Type vervoer

Verschillende combinaties van vervoer per land:

Zuid-Afrika: doorgaans per huurauto, al dan niet i.c.m. binnenlandse vluchten

Namibie en Botswana: doorgaans per huurauto, al dan niet i.c.m. binnenlandse vluchten.

Suriname: een combinatie van vervoermiddelen, o.a. fiets, bus, boot of vliegtuigje.

Middenklasse huurauto

Voor 2/3 personen is. bv. een type Toyota Corolla of vergelijkbaar heel prettig – deze is er in een handgeschakeld of automaat-uitvoering.

Voor een gezin van 3-5 personen is bv. een type Toyota Avanza of vergelijkbaar (handgeschakeld) prettig i.v.m. voldoende (bagage)ruimte.


SUV / 2×4 huurauto

Voor 2/3 personen bv. een type Renault Duster of vergelijkbaar (handgeschakeld)

Voor 3/4 personen bv. een type RAV4 of vergelijkbaar (handgeschakeld)

Voor een gezin van 3-5 personen is bv. een type Ford Everest of vergelijkbaar (Automaat) heel prettig i.v.m. voldoende (bagage)ruimte.


4×4 huurauto

Op de meeste wegen kunt u prima rijden met een twee-wiel-aangedreven (2×4) auto en is het niet nodig om een 4×4 te hebben; In Namibië en Botswana geldt dit ook, maar is een 4×4-huurauto wel heel fijn i.v.m. de vele onverharde wegen. Alleen in specifieke gebieden met ruig terrein is een 4×4 vereist. Wij adviseren hier graag o.b.v. uw route.


Mini-busje

Voor gezinnen of grotere gezelschappen geeft een zelf te besturen mini-busje meer (been)ruimte. Dit zijn 8- of 10-seaters, waarbij het prettig is om met iets minder mensen dan stoelen te reizen. Dat laat ook meer ruimte voor de bagage. Als alternatief is een trailer voor de bagage achter het busje bij te huren.

 


Kampeerauto / campsites

In Namibië en Botswana kan avontuurlijk gekampeerd worden met een 4×4 kampeerauto met 1 of 2 tentjes op het dak. Deze zijn geschikt voor 2 of 4 personen en er is een volledige kampeeruitrusting aanwezig. (Alleen) in combinatie met de huurauto kunnen wij ook reserveringen bij campsites op de route verzorgen.

 


Handgeschakeld of Automaat

In Zuid-Afrika rijdt men links, zit men rechts en schakelt men (gespiegeld) met de linkerhand. Dit went doorgaans heel snel, maar sommige mensen kiezen om die reden voor een Automaat.


Binnenlandse vluchten

Soms is het praktisch om een binnenlandse vlucht te nemen, zodat u minder tijd in de auto hoeft te zitten. U kunt dan de auto op een andere luchthaven achterlaten (tegen een one-way-fee) en daar de nieuwe huurauto ophalen. Hierdoor wordt het mogelijk om op verschillende trajecten verschillende huurauto’s te kiezen (comfort per gebied vs. kosten).


Transfers, busjes of een privé-chauffeur

De mogelijkheden en kosten variëren per bestemming en per activiteit. Het kan prettig zijn om niet zelf te rijden en/of meer inhoudelijke informatie te krijgen. Wij bieden geen groepsreizen of seat-in-reizen, maar kunnen alles voor uw privé-gezelschap op maat samenstellen.