X

Eindelijk naar Suriname – De zussen Velders

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Eindelijk naar Suriname – De zussen Velders

Rondreis Suriname – de zussen Velders
maart 2024

Eindelijk gaan we dan weer naar Suriname. We zouden eerst met samen onze mannen in 2020 gaan, maar een week voor vertrek werd het luchtruim dicht gegooid ivm COVID.
Aangezien we in onze kinderjaren in Suriname hebben gewoond zeiden onze mannen ga maar met z’n 2 en, dus dat ging nu eindelijk gebeuren.

Na de vliegreis van Amsterdam naar Suriname stond een taxi chauffeur ons op te wachten en bracht ons naar het hotel in Paramaribo. Prima hotel, met restaurant en klein zwembad erbij. Je mag ook gebruik maken de faciliteiten van het luxere hotel op ruim 5 minuten loop afstand. De eerste keer verbleven we 3 nachten in Paramaribo. Tijdens ons verblijf daar hebben we Paramaribo verkend en niet te vergeten een kookworkshop gedaan. Die van te voren al was gereserveerd door rondreisopmaat/Roos. De kookworkshop is echt een aanrader. Leuk om te doen, leuk om in een huis te komen waar iemand woont en vooral lekker om alles op te eten.

Na deze dagen zijn we opgehaald om vervolgens met een busje in 3 uur naar Atjoni te rijden. Daar zijn we overgestapt op een korjaal en gevaren naar Danpaati. Het was een hele belevenis om langs allerlei dorpen te varen. Door de lage waterstand deden we wel bijna 4 u over de vaartocht, normaal kan dit veel sneller. Toen we aankwamen bij Danpaati stond het personeel ons al zingend en trommelend op te wachten, geweldig! Danpaati is een geweldig verblijf aan de rivier op een eiland. Wij zaten met een gids en nog 3 andere in een groep. Met deze groep deden we alles samen, eten en alle activiteiten.

Zoals dorpen bezoeken, in het donker op zoek naar Kaaimannen, bubbelen in de Sula en wandelen door het bos. Wil je echter een echte oerwoud ervaring dan kan je beter naar Palumeu gaan. Dit hebben wij in 2005 gedaan. Je verblijft daar naast een indianen dorp.

Maar toch was ook Danpaati een geweldige belevenis. Tussendoor hadden we nog tijd om te relaxen bij het zwembad of op onze veranda bij onze mooie Cabana met prachtig uitzicht op de rivier.

Na 3 nachten gingen we weer terug met de korjaal en vervolgens met een busje richting Paramaribo. Vlak voor Paramaribo stapte we over op een taxi die al op ons stond te wachten. Die ons vervolgens bracht naar Frederiksdorp.

We werden aan de overkant van Frederiksdorp afgezet en staken met een taxiboot over naar Frederiksdorp. Frederiksdorp is geweldig om te verblijven, rustig, er is een restaurant en zwembad. Ook daar hadden we een mooie cabana met veranda. Je kan bij Frederiksdorp veel activiteiten boeken, om te doen met of zonder gids.

Wij hebben een dolfijnen tour gedaan (wel 50 dolfijnen gezien), schildpaddentour ( schildpad eieren zien leggen), historische wandeling over het mooie terrein van Frederiksdorp en gefietst met gids. Alles wat wij hebben gedaan is een aanrader. We hadden er nog wel langer kunnen blijven, aangezien er nog veel meer te doen was.

Na 3 nachten daar te hebben verbleven gingen we weer terug naar Paramaribo, waar we weer 2 nachten zaten.

Alles was heel goed geregeld door rondreis op maat/Roos alles klopte, als we op gehaald moesten worden gebeurde dit ook. Keurig op tijd.

Nog bedankt voor het regelen van deze mooi reis.