X

Rondreis Sicilië – Familie Bonouvrie

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Rondreis Sicilië – Familie Bonouvrie

Reisverslag Ton, Tim en Laura in Sicilië
26 mei t/m 12 juni 2022

We hebben in April van dit jaar een rondreis op maat laten maken door RondreisopMaat.

26 mei (Hemelvaartsdag) zijn we afgereisd naar Catania. Was nog wel even spannend op Schiphol maar uiteindelijk is alles goed gegaan.

Nadat we onze huurauto hadden opgehaald op de luchthaven zijn we naar onze 1e stop gereden in Siracussa. Vanuit Siracussa hebben we Noto en Siracusa bezocht.

Onze volgende stop was Ragusa de stad in de bergen met hele smalle straatjes. Hier hebben we enorm genoten van de het centrum met z’n prachtige kerk Duomo of San Giorgio. Op 29 mei werd het feest van San Giorgio afgesloten met enorm veel vuurwerk. We hebben onze ogen uitgekeken, prachtig! De eigenaar van het Ibla Resort in Ragusa heeft ons uitgenodigd voor een picknick bij hun in de tuin 5 min. lopen. Vonden het zo’n leuk idee en we hebben heerlijk genoten van allerlei Siciliaanse lekkernijen die uit de picknickmanden kwamen. Vanuit Ragusa hebben we ook nog Modica en Scicli bezocht.

Daarna verder naar Agrigento, Tempel Vallei. Wij zijn laat op de middag naar de vallei gegaan, minder warm en minder toeristen. Vanuit onze hotelkamer konden we ook de Tempel Vallei zien en deze is ook heel mooi als het ‘s-avonds verlicht is. Als afwisseling hebben hier ook een dagje strand gedaan, even uitsrusten na zoveel moois.

De weg werd vervolgd naar Segesta. Hier hebben we gelogeerd op de boerderij van Guiseppe. De boerderij heeft een zwembad, heerlijk als je ‘s-middags terugkomt en wat wij makkelijk vonden je kunt er heerlijk eten. Vanuit hier zijn we naar Trapani, Erice, Scopello, Castellammare de Golfo en Palermo geweest. Erice is een stadje bovenop een berg. Je kunt hier naartoe met de auto of kabelbaan. Het is niet heel groot maar het bezoeken waard. Ga vroeg want dit is heel erg toeristisch. Palermo is een prachtige stad met hele leuke marktjes en heel veel cultuur, aan 1 dag heb je eigelijk niet genoeg. We zijn met zo’n toeristen treintje meegegaan om toch meer te zien in korte tijd.

We zijn verder gereisd naar Cefalu. Op zondag is het heel erg druk want de Sicilianen vanuit de omgeving gaan ook hier naar het strand. Gelukkig hadden wij een prive parkeerplaats geregeld via het hotel van Anna, Palazzo Raho. Deze B&B ligt midden in het centrum van Cefalu. Dagje strand, de Rocca di Cefalu beklimmen met mooi uitzicht en de gezellige straatjes met leuke restaurantjes.

Onze laaste stop was Taormina. Prachtig uitzicht vanaf het balkon van het hotel op de Etna. Taormina is ook heel toeristisch wij gingen naar 17:00 het centrum. Slenteren door de straatjes, terrasje pakken en lekker eten. Aangezien wij aankwamen op Catania zie je niks van deze stad dus hebben we deze verkent vanuit Taormina.

We hebben heerlijk genoten van prachtig Sicilie. Een reis om nooit meer te vergeten. De app die we kregen voor onze rondreis met adressen en tips was echt TOP!!!

Lisenka bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan!

Ton, Tim en Laura Bonouvrie (Duivenbode)