X

Noord-Oosten met veel wildlife

Autorondreis vanaf 2 weken, ca. 2.250 km

Noord-Oosten met veel wildlife

Reis naar de bijzondere plekken in het Noord-Oosten van Zuid-Afrika en zie oneindig veel wildlife! Een mooie natuurreis langs de Drakensbergen, de (meest tropische) kust, prachtige bekende en kleinere wildparken .

Reisduur, reisafstand en indicatieve reissom

 • Vanaf 2 weken
 • Aantal autokilometers: ca. 2.250 km
 • Ca. € 1.875,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

Route

 • Johannesburg of Pretoria

   
 • Golden Gate

   
 • Drakensbergen

   
 • St. Lucia Wetlands

   
 • Hluhluwe Game Reserve

   
 • Swaziland (eSwatini)

   
 • Het Krugerpark

   
 • Privé park (Game reserve)

   
 • Panorama-route

   
Hippo met open bek St Lucia 615 Panoramaroute Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Johannesburg of Pretoria

  City of Gold
 • Golden Gate

  Uitgestrekte rotsformaties
 • Drakensbergen

  Ruige bergachtige omgeving, mooie wandelingen/hikes
 • St. Lucia Wetlands

  Nijlpaarden & krokodillen
 • Hluhluwe Game Reserve

  Witte & zwarte neushoorns
 • Swaziland (eSwatini)

  Overnachten in een traditionele Beehive
 • Het Krugerpark

  Meet the Big5
 • Privé park (Game reserve)

  Avontuurlijk & sfeervol met kampvuur en bush-geluiden
 • Panorama-route

  Blyde River Canyon & Bourkes potholes

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers ZAR/EUR, exclusief intercontinentale vlucht, benzine, optionele activiteiten:

  • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met middenklasse huurauto: 2 weken ca. € 1.875,- p.p. inclusief 2 nachten in een private game reserve met 4 safari-game-drives*
   • Bij verblijf in een 2-persoonskamer in authentieke & sfeervolle accommodaties met middenklasse huurauto: 3 weken ca. € 2.575,- p.p. inclusief 2 nachten in een private game reserve met 4 safari-game-drives*

* Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Johannesburg of Pretoria

Als u voldoende tijd heeft, dan mag een bezoek aan het Apartheidsmuseum niet ontbreken. Combineer dit indrukwekkende bezoek met een fietstocht door Soweto - het grootste en meest bekende township van Zuid-Afrika - of een stadstour door het steeds leuker en hipper wordende centrum van de stad. Of bekijk het Voortrekkersmomument en de regeringsgebouwen in Pretoria, waar de Jacaranda, de subtropische boom, in oktober de hele stad paars kleurt.

Golden Gate

Golden Gate National Park is een schitterend natuurpark met uitgestrekte rotsformaties van zandsteen. Rij door het park wanneer de rotsformaties door de avondzon een gouden gloed krijgen. Het uitzicht is adembenemend! Hier werden ooit versteende dinosaurus-eieren gevonden en op deze plek is het goed voor te stellen dat dinosaurussen hier ooit hebben geleefd. Maak een wandeltocht en spot verschillend klein wild, zoals bokjes, vosjes en vogels.

Drakensbergen

De Drakensbergen van Kwa Zulu Natal met vaak ruige steile bergwanden werden gevormd door miljoenen jaren van erosie en zijn tot wel 4000 m hoog. Met prachtige vergezichten om je heen kun je in dit gebied fantastische wandelingen maken. Ga hiken bij het indrukwekkende amfitheater bij Royal Natal en klauter langs de rivierkanten. Of maak een canopy tour aan een zipline of geniet van het uitzicht tijdens een bijzondere helicoptervlucht.

