X

Highlights van Cyprus

Fly-drive vanaf 8 dagen, ca. 200 km

Highlights van Cyprus

Maak een mooie tour door Cyprus en verblijf in traditionele accommodaties. De reis neemt u mee naar regio Larnaca waar u naast de schilderachtige kerkjes, en middeleeuwse kastelen ook heerlijke stranden zult ontdekken. Via pittoreske dorpjes en de wijnlanden reist u naar de omgeving van Limassol, waar u kunt wandelen in het niet ver weg gelegen Troodosgebergte. Geniet van de gastvrijheid, cultuur, natuur en het heerlijke klimaat!

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 8 dagen
 • Aantal autokilometers: ca. 200 km
 •  Fly-drive vanaf € 1.075,- p.p. (incl. vlucht)

 

Route

 • Vliegreis heenreis

   
 • Larnaca en omgeving

   
 • Limassol en omgeving

   
 • Vliegreis terugreis

   
Cyprus Europa Rondreis Op Maat Specialist Paphos Cyprus Europa Rondreis Op Maat Specialist Larnaca Cyprus Europa Rondreis Op Maat Specialist Vliegreis terugreis Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Vliegreis heenreis

  Van de luchthaven naar uw rondreisbestemming
 • Larnaca en omgeving

  Byzantijnse kerken & uitgestrekte stranden
 • Limassol en omgeving

  Natuur, wijngebied & historische gebouwen
 • Vliegreis terugreis

  Vliegreis vanaf uw rondreisbestemming terug naar huis

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met huurauto categorie A:

Fly-drive: 8 dagen / 7 overnachtingen / 3 locaties / vanaf  € 1.075,- per persoon

Inclusief:

 • Vluchten Larnaca v.v. vanaf gekozen luchthaven
 • Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
 • Avis huurauto categorie A (Kia Picanto of gelijkwaardig), upgrade mogelijk tegen meerprijs
 • 7 nachten in authentieke en sfeervolle accommodaties inclusief ontbijt

Exclusief:

 • Benzine, tolkosten
 • € 35,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 calamiteitenfonds per boeking en € 5,- SGR-bijdrage per persoon
 •  Toeristenbelasting (indien van toepassing) moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden

Wij houden rekening met uw specifieke wensen om te komen tot een mooi en passend reisvoorstel. Uw reisgezelschap en exacte reisduur, reisperiode en overige keuzes voor aanvullingen of wijzigingen bepalen uw persoonlijke reissom. Bij de realisatie van de reis bepaalt o.a. de beschikbaarheid van de reisonderdelen (bv. type kamers) de uiteindelijke reissom. 

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met andere streken of plaatsen. U kunt ervoor kiezen om via snelwegen te rijden of kiezen voor verschillende heen- en terugreisroutes, al dan niet met extra tussenstops onderweg. Ook zijn andere highlights, streken en steden op de route toe te voegen. Samen met u ontwerpen we een uitgebalanceerd reisprogramma, passend binnen uw wensen en uw beschikbare tijd.

Highlights op deze route

Vliegreis heenreis

De reis is begonnen! Vanaf de luchthaven vliegt u naar uw rondreisbestemming. Bij aankomst staat de huurauto voor u klaar en begint uw rondreis. Alle overnachtingslocaties zijn gereserveerd, maar u heeft de vrijheid zelf uw route te bepalen. Dat kan via de snelste route maar ook over mooie landwegen met bezienswaardigheden onderweg.

Larnaca en omgeving

Larnaca is een sfeervolle plaats langs de kust en tevens de naam van de regio. De stad heeft, ondanks de interesse van toeristen, een ontspannen sfeer weten te behouden. Bezoek de Agios Lazaros kerk, het middeleeuwse kasteel en de Turkse wijk Skala. In de omgeving bevindt zich het zoutwatermeer waar in de lente volop flamingo’s op af komen. Slenter door de pittoreske plaatsjes met gezellige straatjes. Ontspan daarna op een van de uitgestrekte stranden in de baai en geniet ‘s avonds van traditionele gerechte in een sfeervolle taverne. 

Limassol en omgeving

Limassol is badplaats dat bekend staat om de schone stranden, maar het heeft ook een rijke geschiedenis. Bewonder bijvoorbeeld het Kasteel van Kolossi, het Kourion theater en verschillende Byzantijnse kloosters in deze omgeving. De regio Limassol staat bekend als de wijnstreek van Cyprus, dus een rit de wijnroutes is zeker aan te raden. Maak een natuurwandeling in het Troodosgebergte en geniet van de natuur. Ontspan in de baai van Pissouri en geniet ‘s avonds van traditionele livemuziek.  

Vliegreis terugreis

Vliegreis terugreis: de terugreis is begonnen! Op de luchthaven van vertrek levert u op de laatste dag van uw reis de huurauto weer in. Vervolgens vliegt u weer terug met de vlucht die wij voor u hebben gereserveerd. Met een koffer vol mooie herinneringen en ervaringen keert u huiswaarts!


 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Paphos en omgeving

Paphos ligt in het westen van het eiland. De sfeervolle stad staat bekend als de geboorteplaats van de Griekse godin Aphrodite en aan de kust kunt u de Aphrodite rots bewonderen. Deze regio bestaat niet alleen uit een lange kustlijn met mooie stranden en goede faciliteiten. Er zijn indrukwekkende historische sites die genoteerd staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bewonder de goed bewaarde Romeinse overblijfselen in de archeologische site Kato Paphos en ontdek de traditionele dorpjes en kerken in het Troodos-gebergte.  Geniet van de azuurblauwe stranden en drink een heerlijke lokale wijn op een terrasje. 

Nicosia en omgeving

Nicosia is de hoofdstad van Cyprus. Het ligt midden op het eiland en is, net als het hele eiland, opgedeeld in twee delen: het Griekse zuiden en het Turkse noorden. De omgeving is nog nauwelijks ontdekt door het toerisme en daarom nog vrij ongerept. Ontdek traditionele dorpjes, mooie Byzantijnse kerken en prachtige ruïnes. Rij door het Troodosgebergte en bewonder het indrukwekkende Kykkosklooster. 

Leuke activiteiten op deze route

Verschillende activiteiten in Europa

Veel activiteiten in Europa zijn bij ons als highlight benoemd, zoals een bezoek aan mooie locaties en traditionele dorpen. Wij kunnen daarnaast leuke extra activiteiten aanbieden om uw reis nóg completer te maken. Denk daarbij een een leuke fietstocht, een uitgebreide wijnproeverij of een gezellige kookcursus. Ook zijn er actieve mogelijkheden zoals paardrijden, kanoën en boottrips. We adviseren u per streek graag over de mogelijkheden!