X

Activiteiten Botswana

Rondvlucht Okavango Delta Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Rondvlucht over de Okavango Delta

Wilt u een bijzondere ervaring beleven? Maak dan een onvergetelijke rondvlucht over de Okavango Delta! Vanuit de lucht is de uitgestrektheid van het moeras, middenin de Kalahari woestijn, pas echt goed te bewonderen. De kleine vliegtuigjes vertrekken vanuit Maun en tijdens de vlucht ontdekt u het eco-systeem van moerassen, rivieren en meren. Zie het wild zoals de buffels, olifanten en giraffen vanuit de lucht. Na ongeveer een uur vliegen keert u weer terug naar de luchthaven van Maun. 

Helicopter Okavango Delta Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Helikoptervlucht over de Okavango Delta

Een helikoptervlucht over de Okavango Delta is een geweldige manier om de Delta te bewonderen. Vlieg over de waterwegen en zie de nijlpaarden, krokodillen of ander wild terwijl ze door het moeras waden. Misschien ziet u wel giraffen, zebra's of olifanten die door het moeras waden. Ondertussen kunt u de prachtigste foto's kunt maken vanuit de helikopter. De vlucht met zeer ervaren piloten is mogelijk vanuit verschillende lodges in de Delta en duurt ongeveer 45 minuten. Een bijzondere aanvulling op uw verblijf in de Delta!

balloon Chobe Rondreis Op Maat Specialist

Ballonvaart over Chobe

Een bijzondere ervaring boven Chobe National Park: een tocht met een hete luchtballon!
U vertrekt vanuit Kasane naar een afgelegen plek waar de luchtballon opstijgt om vervolgens een bijzondere vlucht te maken over een enorme vlakte genaamd Seloko Plains. Tussen het bos strekt zich een grote vlakte uit waar veel wild leeft en is alleen vanuit de lucht te bewonderen. Na de vlucht wacht u een speciaal champagne-ontbijt.

Balloon safari Okavango Delta Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Ballonvaart over de Okavango Delta

Verken de Okavango Delta vanuit een hete luchtballon!
Deze exclusieve belevenis is mogelijk vanuit een geselecteerd aantal lodges in het noorden van de Okavango Delta. U vertrekt vóór zonsopkomst voor een vlucht van 45 tot 60 minuten en omdat u niet hoog vliegt is de kans om dieren te spotten zeer groot. Na de vlucht wacht u een speciaal champagne-ontbijt.

Bungeejump ziplining Victoria Falls Rondreis Op Maat Specialist

Ziplinen bij de Victoria Falls

Als u wel van een uitdaging houdt is ziplinen wat voor u! Vastgeklikt aan een stalen kabel en uitgerust met helm en leren handschoen zweef je hoog in de lucht van het ene platform naar het andere . Een geweldige ervaring!

leeuw Moremi - Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Dagtour naar Moremi

Vanuit Maun kunt u een mooie dagtocht maken naar Moremi, het beroemdste wildpark van Botswana. Vanuit uw lodge vertrekt u met een safarivoertuig op weg naar de zuid-gate van het park. Deze rit duurt een ongeveer 1 uur. Vervolgens gaat u met een ervaren gids een volle dag op zoek naar het vele wild in dit prachtige park. Ervaar de pure wildernis en laat u vertellen over de verschillende zoogdieren en vogels die het park rijk is. Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen!

Okavango Delta - Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Mokoro dagtour Okavango Delta

Op deze excursie wordt u (via boot of voertuig) naar het Mokoro Station gebracht. Voor deze excursie krijgt u een ervaren gids en 'poler' toegewezen. Vervolgens gaat u met de gids naar een 'Community' Concessie, genaamd NG32 en gelegen in een prachtig deel van de lagere Okavango. Deze Mokoro Trips zijn een waar avontuur. Al zittend in de kano kunt u genieten van het prachtige landschap, de vogels en de vegetatie langs de delta.

