X

Highlights Zuid-Afrika

Sani-Pass Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Sani-Pass

De Sani-Pass ligt in de zuidelijke Drakensbergen en is de grensweg van Zuid-Afrika naar het berg-koninkrijk Lesotho. Maak een dagtocht met chauffeur in een 4x4 over deze spectaculaire bochtige, onverharde bergweg naar het ‘Dak van Afrika’. De tour begint in Underberg aan de voet van de Drakensbergen en eindigt met een wijntje of biertje in de hoogste pub van Afrika. Neem paspoort mee want een korte kennismaking met Lesotho krijgt u op de koop toe.

Wilderness Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Wilderness

Een plek om even helemaal tot rust te komen en ‘the place to be’ voor vogelliefhebbers: het Wilderness National Park. Dit park strekt zich uit van de monding van Touwsrivier tot het Goukamma Natuurreservaat. Het Wilderness National Park is een in ecologisch opzicht uniek gebied van rivieren, lagunes, zoutwatermeren en moerasgebieden en ligt op een van de mooiste stukjes kustlijn van Zuid-Afrika. Een heerlijke onderbreking van een intensieve rondreis.

Bloemfontein Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Bloemfontein

Bloemfontein is de juridische hoofdstad van Zuid-Afrika en wordt ook wel 'The City of Rose' genoemd. En dat is niet voor niets; in de lente ontstaat hier een bloempracht van rozen. In deze stad met oude architectuur en vele musea hangt een relaxte sfeer. Bezoek de monumenten van zandsteen, de City Hall of de Anglicaanse kathedraal of het Orchid House vol met orchideeën. Om vervolgens neer te strijken in een van de leuke restaurants of bars die Bloemfontein rijk is.

Cederbergen Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Cederbergen

De Cederbergen staan bekend om schitterende bergen met ongelooflijk grillige vormen, veroorzaakt door winderosie. Per vierkante km vindt u hier de meeste rotsschilderingen van Zuidelijk Afrika, nagelaten door de San, ofwel de bosjesmannen (bushmen). In dit uitgestrekte gebied kunt u schitterende hikes maken, bv. naar de Maltese Cross. Hier vindt u de meest ongewone soorten ‘fijnbos’, protea’s en ceder, een bijna uitgestorven soort cipres.

Hluhluwe Safari self drive gamedrive Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Hluhluwe Game Reserve

Het 96.000 hectare grote Hluhluwe-Umfolozi Park bestaat uit twee met elkaar verbonden reservaten en ligt niet ver van de kust bij St. Lucia. Rij rond in uw huurauto of ga met een ranger in een jeep op zoek naar de Big Five, olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard. Ga op zoek naar de grote populatie witte en zwarte neushoorns, waar vooral Hluhluwe bekend om is. Ook kunt u in deze mooie glooiende omgeving veel andere dieren, zoals giraffen en hyena’s spotten.

Bijzondere afsluiting Rondreis Op Maat Specialist

Bijzondere afsluiting

Niets is fijner dan een intensieve rondreis te eindigen met een ontspannen verblijf in een mooie lodge. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om uw reis op een bijzondere manier af te sluiten. Zo kunt u alle indrukken die u tijdens de rondreis heeft opgedaan op een relaxte manier de revue laten passeren. Zo keert u uitgerust en met een koffer vol prachtige Afrikaanse herinneringen weer richting huis.

Victoria Watervallen Rondreis Op Maat Specialist

Victoria Falls

Een verlenging bij de Victoria Watervallen is de moeite waard bij voldoende tijd. Naast de majestueuze watervallen is er prachtige natuur en van alles te doen. Maak een boottocht op de Zambezi of een relaxte Sunset Cruise. Of krijg een adrenaline rush tijdens de Flying Fox-zipline of bungee jump vanaf de brug op de grens tussen Zimbabwe en Zambia. En wat te denken van een helikoptervlucht over de kilometerslange watervallen?

Kgalagadi Transfrontier Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Kgalagadi Transfrontier Park

Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt op de grens van Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Het park ligt in het zuiden van de Kalahari woestijn en is met zijn bijna 100.000 km² een van de grootste natuurparken van Afrika. Bij zonsondergang kleurt het zand hier prachtig rood. Tussen het Zuid-Afrikaanse en Botswana gedeelte van het park staan geen hekken, de dieren trekken hier vrij rond. Ga op selfdrive, spot de Kalahari leeuwen met de donkere manen of de gemsbokken.

