X

Limpopo, Tuli Block & Krugerpark

Autorondreis vanaf 3 weken, ca. 2.000 km

Limpopo, Tuli Block/Botswana & Krugerpark

Tijdens deze reis door de onontdekte provincie Limpopo komt u langs prachtige wildparken en ontmoet u diverse culturen met bijzondere tradities (o.a. de Venda). U bezoekt kort Botswana en in het Krugerpark gaat u (ook zelf) op zoek naar de “Big 5”.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 3 weken
 • Aantal autokilometers: ca. 2.000 km
 • Ca. € 4.075,- p.p.* (excl. intercontinentale vlucht)

Route

 • Johannesburg of Pretoria

   
 • Pilanesberg Nationaal Park

   
 • Madikwe Game Reserve

   
 • Tuli Block

   
 • Mapungubwe National Park

   
 • Limpopo

   
 • Het Krugerpark

   
 • Privé park (Game reserve)

   
 • Panorama-route

   
Orlando Towers Soweto Johannesburg Rondreis op Maat Specialist Neushoorns Blogverslag Tom en Annemieke Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist Limpopo en Krugerpark Panorama-route

Highlights

 • Johannesburg of Pretoria

  City of Gold
 • Pilanesberg Nationaal Park

  Malariavrij park
 • Madikwe Game Reserve

  Natuur met bossen, open zandvlaktes en graslanden
 • Tuli Block

  Bij grens Zuid-Afrika/Botswana, ruige landschappen en wild
 • Mapungubwe National Park

  Drielandenpunt
 • Limpopo

  Indrukwekkend natuurschoon en culturele schatten
 • Het Krugerpark

  Meet the Big5
 • Privé park (Game reserve)

  Avontuurlijk & sfeervol met kampvuur en bush-geluiden
 • Panorama-route

  Blyde River Canyon & Bourkes potholes

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers ZAR/EUR, exclusief intercontinentale vlucht, benzine, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met middenklasse huurauto: ca. € 4.075,- p.p. inclusief meerder nachten in een private game reserve met diverse safari-game-drives + 2 nachten in Tuli Block/Botswana incl. safari-activiteiten*
 • Deze reis exclusief de 2 nachten in Tuli Block/Botswana: ca. € 2.635,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Johannesburg of Pretoria

Als u voldoende tijd heeft, dan mag een bezoek aan het Apartheidsmuseum niet ontbreken. Combineer dit indrukwekkende bezoek met een fietstocht door Soweto - het grootste en meest bekende township van Zuid-Afrika - of een stadstour door het steeds leuker en hipper wordende centrum van de stad. Of bekijk het Voortrekkersmomument en de regeringsgebouwen in Pretoria, waar de Jacaranda, de subtropische boom, in oktober de hele stad paars kleurt.

Pilanesberg Nationaal Park

Pilanesberg Nationaal Park is een malaria-vrij park dichtbij Johannesburg. Het is een prachtig groen gebied met door de hoogteverschillen veel uitzichtpunten. Het is heuvelachtig met dichte bossen, valleien en open graslanden. En er leven veel dieren. Hier kunt u met eigen (huur)auto op selfdrive safari op zoek naar de Big 5. Of ga met een ranger op game-drive en spot krokodillen en nijlpaarden in het meer. Deze kenners weten alles te vertellen over de diersoorten.

Madikwe Game Reserve

Madikwe Game Reserve ligt ongeveer 4 uur rijden vanaf Johannesburg en is een malaria-vrij en kindvriendelijk park aan de grens met Botswana. Vanuit verschillende private game reserves kunt u met een ranger op safari. Doordat het niet dichtbij het Krugerpark ligt heeft Madikwe Game Reserve haar exclusieve karakter weten te behouden. Rij door de bossen, de open zandvlaktes en de graslanden en geniet van allerlei Afrikaanse dieren, waaronder de Big Five.

Tuli Block

Net over de grens in Botswana, aan de Limpopo rivier, ligt Tuli Block. Dit is een prachtig gebied met ruige landschappen, roodkleurige rotsformaties en veel wildlife. Vanuit Limpopo in Zuid-Afrika kan Tuli Block in Botswana makkelijk bereikt worden. De huurauto kan bij de grenspost worden achtergelaten om daarna de rivier over te steken. Het laatste stuk gaat per transfer naar één van de lodges, waar de safari's plaatsvinden in de Private Game Reserves.

