X

Activiteiten Zuid-Afrika

golfen Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Golfen op de mooiste banen van Zuid-Afrika

Beleef een unieke golfervaring tijdens een rondreisopmaat door Zuid-Afrika. Geniet van de afwisseling van het prachtige natuur, cultuur, wildlife en golfen. Doordat golfen een populaire sport is in Zuid-Afrika, zijn er veel verschillende banen op de meest prachtige en bijzondere locaties. Ontdek de verschillende banen van het land, in de wijnlanden, aan de kust, bij het Krugerpark , Sun City of probeer die wereldberoemde hole bij The Legend. 

Ballonvaart Cradle of Human Kind Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Ballonvaart over Cradle of Human Kind

Ervaar het prachtige Afrikaanse landschap en geniet van panoramische uitzichten vanuit een hete luchtballon! U vaart over Cradle of Human Kind en Magaliesberg en ziet de glooiende heuvels, grote open graslanden en kronkelende rivieren. Tijdens de luchtballonvaarten heeft u een goede kans om Afrikaanse dieren te spotten. Zachtjes gedreven door de wind bieden de ballonvaarten een unieke kijkervaring en fotografiemogelijkheden.

Bungeejumpen Tsitsikamma Rondreis Op Maat Specialist

Bungeejumpen in Zuid-Afrika

Bij de Bloukrans-Bridge, bij het Tsitsikamma National Park aan de Tuinroute, is de hoogste commerciële bungeejump ter wereld van 216 meter hoog. Hier kunnen waaghalzen zich verzekeren van een flinke dosis adrenaline.

Vrijstaat Golden Gate Rondreis Op Maat Specialist

Wandelen & Hiken in Zuid-Afrika

Zuid Afrika is een geweldig land voor wandelaars, of je nu een uurtje of meerdere weken wilt lopen. Er zijn maar liefst 1.950 grotere wandelingen en trekkings door het hele land, maar ook talloze kortere tochten in Nationale Parken, bij steden, stadjes en dorpen. Maar ook Wandel-safari’s onder leiding van ervaren gidsen in verschillende wildparken.
Aanraders voor mooie wandeltochten zijn o.a. de Otter Trail in Tsitsikamma National Park en verschillende routes in de Drakensbergen en de Cederberg.

Helicopter Drakensbergen Zuid-Afika Canopy Tour Drakensbergen Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Helikoptervlucht bij de Drakensbergen

De helikoptervlucht bij de Drakensbergen is een spectaculaire en unieke ervaring. U vliegt over de ruige rotspartijen en de glooiende heuvels. We kunnen u verzekeren dat de magische stilte met haar vergezichten een grote indruk op u zullen maken.

Helicoptervlucht Kaapstad Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Helikoptervlucht bij Kaapstad

Tijdens de helikoptervlucht bij Kaapstad ziet u hoe bijzonder de stad is gelegen. Deze spectaculaire vlucht geeft u een fantastisch uitzicht. U ziet de verschillende highlights van de stad zoals de Tafelberg, de V&A Waterfront, Lion’s Head etc.

Ballonvaart Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Ballonvaart bij de Panoramaroute

Een ballonvaart bij de Panoramaroute is de beste manier om een indruk te krijgen van dit prachtige landschap. U vliegt vanuit Hoedspruit en tijdens de tocht heeft u spectaculaire uitzichten over de natuurverschijnselen van de Panoramaroute.


Snorkelen Kosi Bay Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Snorkelen en duiken bij Sodwana Bay en Kosi Bay

Snorkelen en duiken bij Sodwana Bay en Kosi Bay. Nog net in Zuid-Afrika, onder de grens van Mozambique, liggen deze kustplaatsen. Beide zijn dé plek in Zuid-Afrika om te snorkelen en te duiken. Bij Sodwana Bay bevindt zich een koraalrif met tropische vissen en een mooie zee flora. Ook vanuit Kosi Bay kunt u, in het heldere water van de rivier monding, tussen de kleurrijke vissen duiken en snorkelen.

Tafelberg Rondreis Op Maat Specialist

Tafelberg per kabelbaan in Kaapstad

Bezoek de  Tafelberg per kabelbaan in Kaapstad. Kaartjes kunt u via ons boeken, zodat u niet in de lange wachtrijen hoeft te staan.

Picknick bij Boschendal Rondreis Op Maat Specialist

Picknick bij Boschendal

Geniet van een picknick bij Boschendal.
Op nog geen uurtje rijden van Kaapstad, in de wijnlanden tussen Stellenbosch en Franschoek, ligt Boschendal Estate. Boschendal licht op een prachtige locatie waar u, buiten op de wine-estate, kunt genieten van een heerlijke picknick met zelfgemaakte producten.