Augrabies Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Augrabies

In de Noord-Kaap, in het Augrabies Falls National Park, vindt u de meest spectaculaire waterval van Zuid-Afrika. De naam ‘aukurabis’, ‘de plaats van het grote lawaai’, zegt genoeg. De Oranjerivier perst zich hier door een nauwe, diepe kloof van 240 meter. Volg het geluid en sta oog in oog met het natuurgeweld. Bij een verblijf in het park kunt u wandelen, raften, bergbeklimmen of meegaan op gamedrive, op zoek naar de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn.

Namaqualand West-Kaap Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Namaqualand

Namaqualand ligt op de route van Kaapstad naar Namibië in de Noord-Kaap langs de kust van de Atlantische Oceaan. Jaarlijks verandert deze streek in een prachtig bloemenparadijs. De rest van het jaar is dit een droge woestijn, maar in de maanden juli tot oktober, ligt hier een bloemenkleed tot ver aan de horizon. Er bloeien hier wel 4000 verschillende soorten wilde bloemen en vetplanten! Waaronder de nationale bloem, de beroemde Koningsprotea.

Westkust Paternoster Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Westkust

De Westkust staat bekend om zijn vele vissersdorpjes. Bezoek bijvoorbeeld het plaatsje Paternoster en maak een wandeling over het strand. Spot de vele Jan van Genten met hun blauwe vogelpoten in de kolonie in Lamberts Bay. Of drink een kopje Zuid-Afrikaanse rooibosthee. In de lente (augustus/september), na de winterse regenbuien, verandert de zuidwestelijke kuststrook in een bloementapijt tot aan Namaqualand.

Chapmans Peak Kaaps SchiereilandZuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Kaaps schiereiland

Maak vanuit Kaapstad een tour over het Kaapse schiereiland naar het zuidelijkste puntje bij Kaap de Goede Hoop. Tijdens de 110 km lange autorit geniet u van de schitterende panorama’s van Camps Bay en de Twaalf Apostelen. Bezoek een zeehondenkolonie bij Houtbaai en wandel naar Cape Point. Wie weet spot u nog een walvis. Iets verder op de route loopt u bij het strand van Boulder’s Beach langs een grote kolonie Afrikaanse pinguins. Wat een grappige dieren!

De Tafelberg in Kaapstad | Highlights Zuid-AfrikaRondreis Op Maat Specialist

Kaapstad

Kaapstad, de 'Moederstad' van Zuid-Afrika is een van de mooiste steden ter wereld, omarmd door de Tafelberg als wereldwonder. Kort of lang bezoek, iedereen wordt geraakt door de leuke sfeer, de schoonheid van de bergen, de zee en de weidse uitzichten. Beklim de Tafelberg, duik in de geschiedenis op Robbeneiland, bezoek een gospelkerkdienst in een township. Vergeet u niet een bezoekje te brengen aan de leuke restaurantjes in de trendy wijken en het Waterfront?

Wijnlanden Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Wijnlanden

De Kaapse Wijnlanden zijn bekend door plaatsen als Stellenbosch en Franschhoek en landschappen met dramatische bergen en vruchtbare valleien vol wijnranken. Rij of fiets door de wijnvelden en proef heerlijke wijnen bij de Kaap Hollandse wijnboerderijen. Geniet op een wine estate van een heerlijke picknick en ga borrelen en eten in de sfeervolle Dorps- of Kerkstraat van Stellenbosch, gesticht door Nederlandse kolonisten. Het leven is goed in Zuid-Afrika!