Kalahari Wandeling San Bushmen - Namibie en Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Wandeling met de San Bushmen

In het Kalahari-gebied - in zowel Botswana als Namibië - wonen de San, ook wel de bushmen genoemd. Kom kennismaken met deze bijzondere bevolkingsgroep en zie hoe ze kunnen overleven in de wildernis. Ingetogen tonen de San hoe ze de natuur gebruiken voor geneesmiddelen. Ook vertellen ze over de verschillende tradities en delen hun kennis van dierensporen.

Flamingo migratie Makgadikgadi Pan - Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Tour naar de Makgadikgadi zoutpannen

De Nata rivier vormt een delta die de Sua Pan, deel van de Makgadikgadi Salt Pannen, van water voorziet. Dit zijn de grootste zoutpannen ter wereld en een overblijfsel van Afrika’s grootste binnenzee. Hier broeden veel watervogels zoals flamingo’s en pelikanen. Ongeveer 165 verschillende vogelsoorten zijn hier gezien. U vertrekt per open terreinwagen vanaf Gweta of Nata. Vanaf Gweta is een leuke ontmoeting met stokstaartjes deel van de tour.

Victoria Falls - Zimbabwe Rondreis Op Maat Specialist

Sunset Cruise bij Victoria Falls

De Zambezi Rivier is de 4e grootste rivier in Afrika na de Nijl, de Zaïre en de Niger. Hier kunt u een verscheidenheid aan vogels bekijken terwijl u langs nijlpaarden en krokodillen vaart. Ontspan en geniet van de vegetatie langs de rivier waaronder de Mulala Palm, een grote palmboom die een ivoorkleurig fruit produceert ter grootte van een cricket bal. Gasten worden opgehaald van hun accommodatie en naar de steiger gebracht. De boot vaart vervolgens de Zambezi Rivier op en neer, op zoek naar wilde dieren en vogels en stopt om de zonsondergang te zien.

Helicoptervlucht Victoria Watervallen - Zimbabwe Rondreis Op Maat Specialist

Helikoptervlucht over de Victoria Falls

Voor deze 'Flight of Angels' wordt u naar de Elephant Hills Heli Pad gebracht. Hier krijgt u een korte verklaring van de procedure. Dan stapt u in de helikopter voor een onvergetelijke ervaring; u vliegt over de spectaculaire Victoria Watervallen. De piloot informeert u over de interessante en mooie plekken en over de dieren die u tijdens de vlucht ziet.
Duur ca. 13 minuten.

Victoria Falls - Zimbabwe Rondreis Op Maat Specialist

Dagtour naar de Victoria Falls

De Victoria Falls worden gezien als één van de zeven wereldwonderen. Over een lengte van meer dan 1,7 km stort het water van de Zambezi rivier zich hier in een nauwe kloof. Door de nevelwolken en het oorverdovende lawaai die daardoor ontstaan, worden de watervallen ook wel 'Mosi-oa-Tunya' genoemd, ofwel 'rook die dondert'. De watervallen liggen precies op de grens van Zimbabwe en Zambia en zijn vanaf beide zijden te bezoeken. De dagtocht kan met- of zonder begeleiding worden geboekt.

Chobe bootcruise - Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Boottocht over de Chobe rivier

Wanneer u in Chobe verblijft, is een boottocht over de Chobe rivier eigenlijk een must do. Terwijl u rustig over het water vaart, ziet u hoe de olifanten, buffels en andere dieren zich aan de rivierbedding verzamelen. Met een verkoelend drankje in de hand ziet u Chobe op haar mooist!


Game Drive Chobe - Botswana Rondreis Op Maat Specialist

Game drive in Chobe Park

Ontdek Chobe National Park tijdens een game drive in een open safariwagen met ervaren gids. Hier kunt u genieten van de grote verscheidenheid aan wild zoals olifanten, buffels en leeuwen. De game drives worden vroeg in de ochtend of in de namiddag georganiseerd, omdat dan de kans op het spotten van dieren het grootst is. 's Morgens ziet u de natuur ontwaken terwijl de gids u vertelt over de flora en fauna, 's middags ervaart u een prachtige zonsondergang.