X

Highlights Botswana

San Kalahari - Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Kalahari Botswana

De Kalahari beslaat een enorm groot gebied in Botswana, maar valt ook binnen de grenzen van Zuid-Afrika en Namibië. Er leeft veel wild, zoals zebra's, giraffen en struisvogels en in het zuiden komt zelfs de zeldzame Kalahari leeuw met de zwarte manen voor. Het Central Kalahari Game Reserve is niet alleen het grootse wildpark van Botswana, maar zelfs wereldwijd. Het reserve is het beste te bezoeken in de regentijd, wanneer alles groen kleurt en de natuur tot leven komt.

Bijzondere afsluiting Rondreis Op Maat Specialist

Bijzondere afsluiting

Niets is fijner dan een intensieve rondreis te eindigen met een ontspannen verblijf in een mooie lodge. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om uw reis op een bijzondere manier af te sluiten. Zo kunt u alle indrukken die u tijdens de rondreis heeft opgedaan op een relaxte manier de revue laten passeren. Zo keert u uitgerust en met een koffer vol prachtige Afrikaanse herinneringen weer richting huis.

Victoria Watervallen Rondreis Op Maat Specialist

Victoria Falls

Een verlenging bij de Victoria Watervallen is de moeite waard bij voldoende tijd. Naast de majestueuze watervallen is er prachtige natuur en van alles te doen. Maak een boottocht op de Zambezi of een relaxte Sunset Cruise. Of krijg een adrenaline rush tijdens de Flying Fox-zipline of bungee jump vanaf de brug op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. En wat te denken van een helikoptervlucht over de kilometerslange watervallen?

Mobile Camping - Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Mobile Safari

Veel spannender wordt het niet gedurende uw verblijf in Botswana. Tijdens een Mobile Safari is het mogelijk om letterlijk tussen de wilde dieren te slapen. Vaak begint dit avontuur met een eenvoudige overnachting in kleine tentjes rondom het kampvuur waarbij iedereen helpt met koken. Op luxe gesteld? Ook een driedaagse kampeertocht vanuit Kasene in Chobe of vanuit Maun naar Khwai/Moremi op basis van volpension inclusief activiteiten behoort tot de mogelijkheden.

Okavango FDelta Fly In Safari Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Delta Fly In Safari

Een geweldige ervaring! Vanuit Maun of Kasane stapt u aan boord van een chartervliegtuigje en wordt u naar uw exclusieve lodge of camp gebracht. Vanuit de lucht kunt u de grote hoeveelheden dieren al goed zien. Voor een all-inclusive belevenis verblijft u in de Okavango Delta. U maakt mokoro (handgemaakte kano) tochten door dit unieke moerasgebied en vaart met ingehouden adem langs hippo’s en krokodillen terwijl de machtige olifanten wel heel dichtbij zijn.

Nijlpaarden Panhandle - Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Okavango Panhandle

Met de Okavango Panhandle wordt het noord/westelijke uitsteeksel van de Okavango Delta bedoeld. Dit is het leefgebied van krokodillen, nijlpaarden, olifanten en heel veel vogels. Vanuit de hier gelegen lodges kunt u prachtige boottochten maken. Bezoek ook de Tsodilo Hills, een heilige en zeer belangrijke plek voor de San bevolking. De opvallende heuvels rijzen 400 meter boven de kale vlakte en bevatten vele rotstekeningen. Verder zijn er verschillende dorpjes die u kunt bezoeken.

Olifant Savuti Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Khwai / Savuti / Linyanti

Tussen Chobe National Park en de Okavango Delta liggen immense natuurgebieden: Khwai, Linyanti en Savuti. Verlaten gebieden die uitsluitend door ervaren avonturiers met een 4x4 voertuig bereikbaar zijn. Het best bereikbaar is Khwai, 3 uur rijden van Maun. Savuti ligt verder weg maar biedt volgens kenners de mooiste safarimogelijkheden. Linyanti bevat veel moerasgebieden. De exclusieve privé lodges in dit gebied zijn alleen te bereiken via een chartervlucht.