Neushoorns Rondreis Op Maat Specialist

Moholoholo dierenopvangcentrum

Bezoek het Moholoholo dierenopvangcentrum. Dit opvangcentrum ligt ca 60 km vanaf de Orpen Gate bij het Krugerpark. Het Moholoholo dierenopvangcentrum houdt zich bezig met de opvang van wilde dieren die niet in het wild kunnen overleven. Leuk weetje: ‘Moholoholo’ betekent in het Afrikaans: 'Die zeer grote eenling'.

Zuid-Afrika Bushwalk Machampane Rondreis Op Maat Specialist

Bushwalk in een wildpark

Een leuke manier om een wildpark te ervaren is tijdens een bushwalk. Met een gewapende gids ga je op zoek naar de dieren in het gebied. Je bent één met de natuur en de dieren om je heen. Spannend, maar bijzonder!Paardrijden in Kololo Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Paardrijden bij Kololo

Maak een tocht te paard langs de schoonheid van het Waterberggebied. Tijdens de rit komt u langs de open savannes, riviervalleien en rotsachtige hellingen en gaat u wild ‘spotten'.

Arts and Craftstour Limpopo Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Arts & Craftstour Limpopo (vanuit Louis Trichard)

Tijdens deze bijzondere tour leert u de Venda-cultuur en de bevolking kennen. Een gids gaat met u op pad en loopt door de dorpen om u de traditionele gebruiken te laten zien. Ook bezoekt u verschillende lokale kunstenaars in hun eigen omgeving en kunt u hun authentieke kunstwerken als bijzonder souvenir aanschaffen.

Hop on hop off city tour Kaapstad Rondreis Op Maat Specialist

Hop on hop off city tour in Kaapstad

Met de hop on, hop off City Sightseeing Bus kunt u Kaapstad op uw gemak verkennen. Er zijn 3 verschillende routes:
De rode basisroute brengt u via V&A Waterfront en het centrum van Kaapstad naar de Tafelberg en via Camps Bay en Seapoint weer terug. De blauwe route brengt u helemaal naar Houtbay en de gele route gaat weer langs andere highlights.

Robbeneiland Kaapstad Rondreis Op Maat Specialist

Robbeneiland tour in Kaapstad

U vaart door de Tafel Baai naar het destijds beruchte Robben Eiland waar een extra bewaakte gevangenis staat. U ontmoet een ex politieke gevangene en rijdt 45 minuten per bus over het eiland terwijl een gids uitleg geeft. Verder kunt u de omgeving van Murray's Bay Harbour ontdekken waar u een kramat (moslim praalgraf) vindt of de museumwinkel bezoeken.

Township Kaapstad Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Halve dag township-tour in Kaapstad

Een veilige en informatieve rondleiding door enkele Kaapse Townships. U ziet enkele van de oudste townships, in Kaapstad zowel als in Zuid-Afrika, zoals Guguletu en Langa. U bezoekt een lokaal kindertehuis en u kunt een drankje nuttigen in een van de shebeens. De tour kan op elke dag van de week geboekt worden, maar op zondagochtend kunt u eventueel ook een RK kerk bezoeken waar u een levendige dienst kan bijwonen.

Kaap de Goede Hoop Rondreis Op Maat Specialist

Begeleide schiereiland dagtour Kaap de Goede Hoop

Een bezoek aan Kaapstad zonder de Kaappunt is ondenkbaar. Deze excursie sluit de volgende hoogtepunten in: Twelve Apostles, een boottocht naar Seal Eiland, een bezoek aan de T – bag fabriek in Hout Bay, een bezoek aan de historische Groot Constantia wijnboerderij of een tocht over de schitterende Chapmans Peak drive. Ontdek de Kaap de Goede Hoop en Kaappunt in het Natuur Reservaat van het Kaapse Schiereiland. Bezoek de pinguïns bij de Boulders Beach en sluit de dag af met een glas champagne op Signal Hill.

Dinner Drumming Kaapstad Rondreis Op Maat Specialist

Dinner show & drumming in Kaapstad

GOLD biedt elke avond een interactieve drum cirkel met de ervaren leermeester, Eddie. U krijgt uw eigen djembe trommel en Eddie leert u de verschillende geluiden en ritmes van de djembe. Een 14-gangen menu, bestaande uit Cape Malay keuken en Afrikaanse keuken, wordt geserveerd door een van de medewerkers. Bij elk gerecht krijgt u uitleg en wordt u verteld uit welk land het eten afkomstig is. Tijdens het diner van de lange, sierlijke Mali Puppets als ze met de drummers en zangers rond u tafel dansen.