St. Lucia Wetlands

St. Lucia Wetlands (iSimangaliso Wetland Park) is werkelijk een prachtig natuurgebied. Maak in de namiddag tijdens het bijzondere licht een boottochtje en spot de vele nijlpaarden, krokodillen en vogels. Ook leuk: rij via het park naar de kust bij Cape Vidal en ga snorkelen. Dit is dé plek waar in ca. december tot februari zeeschilpadden op het strand hun eieren leggen. Witte neushoorns spotten? Ga dan op safari met een ranger naar het Hluhluwe/Umfolozi park.

Hluhluwe Game Reserve

Het 96.000 hectare grote Hluhluwe-Umfolozi Park bestaat uit twee met elkaar verbonden reservaten en ligt niet ver van de kust bij St. Lucia. Rij rond in uw huurauto of ga met een ranger in een jeep op zoek naar de Big Five, olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard. Ga op zoek naar de grote populatie witte en zwarte neushoorns, waar vooral Hluhluwe bekend om is. Ook kunt u in deze mooie glooiende omgeving veel andere dieren, zoals giraffen en hyena’s spotten.

Swaziland (eSwatini)

Swaziland ligt op uw route van Kwa Zulu Natal en het Krugerpark (of andersom). Deze prachtige plek is minstens één overnachting waard. Swaziland is een klein Koninkrijk met een hele andere cultuur dan in Zuid-Afrika. Bezoek één van de natuurreservaten en slaap in een traditionele Beehive, ga fietsen of paardrijden tussen de zebra’s. Of leer de typische gewoonten van de lokale bevolking kennen en breng een bezoek aan de local chief van een nabijgelegen village.

Het Krugerpark

Het Krugerpark, bijna 350 km lang en 60 km breed, is het grootste wildpark in Zuid-Afrika. Er is niets zo spannend als met je eigen (huur)auto op self-drive safari te gaan en een olifant, buffel, neushoorn, leeuw of luipaard te spotten. Rij van zonsopgang tot zonsondergang binnen de gates en slaap aan de rand van het park of in een rondavel in één van de restcamps. Ook leuk: rij van kamp naar kamp en sluit af met een nightdrive waar u op zoek gaat naar nachtdieren.

Privé park (Game reserve)

Een ‘must’ tijdens een reis door Zuid-Afrika. De meest bekende parken grenzen aan de westkant van het Krugerpark, maar er zijn ook andere (malaria-vrije) locaties. Verblijf in een tented- of bush camp, luxe- of super-de-luxe lodge en ga met een ranger op zoek naar wild tijdens een safari-game-drive of bushwalk. Luister naar verhalen en bushgeluiden in de boma rondom het vuur. Dit wordt een onvergetelijke ervaring en misschien wel het hoogtepunt van uw reis.

Panorama-route

De Panorama-route is een grote vallei en dé plek van magnifieke panorama’s. Rij langs de 30 km lange Blyde River Canyon en bezoek Bourke’s Luck, Potholes en God’s Window. Doorkruis dit groene gebied met mooie bergpassen, bananenplantages, mooie watervallen en leuke plaatsen. Zoals het vroegere gouddelversstadje Pilgrim’s Rest en Graskop dat als openluchtmuseum is opengesteld. Leuk ook: doe de Skytrail, ga white water raften of quad rijden.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Umhlanga Rocks

uHmhlanga Rocks is één van de oudste badplaatsen van Zuid-Afrika en ligt niet ver van de luchthaven van Durban. Het ligt direct aan zee, het water is het hel e jaar aangenaam warm en er wordt hier veel gezwonnen, gesurft of gebodyboard. Er wordt hier vaak een overnachting gemaakt om even te relaxen voor of na een binnenlandse vlucht of als ‘hub’ tussen St. Lucia en de Drakensbergen. Tip: bezoek bij voldoende tijd de kleurrijke Victoria Streetmarket in Durban.