Whales & Sharks coast Hermanus walvisstaart Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Whales & Sharks coast

Vanuit de plaatsen Hermanus en Gansbaai zijn de laatste 2 van de Big 7 te spotten: de walvis en de grote witte haai. Vanuit Antarctica trekken walvissen met hun jongen naar de warme baai van Hermanus. Maak tussen juni en oktober/november een bootcruise en met een beetje geluk ziet u deze dieren met imposante staarten zwemmen en springen. Tip voor de echte adrenaline junkie: kick shark-cage-diven. Vanuit Gansbaai zwemmen de grote haaien vlak voor je neus voorbij…

Kleine Karoo Oudtshoorn Struisvogels Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Kleine Karoo / Oudtshoorn

De Kleine Karoo en het gebied rondom Oudtshoorn heeft indrukwekkende weidse landschappen met onder andere het decor van de Swartbergen. Rij de spectaculaire Swartberg Pass, een 27 km lang grindpad, of niet ver hier vandaan De Hel... Maak een tocht door de beroemde Cango Caves en bezoek een struisvogelboerderij (al dan niet incl. overnachting). Hier krijgt u alles te horen over deze regionale industrie en kunt u zelfs een stukje struisvogelbiefstuk proeven.

Tsitsikamma Gardenroute Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Gardenroute

De Gardenroute is een populaire route langs de kust met mooie natuur, verschillende leuke plaatsen en veel activiteiten. Maak een wandeling langs de ruige kust bij Tsitsikamma, zwier door de hoge bomen tijdens een canopy tour of doe de hoogste bungy jump van de 216 meter hoge brug. Bezoek trendy Plettenberg Bay, zwem met zeehonden of loop een prachtige trail bij Robberg. Of eet oesters bij Knysna en maak een boottocht over de lagune bij zonsondergang.

Wildcoast Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Wildcoast

De Wildcoast is een ruw en bergachtig gebied met veel uitgestrekte verlaten stranden. Het vroegere Transkei was tijdens de Apartheidstijd niet toegankelijk, waardoor het nog relatief onontwikkeld is. Rij door de eindeloze dalen met traditionele gekleurde ronde huisjes en breng een bezoek aan Qunu en omgeving, de plek waar Nelson Mandela is opgegroeid. Bewonder de watervallen of geniet van de stranduitzichten met koeien die tussen de kinderen doorlopen.

uHmhlanga Rocks Snorkelen Cape Vidal Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Umhlanga Rocks

uHmhlanga Rocks is één van de oudste badplaatsen van Zuid-Afrika en ligt niet ver van de luchthaven van Durban. Het ligt direct aan zee, het water is het hel e jaar aangenaam warm en er wordt hier veel gezwonnen, gesurft of gebodyboard. Er wordt hier vaak een overnachting gemaakt om even te relaxen voor of na een binnenlandse vlucht of als ‘hub’ tussen St. Lucia en de Drakensbergen. Tip: bezoek bij voldoende tijd de kleurrijke Victoria Streetmarket in Durban.

Addo Elephant Park olifanten Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Addo Elephant Park

In het Addo Elephant Park leeft een beschermde kudde van vele honderden olifanten. Ooit leefden deze olifanten op de velden van de Oost Kaap. Addo Elephant Park is een prachtig park om met de eigen huurauto te verkennen en zo met elkaar op self-drive safari te gaan. Of ga op pad met een ranger in een truck of jeep. Naast olifanten weet hij nog veel meer andere grote- en kleine dieren te spotten….naast de Big 5 is hier ook de Little 5 te vinden!

Grote Karoo Valley of Desolation Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Grote Karoo

Het zeer uitgestrekte gebied van de Grote Karoo kent vele prachtige ‘middle of nowhere uitzichten’. The Valley of Desolation met zijn vele fossielen uit vroegere tijden spreekt voor zich. Heeft u geen haast, verblijf dan op een schapenfarm en breng een bezoek aan het plaatsje Neue Betisda, een verrassing in de leegte. Of bezoek het Mount Zebra National park op zoek naar mountain- zebra’s en doe een Cheeta-tracking met een ranger.

Lesotho Rondreis Op Maat Specialist.jpg

Lesotho

Lesotho ligt als bergachtig Koninkrijk midden in het zuidoosten van Zuid-Afrika en is net zo groot als België. Het land is arm en de bevolking leeft hier nog op traditionele wijze met veel rituelen zoals regendansen en mysterieuze drankjes. Tijdens een bijzondere pony-tocht rijdt u naar een waterval terwijl u onderweg de herders met hun vee ziet. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. Wandel door het dorp, geniet van spelende kinderen of een lokale voetbalwedstrijd.

