Activiteiten Botswana

Okavango Delta - Botswana

Mokoro dagtour Okavango Delta

Op deze excursie worden gasten (via boot of voertuig) naar het Mokoro Station gebracht. Hier krijgen zij een ervaren gids en “poler” toegewezen waar zij mee op excursie gaan. Gasten gaan met hun gids naar een “Community” Concessie genaamd NG32 dat in een prachtig deel van de lagere Okavango ligt. Deze Mokoro Trips zijn een waar avontuur. Gasten kunnen al zittend in hun kano, genieten van het prachtige landschap, de vogels en de vegetatie langs de delta

leeuw Moremi - Botswana

Dagtour naar Moremi

Vanuit Maun kunt u een mooie dagtocht maken naar Moremi het beroemdste wildpark van Botswana. Vanuit uw lodge vertrekt u met een safarivoertuig op weg naar de zuid-gate van het park. Deze rit duurt een ongeveer 1 uur. Vervolgens gaat u met een ervaren gids een volle dag op zoek naar het vele wild in de prachtige park. Ervaar de pure wildernis en laat u vertellen over de verschillende zoogdieren en vogels die het park rijk is. Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen!

Kalahari Bushmen - Namibie en Botswana

Wandeling met de San Bushmen

In het Kalahari-gebied in zowel Botswana als Namibië wonen de San, ook wel de bushmen genoemd. Kom kennismaken met deze bijzondere bevolkingsgroep en zie hoe ze kunnen overleven in de wildernis. Ingetogen tonen ze hoe ze de natuur gebruiken voor geneesmiddelen. Leer over hun kennis van dierensporen en maak kennis met met hun tradities.

Flamingo migratie Makgadikgadi Pan - Botswana

Tour naar de Makgadikgadi zoutpannen

De Nata rivier vormt een delta die de Sua Pan, deel van de Makgadikgadi Salt Pannen, van water voorziet. Dit zijn de grootste zoutpannen ter wereld en een overblijfsel van Afrika’s grootste binnenzee. Hier broeden veel watervogels zoals flamingo’s en pelikanen. Ongeveer 165 verschillende vogelsoorten zijn hier gezien. U vertrekt per open terreinwagen vanaf Gweta of Nata. Vanaf Gweta is een leuke ontmoeting met de stokstaartjes deel van de tour.

Game Drive Chobe - Botswana

Game Drive in Chobe Park

Chobe National Park ervaart u op haar best tijdens een goede game drive. In een open safari wagen gaat u met een ervaren gids het park in en zult u genieten van een grote verscheidenheid aan wild in het park, zoals olifanten, buffels, leeuwen en ander groot wild is. De game drives worden vroeg in de ochtend of in de namiddag georganiseerd, omdat dan de kans op het spotten van dieren het grootst is. Tijdens de ochtend game drive ziet u de natuur ontwaken terwijl de gids u verteld over de flora en fauna van het park. Tijdens de middag game drive ervaart u een prachtige zonsondergang.

Chobe bootcruise - Botswana

Boottocht over de Chobe rivier

Wanneer u in Chobe verblijft is een boottocht over de Chobe rivier eigenlijk een must do. Terwijl u rustig over het water vaart ziet u hoe de olifanten, buffels en andere dieren zich verzamelen aan de rivierbedding. Met een verkoelend drankje in de hand ervaart u Chobe vanaf haar mooiste kant!

Victoria Watervallen - Zimbabwe

Dagtour naar de Victoria Falls

De Victoria Falls worden gezien als één van de zeven wereldwonderen. Over een lengte van meer dan 1,7 km stort het water van de Zambezi rivier zich hier in een nauwe kloof. Door de nevelwolken en het oorverdovende lawaai die daardoor ontstaan worden de watervallen ook wel "Mosi-oa-Tunya" genoemd, ofwel rook die dondert. De watervallen liggen precies op de grens van Zimbabwe en Zambia en zijn vanaf beide zijden te bezoeken. De dagtocht kan met of zonder begeleiding geboekt worden.

Helicoptervlucht Victoria Watervallen - Zimbabwe

Helicopter vlucht over de Victoria Watervallen

Voor deze "Flight of Angels" wordt u naar de Elephant Hills Heli Pad gebracht. Hier krijgt u een korte verklaring van de procedure. Dan stapt u in de helicopter voor een onvergetelijke ervaring; u vliegt over de spectaculaire Victoria Watervallen. De piloot informeert u over alles wat u buiten ziet aan interessante plekken en dieren.
Duur ca. 13 minuten.