X

Highlights van Sicilië

Fly-drive vanaf 8 dagen, ca. 720 km

Highlights van Sicilië

Tijdens deze prachtige route ontdekt u waarom het moeilijk is om de charme van Sicilië te weerstaan. Het biedt een combinatie van natuur, cultuur en historie. Na aankomst in Catania rijdt u naar de oostkust van het eiland. U bezoekt historische plaatsen en natuurlijk de vulkaan Etna. Vervolgens rijdt u langs groene valleien en heuveltoppen naar het noorden voor een verblijf in het sfeervolle Cefalú. Via de culturele hoogtepunten van het Zuid-Sicilië gaat de route terug naar de oostkust voor een mooie afsluiter aan de kust. Laat u verwennen door het heerlijke eten en de Siciliaanse gastvrijheid!

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 8 dagen
 • Aantal autokilometers: ca. 720 km
 •  Fly-drive vanaf € 1.050,- p.p. (incl. vlucht)

 

Route

 • Vliegreis heenreis

   
 • Oost-Sicilië

   
 • Noord-Sicilië

   
 • Zuid-Sicilië

   
 • Zuidoost-Sicilië

   
 • Vliegreis terugreis

   
Sicilië Italië Rondreis Op Maat Specialist Etna Sicilië Italië Rondreis Op Maat Specialist Cefalu strand Sicilië Italië Rondreis Op Maat Specialist Taormina omgeving Sicilië Italië Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Vliegreis heenreis

  Van de luchthaven naar uw rondreisbestemming
 • Oost-Sicilië

  De ruige Etna, schilderachtige oude plaatsen en leuke stranden
 • Noord-Sicilië

  Charmant Cefalú, mooie strandjes en fraai binnenland
 • Zuid-Sicilië

  Griekse tempels en Romeinse mozaïeken
 • Zuidoost-Sicilië

  Siracuse, baroksteden, vissersdorpen en prachtige natuur
 • Vliegreis terugreis

  Vliegreis vanaf uw rondreisbestemming terug naar huis

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met huurauto categorie A:

Fly-drive: 8 dagen / 7 overnachtingen / 5 locaties / vanaf  € 1.050,- per persoon

Inclusief:

 • Vluchten Catania v.v. vanaf gekozen luchthaven
 • Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
 • Avis huurauto categorie A (Fiat 500 of gelijkwaardig), upgrade mogelijk tegen meerprijs
 • 7 nachten in authentieke en sfeervolle accommodaties inclusief ontbijt

Exclusief:

 • Benzine, tolkosten
 • € 35,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 calamiteitenfonds per boeking en € 5,- SGR-bijdrage per persoon
 •  Toeristenbelasting (indien van toepassing) moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden

Wij houden rekening met uw specifieke wensen om te komen tot een mooi en passend reisvoorstel. Uw reisgezelschap en exacte reisduur, reisperiode en overige keuzes voor aanvullingen of wijzigingen bepalen uw persoonlijke reissom. Bij de realisatie van de reis bepaalt o.a. de beschikbaarheid van de reisonderdelen (bv. type kamers) de uiteindelijke reissom. 

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met andere streken of plaatsen. U kunt ervoor kiezen om via snelwegen te rijden of kiezen voor verschillende heen- en terugreisroutes, al dan niet met extra tussenstops onderweg. Ook zijn andere highlights, streken en steden op de route toe te voegen. Samen met u ontwerpen we een uitgebalanceerd reisprogramma, passend binnen uw wensen en uw beschikbare tijd.

Highlights op deze route

Vliegreis heenreis

De reis is begonnen! Vanaf de luchthaven vliegt u naar uw rondreisbestemming. Bij aankomst staat de huurauto voor u klaar en begint uw rondreis. Alle overnachtingslocaties zijn gereserveerd, maar u heeft de vrijheid zelf uw route te bepalen. Dat kan via de snelste route maar ook over mooie landwegen met bezienswaardigheden onderweg.

