Activiteiten Zuid-Afrika

Hop on hop off city tour in Kaapstad

Met de hop on, hop off City Sightseeing Bus kunt u Kaapstad op uw gemak verkennen. Er zijn 3 verschillende routes:
De rode basisroute brengt u via V&A Waterfront en het centrum van Kaapstad naar de Tafelberg en via Camps Bay en Seapoint weer terug.
De blauwe route brengt u helemaal naar Houtbay en de gele route gaat weer langs andere highlights.

Tafelberg per kabelbaan in Kaapstad

Bezoek de  Tafelberg per kabelbaan in Kaapstad. Kaartjes kunt u via ons boeken, zodat u niet in de lange wachtrijen hoeft te staan.

Robben eiland tour in Kaapstad

U vaart door de Tafel Baai naar het destijds beruchte Robben Eiland waar een extra bewaakte gevangenis staat. U ontmoet een ex politieke gevangene, rijdt per bus voor 45 minuten over het eiland waarbij een gids uitleg geeft en u kunt de omgeving van Murray's Bay Harbour gaan ontdekken waar u een kramat (moslim praalgraf) vindt of de museumwinkel bezoeken.

Halve dag township-tour in Kaapstad

Een veilige en informatieve rondleiding door enkele Kaapse Townships. U ziet enkele van de oudste townships,  in Kaapstad zowel als in Zuid Afrika, zoals Guguletu en Langa. U bezoekt een lokaal kindertehuis en kan een drankje nuttigen in een van de shebeens. De Tour kan op elke dag van de week geboekt worden maar op zondag ochtend kunt u eventueel ook een RK kerk bezoeken waar u een levendige dienst kan bijwonen.

Begeleide schiereiland dagtour Kaap de Goede Hoop

Een bezoek aan Kaapstad zonder de Kaappunt is ondenkbaar. Als u zelf niet wilt rijden komt u zo excursie sluit de volgende hoogtepunten in: Twelve Apostles, een boottocht naar Seal Eiland, een bezoek aan de T – bag fabriek in Hout Bay, een bezoek aan de historische Groot Constantia wijnboerderij of een tocht over de schitterende Chapmans Peak drive. Ontdek de Kaap de Goede Hoop en Kaappunt in het Natuur Reservaat van het Kaapse Schiereiland. Bezoek de pinguïns bij de Boulders Beach en sluit de dag af met een glas champagne op Signal Hill.

Helicoptervlucht bij Kaapstad

Tijdens de helicoptervlucht bij Kaapstad ziet u hoe bijzonder de stad is gelegen.
Het is een spectaculaire vlucht met fantastische uitzichten. U ziet de verschillende highlights van de stad zoals de Tafelberg, de V&A Waterfront, Lion’s Head etc.

Fietsen door de wijnlanden in Stellenbosch

Een dag vol activiteit. U fietst door de wijnlanden, bezoekt een aantal wijnboerderijen met proeverij en gaat naar een brandewijn stokerij. U fietst over landwegen en al rijdend geniet u van het uitzicht op de bergen en de zee.

Deze tocht is ook speciaal voor gezinnen waarbij ouders als kinderen van alle leeftijden een heerlijke dag hebben..

Picknick bij Boschendal

Geniet van een picknick bij Boschendal.
Op nog geen uurtje rijden van Kaapstad, in de wijnlanden tussen Stellenbosch en Franschoek ligt Boschendal Estate. Boschendal licht op een prachtige locatie waar u buiten, op de wine-estate, kunt genieten van een heerlijke picknick met zelfgemaakte producten.

Walvistocht in Hermanus

Tijdens de walvistocht in Hermanus komt u heel dicht bij de walvissen die in de zee zwemmen.
U vertrekt met de boot van de haven van Hermanus en vaart naar de beste plek waar ze te spotten zijn.

Shark cage dive in Gansbaai

Shark cage dive in Gansbaai

Shark cage dive in Gansbaai, bij de whales & sharks coast.

Na ongeveer 20-25 minuten varen gaat de kooi het water in. Na een goede voorbereiding kunt u de kooi in om te gaan duiken met de Witte Haai.  Er wordt een reukspoor aangelegd, waardoor de haaien rondom de kooi zullen gaan zwemmen. Na de duik kunt u verder relaxen op de boot en kijken naar de andere passagiers die in de kooi de haaien aan het spotten zijn. Een zeer spannende ervaring waarbij de adrealine door uw  lijf heen giert.

Bush safari in Oudtshoorn

Neem een bush-safari in een open 4x4 voertuig naar een panoramisch uitkijkpunt waar je geniet van een lekker drankje. Tegelijkertijd geniet u van de natuurlijke schoonheid van de omgeving en de majestueuze Swartberg bergen. Een gids neemt u mee op safari waar u giraffen, Cape Mountain zebra, koedoe en natuurlijk ook olifanten zult zien.

Meerkat safari in Oudtshoorn

Zie deze ongelooflijke dieren tevoorschijnkomen uit hun holen, genietend van de zonsondergang voordat zij verder gaan met hun dagelijkse activiteiten. Stokstaartjes worden ook wel aangeduid met de naam Suricate en maken onderdeel uit van de mangoesten familie. Een ranger zal u vergezellen per safari voertuig naar de holen van deze grappige dieren waar u ontspannen in een stoel kunt zitten terwijl de ranger u alles vertelt over hun gewoontes.

Canopy Tour Drakensbergen

Canopy tour in Tsitsikamma National Park

Beleef een dag op hoog niveau. Tijdens de Canopy tour in Tsitsikamma National Park zweeft u tijdens een van de 10 spectaculaire zipline tours op zo’n 30 meter hoogte boven de grond tussen de bomen. Een geweldig ervaring verzekerd! Veilig hangend aan sterke stalen kabels zoeft u tussen de boomtoppen van het regenwoud bij Storms River. Zo krijgt u een hele andere kijk op de flora en fauna. Tussen het zweven door praten gidsen u bij over de omgeving.

Hippo & croc boottocht in St. Lucia

Wie hippo’s, krokodillen en andere bijzondere diersoorten wil zien, zit tijdens de Hippo & Croc boottocht goed. Tijdens deze tocht vaart u over Lake St. Lucia. Terwijl u geniet van de omgeving vertelt de kapitein over de flora en fauna van dit meer, de dieren in het water en het wild op de oevers van het iSimangaliso Wetland Park. Geniet met het mooie namiddag-zonlicht van het prachtige afwisselende landschap in dit Wereld Erfgoed-gebied.

Halve dag game drive Hluhluwe (vanuit St. Lucia)

Als u in in St Lucia overnacht, heeft u een vroege start voor de boeg. U wordt om 05.00 uur opgehaald voor uw excursie naar Hluhluwe National Park.  De gids verteld u alles over  dit gebied met haar dieren, flora en fauna. Naast de Big Five (olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard) kunt u hier ook giraffes, hyena’s, cheeta’s en wilde honden aantreffen. Het park is bekend om de grootste populatie witte en zwarte neushoorns van Zuidelijk-Afrika.

Fietsen in Swaziland

U kunt kiezen voor een uur rustig fietsen over de vlaktes of u kunt voor 3 tot 4 uur een bergpad volgen door de prachtige bergen van Swaziland.

Lesotho

Paardrijden in Swaziland

Elk uur vertrekken er rijtochten vanaf Mlilwane, speciaal geregeld voor de minder ervaren ruiters en voor mensen die weinig tijd hebben. Er wordt rustig gereden, afhangend van de rijvaardigheid van de ruiter, met de grootste nadruk op het, van dichtbij, wild ‘spotten’ op de vlaktes van Mlilwane.

Swaziland

Bezoek de local chief bij Mlilwane (Swaziland)

U ontmoet uw gids bij het hek van Mlilwane. Hij zal u op de hoogte brengen van de traditionele omgangsvormen (bv hoe u de Chief aanspreekt) voor dat u de korte wandeling naar het dorp maakt. Voor de dames is er de traditionele wikkeldoek, “emahiya” . indien zij een korte rok/broek dragen. Als u het dorp binnengaat wordt dit op een traditionele manier aangekondigd. De Chief informeert u dan over de vele verschillende tradities die in de Swazi cultuur bestaan - liederen die de vrouwen zingen, het stampen van meel, brouwen , weven met droog grassen en gewoonlijk zijn er wat kinderen die u vermaken met zang en dans.

Private game reserves

Game drive in een wildpark

Met een ervaren gameranger aan het stuur rijdt u in een open jeep door het wildpark op zoek naar wildlife en de Big-5. Naast antilopen, vogels maar ook de flora.
U kunt kiezen uit een "morning" of "sunset" game drive en in het Krugerpark kunt u deelnemen aan een "nightdrive".

Bushwalk in een wildpark

Een leuke manier om een wildpark te ervaren is tijdens een bushwalk in een  wildpark. Met een gewapende gids ga je op zoek naar de dieren in het gebied. Je bent één met de natuur en de dieren om je heen. Spannend, maar bijzonder! Lees meer

Dagtour Johannesburg

Dagtour Johannesburg, Apartheidsmuseum & fietsen in Soweto

De dagtour Johannesburg is een hele interessante dagtour met de hoogtepunten van Johannesburg, een bezoek aan het Apartheidsmuseum en fietsen in Soweto.

U bezoekt het Apartheidsmuseum waar u de aangrijpende geschiedenis van het apartheidsregime in Zuid-Afrika ervaart.
Er wordt o.a. verteld over de geschiedenis van de vele culturen uit die tijd, de rassenscheiding en over een belangrijk moment in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis; namelijk de vrijlating van Nelson Mandela uit de gevangenis na een gevangenschap van 27 jaar. Zijn vrijlating leidde tot vredesonderhandelingen. Lees meer

Dinner show & drumming in Kaapstad

GOLD biedt elke avond een interactieve drum cirkel met de ervaren leermeester, Eddie. U krijgt uw eigen djembe trommel, en Eddie leert u de verschillende geluiden en ritmes van de djembe. Een 14-gangen menu bestaande uit Cape Malay keuken en Afrikaanse keuken wordt geserveerd door een van de medewerkers die elk gerecht uitlegt en vertelt uit welk land het gerecht afkomstig is. Tijdens het diner van de lange, sierlijke Mali Puppets als ze met de drummers en zangers rond u tafel dansen.

Bezoek het Moholoholo dieren opvangcentrum

Bezoek het Moholoholo dieren opvangcentrum.

Dit opvangcentrum light ca 60 km vanaf de Orpen gate, bij het Krugerpark. Moholoholo dieren opvangcentrum houdt zich bezig met de opvang van wild-life die niet in het wild kunnen overleven.

‘Moholoholo’ betekend in het Afrikaans: "Die Zeer Grote Eenling".

helicoptervlucht bij de Drakensbergen

Helicoptervlucht bij de Drakensbergen

De helicoptervlucht bij de Drakensbergen is een spectaculaire en unieke ervaring. U vliegt over de ruige rotspartijen en de glooiende heuvels. De magische stilte met haar vergezichten zal een grote indruk op u maken.

Ballonvaart Oudtshoorn - Zuid-Afrika

Ballonvaart in Oudtshoorn

Een ballonvaart in Oudtshoorn is de beste manier om een indruk te krijgen van dit prachtige landschap. U heeft spectaculaire uitzichten over de Karoo en de Swartbergen.

Arts & Craftstour Limpopo (vanuit Louis Trichard)

Venda

Arts & Bikes tour in Kaapstad

Tijdens deze tocht ontdekt u de schoonheid van de Moederstad via de speciale kunstwerken en muurschilderingen van Cape Town. U bezoekt omstreden gebieden zoals District Six en de Bo-Kaap, rijdt door de Company Gardens en maakt een stop bij de National Gallery waar u de schilderijen over dit onderwerp van enkele bekende Afrikaanse en internationale kunstenaars ziet.

