X

Met zijn drietjes bijzondere ervaringen in het noord-oosten

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Familie Boot Hendriks: Met zijn drietjes bijzondere ervaringen in het noord-oosten

Na een goede voorbereiding en intensief mailcontact met Marjan, vertrokken wij 3 juli met onze dochter Jasmijn (9) voor 23 dagen naar Zuid-Afrika.

In Johannesburg hebben we onder leiding van een gids de Soweto fietstour gedaan. Een hele leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking. De dag hebben we afgesloten met een bezoek aan het indrukwekkende Apartheidsmuseum. Daar word je wel even stil van.

De volgende dag zijn we met onze huurauto richting Lydenburg vertrokken. Lydenburg en omgeving staan bekend als hét vliegvismekka. Bij de Nooitgedacht Trout Lodge heeft Edwin een dag met gids gevist. Midden tussen de prachtige bergen en met de geluiden van de bush op de achtergrond. Wat een ervaring was dat. Bij deze lodge wordt gastvrijheid met een grote ‘G’ geschreven. Zelfs het ontbijt met eieren en spek werden tijdens het vliegvissen nog nagebracht!

Via de Long Tom Pass gaat de reis richting Hazyview. Vanuit de Chestnut Country Lodge (weer zo’n pareltje!) zijn we, op aanraden van Marjan, toch zelf een dag naar het Krugerpark gegaan. Van de eigenaresse van de lodge hadden we een goede route meegekregen én een heerlijk ontbijtpakket zodat we op tijd konden vertrekken. We hadden vooraf onze bedenkingen over het Krugerpark met de asfaltwegen en verkeersopstoppingen rondom wilde dieren, maar het werd een geweldige dag. We hebben heel wat wild kunnen spotten. Ook omdat we veel onverharde wegen hebben genomen, waar het een stuk rustiger is met auto’s.

Heel bijzonder was ook het bezoek aan de Elephant Sanctuary. Na een uitgebreide uitleg over de olifant kregen we de mogelijkheid om de olifanten aan te raken en een rondje met ze te lopen. Heel bijzonder om Jasmijn zo weg te zien lopen met een gigantische olifant aan haar hand!

Een van de hoogtepunten van onze reis is Umlani Bushcamp in Timbavati. Het kamp heeft (bijna) geen elektriciteit. Je hut wordt verlicht met olielampen en dineren gebeurt bij kaarslicht samen met de andere gasten én het personeel aan grote tafels. De game drives waren geweldig. We hebben meerdere keren luipaarden, die in de buurt van het kamp hun territorium hebben, mogen zien. Wat was het jammer om hier weer weg te moeten…

Na een paar nachten in Tzaneen, waar we prachtig gewandeld hebben bij de Debengeni Falls, gingen we naar de Madi a Thavha Lodge bij Louis Trichardt. Weer zo’n geweldige plek! Deze lodge, met Nederlandse eigenaren, steunt lokale kunstenaars.Bij de lodge is ook een galerie waar de handgemaakte producten worden verkocht. Ook vind je in de kamers en de tuin veel kunstwerken terug. Helaas was onze bagage te klein voor al dit moois. Tijdens de Elim tour hebben we een aantal van de kunstenaars bezocht.

Vooral het bezoek aan de pottenbaksters was erg leuk. Jasmijn mocht, met wat hulp, zelf een kommetje proberen te maken. Dat bleek toch moeilijker dan gedacht.

Dan een lange reisdag naar het Kololo Game Reserve. Een reservaat zonder de Big Five. Vanuit de logde konden we daarom zonder begeleiding wandelen en mountainbiken. Het is toch wel heel bijzonder om met je fiets aan de hand te moeten wachten tot de giraffen zijn overgestoken! Voor de kinderen verzorgen ze op Kololo dagelijks Kids safari’s. Samen met twee gidsen, waarvan er één Nederlands spreekt, gingen ze iedere morgen in een jeep op pad. Sporen zoeken, op schorpioenenjacht of luisteren naar de dieren. Ze kwamen steeds enthousiast en vol verhalen terug!

Het einde van onze reis komt in zicht. Op advies van Marjan eindigen we met één van de hoogtepunten van onze reis. We wilden heel graag naar het Madikwe Game Reserve om de wilde honden te zien. We hebben ons getrakteerd op een verblijf in de super de luxe Tau Game Lodge ter ere van ons 12 ½ jarig huwelijk. En een hoogtepunt werd het! Wat hebben we genoten van de prachtige ligging van de lodge met een drinkplaats voor ons huisje. De hele dag was het een komen en gaan van olifanten, giraffen, buffels, neushoorns etc. We kwamen er tijd tekort!

Ons huisje was van alle gemakken voorzien. Er lagen zelfs elektrische dekens in ons bed. En die hebben we nodig gehad die dagen, want wat kan het koud zijn in Zuid-Afrika in deze tijd. Gelukkig waren we door Marjan van te voren gewaarschuwd en hadden we mutsen en sjaals bij ons. Geen overbodige luxe!

We hebben van begin tot eind een geweldige reis gehad. We hebben genoten van het land, de mensen en het wild. We hebben geen moment een onveilig gevoel gehad. Iedereen was even vriendelijk en behulpzaam onderweg. De doorgaande wegen waren prima te rijden en met de juiste auto (wij hadden een Jeep Cherokee) waren ook de onverharde wegen goed te doen. We hebben ons hart verloren aan Zuid-Afrika en we gaan zeker terug!

Marjan, bedankt voor de goede organisatie en je kennis!

Familie Boot Hendriks