X

Highlights Costa Rica (kleine ronde)

Individuele rondreis vanaf 2 weken, ca. 1.250 km

Highlights Costa Rica – route van Pacific naar Caribische kust

Fantastische natuurreis langs een aantal van de mooiste natuurgebieden van Costa Rica. In bepaalde reisperiodes (bv. september/oktober) kan het fijn zijn om aan de  Caribische kust af te sluiten i.v.m. mooi weer.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 2 weken, plus verlengingsopties
 • Aantal autokilometers: ca. 1.250 km
 • Ca. € 1.995,- p.p. o.b.v. shuttle-busjes (excl. intercontinentale vlucht)
 • Ca. € 2.550,- p.p. o.b.v. huurauto (excl. intercontinentale vlucht)

Route

 • San José

   
 • Manuel Antonio National Park

   
 • Monteverde

   
 • Rincón de la Vieja

   
 • La Fortuna / Arenal

   
 • Tortuguero Nationaal Park

   
 • Cahuita / Caribische Kust

   
Vogel LAPA Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist LAGO ARENAL Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist Service Costa Rica Vogel KOLIBRI Rondreis Op Maat Specialist IGUANA soort leguaan Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist Strand Costa Rica Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • San José

  Hoofdstad van Costa Rica
 • Manuel Antonio National Park

  Witte zandstranden, flora en fauna
 • Monteverde

  Ongerepte nevelwouden en leuke activiteiten
 • Rincón de la Vieja

  Mini vulkanen, kokende modder en geisers
 • La Fortuna / Arenal

  Iconische vulkaan en een kratermeer
 • Tortuguero Nationaal Park

  Amazone van Costa Rica, wildlife en reuzenschildpadden
 • Cahuita / Caribische Kust

  Bounty stranden en reggae

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers USD/EUR, exclusief intercontinentale vlucht, benzine, optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties en vervoer per shuttle-busjes: ca. € 1.995.-*
 • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met 4×4 huurauto: ca. € 2.550,- p.p.*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

San José

De hoofdstad van Costa Rica is centraal gelegen in dit groene land, op bijna 1200 meter hoogte. Voor de meeste reizigers is dit het start-en vertrekpunt van een 2- of 3-weekse rondreis op maat. Na een Meet & Greet op het kantoor van onze lokale partner de dag na aankomst, is er tijd om langs de belangrijkste monumenten en gebouwen te wandelen en de stadsparken te bezoeken. Het Teatro National, Nationale,- en het Goud Museum en zeker de kleurrijke Mercado Central zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. In mooie buurten als Barrio Amón hebben zich vele restaurantjes gevestigd.

Manuel Antonio National Park

Manuel Antonio is een goed toegankelijk Nationaal Park in combinatie met de prachtige witte zandstranden aan de Pacific. Het nationale park is niet al te groot en ligt direct aan de kust. Maak zelf een wandeling, spot diverse dieren en neem een duik vanaf het prachtig (bounty)strand, gelegen in een baai. Of ga samen met een natuurgids op zoek naar luiaards, brul-, capucijn- en doodshoofdaapjes, wasbeertjes, leguanen en veel vogels.

Monteverde

Monteverde staat bij natuurliefhebbers bekend om haar ongerepte nevelwouden. Dit beroemde Reservaat werd oorspronkelijk gecreëerd om het schone water dat op vele plaatsen uit de grond welt te beschermen. Het ligt op ongeveer 1200m boven zeeniveau en heeft een sprookjesachtige sfeer. Monteverde herbergt een enorme diversiteit aan flora en fauna.

Rincón de la Vieja

De Rincón de la Vieja is een actieve vulkaan met verschillende kraters. In het Nationale Park zijn allerlei vulkanische activiteiten te zien en door de bijzondere omringende natuur is dit een geliefd gebied. Het meest toegankelijke en meest spectaculaire deel van het park is de ‘Pailas’-sectie. Een goed beloopbaar pad van iets meer dan drie kilometer brengt u langs allerlei vulkanische verschijnselen: mini vulkanen, kokende modder en geisers. Maar u kunt het ook te paard bezoeken o.l.v. een gids en met enig geluk treft u ook capucijn-apen of brulapen op uw pad.