Snorkelen en duiken bij Sodwana Bay en Kosi Bay

Snorkelen en duiken bij Sodwana Bay en Kosi Bay. Nog net in Zuid-Afrika, onder de grens van Mozambique liggen deze kustplaatsen. Beide zijn dé plek in Zuid-Afrika om te snorkelen en te duiken. Bij Sodwana Bay bevindt zich een koraalrif met tropische vissen en een mooie zee flora. Ook vanuit Kosi Bay kunt tussen de kleurrijke vissen duiken en snorkelen in het heldere water van de rivier monding.

Ballonvaart bij de Panoramaroute

Een ballonvaart bij de Panoramaroute is de beste manier om een indruk te krijgen van dit prachtige landschap. U vliegt vanuit Hoedspruit en tijdens de tocht heeft u spectaculaire uitzichten over de natuurverschijnselen van de Panoramaroute.

Wandelen door de oudste township van Kaapstad

Ontdek de oudste township van Kaapstad te voet tijdens deze unieke, persoonlijke en interactieve tocht. Bezoekers worden op warme wijze verwelkomd in de geest van Ubuntu. Ervaar hoe deze gemeenschap leeft, bezoek een creche of een ouderen tehuis, een spaza winkel (kiosk) en een Sangoma (traditionele genezer)

Bites & Bikes tour in Kaapstad

Tijdens deze tocht ontdekt u de keuken van Kaapstad, fietsend door specifieke wijken en genietend van traditionele Zuid Afrikaanse gerechten. U bezoekt de Bo Kaap, de Atlas Specerijen Markt, The Waterkant, Green Point, de V&A Waterfronten proeft gerechten zoals een broodje met Boerewors , samoosas en Koeksister

Cape Malay cooking experience in Kaapstad

Bij aankomst bij het huis van uw tijdelijke gastvrouw leert u over de verschillende specerijen en kruiden die in de Maleise keuken gebruikt worden. Daarna gaat u aan de slag met het maken van enkele gerechten. Op het menu kunnen o.a. roti en samoosa staan. Samen met de gastvrouw bereidt u deze heerlijkheden die u daarna ook eet. Dan volgt er nog een korte rondleiding door de Bo-Kaap, door de bekendste straten en langs winkels waar de specerijen en kruiden te koop zijn.

Fietsen door Stellenbosch

Geniet van een fietstocht met gids door het historische stadje Stellenbosch. De ervaren gids vertelt u over de cultuur en geschiedenis van de "Eikenstad". Een bezoek aan Stellenbosch is niet mogelijk zonder een kennismaking met zijn beroemdste export product, wijn. U bezoekt 2 wijnboerderijen tijdens de tocht.

Fietstocht door Kaapstad

U maakt kennis met het soort leven dat het grootste deel van de Zuid Afrikaanse bevolking ervaart tijdens deze interactieve, culturele Township Tour. Op een geleende tweedehands fiets rijdt u onder leiding van een gids door de Masiphumelele Township, U leert hoe het click-geluid te maken zoals de Xhosas doen en kan deelnemen aan een traditionele ceremony geleid door een Sangoma. Er volgt eeneen bezoek aan een lokaal restaurant voor een trafitionele lunch.

Bezoek de local chief bij Hlane (Swaziland)

De Hlane Royal National Park Umphakatsi ervaring geeft u een indruk van de cultuur van Swaziland en vult u met begrip en respect voor de Swazi manier van leven. Bezoek de Chief's Homestead (vergeet niet om je schoenen uit te trekken) en breng de tijd door met iedereen van de kinderen tot de tribale Chief zelf! De stam stimuleert communicatie over en weer, ze praten niet alleen over hoe hun hutten en de traditionele items zijn gemaakt, maar leren u ook de SiSwati woorden er voor. Maal maïs, vlecht berg gras en zing en dans samen met de Swazi kinderen.