Waterfront Kaapstad Rondreis Op Maat Specialist

Bites & Bikes tour in Kaapstad

Tijdens deze tocht ontdekt u de keuken van Kaapstad, fietsend door specifieke wijken en genietend van traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten. U bezoekt de Bo Kaap, de Atlas Specerijen Markt, The Waterkant, Green Point, de V&A Waterfronten en proeft gerechten zoals een broodje met Boerewors , samoosas en Koeksister.

Bikes art tour Rondreis Op Maat Specialist

Arts & Bikes tour in Kaapstad

Tijdens deze tocht ontdekt u de schoonheid van de Moederstad via de speciale kunstwerken en muurschilderingen van Cape Town. U bezoekt omstreden gebieden zoals District Six en de Bo-Kaap, rijdt door de Company Gardens en maakt een stop bij de National Gallery waar u de schilderijen over dit onderwerp van enkele bekende Afrikaanse en internationale kunstenaars ziet.

Bikes n Wines Kaapstad Rondreis Op Maat Specialist

Fietstocht door Kaapstad

U maakt tijdens deze interactieve, culturele Township Tour kennis met het soort leven dat het grootste deel van de Zuid-Afrikaanse bevolking ervaart. Op een geleende tweedehands fiets rijdt u, onder leiding van een gids, door de Masiphumelele Township, U leert het click-geluid te maken zoals de Xhosas doen en u kunt deelnemen aan een traditionele ceremonie, geleid door een Sangoma. Daarna volgt een bezoek aan een lokaal restaurant voor een traditionele lunch.

Kids Township Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Wandelen door de oudste township van Kaapstad

Ontdek te voet de oudste township van Kaapstad tijdens deze unieke, persoonlijke en interactieve tocht. Bezoekers worden op warme wijze verwelkomd in de geest van Ubuntu. Ervaar hoe deze gemeenschap leeft, bezoek een crèche of een ouderen tehuis, een spaza winkel (kiosk) en een Sangoma (traditionele genezer).

Koken met een Kamamma Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Koken met een Kamamma in Kaapstad

In de woning van de Dreamcatcher Kamamma ervaart u de levensgewoonten van de bewoonster terwijl u kookt en eet. Zulke locaties vindt u in veel dorpen en steden in Zuid-Afrika. Bezoekers krijgen de kans mee te helpen bij het bereiden van verschillende gerechten van het menu en leren daarbij ook over het belang van de ingrediënten. Daarna geniet u van de gerechten terwijl Kamamma u over haar leven vertelt. Natuurlijk wil ze ook iets over uw leven weten. Het is een ervaring waarbij geen pretenties passen, de focus ligt op medemenselijkheid.

Bo Kaap Kaapstad Rondreis Op Maat Specialist

Kookcursus in Kaapstad

Bij aankomst bij het huis van uw tijdelijke gastvrouw leert u over de verschillende specerijen en kruiden die in de Maleise keuken gebruikt worden. Daarna gaat u aan de slag met het maken van enkele gerechten. Op het menu kunnen o.a. roti en samoosa staan. Samen met de gastvrouw bereidt u deze heerlijkheden die u daarna natuurlijk ook opeet. Dan volgt er nog een korte rondleiding door de Bo-Kaap, door de bekendste straten en langs winkels waar de specerijen en kruiden te koop zijn.

Cycling Stellenbosch Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Fietsen door Stellenbosch

Geniet van een fietstocht met gids door het historische stadje Stellenbosch. De ervaren gids vertelt u over de cultuur en geschiedenis van de 'Eikenstad'. Een bezoek aan Stellenbosch is niet mogelijk zonder een kennismaking met zijn beroemdste export product, wijn. U bezoekt 2 wijnboerderijen tijdens de tocht.

Zuid-Afrika fietsen Rondreis Op Maat Specialist

Fietsen door de wijnlanden in Stellenbosch

Een dag vol activiteit. U fietst door de wijnlanden, bezoekt een aantal wijnboerderijen met proeverij en u gaat naar een brandewijn stokerij. U fietst over landwegen en al trappend geniet u van het uitzicht op de bergen en de zee.
Deze tocht is ook speciaal voor gezinnen waarbij, zowel ouders als kinderen van alle leeftijden, een heerlijke dag hebben.

