X

Fijne vakantie in Cyprus – Familie Kooyman

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Fijne vakantie in Cyprus – Familie Kooyman

Reisverslag familie Kooyman in Cyprus

Na al een paar keer in Paphos en Limassol op vakantie te zijn geweest hebben we deze keer besloten om nu wat meer van Cyprus te gaan zien, met natuurlijk nog wel een fijn einde in Paphos om nog even na te genieten. Rondreis op maat bood aan om ons bij deze trip te helpen zodat we wat anders zouden kunnen zien dan alleen de bekende resorts.

Aankomst in Larnaca, autootje en op weg in het donker naar Tokhni. We reden het dorp in, omhoog, de routeplanner gaf aan rechtdoor op een doodlopende weg. Doodlopend betekent bij ons dat de weg stopt. Hier werd de weg smaller en de straatstenen werden steeds onregelmatiger. Spiegels in totdat we niet meer voor of achteruit konden. Locale mensen kwamen hun huis uit en met spiegels in, en net langs de muren, kwamen we boven bij de taverne waar we verbleven. We hadden via de andere kant moeten rijden, weer wat geleerd.

Taverne en appartementen met super aardige mensen die om 10 uur savonds nog eten gemaakt voor ons. Uitzicht op de dorpskerk waar de klok nog met de hand , voor de deur, geluid wordt. Omgeving bekeken, met o.a heerlijk vis eten in Zygi, en toen door naar Lofou voor ons volgende verblijf. We besloten om via de hoofdstad Nicosia te rijden. Deze stad heeft nog steeds een scheiding tussen het Griekse en het Turkse deel. Met ons paspoort door de grens gegaan en aan beide zijden veel winkels en heerlijk eten.

Aangekomen in Lofou in een familie hotel/ goed restaurant. Heel rustig dorpje met een verhaal heeft wat graag door de eigenaar verteld wordt. Mooie enorm grote kamer en dagelijks heerlijk eten bij het restaurant. Geen buitenlander te bekennen. Hij tipte ons een heel leuk strandje waar we vaak naartoe geweest zijn met een heerlijk restaurant erbij. Een andere tak van de familie had een wijngaarde waar we ook naartoe gegaan zijn (tsiakkas winery) goede rondleiding/proeverij met ook een paar heerlijke wijnen.

En als slot door naar Paphos. Nog even langs de rots van Aphrodite gereden en toen aangekomen bij het hotel. We zouden in Athena beach verblijven maar werden geüpgrade naar het ernaast gelegen, alleen voor volwassenen, Royal Athena beach ( beiden onderdeel van de Constantinopel Bros groep). Fijn verblijf, mooie kamers, sport, activiteiten en heerlijk eten. Paphos op loopafstand vis een nieuwe boulevard die achter alle hotels langs gaat. Centrum en sfeer in Paphos is altijd goed.

Na een fijne vakantie terug naar Larnaca, auto even inleveren en weer het vliegtuig in voor ca. 3.5 uur. Met dank aan de goede verzorging en opzet door RoM.

Edith, Adry en Lauren