La Fortuna / Arenal

Het stadje La Fortuna is een bekende bestemming in Costa Rica vanwege de aanwezigheid van de iconische Arenal vulkaan. Deze vulkaan barstte in 1968 voor de eerste keer sinds mensheugenis uit en is daarna elke dag tot 2013 (ongevaarlijk) actief gebleven, lava en rotsen uitstotend. Dit spektakel trok ieder jaar duizenden nieuwsgierigen naar dit gebied, waardoor dit gebied zich ontwikkelde tot een belangrijke toeristische bestemming. De vulkaan is al jaren niet meer actief.

Tortuguero Nationaal Park

Tortuguero Nationaal Park wordt ook wel de ‘Amazone van Costa Rica’ genoemd vanwege de overvloed aan water in dit gebied. Het is alleen per boot (of per vliegtuig) te bereiken. Hier spot u veel wildlife tijdens een bootexcursie door het Nationale Park: apen, luiaards, rivierschildpadjes, toekans en vele andere tropische vogels. En tijdens het nestelseizoen tussen juli en oktober komen hier duizenden groene reuzenschildpadden aan land om hun eieren te leggen. Tijdens een nacht-excursie is het mogelijk om voorzichtig wandelend dit spektakel te aanschouwen.

Cahuita / Caribische Kust

De Caribische Kust heeft een heel eigen ritme en cultuur, vergeleken met de rest van het land. In de 19e eeuw kwamen vele immigranten van met name Jamaica werken aan de spoorlijn die San José met de Caribische zee ging verbinden en vonden daarna werk op de bananenplantages. Hun lokale keuken, de muziek (reggae!) en relaxte stijl zorgen voor een heerlijke laid-back sfeer samen met de oogverblindende schoonheid van de kuststreek.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Tenorio Nationaal Park

Het Tenorio Nationale Park is nog vrij onbekend, maar steeds meer reizigers worden aangetrokken tot dit prachtige natuurgebied. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Río Celeste. Deze hemelsblauwe rivier krijgt zijn bijzondere kleur na de samenvloeiing van twee riviertjes. Daarnaast is er een schitterende waterval die tot de meest spectaculaire van het land behoort.

Puerto Viejo de Sarapiqui

Puerto Viejo (oude haven) de Sarapiqui is een steeds belangrijker toeristisch gebied aan het worden. Het ligt in de Noordelijke Laaglanden en is omgeven door met name ananas plantages. Er zijn twee gerenommeerde onderzoeksinstituten die hun reservaten hebben opengesteld voor ecotoerisme die zeker een bezoek waard zijn.

Drake Bay / Isla del Caño

Drake Bay ligt aan de oostkant van het schiereiland van Osa in het Zuid Oosten van Costa Rica. Deze bestemming is momenteel alleen te bereiken per boot of per vliegtuig. Het vormt een fantastische basis om uitstapjes te maken naar twee bijzondere plekken: het ongerepte Nationaal Park Corcovado en naar Isla del Caño, dat zonder twijfel één van de beste plekken is in het land om te snorkelen of duiken.

Bocas del Toro / Panama

Deze eilanden groep in het noord-oosten van Panama is een snorkel,- en duikers paradijs. Het is vanuit Costa Rica te bereiken via de Sixaola aan de Caribische Kust. Van hier reis je dan per bus en speedboot in ruim een uur naar het hoofdeiland dat ook Bocas del Toro heet, en waar alle benodigde faciliteiten beschikbaar zijn. Dit is ook de uitvalsbasis voor onder andere snorkelen duiktochten. Maar je kunt ook genieten van de fraaie strandjes in de omgeving.

Leuke activiteiten op deze route

Catamaran tocht Manuel Antonio

Tijdens een drie uur durende tocht vaart u langs de kust voor het Nationale Park Manuel Antonio. Het gehele jaar door worden er regelmatig dolfijnen gespot en tussen juli en december is het zelfs mogelijk om walvissen (bultruggen) te zien!

Wandelen in de Nationale Parken

Vrijwel iedereen die naar Costa Rica komt bezoekt één of meerdere van de beroemde Nationale Parken. Veel parken zijn zeer goed op eigen gelegenheid te bezoeken. In alle Nationale Parken kunt u uitstekend wandelen. Natuurlijk op eigen gelegenheid, waarbij je de uitgebreide flora en fauna goed zelf spotten. Onze tip is om dit een of meerdere keren ook te doen met een natuurgids.

Boottocht

De meeste dieren in Costa Rica zie je in open ruimtes. Daar is immers het meeste zonlicht en waar zonlicht is zijn meer bloemen en dus meer voedsel. Een boottocht over een rivier geeft je de gelegenheid om vele dieren in korte tijd te spotten: leguanen, luiaards, apen, krokodillen of kaaimannen en natuurlijk vele tropische vogels. Absoluut een aanrader!

Bezoek een cacao plantage

Chocolade werd door de inheemse bevolking van Costa Rica beschouwd als een godendrank, die een belangrijke rol speelde in religieuze en wereldse rituelen. Tijdens een chocolade- en cacao tour vanuit La Fortuna wordt op een informatieve wijze het hele proces verteld over de geschiedenis van de cacao plant en de manier waarop de inheemse bevolking van cacao chocolade maakte.

Ziplinen

Voor hen die van het échte avontuur houden worden er op verschillende plekken in Costa Rica zipline-tours (ook wel canopy tours genoemd) aangeboden, o.a. in de nevelwouden van Monteverde waar het ziplinen in Costa Rica is “uitgevonden”. Vastgeklikt aan een stalen kabel en uitgerust met helm en leren handschoen zweef je hoog in de lucht van het ene platform naar het andere . Een geweldige ervaring!

Wandelen over hangbruggen

Bij Monteverde kunt u in het Selvatura park een wandeling maken door het spectaculaire nevelwoud via zogenaamde hangbruggen. Bij Arenal doet u dit in het Mistico Arenal Hanging Bridges Park. Deze zijn op soms grote hoogte gespannen. Op deze wijze maakt U niet alleen kennis met het woud vanaf de grond maar ook via de toppen van de bomen, waar het grootste deel van het leven van de dieren zich afspeelt.

Bezoek aan een koffieplantage

Op diverse plekken in Costa Rica kan er een koffieplantage bezocht worden, met name in de hooglanden, bijvoorbeeld nabij Monteverde. Hier worden tours aangeboden waar je meer leert over de geschiedenis maar ook over het proces van de verwerking van de koffie. Uiteraard kan de koffie er ook gedronken worden.

Vlindertuin Monteverde

De butterfly garden bij Monteverde is een van de vele activiteiten die je in en rond Monteverde kan doen. Hier natuurlijk vele vlinder en rupssoorten en er vliegen ook nog ara’s (papegaaien) rond.

Paardrijden

Voor ervaren ruiters, maar ook voor degene die nog nooit eerder op een paard hebben gezeten zijn er diverse plekken in Costa Rica waar paardrijtochten worden georganiseerd. Langs het strand van Samara; nabij het National Park Rincon de la Vieja; of vanuit La Fortuna nabij de vulkaan Arenal. Een erg leuke en actieve manier om van de prachtige natuur te genieten!

Raften

Raften is een spannende activiteit waar je met z’n zessen en een gids in een rubberen boot stroomversnellingen in de rivier het hoofd biedt. Voorafgaande aan de tocht krijgt u uitgebreid instructie. De moeilijkheidsgraad is geclassificeerd in niveaus van 1-5. Voor beginnende rafters zijn tochten klasse 2 en 3 een prima optie. Ze bieden actie en plezier en de veiligheid staat voorop. Over het algemeen is de beste periode om te raften van november t/m april.

Snorkelen

Op drie verschillende plaatsen worden in Costa Rica snorkelactiviteiten georganiseerd: bij de koralen van Cahuita , rond het Isla del Caño en voor de kusten van Guanacaste. Op elk van deze plekken zijn koraalriffen en zwem je over het prachtige koraal en heb je de mogelijkheid om kleurige tropische vissen te bewonderen.