Sea Kayaking Hermanus Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Zeekajakken in Hermanus

Ontdek de magie van de unieke kustlijn en het Walker Bay walvisreservaat van dichtbij in een van de stabiele kajaks, begeleid door een ervaren gids. Van juni tot en met december heeft u, binnen het walvisreservaat, de kans om vanuit uw kajak de Southern-Wright Whale te zien. Andere dieren die u kunt spotten zijn Zuid-Afrikaanse pelsrobben, dolfijnen, pinguïns en een verscheidenheid aan zeevogels.

Hermanus walvis Rondreis Op Maat Specialist

Walvistocht in Hermanus

Ontmoet de reizen van de oceaan! Tijdens de walvistocht in Hermanus komt u heel dichtbij de walvissen die hier in de zee zwemmen.
U vertrekt met de boot van de haven van Hermanus en vaart naar de beste plek waar ze te spotten zijn.


Shark cage Rondreis Op Maat Specialist

Shark cage dive in Gansbaai

Dichtbij Hermanus kunt u in Gansbaai een Shark cage dive maken. Na een informatiebijeenkomst en ca. 20-25 minuten varen gaat de kooi langs de boot het water in. Na een goede voorbereiding mag u met een aantal anderen de kooi in. Er wordt een reukspoor aangelegd waardoor de haaien rondom de kooi zwemmen. Na uw eigen ervaring of meegenietend langs de zijlijn, kunt u kijken naar de andere passagiers in de kooi en de haaien die zij aan het spotten zijn. Een super spannende ervaring!

Dolfijn ecocruise in Gansbaai Rondreis Op Maat Specialist

Ecocruise in Gansbaai

Tijdens een Eco Cruise vertellen gidsen u over het welzijn en voortbestaan van de dieren in deze waterrijke omgeving. Behalve walvissen (van midden juni tot december) kunt u ontmoetingen verwachten met dolfijnen, haaien, zeehonden op Geyser Rock, Jan van Genten en pinguïns. Voor vertrek krijgt u een korte lezing over wat u tijdens deze trip te wachten staat. Dyer Eiland ligt 8 km buiten de kust en Geyser Rock ligt vlakbij. Het water tussen deze twee eilanden staat bekend als Haaienlaan.

Swartbergen tour Rondreis Op Maat Specialist

Swartbergen tour in Oudtshoorn

U gaat naar een struisvogelboerderij en daarna naar de bekende Cango grotten waar u een rondleiding van een uur krijgt. Daarna gaat u over de Swartberg Pas, bezoekt Prince Albert en rijdt door een gedeelte van de Grote Karoo. Via de Swartberg Canyon gaat u naar de Neiringspoort Waterval. Iets verder ligt het stadje De Rust bij de prachtige Rooibergen. Na deze dag vol schitterende ervaringen wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Elephant Experience Ping en familie

Elephant Experience Oudtshoorn

Jabari, Malaika en Bulelo zijn drie wees olifanten. Deze prachtige dieren zijn opgevangen omdat ze niet meer zelfstandig in het wild kunnen leven. Bij de Elephant Experience in Oudtshoorn hebben ze een heel goed en veilig bestaan. U mag hier de olifanten voeren en u kunt met ze op de foto.

Meerkat Safari Rondreis Op Maat Specialist

Meerkat safari in Oudtshoorn

Wees getuige van stokstaartjes die uit hun holen tevoorschijn komen. Voordat ze verdergaan met hun dagelijkse activiteiten, genieten ze van de zonsondergang. Stokstaartjes worden ook wel aangeduid met de naam Suricate en maken onderdeel uit van de mangoesten familie. Een ranger zal u per safarivoertuig vergezellen naar de holen van deze dieren. Zak onderuit in een stoel en luister naar de ranger die alles vertelt weet te vertellen over hun gewoontes.

Baby Zebra tijdens Bush safari Rondreis Op Maat Specialist

Bush safari in Oudtshoorn

Neem een bush-safari in een open 4x4 voertuig naar een panoramisch uitkijkpunt. Daar geniet u van de natuurlijke schoonheid van de omgeving, de majestueuze Swartberg bergen. en een lekker drankje. Een gids neemt u mee op safari waar u giraffen, Cape Mountain zebra, koedoe en natuurlijk ook olifanten zult zien.

Sea Kayaking Knysna Rondreis Op Maat Specialist

Zeekajakken in Knysna

Knysna Lagoon is eigenlijk een estuarium, een verbrede, trechtervormige monding van een rivier, die waardevolle voedingsstoffen bezorgt aan de ecologie van de kustlijn. Maar de lagune is ook een watersport paradijs. De beste manier om de lagune te zien is met een ervaren gids in zijn boot. Volledige beginners zijn welkom, geen enkele ervaring is nodig. Uw gidsen zijn ervaren watermannen die u het peddelen bij zullen brengen en u zullen leren zo efficiënt mogelijk door het water voort te bewegen.