Golden Gate Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Golden Gate

Golden Gate National Park is een schitterend natuurpark met uitgestrekte rotsformaties van zandsteen. Rij door het park wanneer de rotsformaties door de avondzon een gouden gloed krijgen. Het uitzicht is adembenemend! Hier werden ooit versteende dinosaurus-eieren gevonden en op deze plek is het goed voor te stellen dat dinosaurussen hier ooit hebben geleefd. Maak een wandeltocht en spot verschillend klein wild, zoals bokjes, vosjes en vogels.

Hiken Drakensbergen Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Drakensbergen

De Drakensbergen van Kwa Zulu Natal met vaak ruige steile bergwanden werden gevormd door miljoenen jaren van erosie en zijn tot wel 4000 m hoog. Met prachtige vergezichten om je heen kun je in dit gebied fantastische wandelingen maken. Ga hiken bij het indrukwekkende amfitheater bij Royal Natal en klauter langs de rivierkanten. Of maak een canopy tour aan een zipline of geniet van het uitzicht tijdens een bijzondere helicoptervlucht.

Isandlwana battlefields tour Zuid-Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Battlefields

De Battlefields waren het strijdtoneel van vele oorlogen in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Dit is de plek waar in de 19e eeuw gevechten tijdens de Boeren- en de Zulu-oorlog plaatsvonden. De boeren en de Zulu’s vochten tegen de Britten en de Zulu's tegen de Voortrekkers (de Boeren). Bij Dundee hoor je vooral het verhaal van de Engelsen, terwijl bij de Bloedrivier de rijen huifkarren van de Voortrekkers indruk maken. Tip: Bekijk de film ‘Zulu’ voor het verhaal van de Zulu’s.

St Lucia nijlpaard Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist reisvoorwaarden

St. Lucia Wetlands

St. Lucia Wetlands (iSimangaliso Wetland Park) is werkelijk een prachtig natuurgebied. Maak in de namiddag tijdens het bijzondere licht een boottochtje en spot de vele nijlpaarden, krokodillen en vogels. Ook leuk: rij via het park naar de kust bij Cape Vidal en ga snorkelen. Dit is dé plek waar in ca. december tot februari zeeschilpadden op het strand hun eieren leggen. Witte neushoorns spotten? Ga dan op safari met een ranger naar het Hluhluwe/Umfolozi park.

Kosi Bay Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Kosi Bay & Sodwana Bay

Nog net in Zuid-Afrika, onder de grens van Mozambique, liggen de kustplaatsen Kosi Bay & Sodwana Bay. In Kosi Bay liggen een aantal exclusieve lodges als bijzondere strandstop tijdens een intensieve rondreis. Een heerlijke plek om even op adem te komen! Ga snorkelen of duiken of geniet gewoon van deze bijzondere locatie. Voor de echte duikliefhebber is Sodwana Bay dé plek om heen te gaan. Verken hier het koraalrif met tropische vissen en de mooie zeeflora.

Swaziland local chief Rondreis Op Maat Specialist

Swaziland (eSwatini)

Swaziland ligt op uw route van Kwa Zulu Natal en het Krugerpark (of andersom). Deze prachtige plek is minstens één overnachting waard. Swaziland is een klein Koninkrijk met een hele andere cultuur dan in Zuid-Afrika. Bezoek één van de natuurreservaten en slaap in een traditionele Beehive, ga fietsen of paardrijden tussen de zebra’s. Of leer de typische gewoonten van de lokale bevolking kennen en breng een bezoek aan de local chief van een nabijgelegen village.

Prive Park Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Privé park (Game reserve)

Een ‘must’ tijdens een reis door Zuid-Afrika. De meest bekende parken grenzen aan de westkant van het Krugerpark, maar er zijn ook andere (malaria-vrije) locaties. Verblijf in een tented- of bush camp, luxe- of super-de-luxe lodge en ga met een ranger op zoek naar wild tijdens een safari-game-drive of bushwalk. Luister naar verhalen en bushgeluiden in de boma rondom het vuur. Dit wordt een onvergetelijke ervaring en misschien wel het hoogtepunt van uw reis.

Auto Krugerpark Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Het Krugerpark

Het Krugerpark, bijna 350 km lang en 60 km breed, is het grootste wildpark in Zuid-Afrika. Er is niets zo spannend als met je eigen (huur)auto op self-drive safari te gaan en een olifant, buffel, neushoorn, leeuw of luipaard te spotten. Rij van zonsopgang tot zonsondergang binnen de gates en slaap aan de rand van het park of in een rondavel in één van de restcamps. Ook leuk: rij van kamp naar kamp en sluit af met een nightdrive waar u op zoek gaat naar nachtdieren.