Mapungubwe National Park

Dit mooie park ligt bij het drielandenpunt van Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika en heeft naast wildlife en vogels (er leven hier wel 400 vogelsoorten) een bijzonder mooi landschap vol met Baobabs, Acacia en Mopane bomen. Door verschillende archeologische vondsten is het Werelderfgoed geworden. Maak in de vroege ochtend een heritage tour met een gids die u vertelt over het vroegere Koninkrijk bovenop een berg midden in dit rotsachtige landschap.

Limpopo

De meest noordelijke provincie Limpopo is een heel authentiek deel van Zuid-Afrika met vier verschillende bevolkingsgroepen: de Venda’s, Tsonga’s, Tswana’s en de Noord-Sotho’s met allen een eigen taal, cultuur en tradities. Bezoek tijdens een Arts & Crafts tour verschillende kunstenaars of geniet van het groene natuurschoon rondom Tzaneen waar het vochtig en warm is en waar tropische citrusvruchten, avocado’s en bananen groeien.

Het Krugerpark

Het Krugerpark, bijna 350 km lang en 60 km breed, is het grootste wildpark in Zuid-Afrika. Er is niets zo spannend als met je eigen (huur)auto op self-drive safari te gaan en een olifant, buffel, neushoorn, leeuw of luipaard te spotten. Rij van zonsopgang tot zonsondergang binnen de gates en slaap aan de rand van het park of in een rondavel in één van de restcamps. Ook leuk: rij van kamp naar kamp en sluit af met een nightdrive waar u op zoek gaat naar nachtdieren.

Privé park (Game reserve)

Een ‘must’ tijdens een reis door Zuid-Afrika. De meest bekende parken grenzen aan de westkant van het Krugerpark, maar er zijn ook andere (malaria-vrije) locaties. Verblijf in een tented- of bush camp, luxe- of super-de-luxe lodge en ga met een ranger op zoek naar wild tijdens een safari-game-drive of bushwalk. Luister naar verhalen en bushgeluiden in de boma rondom het vuur. Dit wordt een onvergetelijke ervaring en misschien wel het hoogtepunt van uw reis.

Panorama-route

De Panorama-route is een grote vallei en dé plek van magnifieke panorama’s. Rij langs de 30 km lange Blyde River Canyon en bezoek Bourke’s Luck, Potholes en God’s Window. Doorkruis dit groene gebied met mooie bergpassen, bananenplantages, mooie watervallen en leuke plaatsen. Zoals het vroegere gouddelversstadje Pilgrim’s Rest en Graskop dat als openluchtmuseum is opengesteld. Leuk ook: doe de Skytrail, ga white water raften of quad rijden.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Leuke activiteiten op deze route

Dagtour Johannesburg, Apartheidsmuseum & fietsen in Soweto

Tijdens deze interessante dagtour bezoekt u het Apartheidsmuseum waar u de aangrijpende geschiedenis van het apartheidsregime in Zuid-Afrika ervaart. U leert over de de Zuid-Afrikaanse geschiedenis, de Apartheid en Nelson Mandela. Daarna bezoekt u Soweto, één van de bekendste townships ter wereld. U kunt dit doen met een gids in een busje, maar u kunt ook een gedeelte in de vorm van een fietstocht doen.

Game drive in een wildpark

Met een ervaren gameranger aan het stuur rijdt u in een open jeep door het wildpark op zoek naar wildlife en de Big-5. Daarnaast wordt uitgekeken naar antilopen, mooie vogels en prachtige flora.
U kunt kiezen uit een morning- of sunset gamedrive. In het Krugerpark kunt u tevens deelnemen aan een nightdrive.

Heritage wandeling in Mapungubwe

Tijdens de Heritage wandeling in Mapungubwe gaat u met een gids een begraafplaats bezoeken op de top van Mapungubwe Hill. Hier ziet u een natuurlijk amfitheater en heeft u uitzicht op een groot deel van de omgeving. In dit gebied liepen eens de leden van de oude stam van Mapungubwe. Tegenwoordig lopen hier de Big five.


Bushwalk in een wildpark

Een leuke manier om een wildpark te ervaren is tijdens een bushwalk. Met een gewapende gids ga je op zoek naar de dieren in het gebied. Je bent één met de natuur en de dieren om je heen. Spannend, maar bijzonder!Ballonvaart bij de Panoramaroute

Een ballonvaart bij de Panoramaroute is de beste manier om een indruk te krijgen van dit prachtige landschap. U vliegt vanuit Hoedspruit en tijdens de tocht heeft u spectaculaire uitzichten over de natuurverschijnselen van de Panoramaroute.