Dolfijnen- en zeehondentour - Namibie

Ecocruise in Gansbaai

Tijdens een Eco Cruise vertellen gidsen u over het welzijn en voortbestaan van de dieren in deze waterrijke omgeving. Behalve walvissen (van midden juni tot december) kunt u ontmoetingen verwachten met dolfijnen, haaien, zeehonden op Geyser Rock, Jan van Genten en pinguïns. Voor vertrek krijgt u een korte lezing over wat u te wachten staat op deze trip. Dyer Eiland ligt 8km buiten de kust en Geyser Rock ligt vlakbij. Het water tussen deze 2 eilanden staat bekend als Haaienlaan.

Swartbergen tour in Oudtshoorn

U gaat naar een struisvogel boerderij en daarna naar de bekende Cango grotten waar u een rondleiding van 1 uur krijgt. Dan gaat u over de Swartberg Pas, bezoekt Prince Albert en rijdt door een gedeelte van de Grote Karoo. Via de Swartberg Canyon gaat u naar de Neiringspoort Waterval. Iets verder ligt het stadje De Rust bij de prachtige Rooibergen. Na deze dag vol schitterende ervaringen wordt u teruggebracht naar uw accommodatie

Elephant Experience Ping en familie

Elephant experience Oudtshoorn

Jabari, Malaika en Bulelo zijn drie wees olifanten en zijn opgevangen omdat ze niet meer zelfstandig in het wild kunnen leven.
Ze hebben nu een heel goed en gelukkig leven! U mag de olifanten voeren en u kunt met ze op de foto.

Zeekajakken in Knysna

Knysna Lagoon is eigenlijk een estuarium, die waardevolle voedingsstoffen bezorgt aan de ecologie van de kustlijn. De lagune is een watersport paradijs. De beste manier om de lagune te zien is met een ervaren gids in een goede kwaliteit boot. Volledige beginners zijn welkom en geen eerdere ervaring is nodig. Uw gidsen zijn ervaren watermannen die u zullen leren hoe te peddelen en uw boot efficient door het water voort te bewegen.

Kanotocht over de Goukamma rivier in Knysna

John Benn cruise in Knysna

Met de ferry vaart u over de lagune naar de Heads. Daar wacht een tractor met aanhangwagen en gaat u naar het reservaat waar een gids u opwacht om uitleg te geven over de geschiedenis, flora en fauna van het gebied. Daarna kunt u nog een wandeling maken van ongeveer 2.2km door het bos en het veld naar de grotten aan de kust. Met de ferry keert u weer terug naar Knysna.

Featherbed eco experience in Knysna

Met de ferry vaart u over de lagune naar de Heads. Daar wacht een tractor met aanhangwagen en gaat u naar het reservaat waar een gids u opwacht om uitleg te geven over de geschiedenis, flora en fauna van het gebied. Daarna kunt u nog een wandeling maken van ongeveer 2.2km door het bos en het veld naar de grotten aan de kust. Met de ferry keert u weer terug naar Knysna.

Catamaran cruise in Knysna

Zeil in stijl op de lagune van Knysna naar de bekende ‘Heads”. Deze catamaran heeft een vergunning om door de ‘Heads” de Indische Oceaan op te varen. Om met deze ervaren schipper te zeilen is een exclusieve manier om de schoonheid van de lagune te ervaren. Zie dolfijnen, zeehonden, vogels en, in het seizoen, walvissen.

Zwemmen met zeehonden in Plettenberg Bay

Zwemmen met de zeehonden in Plettenberg Bay

Zwemmen met de zeehonden in Plettenberg Bay in de Gardenroute.

Met de boot vaart u naar het Robberg Peninsula waar ongeveer 5000 zeehonden verblijven. Onder leiding van een ervaren divemaster springt u in het water en krijgt u de kans om tussen deze fantastische nieuwsgierige zeehonden te gaan zwemmen.

