X

Tom en Ans in het mooie Puglia

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Tom en Ans in het mooie Puglia

Reisverslag Tom en Ans in het mooie Puglia
Weekje Puglia, fly & drive – Mei 2022

Op de verre reizen beurs in Den Haag de stand bezocht van Rondreisopmaat. Ze bestaan 10 jaar en dat wilden we niet zomaar voorbij laten gaan. Marjan was die dag aanwezig en we hebben even bij gekletst over onze rondreis door Frankrijk welke zij hebben georganiseerd. Het was meteen ook de aanleiding om een reisje te boeken in het voorjaar richting Italië, de regio Puglia leek ons hiervoor geschikt (lekkere wijnen en eten). Marjan heeft de handschoen opgepakt om weer een leuke rondreis in elkaar te zetten.

Zaterdag 7 mei.

We vertrekken vanaf Schiphol naar Bari en vliegen met Transavia. Ondanks de grote drukte, stakingen en personeelstekorten van de voorgaande week hebben we hier weinig van meegekregen en is onze vlucht mooi op tijd vertrokken en landen we rond 14.10 uur op Bari. De koffers opgesnord en door naar de Auto verhuur van Avis, alles was al perfect geregeld vanuit Nederland.

De auto gezocht, Opel Corsa, koffers erin en weer door naar ons eerste Hotel. We zouden deze week proberen zoveel mogelijk binnen door te rijden en snelwegen te vermijden, is op zich niet zo moeilijk want die zijn er bijna geen.

Ons eerste hotel, Masseria Cappuccini, ligt een klein 5 km buiten het plaatsje Cisternino,. Het ligt in het mooie gebied van de beroemde Trulli (witte puntdak huisjes), in het hart van het Apulische platteland. De masseria stamt uit de 17e eeuw en is schitterend gerestaureerd, onze kamer is dus ook in een Trulli. S’ avonds gegeten in een restaurantje op 10 minuutjes van het hotel, lekker druk en producten uit de regio met een lekker wijntje, tja we zitten immers in Puglia.

Zondag 8 mei.

Ontbijt in een ander Trulli, 1 van de 18 stuks op het landgoed. Vandaag met de auto op pad en de omgeving verkennen. We zitten namelijk in Valle d`Itria wat bekend staat om zijn Trulli en bezoeken het plaatsjes Alberobello, onmiskenbaar de Trullihoofdstad (hier staan meer dan 1400 van deze typische huisjes).

Vervolgens naar Locorontondo met zijn mooie steegjes, kleine puntgevel huisjes en mooie uitzichten. Hier hebben we ook van een lekkere lunch genoten. Terug richting het hotel zijn we nog door Cisternino gekomen waar we s, avonds een lekker pizza zouden gaan eten.

Maandag 9 mei.

Vandaag door naar ons volgende hotel, Masseria Panareo, in de buurt van Uggiano La Chiesa. Eerst maar eens ontbijten en dan naar Ostuni. Hier weer leuke steegjes en een kerk.

Vanuit Ostuni de weg verder vervolgt langs de kust en verschillende uitstapjes gemaakt naar o.a. de kliffen met uitzichten over de Adriatische zee en het plaatsje Torre Sant`Andrea. Uiteindelijk komen we aan bij Masseria Panareo, werkelijk een pareltje uit het aanbod zoals ze het zelf omschrijven. Prachtig landhuis met grote tuin een fijne kamers. Hier hebben we ook heerlijk gegeten met erg lekkere lokale wijnen.

Dinsdag 10 mei.

Onze vrije dag hier. Ontbijt genuttigd en weer op pad. Eerst naar een vuurtoren gereden(krijgen melding op de telefoon welkom in Griekenland ?) en naar Otranto waar we ook lekker geluncht hebben. Terug richting het hotel langs een groot binnenmeer gereden en kwamen we langs velden vol met klaprozen. Avond eten in het hotel met weer een ander lokaal wijntje, je zou er aan kunnen wennen.

Woensdag 11 mei.

Ontbijten, auto laden en door naar ons volgende hotel in Gallipoli, Relais Corte Palmiere. Zoveel mogelijk de weg gevolgd langs de kust tot het zuidelijkte puntje van Puglia, Santa Maria di Leuca. We hebben vandaag ook nog een grot bezocht langs de kust en het plaatsje Specchia. In Gallipoli, aan de Ionisch zee, via Google geprobeerd het hotel te bereiken, niet dus. Dwars door de klein steegjes waar we maar net door konden met ons opeltje, dit had niet gelukt met een dikke bak (die had er nu nog gestaan). Uiteindelijk de auto geparkeerd en naar het hotel gelopen op nog geen 10 minuten afstand. Parkeren kost hier overigens geen drol, € 3.00 voor een hele dag. We hebben de auto dus mooi laten staan.

Donderdag 12 mei.

Vandaag de auto op de parkeerplaats laten staan en de oude stad van Gallipoli verkend. Erg leuk, gezellige sfeer met veel winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. De oude stad ligt eigenlijk op een schiereilandje met haventjes rondom en veel verse vis. Helaas heeft ons Ans zich verstapt op een trap en is toch wel hard onderuitgegaan, had hier veel last van en hebben het even rustig aan gedaan. Toch wel weer lekker gegeten en gedronken en weer terug gestrompeld naar ons hotel.

Vrijdag 13 mei.

Alweer op pad naar ons laatste hotel, Relais Corte Altavilla in Conversano. De bedoeling was om naar Matera te gaan maar uiteindelijk zijn we doorgereden naar Conversano door mooie binnendoor weggetjes. Onderweg een broodje gegeten met een lekkere cappuccino. In Conversano weer een gevecht met Google, hier wilde ze ons door de klein steegjes trappen op en af laten rijden. Na de les in Gallipoli de auto maar geparkeerd en te voet naar het hotel. Rest van de dag hebben we het mooie dorpje bezocht en in het hotel gegeten.

Zaterdag 14 mei.

Vandaag weer terug naar huis. Onderweg naar het vliegveld in Bari zijn we nog naar het plaatsje Polignano a Mare wat bekend staat om zijn strandje met de mooie boogbrug.

Hierna door naar het vliegveld, auto weer inleveren  en inchecken. Ons vliegtuig zou rond 15.00 uur weer vertrekken.

Een week Puglia is ons zeer goed bevallen, mooie binnenlanden met olijven en wijnranken en leuke kust plaatsjes. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en met Engels kom je er een heel eind (Italiaans kennen we helaas niet). Wat ons opviel is dat de wegen er erg slecht zijn. Eten is er fantastisch net als de heerlijke wijnen welke we hebben mogen drinken.

Een lekker weekje ertussen uit, goed geregeld door Rondreisopmaat bedankt en op naar de volgende reis!

Groetjes van Tom en Ans