Landeninformatie Zuid-Afrika

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

South Africa is the country that is on many lists ‘ever-to-be-made holidays’. Or a trip through South Africa once left such an indelible impression that you are thinking about going back one more time.

With its unlimited possibilities, South Africa is often called “a world in a country” because it offers travelers a lot of things. From beautiful nature and wildlife parks to a rich history, from a colorful and multifaceted culture to breathtaking landscapes, during a tour through South Africa you can all come across this. And by the friendly and hospitable people you will feel welcome as a traveler.

In short: a unique mix of nature, culture and adventure.
In addition, when traveling around South Africa, it is ideally suited to travel around with a rental car in combination with overnight stays in attractive & authentic accommodations.

There are even more practical reasons to make a tour to South Africa:
There is no time difference with the Netherlands, so you will not get a jet lag.
A sunny climate all year round
You can enjoy great South African food and fine wines

South Africa is a great country to discover and now you have the opportunity to create your personal individual tour all your wishes!

General information

Grootte: 1.222,037 vierkante km
Hoofdstad: Pretoria, Blomfontein en Kaapstad
Inwoners: 44 miljoen
Godsdienst: 76% Christendom
Staatsvorm: Republiek
Tijdverschil: Winterijd -1 Zomertijd -0


Geografie

Zuid Afrika is het meest zuidelijke deel van het Afrikaanse continent.
Met 1,2 miljoen km2 is het 30 x groter dan Nederland, met een kustlijn van wel 3000 km lengte. Zuid Afrika wordt begrensd door de Atlantische Oceaan in het westen en Indische Oceaan in het oosten.

In totaal zijn er 9 provincies:
in het Noord-Oosten bevinden zich de provincies Gauteng, Limpopo en Mpumalanga, inclusief het bekende Krugerpark
Kwazulu Natal met haar vele verschillende wildparken en de Drakensbergen
in Centraal Zuid Afrika de provincie Free State/Vrijstaat en de Grote Karoo
de Kaapprovincies: met de Eastern Cape/Oost-Kaap, Western Cape/West-kaap, Northern-Cape/Noordkaap, inclusief de Tuinroute, de Kleine Karoo, de Wijnlanden en het Kaapse Schiereiland.
het Noord-Westen

Swaziland en Lesotho zijn onafhankelijke koninkrijken die binnen de landgrenzen van Zuid Afrika vallen; vooral Swaziland wordt bij veel rondreizen opgenomen in de route.

Dichtbij de kust zijn enkele gebergtes te vinden, zoals de Drakensbergen in het Oosten en de Cederberg in het westen. Het midden van het land is een hoogvlakte die wordt gekenmerkt door uitgestrekte graslanden. Het noordwestelijke deel van het land is halfwoestijn en behoort deels tot de Kalahari-woestijn.


Bevolking

Zuid-Afrika telt bijna meer dan 49 miljoen inwoners, met 20 verschillende bevolkingsgroepen en 11 officiële talen, Een van deze talen is het Afrikaans, dat zich uit het Nederlands ontwikkeld heeft en er nauw verwant aan is. Alle bevolkingsgroepen leven naast elkaar en zijn trots op Zuid-Afrika: 79% van de bevolking is zwart, 10% blank, 9% kleurling en 3% Indier.


Klimaat

Over het algemeen is Zuid Afrika het hele jaar goed te bereizen. Ieder seizoen heeft zo zijn voordelen.
Zuid Afrika is gelegen op het zuidelijk halfrond en dus zijn de jaargetijden tegenovergesteld aan die in Nederland.
De Zuid Afrikaanse winter valt in Juni en Juli, met een gemiddelde temperatuur van rond de 18 graden. In de zomer (December en Januari) kan de temperatuur oplopen tot 30 graden.

Onze zomerperiode is het vooral aantrekkelijk om Zuid-Afrika te bezoeken vanwege de weinige begroeiing, waardoor de dieren goed zichtbaar zijn. Ook is de temperatuur dan heel aangenaam. Regenval is in Zuid Afrika zeer onvoorspelbaar. Er valt in tweederde van het land minder dan 500 mm per jaar.


Flora & Fauna

Zuid Afrika biedt een grote verscheidenheid aan planten en dieren met voor iedereen wat wils. Naast de Big Five (grote 5) en andere grote zoogdieren is er een grote verscheidenheid aan kleinere zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën en insecten. Daarnaast heeft het vele planten en prachtige bomen.

Amukela is gelegen in het zogeheten laagveld en hoewel zowel Balule als het Krugerpark diverse eco-zones hebben wordt het geheel aangeduid als “mixed woodland-savanna” (gemengd bosveld-savanne)


Praktische informatie

Paspoort en visa

U bent zelf verantwoordelijk voor het reizen met de juiste reispapieren, alsmede het treffen van persoonlijke gezondheidsmaatregelen.

Bezoekers aan Zuid-Afrika hebben een geldig paspoort nodig. Voor Zuid-Afrika is geen visum nodig. Men mag 90 dagen in Zuid-Afrika verblijven. LET OP: Uw paspoort moet wel geldig zijn tot 6 maanden na vertrek uit Zuid-Afrika. Tevens wordt er aangeraden om een kopie van uw paspoort en twee pasfoto’s mee te nemen en deze op een andere plaats dan in uw handbagage op te bergen. Mocht u uw paspoort kwijtraken dan is dit een hulpmiddel om snel een ander reisdocument te verkrijgen.

Reizen met kinderen

Ouders die met minderjarige kinderen naar Zuid(elijk)-Afrika reizen dienen sinds juni 2015 in het bezit te zijn van een afschrift van de geboorte-akte van hun kinderen (in het Engels, verkrijgbaar bij de geboorte-gemeente). Alleenreizende ouders dienen ook een formele (via de gemeente) opgestelde verklaring van de thuisblijvende ouder in het Engels bij zich te hebben. Zonder deze documenten zal de luchtvaartmaatschappij u waarschijnlijk weigeren (eigen risico). Voor de exacte vereisten en de meest actuele informatie kunt u voor Zuid-Afrika terecht bij de Zuid-Afrikaanse Ambassade in Den Haag.

Vaccinaties

Malaria Malaria
occurs in some areas. You must protect yourself well against mosquito bites. Also the use of tablets to prevent malaria is sometimes necessary. The drug that is recommended is personal. Get advice from a knowledgeable travel doctor or doctor.

Hepatitis A
The vaccination advice is personal. Discuss with a knowledgeable travel medicine (house) doctor or traveler nurse or vaccination is useful for you.

DTP
Vaccination is recommended for all travelers traveling to South Africa.

Hepatitis B
The vaccination advice is personal. Discuss with a knowledgeable travel medicine (house) doctor or traveler nurse or vaccination is useful for you.