Kanotocht Knysna Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Kanotocht over de Goukamma rivier in Knysna

Begeleide kanotochten op de Goukamma rivier in de Goukamma Marine Protected Area. Dit is de perfecte plek om te genieten van het water in traditionele Indiase kano’s. Super stabiel en perfect voor beginners, kinderen en gevorderden. De afstand die wordt gepeddeld is volledig afhankelijk van uzelf. Er zijn geen stroomversnellingen en geen tij waardoor het voor iedereen leuk is.

John Benn Knysna Rondreis Op Maat Specialist

John Benn cruise in Knysna

In deze prachtige houten boot vaart u vanaf Knysna over de lagune naar de Knysna Heads, twee hoge zandstenen rotsen die de toegang vormen van de lagune naar de open oceaan. Genietend van een hapje en drankje of een diner met daarbij een schitterend uitzicht op de zee en de bergen. Vooral tijdens zonsondergang zijn er spectaculaire luchten.

Knysna Featherbed Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Featherbed eco experience in Knysna

Met de ferry vaart u over de lagune naar de Heads. Daar wacht een tractor met aanhangwagen. U gaat u naar het reservaat waar een gids u opwacht om uitleg te geven over de geschiedenis, flora en fauna van het gebied. Daarna kunt u nog een wandeling maken van ongeveer 2.2 km door het bos en het veld naar de grotten aan de kust. Met de ferry keert u weer terug naar Knysna.

Catamaran Cruise Knysna Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist web

Catamaran cruise in Knysna

Zeil in stijl op de lagune van Knysna naar de bekende ‘Heads'. Deze catamaran heeft een vergunning om door de 'Heads' de Indische Oceaan op te varen. Om met deze ervaren schipper te zeilen is een exclusieve manier om de schoonheid van de lagune te ervaren. Geniet de de dolfijnen, zeehonden, vogels en, in het seizoen, de walvissen.

Zwemmen met zeehonden Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Zwemmen met zeehonden in Plettenberg Bay

Met de boot vaart u naar het Robberg Peninsula waar een zeehondenkolonie van ongeveer 5000 zeehonden leeft. Onder leiding van een ervaren dive-master springt u het water in en krijgt u de kans om tussen deze fantastische nieuwsgierige zeehonden te zwemmen.

Marine ecotour Plettenberg Bay Rondreis Op Maat Specialist

Marine ecotour in Plettenberg Bay

Deze Ecologische tocht vertrekt vanuit Central Beach en gaat in oostelijke richting langs een vogelopvang gebied en Keurboom strand naar Arch Rock. U zult dolfijnen, haaien, vogels en soms ook walvissen zien.

walvistocht in Plettenberg Bay Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Walvistocht in Plettenberg Bay

U zult de walvissen mogen benaderen tot op 50 in plaats van 300 meter. Wanneer de walvissen naar het vaartuig toezwemmen, hoeft de boot er dus niet als een haas vandoor te gaan. U zult daarom van zeer nabij deze reusachige dieren zien.

Canopy Tour Drakensbergen Rondreis Op Maat Specialist

Canopy tour in de Drakensbergen

Tijdens deze tocht gaat u, hangend aan een stalen kabel, door de boomtoppen van het inheemse bos bij de Drakensbergen. Het is een bijzondere en unieke manier om dit gebied met andere ogen te bekijken.Canopy Tour Tsitsikamma Rondreis Op Maat Specialist

Canopy tour in Tsitsikamma National Park

Beleef een dag op hoog niveau. Tijdens de Canopy tour in Tsitsikamma National Park zweeft u tijdens een van de 10 spectaculaire zipline tours op zo’n 30 meter hoogte boven de grond tussen de bomen. Een geweldig ervaring verzekerd! Veilig hangend aan sterke stalen kabels zoeft u tussen de boomtoppen van het regenwoud bij Storms River. Zo krijgt u een hele andere kijk op de flora en fauna. Tussen het zweven door praten gidsen u bij over de omgeving.

Ontmoet de locals in Cape St. Francis. U vertrekt vanaf uw accommodatie gaat u eerst naar het pinguïn rehabilitatie centrum. Vandaar rijdt u naar het Talhado kindertehuis en vervolgens naar de ‘Nomvulos Knitters’. Op Maat Specialist

Ontmoet de locals in Cape St. Francis

Vanaf uw accommodatie vertrekt u allereerst naar het pinguïn rehabilitatiecentrum. Na het bezoek aan de pinguïns rijdt u naar het Talhado kindertehuis en vervolgens naar de ‘Nomvulos Knitters’. Een succesverhaal; mensen die eerst werkeloos waren, breien nu de meest mooie kleding. De lichte lunch in Port St. Francis is voor eigen rekening.

Pony trektocht Lesotho Zuid_Afrika Rondeis Op Maat Specialist

Pony trektocht naar een waterval in Lesotho

Op een Basotho pony rijdt u, begeleid door ravijnen en valleien, naar de  Botsoela watervallen en de Bushmen Paintings. U laat uw paard boven bij de waterval achter en wandelt (in ca. 15 minuten) naar de voet van de waterval. Hier kunt u, mocht u willen, even lekker een duik nemen. Een afdaling naar de rotsschilderingen, die ca. 500 jaar geleden door de San zijn gemaakt, is behoorlijk steil. Hier heeft u goede schoenen nodig! Na een uur bent u weer terug bij uw paard en begint u aan de terugtocht.

Rorkes-Drift battlefield Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Rorke’s Drift battlefield tour (vanuit Dundee)

Luister tijdens een zonsondergang naar de gebeurtenissen bij Rorke’s Drift waarbij 139 Britse soldaten geconfronteerd werden met 4000 Zulu krijgers. Hierbij werden aan de Britse soldaten meer Victoria kruisen toegekend dan in enige andere oorlog.

Isandlwana battlefields tour Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Isandlwana battlefield tour (vanuit Dundee)

In de vroege ochtend rijdt u naar Isandlwana en krijgt u het verhaal over de achtergronden van de oorlogen tussen de Engelsen en de Zulu’s te horen. Hier werd de overwinning behaald door de Zulu’s. U maakt een wandeltocht door de battlefields.

Sani Pass Lesotho Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Sani pass dagtour vanuit Underberg

De Sani pass dagtour vanuit Underberg is een leuke tour en een korte kennismaking met Lesotho. De weg over de imposante Sani Pass brengt u met een hoogte van 2.874m naar het bergkoninkrijk Lesotho. Oorspronkelijk was dit een ruiterpad, maar tegenwoordig rijden er 4x4's. U geniet van schitterende uitzichten en ontmoet de Basotho. In de hoogste pub van Afrika kunt u een koud biertje drinken en een lunch eten voordat u weer afdaalt naar Underberg.

Zulu Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Zulu village tour in St. Lucia

Deze tocht naar een dorp van deze tijd geeft u een inzicht in de cultuur van de Zulu en hoe zij deze hebben geïntegreerd met de Westerse cultuur. U kunt scholen bezoeken, een crèche en een lagere- en middelbare school waar u informatie krijgt over opleidingen en levensgewoonten. Ontmoet deze vriendelijke mensen en hun unieke levensstijl.

Fietstour in St. Lucia Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Fietstour in St. Lucia

Tijdens deze fietstocht wordt u begeleid door een gids die goed op de hoogte is wat betreft de vogels in dit gebied. Al fietsend kunt u dieren en vogels van zeer nabij aanschouwen. U fietst over een tweetal wandelpaden bij St Lucia, het strand en het bos. U ziet hier veel voorkomende dieren zoals koedoe, zebra, gnoe, rietbok, impala, wrattenzwijn, krokodil en het nijlpaard. In het bos ziet u ook de Narina Trogon tussen de hoge bomen. Op het strand krijgt u uitleg over het gevoelige merensysteem met de betekenis en de uitdagingen ervan.

Hluhluwe Safari self drive gamedrive Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Halve dag game drive Hluhluwe (vanuit St. Lucia)

Wanneer u in St Lucia overnacht, heeft u een vroege start voor de boeg. U wordt om 05.00 uur opgehaald voor uw excursie naar Hluhluwe National Park.  De gids vertelt u alles over dit gebied met haar dieren, flora en fauna. Naast de Big Five (olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard) kunt u hier ook giraffes, hyena’s, cheeta’s en wilde honden aantreffen. Het park is bekend om de grootste populatie witte- en zwarte neushoorns van Zuidelijk-Afrika.

Whale St Lucia Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Walviscruise in St. Lucia

Van juni tot en met december zwemmen de walvissen langs de kust van St. Lucia. Een indrukwekkend gezicht! Tijdens deze boottocht op de oceaan kunt u deze prachtige zeedieren spotten. Met een beetje geluk zwemmen er ook dolfijnen in de buurt.

