Kaapstad hebben we onze route vervolgd langs de kust om de walvissen te zien; dit lukte niet in Hermanus, maar wel in het plaatsje De Kelders.
Via Swellendam naar Oudtshoorn waar we een prachtige overnachting hadden in ”La Plume”. Hier vandaan hebben we de Cango Caves bezocht, dit is een stalagmietgrot echt een aanrader heel mooi.

De andere dag weer richting de kust gereden via Plettenberg Bay naar Port Elizabeth.
Na een binnenlandse vlucht naar Johannesburg en een vlucht naar Nelspruit, waar de volgende huurauto klaar stond, zijn we naar Hazyview gereden. Helaas hadden we pech met het weer op de Panoramaroute, want hier hebben we weinig gezien vanwege de regen en de mist. Maar na deze pech dag kwam het helemaal goed in het Timbavati reservaat.
Prachtige lodge, geweldige safari’s gehad en veel gezien (Gomo Gomo Game Reserve). De mensen hier doen ontzettend hun best om de big five te laten zien en dat je het naar je zin hebt.
Na twee nachten zijn we naar Sabi Sands gereden, het volgende reservaat. Hier hebben we ook weer heel veel gezien en een prachtige lodge gehad: “Elephant Plains”.

Ik heb nog wel een tip: als je naar deze reservaten gaat, huur dan een hogere wagen. Wij hadden nl. een Audi en de pech dat het in Timbavati ook geregend had en de zandpaden zaten vol met kuilen, niet echt fijn rijden met een lage wagen. En ook in Sabi Sands moet je eerst een heel eind over een grindweg met kuilen en grote bulten.

Zuid-Afrika is een geweldig land! Ik had er al veel over gehoord en dat het er heel mooi is, maar niks is teveel gezegd: het is er prachtig en de safari’s zijn indrukwekkend en ongeloofelijk mooi.
Marjan bedankt voor het advies en deze mooie reis.

Cora en Fer Rosbergen