Panorama-route Blyde River canyon Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Panorama-route

De Panorama-route is een grote vallei en dé plek van magnifieke panorama’s. Rij langs de 30 km lange Blyde River Canyon en bezoek Bourke’s Luck, Potholes en God’s Window. Doorkruis dit groene gebied met mooie bergpassen, bananenplantages, mooie watervallen en leuke plaatsen. Zoals het vroegere gouddelversstadje Pilgrim’s Rest en Graskop dat als openluchtmuseum is opengesteld. Leuk ook: doe de Skytrail, ga white water raften of quad rijden.

Limpopo Venda Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Limpopo

De meest noordelijke provincie Limpopo is een heel authentiek deel van Zuid-Afrika met vier verschillende bevolkingsgroepen: de Venda’s, Tsonga’s, Tswana’s en de Noord-Sotho’s met allen een eigen taal, cultuur en tradities. Bezoek tijdens een Arts & Crafts tour verschillende kunstenaars of geniet van het groene natuurschoon rondom Tzaneen waar het vochtig en warm is en waar tropische citrusvruchten, avocado’s en bananen groeien.

Heritage tour Mapungubwe National ParkZuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Mapungubwe National Park

Dit mooie park ligt bij het drielandenpunt van Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika en heeft naast wildlife en vogels (er leven hier wel 400 vogelsoorten) een bijzonder mooi landschap vol met Baobabs, Acacia en Mopane bomen. Door verschillende archeologische vondsten is het Werelderfgoed geworden. Maak in de vroege ochtend een heritage tour met een gids die u vertelt over het vroegere Koninkrijk bovenop een berg midden in dit rotsachtige landschap.

Botswana Tuli-Block Olifanten Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Tuli Block

Net over de grens in Botswana, aan de Limpopo rivier, ligt Tuli Block. Dit is een prachtig gebied met ruige landschappen, roodkleurige rotsformaties en veel wildlife. Vanuit Limpopo in Zuid-Afrika kan Tuli Block in Botswana makkelijk bereikt worden. De huurauto kan bij de grenspost worden achtergelaten om daarna de rivier over te steken. Het laatste stuk gaat per transfer naar één van de lodges, waar de safari's plaatsvinden in de Private Game Reserves.

Madikwe Game Reserve Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Madikwe Game Reserve

Madikwe Game Reserve ligt ongeveer 4 uur rijden vanaf Johannesburg en is een malaria-vrij en kindvriendelijk park aan de grens met Botswana. Vanuit verschillende private game reserves kunt u met een ranger op safari. Doordat het niet dichtbij het Krugerpark ligt heeft Madikwe Game Reserve haar exclusieve karakter weten te behouden. Rij door de bossen, de open zandvlaktes en de graslanden en geniet van allerlei Afrikaanse dieren, waaronder de Big Five.

Pilanesberg National park Giraffen Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Pilanesberg Nationaal Park

Pilanesberg Nationaal Park is een malaria-vrij park dichtbij Johannesburg. Het is een prachtig groen gebied met door de hoogteverschillen veel uitzichtpunten. Het is heuvelachtig met dichte bossen, valleien en open graslanden. En er leven veel dieren. Hier kunt u met eigen (huur)auto op selfdrive safari op zoek naar de Big 5. Of ga met een ranger op game-drive en spot krokodillen en nijlpaarden in het meer. Deze kenners weten alles te vertellen over de diersoorten.

Johannesburg straatbeeld Zuid Afrika Rondreis Op Maat Specialist

Johannesburg of Pretoria

Als u voldoende tijd heeft, dan mag een bezoek aan het Apartheidsmuseum niet ontbreken. Combineer dit indrukwekkende bezoek met een fietstocht door Soweto - het grootste en meest bekende township van Zuid-Afrika - of een stadstour door het steeds leuker en hipper wordende centrum van de stad. Of bekijk het Voortrekkersmomument en de regeringsgebouwen in Pretoria, waar de Jacaranda, de subtropische boom, in oktober de hele stad paars kleurt.