Type vervoer

Verschillende combinaties van vervoer per land:

Zuid-Afrika: doorgaans per huurauto, al dan niet i.c.m. binnenlandse vluchten

Namibie en Botswana: doorgaans per huurauto, al dan niet i.c.m. binnenlandse vluchten.

Suriname: een combinatie van vervoermiddelen, o.a. fiets, bus, boot of vliegtuigje.

Costa Rica: doorgaans per huurauto en/of shuttle-busjes i.c.m. boot of vliegtuig(je)

Middenklasse huurauto

Voor 2/3 personen in Zuid-Afrika bv. een standaard auto zoals bv. type Toyota Corolla of vergelijkbaar (sedan). Voor een gezin van 3-5 personen bv. type Toyota Avanza of vergelijkbaar met voldoende (bagage)ruimte. In het Noord-Oosten en op onze andere bestemmingen adviseren wij vanwege de wegcondities een 2×4- of 4×4-huurauto.


SUV / 2×4 huurauto

Voor 2/3 personen bv. een type Renault Duster of vergelijkbaar. Voor 3/4 personen bv. een type RAV4 of vergelijkbaar. Voor een gezin of gezelschap van 3-5 personen bv. een type Ford Everest of Toyota Fortuner of vergelijkbaar met voldoende (bagage)ruimte.


4×4 huurauto

Op in de meeste wegen in Zuid-Afrika kunt u prima rijden met een twee-wiel-aangedreven (2×4) auto en is het niet nodig om een 4×4 te hebben; In Namibië en Botswana geldt dit ook, maar is een 4×4-huurauto wel heel fijn i.v.m. de vele onverharde wegen. In Suriname en Costa Rica wordt een 4×4 geadviseerd. Wij adviseren hier graag o.b.v. uw specifieke route.


Mini-busje of shuttle-busjes

Voor gezinnen of grotere gezelschappen geeft een zelf te besturen mini-busje meer (been)ruimte. Dit zijn 8- of 10-seaters, waarbij het prettig is om met iets minder mensen dan stoelen te reizen. Dat laat ook meer ruimte voor de bagage. Als alternatief is een trailer voor de bagage achter het busje bij te huren. In Suriname en Costa Rica worden shuttle-busjes aangeboden, waarbij u met een aantal andere personen samenreist naar uw volgende bestemming.


Kampeerauto / campsites

In Namibië en Botswana kan avontuurlijk gekampeerd worden met een 4×4 kampeerauto met 1 of 2 tentjes op het dak. Deze zijn geschikt voor 2 of 4 personen en er is een volledige kampeeruitrusting aanwezig. (Alleen) in combinatie met een via ons geboekte kampeer-auto kunnen wij ook reserveringen bij campsites op de route en in de parken verzorgen.


Handgeschakeld of Automaat

In Zuidelijk Afrika rijdt men links, zit men rechts en schakelt men (gespiegeld) met de linkerhand. Dit went doorgaans heel snel, maar sommige mensen kiezen om die reden voor een Automaat.


Binnenlandse vluchten

Soms is het praktisch om een binnenlandse vlucht te nemen, zodat u minder tijd in de auto hoeft te zitten. U kunt dan de auto op een andere luchthaven achterlaten (tegen een one-way-fee) en daar de nieuwe huurauto ophalen. Hierdoor wordt het mogelijk om op verschillende trajecten verschillende huurauto’s te kiezen (comfort per gebied vs. kosten).


Transfers, shuttle-busjes of een privé-chauffeur

De mogelijkheden en kosten variëren per bestemming en per activiteit. Het kan prettig zijn om niet zelf te rijden en/of meer inhoudelijke informatie te krijgen. In Zuidelijk Afrika kan dat met een privé-auto met chauffeur en in Suriname en Costa Rica wordt vaak gereisd in gedeelde shuttle-busjes samen met andere mensen. Wij bieden geen standaard groeps-busreizen of seat-in-reizen aan, maar kunnen wel alles voor uw privé-gezelschap op maat samenstellen.