X

FAQ / Veelgestelde vragen Thailand

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Wat is de beste reistijd?

Thailand is het hele jaar geschikt om doorheen te reizen. De periode november tot en met februari is het populairst vanwege de aangename temperaturen en er vallen dan minder tropische buien. April en mei kunnen vooral op de stranden erg warm zijn. In de periode juni tot en met oktober is het regentijd, maar is het overal veel rustiger.

Is er tijdsverschil met Nederland?

In Thailand is het hele jaar GMT+ 7. Dat betekent dat het tijdens onze wintertijd 6 uur later is dan in Nederland en tijdens onze zomertijd is het 5 uur later. Door het tijdsverschil kun je hierdoor last hebben van een Jet-lag.


Heb ik een visum nodig?

Bezoekers van Thailand hebben een geldig paspoort nodig. LET OP: Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Thailand. Bij aankomst in Thailand ontvangt u een visum met een geldigheidsduur van 30 dagen. Bij een verblijf van langer dan 30 dagen dient u een visum aan te vragen bij de Thaise ambassade in Den Haag.

Indien u uw reis combineert met een bezoek aan Laos en/of Cambodja heeft u een visum nodig voor deze landen. In ons contact met u over deze ‘meer landen’ reizen informeren wij u graag over de visumvoorwaarden van Laos en/of Cambodja.


Heb ik inentingen en/of antimalariapillen nodig?

Voor advies met betrekking tot vaccinaties en andere gezondheidsmaatregelen verwijzen we naar de officiële instanties zoals de GGD of Travelclinic. Ongeacht uw verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Thailand aangeraden:

  • Tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Tegen Hepatitus A (besmettelijke geelzucht)

In sommige delen van Thailand komt malaria voor en wordt malariapreventie geadviseerd en kunnen muggen Dengue (knokkelkoorts), Chikunguya en Zika overbrengen. We raden u aan goede antimuggenmaatregelen te nemen, zoals gebruik van muskietennetten, muggenolie e.d.

Voor de laatste actuele informatie betreffende vaccinaties verwijzen wij u naar de GGD of Travelclinic.


Kan ik veilig rondreizen?

Thailand is een aangename reisbestemming en over het algemeen veilig land en prettig om zelfstandig doorheen te reizen. Criminaliteit kan voorkomen, maar wees op een goede manier alert. Zoals ook in andere vakantielanden dien je in Thailand op je spullen te letten. Loop bijvoorbeeld in de grotere steden niet opzichtig met camera’s, sieraden, telefoon of geld en wees alert op zakkenrollers. Pas bij het bezoeken van een (drijvende) markt goed op uw spullen. Neem niet te veel waardevolle spullen mee maar gebruik de kluisjes in de accommodaties. Het is handig altijd wat kleingeld mee te nemen, zodat u kunt betalen zonder uw portemonnee te voorschijn te halen.


Hoe is het niveau van de accommodaties?

Thailand biedt accommodatie in alle prijsklassen. Zo zijn er simpele, maar leuke hotels, goede middenklasse hotels, internationale hotelketens en luxe resorts. De prijzen variëren door het hele land en dit biedt veel mogelijkheden.


Wat is het prijsniveau in Thailand?

Thailand is een goedkope vakantiebestemming. Voor weinig geld kunt u genieten van leuke accommodaties en het heerlijke culinaire aanbod. Uiteraard is de prijs van een maaltijd afhankelijk van de plek waar je eet. Er zijn luxe restaurants, maar ook er zijn ook voordeliger opties om te eten zoals bij eenvoudige eettentjes. De Thaise munteenheid is de bath (THB). Het geven van fooien is zeer gebruikelijk.


Welke kleding neem ik mee?

De kleding die u meeneemt is afhankelijk van uw reisperiode en de gebieden die u bezoekt, maar in het algemeen is het raadzaam om te kiezen voor verschillende “laagjes”. Voor frisse ochtenden/avonden en in de bergen zijn een trui of jas heel comfortabel. Zorg voor een pet of hoed als bescherming tegen de zon en vergeet niet goede zonnebrand mee te nemen. Een shirt met lange mouwen en een broek met lange broekspijpen en sokken (en muggenspray) helpen als bescherming tegen muggen. Goede wandelschoenen en waterdichte kleding zijn belangrijk tijdens een wandeling in de bergen en ook een paraplu kan goed van pas komen. Bij een tempelbezoek dienen schouders, bovenarmen en knieën bedekt te zijn en wanneer u een tempel betreedt moeten uw schoenen uit.


Zijn er goede gezondheidsvoorzieningen?

In Bangkok zijn zeer goede privé ziekenhuizen en apotheken te vinden. In de rest van het land is dat moeilijker, maar over het algemeen is de medische zorg in Thailand van een goed niveau. Wanneer u geneesmiddelen gebruikt is het aan te raden daar zelf voldoende van mee te nemen en neem voor de zekerheid een kopie van het recept mee.

We adviseren een goede reisverzekering af te sluiten.


Kan ik in Thailand uit de kraan drinken?

In Thailand kunt u geen water uit de kraan drinken. Drink alleen water uit flessen en controleer of de dop van de fles eerder is geopend. Was regelmatig uw handen. Het is absoluut af te raden om drankjes te bestellen met ijsblokjes en ook consumptie van rauwe vis, schaal- en schelpdieren, rauwe groenten, ijsblokjes en ongekookte melk is niet aan te bevelen.