X

Mobile Camping Botswana

Aanvulling op uw Autorondreis, vanaf 4 dagen

Voor een pure safari belevenis

Mobile Camping Botswana

Dit is safari in haar puurste vorm: met uw eigen zeer ervaren gids gaat u kamperen in de bush! Dichterbij de wildernis komt u niet. Overdag ervaart u indrukwekkende safari’s en s’ avonds zorgt het team voor een heerlijke maaltijd terwijl u geniet van de geluiden van de Afrikaanse nachten en verhalen bij het kampvuur. Mobile camping is mogelijk in verschillende wildgebieden in Botswana en diverse reisduur en kan ook een bijzondere aanvulling zijn op uw autorondreis.

Reisduur en indicatieve reissom

 • Vanaf 4 dagen
 • Minimaal 6 deelnemers
 • Ca. € 1.075,- p.p. (excl. intercontinentale vlucht)

Route

 • Maun

   
 • Mobile Safari

   
 • Okavango Delta / Moremi Park

   
Mobile Camping Avond Botswana Rondreis Op Maat Specialist Hippo Botswana Rondreis Op Maat Specialist Luipaard Noord-Namibie Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Highlights

 • Maun

  Toegangspoort tot Okavango Delta
 • Mobile Safari

  Luxe kamperen in de Delta
 • Okavango Delta / Moremi Park

  Grootste inlandse delta ter wereld

Extra mogelijkheden

Wij maken uw reis altijd op maat. Bij meer tijd of andere keuzes zijn andere highlights en activiteiten op deze route toe te voegen (zie hieronder). Wij puzzelen graag samen met u om te komen tot een uitgebalanceerd reisprogramma.

Indicatieve reissom

Gebaseerd op 2 personen, wisselkoers USD/EUR, exclusief intercontinentale vlucht en optionele activiteiten:

 • Bij verblijf in een 2-persoonstent Adventure: ca. € 1.075,- p.p.*
 • Bij verblijf in een 2-persoonstent Budget: ca. € 1.225,- p.p.*
 • Bij verblijf in een 2-persoonstent  Comfort: ca. € 1.870,-**

* Bij een minimum van 4 deelnemers, inclusief 2 game drives per dag. 

** Bij een minimum. van 2 deelnemers, inclusief 2 game drives per dag.

Uw reisgezelschap en overige keuzes, reisperiode, alsmede de beschikbaarheid en koers bepalen uw uiteindelijke reissom. Wij offreren in lokale valuta en de definitieve reissom in Euro wordt altijd bepaald door de wisselkoers op het moment van betaling.

Highlights op deze route

Maun

Maun is een bekende toegangspoort naar de Okavango Delta. Vanuit hier kunt u de Okavango Delta via een dagtocht verkennen. Maak eerst een boottocht en stap daarna in een Mokoro - een soort houten kano met gondelier - en vervolg de tocht met een bush walk op een van de moeraseilanden. Vanuit Maun kunt u ook een helikoptervlucht over de Delta maken, of bezoek Moremi met het vele wild. Een spannend avontuur!

Mobile Safari

Veel spannender wordt het niet gedurende uw verblijf in Botswana. Tijdens een Mobile Safari is het mogelijk om letterlijk tussen de wilde dieren te slapen. Vaak begint dit avontuur met een eenvoudige overnachting in kleine tentjes rondom het kampvuur waarbij iedereen helpt met koken. Op luxe gesteld? Ook een driedaagse kampeertocht vanuit Kasene in Chobe of vanuit Maun naar Khwai/Moremi op basis van volpension inclusief activiteiten behoort tot de mogelijkheden.

Okavango Delta / Moremi Park

De Okavango Delta met o.a. het Moremi Game reserve, is een uniek ecosysteem in het midden van het grootste woestijngebied ter wereld, de Kalahari. Dé plek om de Big Five te spotten. Het Moremi Game reserve met zijn wateractiviteiten, fantastische safari’s en indrukwekkende landschap is een van de indrukwekkendste toeristische bestemmingen van Afrika. Binnen Moremi liggen veel accommodaties op het vaste land waardoor game-drives mogelijk zijn.

 • Ons advies gewenst?
 • Contact >
 • Samen uw rondreis ontwerpen

Bonus-highlights bij meer tijd of andere keuzes

Khwai / Savuti / Linyanti

Tussen Chobe National Park en de Okavango Delta liggen immense natuurgebieden: Khwai, Linyanti en Savuti. Verlaten gebieden die uitsluitend door ervaren avonturiers met een 4x4 voertuig bereikbaar zijn. Het best bereikbaar is Khwai, 3 uur rijden van Maun. Savuti ligt verder weg maar biedt volgens kenners de mooiste safarimogelijkheden. Linyanti bevat veel moerasgebieden. De exclusieve privé lodges in dit gebied zijn alleen te bereiken via een chartervlucht.

Delta Fly In Safari

Een geweldige ervaring! Vanuit Maun of Kasane stapt u aan boord van een chartervliegtuigje en wordt u naar uw exclusieve lodge of camp gebracht. Vanuit de lucht kunt u de grote hoeveelheden dieren al goed zien. Voor een all-inclusive belevenis verblijft u in de Okavango Delta. U maakt mokoro (handgemaakte kano) tochten door dit unieke moerasgebied en vaart met ingehouden adem langs hippo’s en krokodillen terwijl de machtige olifanten wel heel dichtbij zijn.

Victoria Falls

Een verlenging bij de Victoria Watervallen is de moeite waard bij voldoende tijd. Naast de majestueuze watervallen is er prachtige natuur en van alles te doen. Maak een boottocht op de Zambezi of een relaxte Sunset Cruise. Of krijg een adrenaline rush tijdens de Flying Fox-zipline of bungee jump vanaf de brug op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. En wat te denken van een helikoptervlucht over de kilometerslange watervallen?

Chobe Park / Kasane

Brengt u een bezoek aan Chobe National Park, dan is Kasane de ideale plek voor een bezoek. Kasane heeft een kleine internationale luchthaven is tevens een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Het 21.000 km2 grote Chobe National Park staat bekend om de grootste populatie olifanten van Afrika, maar ook de concentratie buffels en antilopen is enorm. Tip: het park ligt aan de Chobe-rivier waardoor safari’s per boot ook mogelijk zijn.

Leuke activiteiten op deze route

Mokoro dagtour Okavango Delta

Op deze excursie wordt u (via boot of voertuig) naar het Mokoro Station gebracht. Voor deze excursie krijgt u een ervaren gids en 'poler' toegewezen. Vervolgens gaat u met de gids naar een 'Community' Concessie, genaamd NG32 en gelegen in een prachtig deel van de lagere Okavango. Deze Mokoro Trips zijn een waar avontuur. Al zittend in de kano kunt u genieten van het prachtige landschap, de vogels en de vegetatie langs de delta.

Dagtour naar Moremi

Vanuit Maun kunt u een mooie dagtocht maken naar Moremi, het beroemdste wildpark van Botswana. Vanuit uw lodge vertrekt u met een safarivoertuig op weg naar de zuid-gate van het park. Deze rit duurt een ongeveer 1 uur. Vervolgens gaat u met een ervaren gids een volle dag op zoek naar het vele wild in dit prachtige park. Ervaar de pure wildernis en laat u vertellen over de verschillende zoogdieren en vogels die het park rijk is. Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen!