X

Swakopmund

Ontspanning aan zee & leuke activiteiten

Ontspanning aan zee & leuke activiteiten

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Swakopmund

Swakopmund is een kuststad aan de Atlantische oceaan en ligt aan de monding van de rivier de Swakop. De stad heeft een uitgesproken Duits karakter, vanwege het feit dat Namibië ooit een Duitse kolonie was. Tegenwoordig wordt er nog veel Duits gesproken en kan men Kaffee mit Kuchen bestellen in een Konditorei. Er zijn diverse leuke restaurantjes en er worden leuke activiteiten georganiseerd.

Walvis Bay (Walvisbaai) ligt op ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Swakopmund. De stad ligt aan een brede lagune met ontelbare zeevogels, pelikanen en flamingo’s. Op een heldere dag kan men de zwart-witte vuurtoren op het puntje van de premontary in het noordwesten van de lagune zien. Vanuit Walvis Bay vertrekken bootcruises naar de pelsrobben kolonie en er zijn kanotochten. Ook kan men bij het bekende ‘Dune 7’ sandboarden.

Op een kleine 1,5 uur ten noorden van Swakopmund ligt Cape Cross. Hier verzamelen zich in de paartijd, tussen november en december, zo’n 250.000 Kaapse pelsrobben, ook wel Zuid-Afrikaanse zeeberen genoemd. Het is een hele belevenis om deze ‘overbevolkte’ plek te bezoeken.

Wat kunt u bijvoorbeeld doen en ervaren in Swakopmund tijdens uw rondreis?

  • Maak een boottocht naar de pelikanen en zeehonden
  • Ga mee met een Living Desert Experience
  • Maak een township tour

Interesse? Bekijk onze inspiratieroutes, laat u inspireren door de Namibië-informatie op onze website en stuur ons uw reisaanvraag