Oost-Sicilië

Oost-Sicilië biedt bezoekers een grote afwisseling aan bezienswaardigheden. Een letterlijk hoogtepunt is de Etna, de hoogste vulkaan van Europa. Wandel over de vruchtbare hellingen met wijnranken, olijf,- amandel en citrusbomen en beklim de kale spookachtige top. Kom vervolgens tot rust in de eeuwenoude dorpjes en proef de Siciliaanse sfeer. Geniet van plaatsjes zoals het fotogenieke Taormina en het historische Catania. De stranden van het mooie Isola Bella en Giardini Naxos nodigen uit voor een heerlijke stranddag.

Noord-Sicilië

In Noord-Sicilië vindt u prachtige stadjes en leuke stranden. Waan uzelf terug in de tijd terwijl u wandelt door de charmante stad Cefalú. Bezoek de indrukwekkende Duomo en eet daarna een ijsje op het gezellig plein. Vanaf het strand heeft u uitzicht op de oude vissershaven. Het binnenland bestaat uit hoge bergen met kleine dorpjes en geweldige uitzichten over het fraaie landschap. Geniet van de mooie natuur in Parco delle Madonie en vergeet niet een vers visje te eten in een lokaal restaurantje!

Zuid-Sicilië

Zuid-Sicilië is een van de rustigste delen van het eiland en bestaat voornamelijk uit platteland. Maar in deze dunbevolkte streek bevinden zich enkele van de mooiste archeologische overblijfselen van Europa: de Griekse tempels in Agrigento en de Romeinse mozaïeken in de Villa Imperiale del Casale. Wandel langs de opgegraven ruïnes uit het rijke verleden en ontdek ook de indrukwekkende krijtrotsformatie Scala dei Turchi. Aan het einde van de dag is het heerlijk bijkomen op de stranden aan de zuidkust.

Zuidoost-Sicilië

In Zuidoost-Sicilië vindt u een mooie combinatie van prachtige stadjes, mooie natuur en geweldige gastronomie. Ontdek de mooie antieke stad Siracuse en wandel langs de indrukwekkende Griekse en Romeinse schatten. Bezoek ook de barokstadjes Ragusa, Noto en Modica en bewonder gebouwen die op de UNESCO werelderf goedlijst staan vermeld. Ook vissersdorp Marzamemi is een bezoekje waard. Maak een wandeling in de natuur bij Cavagrande en geniet van een heerlijk diner in een van de vele goede restaurants.

Vliegreis terugreis

Vliegreis terugreis: de terugreis is begonnen! Op de luchthaven van vertrek levert u op de laatste dag van uw reis de huurauto weer in. Vervolgens vliegt u weer terug met de vlucht die wij voor u hebben gereserveerd. Met een koffer vol mooie herinneringen en ervaringen keert u huiswaarts!


 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Palermo

Palermo is de kleurrijke hoofdstad van Sicilië, schitterend gelegen aan een natuurlijke haven. Artistieke, culturele en historische invloeden maken deze fascinerende stad uniek. Maak bijvoorbeeld een rit met paard en wagen en rij langs rijk versierde panden, kerken en monumenten. Maar ook in verval geraakte gebouwen en nauwe straatjes maken deel uit van het straatbeeld. Proef de Arabische invloeden één van de foodmarkets en ontdek de vele Normandische monumenten zoals de kathedraal en het Palazzo dei Normanni.

West-Sicilië

West-Sicilië heeft het meest gevarieerde landschap van het eiland en heeft Arabische en Afrikaanse invloeden. U vindt hier olijfgaarden, zoutmoerassen en een prachtige kustlijn. Daarnaast zijn er ruige eilandjes te bezoeken, zoals Marettimo. Wandel door middeleeuwse plaatsen Prizzi en het fameuze Corleone. Breng ook een bezoek aan de stad Marsala en proef daar de bekende Marsala-wijn. Geniet van romantiek tijdens een bezoek aan de romantische tempelruïne in Segesta, het mooie Erice en de tempel van de godin van de liefde!

Leuke activiteiten op deze route

Activiteiten Italië

Er zijn heel veel verschillende leuke activiteiten en tours te maken in Italië. Wij maken uw reis graag compleet, zodat u nóg meer geniet van de verschillende highlight van dit heerlijke land. Ga wijnproeven bij een authentieke wijnboerderij of neem deel aan een kookcursus. Denk bijvoorbeeld ook aan een mooie boottocht, fietstocht of een bezoek aan de opera. We adviseren u graag over de mogelijkheden!