X

Landeninformatie Thailand

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Landeninformatie Thailand

Thailand, het “Land van de Glimlach”, ligt in zuid-oost Azië tussen Maleisië, Birma, Laos en Cambodja. De typerende vorm van Thailand is vergelijkbaar met de kop van een olifant, een belangrijk symbool van het land. Thailand is een veelzijdige bestemming en heeft voor elke reiziger wel wat te bieden. Naast culturele hoogtepunten met koningssteden zoals Ayutthaya, meer dan 30.000 tempels met ontelbare boeddha’s, biedt Thailand overweldigende natuur met tropische regenwouden en prachtige tropische stranden en eilanden. De vriendelijke bevolking, kleurrijke bergstammen en het heerlijke Thaise eten maken een reis naar dit land onvergetelijk!

Algemene informatieDrijvende Markt Thailand Rondreis Op Maat Specialist

Grootte :            513.120 vierkante km
Hoofdstad:       Bangkok
Inwoners:         Ca. 69 miljoen
Godsdienst:     95% van de bevolking is boeddhistisch, 4% is moslim
Staatsvorm:     Parlementaire constitutionele monarchie
Tijdverschil:     Wintertijd +6 uur en zomertijd +5 uur


Bevolking

In Thailand wonen ongeveer 69 miljoen mensen. De hoofdstad Bangkok heeft meer dan 10 miljoen bewoners, terwijl het noorden veel minder druk bevolkt is. Ongeveer 90% van de bevolking is Thai. Daarnaast zijn er minderheidsgroepen zoals Chinezen, de moslims in de zuidelijke provincies en de bergstammen die in de noordelijke provincies leven. Hiervan zijn de Karen, Hmong, Akha en Lisu de bekendste. Thailand is niet voor niets het “land van de glimlach”; de Thai zijn zeer vriendelijk en gastvrij.


Taal

De officiële taal in Thailand is het Thais en hoewel het moeilijk is dit te verstaan wordt het zeer gewaardeerd als u een poging waagt een paar woorden te leren. In de toeristische plaatsen kunt u vaak terecht met Engels. Op borden in openbare ruimtes, zoals luchthavens, treinstations en toeristische locaties, wordt ook Engels gebruikt.


Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat en bijna het hele jaar schijnt de zon. Over het algemeen is de temperatuur rond de 30 graden en gedurende het hele jaar kunnen er korte tropische buien vallen. Dat gebeurt meestal vroeg in de ochtend en in de namiddag, waarna de zon weer opkomt en de natuur weer fris oogt. In de nationale parken Khao Sok en Khao Yai komen dagenlange regenbuien voor, er is daar niet voor niets tropisch regenwoud.

Het jaar is te verdelen in drie seizoenen. Van november tot en met februari is het koele en droge seizoen. In dit seizoen is de temperatuur aangenaam, schijnt de zon volop en regent het weinig. Tussen maart en juni is het warme seizoen en kunnen de temperaturen oplopen tot 35 graden. In deze periode valt er weinig neerslag. Van juni tot en met oktober is het regenseizoen, met hevige korte buien.


Beste reisperiode

Thailand is het hele jaar geschikt om doorheen te reizen. De periode november tot en met februari is het populairst vanwege de aangename temperaturen en er vallen dan minder tropische buien. April en mei kunnen vooral op de stranden erg warm zijn. In de periode juni tot en met oktober is het regentijd, maar is het overal veel rustiger.


Flora & Fauna

Thailand is een zeer aantrekkelijke bestemming voor natuurliefhebbers. U vindt er moessonbossen en regenwouden in het zuiden en uitgestrekte groene rijstvelden en bosrijke berglandschappen in het noorden. De orchidee is niet voor niets de nationale bloem van het land; er zijn ongeveer 27.000 soorten van deze kleurrijke bloem in Thailand.

Er zijn verschillende nationale parken, waarvan Khao Yai National Park de oudste is. Er is een grote verscheidenheid aan exotische dieren, waaronder de olifant, tijger, luipaard otters, civet kat en vele apensoorten. Ze leven grotendeels in de nationale parken. Door de unieke ligging kent Thailand bijna 1000 vogelsoorten; van steltlopers langs de kust, ijsvogels in de jungle tot roofvogels in de bergen. Vooral Khao Sok National Park is populair bij vogelaars vanwege de neushoornsvogels die daar leven.

Thailand biedt prachtige tropische eilanden, met hagelwitte stranden, koraalriffen en een rijke onderwaterwereld.


Praktische informatie

Paspoort en visa

U bent zelf verantwoordelijk voor het reizen met de juiste reispapieren, alsmede het treffen van persoonlijke gezondheidsmaatregelen. Bezoekers van Thailand hebben een geldig paspoort nodig. LET OP: Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Thailand. U ontvangt een visum met een geldigheidsduur van 30 dagen bij op de luchthaven. Bij een verblijf van langer dan 30 dagen dient u een visum aan te vragen bij de Thaise ambassade in Den Haag. Wij raden aan om een kopie van uw paspoort en twee pasfoto’s mee te nemen en deze op een andere plaats dan in uw handbagage op te bergen. Mocht u uw paspoort kwijtraken, dan is dit een hulpmiddel om snel een ander reisdocument te verkrijgen.

Indien u uw reis combineert met een bezoek aan Laos en/of Cambodja heeft u een visum nodig voor deze landen. In ons contact met u over deze ‘meer landen’ reizen informeren wij u graag over de visumvoorwaarden van Laos en/of Cambodja.

Reizen met kinderen

Kinderen dienen met een eigen paspoort te reizen.

Vaccinaties

Voor persoonlijk advies en medicatie verwijzen wij u naar de GGD of Travelclinic.  Voor alle reizen naar Thailand wordt Hepatitis A en DTP vaccinatie aanbevolen. Voor eventuele andere vaccinaties is het is raadzaam met de GGD of Travelclinic te overleggen voor een persoonlijk advies op basis van uw route, uw eerdere inentingen en uw gezondheid.  In Thailand komt in sommige gebieden malaria voor en muggen kunnen ook Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya of Zika overbrengen. Het is raadzaam om u goed te beschermen tegen muggen met DEET en muskietennetten.