X

Highlights van Oost-Kenia

Rondreis met chauffeur vanaf 1 week, ca. 1.180 km

Highlights van Oost-Kenia met chauffeur/gids

Laat u verrassen door de mooie highlights van Oost-Kenia en sluit af met een heerlijk verblijf aan de tropische kust. Met uw chauffeur/gids reist u vanuit het sfeervolle Mombassa naar het ongerepte wildpark Tsavo East. Daarna gaat u op zoek naar olifanten en ander wild in het prachtig gelegen Amboseli Park. Via het ruige en rotsachtige Tsavo West neemt de route u weer mee terug naar de kust, waar u zult genieten van de tropische omgeving en schitterende zandstranden.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 1 week
 • Aantal autokilometers: ca. 1.100 km
 • Ca. € 2.345,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

 

Route

 • Mombasa

   
 • Tsavo East Park

   
 • Amboseli Park

   
 • Tsavo West Park

   
 • Stranden rondom Mombasa

   
 • Treinreis Nairobi-Mombasa

   
Oost-Kenia Rondreis Op Maat Specialist Tsavo Zebra Kenia Rondreis Op Maat Specialist Vogel Mombassa Kenia Rondreis Op Maat Specialist Kust Kenia Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Mombasa

  Bruisende stad met prachtige stranden
 • Tsavo East Park

  Ongerept en wildrijk park met prachtige uitzichten
 • Amboseli Park

  Geweldig wildpark met uitzicht op de Kilimanjaro
 • Tsavo West Park

  Vulkaanlandschap, grotten en diverse begroeiing
 • Stranden rondom Mombasa

  Bruisende stad met prachtige stranden
 • Treinreis Nairobi-Mombasa

  Treinreis door safarigebied

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: ca. € 2.345,- p.p.

Gebaseerd op 4 personen, wisselkoers, exclusief intercontinentale vlucht, visa, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in 2x 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en met Engelstalige chauffeur/gids: ca. € 1.925,- p.p.

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offereren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Mombasa

Mombasa staat vooral bekend om de mooie zandstranden, maar daarnaast is er genoeg te ontdekken. Door de Afrikaanse, Arabische en Indiase mix vind u hier een unieke sfeer. Dwaal door de oude binnenstad met mooie gebouwen met gegraveerde deuren, tempels en moskeeën. Wandel over Government Square en loop langs kleurrijke winkeltjes. Ontdek de Portugese geschiedenis in Fort Jesus en bezoek de hindoeïstische Swaminarayan tempel. Sluit de dag af op een van de tropische witte zandstranden.

Tsavo East Park

Tsavo East is een enorm wildpark en ongerepter dan andere parken in Kenia. Het wordt door een koloniale spoorweg gescheiden van Tsavo West. De open vlaktes met rode aarde zijn bezaaid met baobabs en acaciabomen en vormen de thuisbasis van grote kuddes olifanten en buffels. Maar ook leeuwen, cheeta en diverse antilopensoorten, worden veelvuldig gespot tijdens een safari. Met wat geluk ziet u zelfs de zwarte neushoorn. Geniet daarnaast van bezienswaardigheden zoals Lugard’s Falls en bewonder het uitzicht bij Mudanda Rock.

Amboseli Park

Amboseli National, in het zuidoosten van Kenia, ligt aan de voet van de indrukwekkende Kilimanjaro. Het uitzicht op deze berg en de aanwezigheid van het vele wild maakt dit tot een van de meest indrukwekkendste safaribestemmingen van Kenia. Ontdek dieren zoals leeuw, cheeta, giraffe en grote kuddes olifanten die leven op de open vlaktes en in de moerasgebieden. Daarnaast komen er veel vogelsoorten voor, waaronder flamingo’s en pelikanen. Ontmoet ook de Masai-bevolking en ga naar Observation Hill voor een overweldigend uitzicht!

Tsavo West Park

Tsavo West vormt samen met Tsavo East het grootste nationale park van Kenia. Het ligt in het zuidoosten van het land en bestaat uit een prachtig vulkaanlandschap met rotsen, grotten, moerassen en groene vegetatie. Door deze variatie komt hier veel verschillend wild voor, maar door de dichtere begroeiing is het spotten hiervan uitdagender dan in Tsavo East. Maak een wandeling naar de Mzima Springs, de belangrijkste waterbron voor de Tsavo-rivier, en ontdek de vele vogelsoorten. Ook een wandeling over de Shetanis Lava Flow is een bijzondere belevenis.

Stranden rondom Mombasa

De stranden rondom Mombasa bestaan uit poederwitte stranden met tropische palmbomen. Het is daarom de perfecte afsluiter voor uw safari-reis! Diani Beach in het zuiden biedt een ontspannen sfeer en naast het aantrekkelijke strand zijn er diverse watersportactiviteiten te beleven. Ook Nyali en Bamburi Beach hebben prachtige witte zandstranden, evenals de plaatsen Ltami en Malindi aan de noordkust. Ontdek de onderwaterwereld met prachtig koraal, schildpadden, manta’s en misschien ziet u zelfs wel een grote walvishaai.

Treinreis Nairobi-Mombasa

Maak een bijzondere treinreis tussen Nairobi en Mombasa. Tegenwoordig duurt de treinreis nog maar 5 uur, omdat er een nieuwe spoorlijn is aangelegd en er moderne treinen rijden. Deze panoramische treinreis voert o.a. door Tsavo Oost en West en vanuit uw zitplaats kijkt u uit over de parken. Met een beetje geluk ziet u olifanten en giraffen aan u voorbij komen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een safari te maken per trein, waarbij u wild spot in Amboseli Park en Tsavo Park.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Masai Mara Park

Het Masai Mara natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia is een van de hoogtepunten tijdens uw reis. In dit park leeft een indrukwekkend aantal dieren, waardoor het een van de beste plekken is om wildlife te spotten. Spot u dieren zoals de Big Five, antilopen, zebra’s en honderden vogelsoorten. In de maanden juli tot oktober heeft u kans om de Grote Migratie mee te maken: miljoenen gnoes, zebra’s en antilopen trekken dan vanuit de aangrenzende Serengeti in Tanzania naar de grasvlaktes van de Masai Mara. Een spectaculaire belevenis!

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Kenia & Uganda

We kunnen de reis nog specialer en completer maken door het toevoegen van bijzondere activiteiten. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden die wij kunnen aanbieden, zoals game drives in de prachtige wildparken. Maar denk ook eens aan een bezoek aan een cultureel dorp, mountainbike tours of een spectaculaire boottocht. Ook een tocht per hete luchtballon behoort tot de mogelijkheden!