X

Een mooie familiereis met kinderen

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Een mooie familiereis met kinderen

Wij hebben een hele mooie reis gehad, veel gezien en gedaan. Het was inderdaad heel divers en daardoor ook nooit saai. Namibië vonden we al met al wat mooier qua landschap. De Neukluft mountains, woestijn, subtropisch deel. In Botswana waren natuurlijk Chobe en de delta heel mooi, maar verder was het landschap meer eentonig. Botswana is dan wel qua wildlife weer wat spannender, omdat je toch meer loslopende dieren hebt, vooral olifanten. Het adrenaline-niveau is daar wat vaker gestegen dan in Namibië.
De gravelroutes vonden wij heel erg leuk om op te rijden.

De lodges waren bijna allemaal goed, maar wij vonden de wat simpelere, kleinere lodges het prettigst. Deels vanwege de rust, deels vanwege het persoonlijkere karakter. Qua activiteiten die we geboekt hadden, was ook alles leuk:
De sundowner drive was heel leuk, bijna geen wild, maar een mooie tocht en een leuke en lekkere borrel op een rots en een hele lieve gids. De activiteiten in Swakopmund waren ook heel leuk, de living-desert tour ook heel leerzaam. Het Himba-dorp was wel een bijzondere ervaring, toch wel een mooie inkijk in de cultuur. Game drive en boottocht in Chobe waren heel mooi, veel gezien daar.
Victoria falls waren wel mooi, de Pan Expedition was erg leuk, we hadden een hele goede ranger. De stokstaartjes waren helaas net van gebied aan het veranderen, ze waren dus op doortocht waardoor ze dus niet echt bij of op je kwamen zitten. De Mokoro day trip was heel mooi en de sun bushman walk was ook leuk.

Etosha, Mahangu en Mudumu hebben we zelf gedaan. Dat ging prima, hoewel de in Etosha in eerste instantie wel lang rond hebben gereden voor we iets van de big 5 gevonden hadden. Een keer een game drive daar is toch niet overbodig. Voor Mudumu moet je wel echt een goede auto hebben, wij zijn een paar keer bijna vastgereden.

Windhoek vonden we wat saai, Swakopmund was leuker. In Rundu hebben we op een markt gegeten. Dat was leuk, we waren de enige toeristen daar. Katima Mulilo vonden we ook wel leuk. Niets te zien, maar wel veel mensen op straat, erg levendig. ook daar prima gegeten op de markt.

Door de Caprivi-streek rijden vonden we ook erg mooi, vooral doordat het een aaneenschakeling van dorpjes is en je veel mensen ziet. Ook wat meer plekken waar je langs de weg kunt eten of naar een winkeltje kunt gaan, dat was in de rest van Namibië (behalve de steden) een stuk lastiger.

We vonden jullie een hele prettige reisorganisatie en zullen jullie dus zeker aanbevelen bij anderen!

Bedankt nogmaals.