Cultural day tour in Swaziland

De meest bijzondere trip is zonder twijfel een Culturele Dagtrip die u een inzicht biedt in het leven en de cultuur van de Swazi. Een zeldzame gelegenheid om het landelijke leven van de Swazi te ontdekken. U brengt een bezoek aan scholen, families die in de traditionele hofstedes wonen en aan handwerkslieden die getraind zijn in de Swazi traditie. Tijdens de lunch, met organische producten, geoogst in de omgeving, leert u de Swazi keuken kennen.

Marine ecotour in Plettenberg Bay

Deze Ecologische tocht vertrekt van Central Beach en gaat in oostelijke richting langs een vogel opvang gebied en Keurboom strand naar Arch Rock. U zult dolfijnen, haaien, vogels en soms ook walvissen zien.

Canopy Tour Drakensbergen

Canopy tour in de Drakensbergen

Canopy tour in de Drakensbergen

Tijdens deze tocht gaat u  hangend aan een stalen kabel door de boomtoppen van het inheemse bos bij de Drakensbergen. Het is een bijzondere en unieke manier om dit gebied met andere ogen te bekijken.

Walvistocht in Plettenberg Bay

U zult de walvissen mogen benaderen tot op 50m ipv 300m. Wanneer de walvissen naar het vaartuig toezwemmen hoeft de boot er dus niet er als een haas vandoor gaan. U zult daarom van zeer nabij deze reusachige dieren zien.

Avondsafari & bush braai (vanuit Phalaborwa)

U begint de game drive bij zonsondergang. Na een drankje gaan de spotlichten aan en gaat, in het donker, uw speurtocht naar de nachtelijke dieren beginnen. Daarna gaat u genieten van een traditionele braai rond het kampvuur op een speciale plek in het Kruger National Park.

Stadstour door Johannesburg & Soweto

Stadstour door Johannesburg & Soweto

Een leuke en diverse stadstour door Johannesburg & Soweto.

Tijdens deze tour bezoekt een aantal hoogtepunten van de stad: een aantal traditionele Afrikaanse winkels, de Bohemien Hillbrow, het Afrika museum in Newton, het culturele district van Johannesburg maar ook Soweto. Soweto is de meest bekende ‘Township’ in de wereld waar een belangrijke gebeurtenis plaatsvond in de strijd tegen het Apartheidsbewind in Zuid-Afrika.

Deze tour duurt een halve dag.

School in Houtbay

Ontmoet de locals in Cape St. Francis

U vertrekt vanaf uw accommodatie gaat u eerst naar het pinguïn rehabilitatie centrum. Vandaar rijdt u naar het Talhado kindertehuis en vervolgens naar de ‘Nomvulos Knitters’. Een succesvol verhaal – mensen die zonder werk waren breien nu de meest mooie kleren. Een lichte lunch in Port St. Francis is voor eigen rekening.

Pony trektocht naar een waterval in Lesotho

Op een Basotho pony gaat u door diepe ravijnen en valleien naar de  Botsoela watervallen en de Bushmen Paintings. Deze rotstekeningen zijn ca 500 jaar geleden door de San aangebracht. U laat uw paard boven bij de waterval achter en wandelt zelf  (in 15 minuten) naar de voet van de waterval waar u kunt gaan zwemmen. Vervolgens gaat u de rotsschilderingen waar u opnieuw uw paard achterlaat boven aan het ravijn en waar u dan met de gids naar de schilderingen loopt. De afdaling is erg steil en u hebt goede schoenen nodig.  Na 1 uur bent u weer terug bij uw paard en kunt u aan de terugtocht gaan beginnen.

Rorke’s Drift battlefield tour (vanuit Dundee)

Luister tijdens een zonsondergang naar de gebeurtenissen bij Rorke’s Drift waarbij 139 Britse soldaten geconfronteerd werden met 4000 Zulu krijgers en waarbij aan de Britse soldaten meer Victoria kruisen werden toegekend dan in enige andere oorlog.