Zuid-Afrika Hippo & Croc boottocht Nijlpaarden Hippos Rondreis Op Maat Specialist

Hippo & croc boottocht in St. Lucia

Wie hippo’s, krokodillen en andere bijzondere diersoorten wil zien, zit tijdens de Hippo & Croc boottocht goed. Tijdens deze tocht vaart u over Lake St. Lucia. Terwijl u geniet van de omgeving, vertelt de kapitein over de flora en fauna van dit meer, de dieren in het water en het wild op de oevers van het iSimangaliso Wetland Park. Geniet met het mooie namiddag-zonlicht van het prachtige afwisselende landschap in dit Wereld Erfgoed-gebied.

Game drive safari prive park Rondreis Op Maat Specialist

Game drive in een wildpark

Met een ervaren gameranger aan het stuur rijdt u in een open jeep door het wildpark op zoek naar wildlife en de Big-5. Daarnaast wordt uitgekeken naar antilopen, mooie vogels en prachtige flora.
U kunt kiezen uit een morning- of sunset gamedrive. In het Krugerpark kunt u tevens deelnemen aan een nightdrive.

Local Chief meet Swaziland Rondreis Op Maat Specialist

Bezoek de local chief bij Hlane (Swaziland)

De Hlane Royal National Park Umphakatsi ervaring geeft u een indruk van de cultuur van Swaziland en vult u met begrip en respect voor de Swazi manier van leven. Bezoek de Chief's Homestead (even schoenen uittrekken) en breng tijd door met de hele stam; van kinderen tot de tribale Chief zelf! De stam stimuleert communicatie over en weer. Ze vertellen niet alleen over hoe hun hutten en de traditionele items zijn gemaakt, maar leren u ook graag de SiSwati woorden. Maal maïs, vlecht gras en zing en dans samen met de Swazi kinderen.

Hlane Mountain Bike Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Mountainbike tocht in Hlane (Swaziland)

Fiets tussen het ontspannen wild en de gigantische bomen van Hlane. Voor bezoekers van Hlane zijn er nu begeleide mountainbike-routes beschikbaar. Tot wel tien mountainbikes kunnen, vergezeld van een Swazi veldgids, op uurbasis worden gehuurd. Het is ook mogelijk om uw eigen fiets te gebruiken en een Swazi veldgids te huren op basis van een uurtarief.

Swaziland local chief Rondreis Op Maat Specialist

Bezoek de local chief bij Mlilwane

U ontmoet uw gids bij het hek van Mlilwane. Voordat u een wandeling door het dorp maakt, wordt u op de hoogte gebracht van de omgangsvormen - hoe spreek men de chief aan? - en dames met blote benen krijgen een wikkelrok, de emahiya. Wanneer u het dorp betreedt wordt dit op traditionele manier aangekondigd. De Chief informeert u over de vele verschillende tradities die in de Swazi-cultuur bestaan; de liederen die de vrouwen zingen, het stampen van meel, brouwen, weven met droog grassen. Ondertussen dansen en zingen kinderen.

Mlilwane paardrijden Rondreis Op Maat Specialist

Paardrijden in Swaziland

Elk uur vertrekken er rijtochten vanaf Mlilwane, speciaal geregeld voor de minder ervaren ruiters of voor mensen die weinig tijd hebben. Er wordt rustig gereden, afhankelijk van de rijvaardigheid van de ruiter, met de grootste nadruk op het, van dichtbij, wild ‘spotten’ op de vlaktes van Mlilwane.

Swaziland Mlilwane fietsen Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Fietsen in Swaziland

U kunt kiezen voor een uur rustig fietsen over de vlaktes of u kunt 3 tot 4 uur een bergpad volgen door de prachtige bergen van Swaziland.

Cultural day tour Swaziland Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Cultural day tour in Swaziland

De meest bijzondere trip is zonder twijfel een Culturele Dagtrip die u een inzicht biedt in het leven en de cultuur van de Swazi. Een zeldzame gelegenheid om het landelijke leven van de Swazi te ontdekken. U brengt een bezoek aan scholen, families die in de traditionele hofstedes wonen, en aan handwerkslieden die getraind zijn in de Swazi traditie. Tijdens de lunch, met organische producten, geoogst in de omgeving, leert u de Swazi keuken kennen.

Quad rijden Hazyview Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Quad rijden in Hazyview

Maak een tocht door de prachtige natuur op een stoere quad in de omgeving van Hazyview, nabij de Panoramaroute. Het is mogelijk om zelf te rijden, maar als u zich met meerdere personen aanmeldt, is het ook vaak mogelijk om als bij-rijder mee te gaan.

