X

Highlights van Puglia – Italië

Fly-drive vanf 12 dagen, ca. 500 km

Highlights van Puglia

Een rondreis door het authentieke Italiaanse Puglia is een geweldige belevenis. De hak van Italië bestaat uit groene heuvels en witte stranden met prachtige rotspartijen. U vliegt naar Bari waar u uw huurauto ophaalt. Vervolgens rijdt u door de Vallei van de Trulli en geniet u van culturele uitstapjes naar mooie plaatsen waaronder barokstad Lecce.

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 12 dagen
 • Aantal autokilometers: ca. 500 km
 •  Fly-drive vanaf € 1.785,- p.p. (incl. vlucht)

 

Route

 • Vliegreis heenreis

   
 • Valle d’Itria

   
 • Lecce

   
 • Salento

   
 • Vliegreis terugreis

   
Puglia Italië Europa Rondreis Op Maat Specialist Valle d'Itria Italië Europa Rondreis Op Maat Specialist Vliegreis terugreis Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Vliegreis heenreis

  Van de luchthaven naar uw rondreisbestemming
 • Valle d’Itria

  Het land van de Trulli
 • Lecce

  Uitbundige barokstad
 • Salento

  Mooie stranden & bijzondere kliffen
 • Vliegreis terugreis

  Vliegreis vanaf uw rondreisbestemming terug naar huis

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met huurauto categorie A:

Fly-drive: 12 dagen / 11 overnachtingen / 5 locaties / vanaf  € 1.785,- per persoon

Inclusief:

 • Vluchten Bari v.v. vanaf gekozen luchthaven
 • Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
 • Avis huurauto categorie A (Fiat 500 of gelijkwaardig), upgrade mogelijk tegen meerprijs
 • 11 nachten in authentieke en sfeervolle accommodaties inclusief ontbijt

Exclusief:

 • Benzine, tolkosten
 • € 35,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 calamiteitenfonds per boeking en € 5,- SGR-bijdrage per persoon
 •  Toeristenbelasting (indien van toepassing) moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden

Wij houden rekening met uw specifieke wensen om te komen tot een mooi en passend reisvoorstel. Uw reisgezelschap en exacte reisduur, reisperiode en overige keuzes voor aanvullingen of wijzigingen bepalen uw persoonlijke reissom. Bij de realisatie van de reis bepaalt o.a. de beschikbaarheid van de reisonderdelen (bv. type kamers) de uiteindelijke reissom. 

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met andere streken of plaatsen. U kunt ervoor kiezen om via snelwegen te rijden of kiezen voor verschillende heen- en terugreisroutes, al dan niet met extra tussenstops onderweg. Ook zijn andere highlights, streken en steden op de route toe te voegen. Samen met u ontwerpen we een uitgebalanceerd reisprogramma, passend binnen uw wensen en uw beschikbare tijd.

Highlights op deze route

Vliegreis heenreis

De reis is begonnen! Vanaf de luchthaven vliegt u naar uw rondreisbestemming. Bij aankomst staat de huurauto voor u klaar en begint uw rondreis. Alle overnachtingslocaties zijn gereserveerd, maar u heeft de vrijheid zelf uw route te bepalen. Dat kan via de snelste route maar ook over mooie landwegen met bezienswaardigheden onderweg.

Valle d’Itria

Valle d’Itria is een mooi groene gebied dat bekend staat als het landschap van de Trulli. U ziet volop van deze typische witte puntdakhuisjes. Bezoek de fotogenieke plaatsjes die verspreid liggen in het groene heuvellandschap. Ontdek Alberobello met de vele Trulli en gezellig straatjes en slenter door het mooi gelegen dorp Locorotondo. Drink een lekkere capuccino in Cisternino terwijl u geniet van het uitzicht en laat de lunch smaken op een van de terrasjes in het historische centrum van Ostuni. 

Lecce

Lecce is de sfeervolle hoofdstad van Solente en een hoogtepunt in dit gebied. De prachtige stad staat vol uitbundige barokke paleizen en kerken zoals de Santa Croce basiliek. Struin door de witmarmeren straatjes en pak een terrasje in de Via Giuseppe Libertini. Flaneer langs de mooie boetiekwinkeltjes met figuren van cartapesta (een soort papier-maché) en terracotta poppetjes. Proef de lokale lekkernijen en geniet van een heerlijke wijn uit de omgeving. 

Salento

Salento is de meest zuidelijke regio van Italië en vormt de hak van de laars. De kust bestaat uit mooie stranden met bijzondere kliffen zoals bij Torre Sant’Andrea. Slenter door de smalle straatjes van kuststadje Otranto en geniet van een heerlijke Italiaanse pasta op een terras van een van de vele gezellige restaurantjes. Bezoek vissersdorpje Gallipoli met een prachtig uitzicht over zee en bewonder de barokke gebouwen in Martina Franca. Aan de Adriatische kust zijn de pittoreske dorpjes Monopoli en Polignano a Mare een bezoekje waard. 

Vliegreis terugreis

Vliegreis terugreis: de terugreis is begonnen! Op de luchthaven van vertrek levert u op de laatste dag van uw reis de huurauto weer in. Vervolgens vliegt u weer terug met de vlucht die wij voor u hebben gereserveerd. Met een koffer vol mooie herinneringen en ervaringen keert u huiswaarts!


 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Matera

Matera is een zeer indrukwekkend stadje gelegen aan de rand van een ravijn. Het staat bekend om de eeuwenoude ‘Sassi’, oftewel grotwoningen, die tot 50 jaar geleden nog bewoond werden. De unieke stad diende niet voor niets als decor voor vele bekende films, waaronder The Passion of the Christ en de nieuwste James Bond-film. Slenter door de fotogenieke straatjes, bezoek de mooie rotskerken en verken zelf hoe het was te leven in de rotswoningen. Proef de handgemaakte pasta's in een van de gezellige restaurantjes in het stadje.

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Italië

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Italië. Wij maken uw reis graag compleet, zodat u nóg meer geniet van de verschillende highlight van dit heerlijke land. Ga wijnproeven bij een authentieke wijnboerderij of neem deel aan een kookcursus. Denk bijvoorbeeld ook aan een mooie boottocht, fietstocht of een bezoek aan de opera. We adviseren u graag over de mogelijkheden!