Isandlwana battlefield tour (vanuit Dundee)

In de vroege ochtend rijdt u naar Isandlwana en hoort het verhaal over de achtergronden van de oorlogen tussen de Engelsen en de Zulu’s. Hier werd de overwinning behaald door de Zulu’s. U maakt een wandeltocht door de battlefields.

Sani Pas tour vanuit Underberg

Sani pass dagtour vanuit Underberg

Sani pass dagtour vanuit Underberg is een leuke tour voor een korte kennismaking met Lesotho.

De weg over de imposante Sani Pass brengt u met een hoogte van 2874m naar het bergkoninkrijk Lesotho. Het uitzicht is adembenemend mooi . Oorspronkelijk was het een ruiterpad en tegenwoordig zijn het de 4x4's die u naar hogere sferen brengen. Tijdens deze tocht hoort u de geschiedenis van de pas, de geologie van de bergen, de flora en fauna en ontmoet u de Basotho. In de hoogste pub van Afrika kunt  u genieten van een koud biertje en een lunch voordat u weer afdaalt naar Underberg.

Zulu village tour in St. Lucia

Deze tocht naar een dorp van deze tijd geeft u een inzicht in de cultuur van de Zulu en hoe zij deze hebben geintegreerd met de Westerse cultuur. U kunt scholen bezoeken, een creche, lagere en middelbare school waar u informatie krijgt over opleiding en levensgewoonten. Ontmoet deze vriendelijke mensen en hun unieke levensstijl.

Fietstour in St. Lucia

Tijdens deze fietstocht wordt u begeleid door een gids die goed op de hoogte is wat betreft de vogels in dit gebied. Al fietsend kunt u dieren en vogels van zeer nabij aanschouwen. U fietst over een tweetal wandelpaden bij St Lucia, het strand en het bos. U ziet hier veel voorkomende dieren zoals koedoe, zebra, gnoe, rietbok, impala , wrattenzwijn, krokodil en nijlpaard. In het bos ziet u ook de Narina Trogon tussen de hoge bomen. Op het strand krijgt u uitleg over het gevoelige merensysteem met de betekenis en uitdagingen er van.

Koken met een Kammama in Kaapstad

In de woning van de Dreamcatcher Kamamma ervaart u de levensgewoonten van de bewoonster terwijl u kookt en eet. Dergelijke etablissementen vindt u in veel dorpen en steden in Zuid Afrika. Bezoekers krijgen de kans mee te helpen bij het bereiden van verschillende gerechten van het menu en leren daarbij tevens het belang van de ingredienten . Daarna geniet u van de gerechten terwijl Kamamma u over haar leven vertelt en ook geinteresseerd is in uw leven. Het is een ervaring waarbij geen pretenties passen, de focus is op medemenselijkheid terwijl u gezamenlijk eet.

Walviscruise St Lucia

Walviscruise in St. Lucia

Van juni t/m december zwemmen de walvissen langs de kust van St. Lucia. Tijdens deze boottocht op de oceaan kunt u deze prachtige zeedieren spotten en met een beetje geluk zwemmen er ook dolfijnen in de buurt.

Zulu lessen in St. Lucia

Leer meer over de Zulu traditie tijdens deze workshop. Naast de gewoontes leer je ook een aantal woorden in Zulu.

SunUp mountainbike tocht in Hlane (Swaziland)

Fiets tussen het ontspannen wild en de gigantische bomen van Hlane. Begeleide mountainbike routes zijn nu beschikbaar voor bezoekers van Hlane. Tot 10 mountainbikes kunnen, vergezeld van een Swazi veldgids, op uurbasis worden gehuurd, of u kunt uw eigen fietsen gebruiken en een Swazi veldgids huren op basis van een uurtarief.

Quad rijden in Hazyview

Maak een tocht op een stoere quad door de prachtige natuur van de Panoramaroute.