Okavango Delta - Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Okavango Delta / Moremi Park

De Okavango Delta met o.a. het Moremi Game reserve, is een uniek ecosysteem in het midden van het grootste woestijngebied ter wereld, de Kalahari. Dé plek om de Big Five te spotten. Het Moremi Game reserve met zijn wateractiviteiten, fantastische safari’s en indrukwekkende landschap is een van de indrukwekkendste toeristische bestemmingen van Afrika. Binnen Moremi liggen veel accommodaties op het vaste land waardoor game-drives mogelijk zijn.

Maun mokoro - Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Maun

Maun is een bekende toegangspoort naar de Okavango Delta. Vanuit hier kunt u de Okavango Delta via een dagtocht verkennen. Maak eerst een boottocht en stap daarna in een Mokoro - een soort houten kano met gondelier - en vervolg de tocht met een bush walk op een van de moeraseilanden. Vanuit Maun kunt u ook een helikoptervlucht over de Delta maken, of bezoek Moremi met het vele wild. Een spannend avontuur!

Centrale Kalahari Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Central Kalahari Game Reserve

Met zijn 53.000 km2 is het Central Kalahari Game Reserve niet alleen het grootse wildpark van Botswana, maar zelfs wereldwijd. Hoewel moeilijk toegankelijk, midden in de Kalahari woestijn, is het Central Kalahari Game Reserve het best te bezoeken in de regentijd. Alles kleurt dan groen en de natuur komt helemaal tot leven, inclusief de vele dieren. Vanaf de rand van het park kunt u vanuit diverse lodges georganiseerde game-drives maken.

Makgadikgadi Zoutpannen - Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Makgadikgadi Pans

Het Makgadikgadi Pans Game Reserve bestaat uit het grootste stelsel van zoutpannen wereldwijd. Bewonder de baobabs (Apenbroodboom) of de palmbomen, spot de stokstaartjes bij zonsopkomst en geniet van de vele andere wilde dieren. Tijdens de regentijd is hier een indrukwekkende migratie van zebra's, springbokken, gemsbokken en wildebeesten. Sommige delen van de zoutpannen lopen dan onder water, waardoor flamingo's en pelikanen hier komen broeden.

Chobe Park / Kasane Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Chobe Park / Kasane

Brengt u een bezoek aan Chobe National Park, dan is Kasane de ideale plek voor een bezoek. Kasane heeft een kleine internationale luchthaven is tevens een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Het 21.000 km2 grote Chobe National Park staat bekend om de grootste populatie olifanten van Afrika, maar ook de concentratie buffels en antilopen is enorm. Tip: het park ligt aan de Chobe-rivier waardoor safari’s per boot ook mogelijk zijn.

Kgalagadi Transfrontier Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Kgalagadi Transfrontier Park

Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt op de grens van Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Het park ligt in het zuiden van de Kalahari woestijn en is met zijn bijna 100.000 km² een van de grootste natuurparken van Afrika. Bij zonsondergang kleurt het zand hier prachtig rood. Tussen het Zuid-Afrikaanse en Botswana gedeelte van het park staan geen hekken, de dieren trekken hier vrij rond. Ga op selfdrive, spot de Kalahari leeuwen met de donkere manen of de gemsbokken.

Botswana Tuli-Block Olifanten Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Tuli Block

Net over de grens in Botswana, aan de Limpopo rivier, ligt Tuli Block. Dit is een prachtig gebied met ruige landschappen, roodkleurige rotsformaties en veel wildlife. Vanuit Limpopo in Zuid-Afrika kan Tuli Block in Botswana makkelijk bereikt worden. De huurauto kan bij de grenspost worden achtergelaten om daarna de rivier over te steken. Het laatste stuk gaat per transfer naar één van de lodges, waar de safari's plaatsvinden in de Private Game Reserves.