Kosi Bay & Sodwana Bay

Nog net in Zuid-Afrika, onder de grens van Mozambique, liggen de kustplaatsen Kosi Bay & Sodwana Bay. In Kosi Bay liggen een aantal exclusieve lodges als bijzondere strandstop tijdens een intensieve rondreis. Een heerlijke plek om even op adem te komen! Ga snorkelen of duiken of geniet gewoon van deze bijzondere locatie. Voor de echte duikliefhebber is Sodwana Bay dé plek om heen te gaan. Verken hier het koraalrif met tropische vissen en de mooie zeeflora.

Limpopo

De meest noordelijke provincie Limpopo is een heel authentiek deel van Zuid-Afrika met vier verschillende bevolkingsgroepen: de Venda’s, Tsonga’s, Tswana’s en de Noord-Sotho’s met allen een eigen taal, cultuur en tradities. Bezoek tijdens een Arts & Crafts tour verschillende kunstenaars of geniet van het groene natuurschoon rondom Tzaneen waar het vochtig en warm is en waar tropische citrusvruchten, avocado’s en bananen groeien.

Leuke activiteiten op deze route

Dagtour Johannesburg, Apartheidsmuseum & fietsen in Soweto

Tijdens deze interessante dagtour bezoekt u het Apartheidsmuseum waar u de aangrijpende geschiedenis van het apartheidsregime in Zuid-Afrika ervaart. U leert over de de Zuid-Afrikaanse geschiedenis, de Apartheid en Nelson Mandela. Daarna bezoekt u Soweto, één van de bekendste townships ter wereld. U kunt dit doen met een gids in een busje, maar u kunt ook een gedeelte in de vorm van een fietstocht doen.

Canopy tour in de Drakensbergen

Tijdens deze tocht gaat u, hangend aan een stalen kabel, door de boomtoppen van het inheemse bos bij de Drakensbergen. Het is een bijzondere en unieke manier om dit gebied met andere ogen te bekijken.Hippo & croc boottocht in St. Lucia

Wie hippo’s, krokodillen en andere bijzondere diersoorten wil zien, zit tijdens de Hippo & Croc boottocht goed. Tijdens deze tocht vaart u over Lake St. Lucia. Terwijl u geniet van de omgeving, vertelt de kapitein over de flora en fauna van dit meer, de dieren in het water en het wild op de oevers van het iSimangaliso Wetland Park. Geniet met het mooie namiddag-zonlicht van het prachtige afwisselende landschap in dit Wereld Erfgoed-gebied.

Halve dag game drive Hluhluwe (vanuit St. Lucia)

Wanneer u in St Lucia overnacht, heeft u een vroege start voor de boeg. U wordt om 05.00 uur opgehaald voor uw excursie naar Hluhluwe National Park.  De gids vertelt u alles over dit gebied met haar dieren, flora en fauna. Naast de Big Five (olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard) kunt u hier ook giraffes, hyena’s, cheeta’s en wilde honden aantreffen. Het park is bekend om de grootste populatie witte- en zwarte neushoorns van Zuidelijk-Afrika.

Bezoek de local chief bij Mlilwane

U ontmoet uw gids bij het hek van Mlilwane. Voordat u een wandeling door het dorp maakt, wordt u op de hoogte gebracht van de omgangsvormen - hoe spreek men de chief aan? - en dames met blote benen krijgen een wikkelrok, de emahiya. Wanneer u het dorp betreedt wordt dit op traditionele manier aangekondigd. De Chief informeert u over de vele verschillende tradities die in de Swazi-cultuur bestaan; de liederen die de vrouwen zingen, het stampen van meel, brouwen, weven met droog grassen. Ondertussen dansen en zingen kinderen.

Game drive in een wildpark

Met een ervaren gameranger aan het stuur rijdt u in een open jeep door het wildpark op zoek naar wildlife en de Big-5. Daarnaast wordt uitgekeken naar antilopen, mooie vogels en prachtige flora.
U kunt kiezen uit een morning- of sunset gamedrive. In het Krugerpark kunt u tevens deelnemen aan een nightdrive.