Ranger training Wrattenzwijn Rondreis Op Maat Specialist

Ranger training in Hoedspruit (ook voor kinderen)

Tijdens deze cursus komt u meer te weten over de flora en fauna in de bush. U leert de verschillende vogels en hun geluiden kennen, en de voetsporen van de (roof)dieren herkennen. Ook wordt er verteld wat dieren eten en hoe je een dier aan de uitwerpselen kunt herkennen. Dit is een interessante en leuke manier om de Afrikaanse jungle te leren begrijpen. Over zowel grote- als kleine dieren wordt verteld en natuurlijk komen planten en bomen ook aan bod.

Village life tour Phalaborwa Familie Oostenbroek Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Village life tour in Phalaborwa

Tijdens deze tocht komt u langs dorpen en woonwijken in het gebied van Ba-Phalaborwa. Hier worden verschillende aspecten van het leven van heden en verleden belicht. U ontmoet plaatselijke bewoners en krijgt inzicht in hun dagelijkse leven en cultuur. U bezoekt plekken waar het Sefapane Fonds actief is en leert hoe wij bijdragen aan de houdbaarheid van de gemeenschap en de cultuur.

Rivier safari Krugerpark nijlpaard Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Rivier safari in het Krugerpark (vanuit Phalaborwa)

Tijdens de rivier safari in het Krugerpark (vanuit Phalaborwa) vaart u over de Olifantsrivier, tussen de hippo's en de krokodillen. Op de oevers kunt u wild en diverse vogels spotten.

Zebra Krugerpark Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Mountainbike safari in het Krugerpark (vanuit Phalaborwa)

De Mountainbike Safari in het Krugerpark vertrekt vanuit Phalaborwa en is een leuke manier om een deel in het Krugerpark te leren kennen. Met twee ervaren game rangers fietst u door het Kruger Park. Wie weet wat er op uw pad komt... De tocht duurt 4 uur en een picknick-ontbijt is inbegrepen. Deze tour is vanaf 16 jaar.

Heritage-tour-Mapungubwe Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Heritage wandeling in Mapungubwe

Tijdens de Heritage wandeling in Mapungubwe gaat u met een gids een begraafplaats bezoeken op de top van Mapungubwe Hill. Hier ziet u een natuurlijk amfitheater en heeft u uitzicht op een groot deel van de omgeving. In dit gebied liepen eens de leden van de oude stam van Mapungubwe. Tegenwoordig lopen hier de Big five.


Zuid-Afrika Jacaranda Pretoria Rondreis Op Maat Specialist

Halve dag stadstour Pretoria

Tijdens deze stadstour door Pretoria neemt de gids u mee naar de mooiste plekjes van de stad. Pretoria heeft een multiculturele energie ontwikkeld uit een harmonieuze mix van tradities, cultuur en architectuur. Met bezienswaardigheden als het Voortrekker Monument, Freedom Square, de Union Buildings, Kruger House, Church Square, Mirramen Hindu Tempel en duizenden -in oktober paars-bloeiende- Jacaranda bomen.

Stadstour door Johannesburg & Soweto

Stadstour door Johannesburg & Soweto

Tijdens deze tour bezoekt u een aantal hoogtepunten van de stad: een aantal traditionele Afrikaanse winkels, de Bohemien Hillbrow, het Afrika Museum in Newton, het culturele district van Johannesburg, maar ook Soweto. Soweto is de meest bekende ‘Township’ in de wereld waar een belangrijke gebeurtenis plaatsvond in de strijd tegen het Apartheidsbewind in Zuid-Afrika. Deze tour duurt een halve dag.

Cradle of Humankind Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Cradle of Human Kind tour (vanuit Johannesburg)

De 'Cradle of Human Kind' ligt aan de voet van de Magaliesburg bergen, buiten Johannesburg. Deze streek is uitgeroepen tot werelderfgoed. Tijdens de tour bezoekt u de grotten bij Sterkfontein waar overblijfselen zijn gevonden van mensachtigen van meer dan vier miljoen jaar oud! Er wordt ook wel gezegd dat hier de mensheid is ontstaan. Deze tour, inclusief het Maropeng bezoekerscentrum, is erg leuk voor zowel kinderen als volwassenen.

Fietsen Soweto Rondreis Op Maat Specialist

Dagtour Johannesburg, Apartheidsmuseum & fietsen in Soweto

Tijdens deze interessante dagtour bezoekt u het Apartheidsmuseum waar u de aangrijpende geschiedenis van het apartheidsregime in Zuid-Afrika ervaart. U leert over de de Zuid-Afrikaanse geschiedenis, de Apartheid en Nelson Mandela. Daarna bezoekt u Soweto, één van de bekendste townships ter wereld. U kunt dit doen met een gids in een busje, maar u kunt ook een gedeelte in de vorm van een fietstocht doen.