Ranger training in Hoedspruit (ook voor kinderen)

Tijdens deze cursus leer je over de flora en fauna de bush. Je leert de verschillende vogels en hun geluiden kennen, maar ook de voetsporen van de (roof)dieren te herkennen. Ook wordt er verteld wat dieren eten en hoe je een dier aan de uitwerpselen kunt herkennen.
Het is een interessante en leuke manier om de Afrikaanse jungle te leren begrijpen. Over zowel grote als kleine dieren wordt gesproken. Planten en bomen komen ook aan de beurt.

Familie Oostenbroek

Village life tour in Phalaborwa

Tijdens deze tocht komt u langs dorpen en woonwijken in het gebied van Ba-Phalaborwa waar verschillende aspecten van het leven van toen en nu belicht worden. U ontmoet plaatselijke bewoners en krijgt inzicht in hun dagelijkse leven en cultuur. U bezoekt plekken waar het Sefapane fonds actief is en hoe wij bijdragen aan de houdbaarheid van de gemeenschap en daarbij de cultuur bewaren.

Nijlpaard Krugerpark

Rivier safari in het Krugerpark (vanuit Phalaborwa)

Tijdens rivier safari in het Krugerpark (vanuit Phalaborwa) vaart u over de olifantsrivier, tussen de hippo's en de krokodillen. Op de oevers kunt u wild en diverse vogels spotten.

Mountainbike safari in het Krugerpark (vanuit Phalaborwa)

De mountainbike safari in het Krugerpark vertrekt vanuit Phalaborwa en is een leuke manier om een deel in het Krugerpark te leren kennen. Met twee ervaren game rangers gaat u door het Kruger Park fietsen en wie weet wat er op uw pad komt. De tocht duurt 4 uur en een picknick-ontbijt is inbegrepen.

Mapungubwe National Park

Heritage wandeling in Mapungubwe

Tijdens de Heritage wandeling in Mapungubwe gaat u met een gids een begraafplaats bezoeken op de top van Mapungubwe Hill. Hier ziet u een natuurlijk amfitheater en een groot deel van de omgeving. In dit gebied liepen eens de leden van de oude stam van Mapungubwe - nu lopen hier de Big-5.

jacarandatree pretoria

Halve dag stadstour Pretoria

Tijdens de halve dag stadstour door Pretoria neemt de gids u mee naar de mooie plekjes van de stad.

Pretoria heeft een multiculturele energie ontwikkelt uit een harmonieuze mix van tradities, cultuur en architectuur. Pretoria heeft historische waarde dat omvat zowel het Britse Rijk als Apartheid. De tour omvat ofwel het Voortrekker Monument of Freedom Square en de Union Buildings, Kruger House, Church Square, Mirramen Hindu Tempel en duizenden Jacaranda bomen.

Zeekajakken in Hermanus

Ontdek de magie van onze unieke kustlijn & het Walker Bay walvisreservaat van dichtbij en persoonlijk in een van die stabiele kajaks, begeleid door een ervaren gids. Van juni tot en met december heeft u de kans om vanuit uw kajak de Southern-Wright Whale te zien binnen het walvisreservaat. Andere mogelijke waarnemingen zijn Zuid-Afrikaanse pelsrobben, dolfijn pinguïns en een verscheidenheid aan zeevogels.

Cradle of Human Kind tour (vanuit Johannesburg) Zuid-Afrika

Cradle of Human Kind tour (vanuit Johannesburg)

De Cradle of Human Kind tour vertrekt vanuit Johannesburg en ligt aan de voet van de Magaliesburg bergen. Deze streek is uitgeroepen tot werelderfgoed.

Tijdens deze tour bezoekt u de grotten bij Sterkfontein waar overblijfselen zijn gevonden van mensachtigen van meer dan vier miljoen jaar oud. In het Maropeng bezoekerscentrum krijgt u uitgebreid uitleg over de vondsten. Er wordt ook wel gezegd dat hier de mensheid is ontstaan!

Deze tour is erg leuk voor kinderen en volwassenen.