X

Waanzinnige reis door Kenia!

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Waanzinnige reis door Kenia!

Rondreis Kenia – familie Zandbergen
oktober 2022

Eind vorig jaar hebben we voor het eerst gebruik gemaakt van de service van RR (combinatiereis Zuid-Afrika en Namibië). Dit was top! Dus waarom niet nog een keer voor onze volgende reis? Dat werd Kenia, dit keer met onze (schoon)ouders. Als je gek bent op wildlife dan is Kenia zeker een plek waar je genoeg zult tegenkomen. Wij startte onze reis met een overnachting in Nairobi waar we de volgende dag onze chauffeur Lawince ontmoette. Hij is 9 dagen lang onze chauffeur geweest, waar we heel tevreden mee waren, een gezellige gozer die ons veel heeft bijgebracht. Het is ook niet te doen om zelf in Kenia te gaan rijden, ook niet in de wildlife parken. En de chauffeur wist daarnaast goed waar we je het beste moest zijn voor de unieke dieren.

We begonnen ons avontuur in Aberdare National Park (hier speelt de liefdes scene zich af van de Leeuwen Koning met Nala en Simba), in the Ark Lodge. Erg gaaf om hier een nachtje te verblijven en zo de eerste olifanten en buffels te spotten. Een gave unieke plek midden in de natuur. Een nachtje hier is voldoende en zeker de moeite waard. Daarna vertrokken we naar Samburu National Park, hier kwamen we aan bij de Ashnil Samburu Lodge. Super mooie plek waar we twee nachtjes zijn gebleven, we hadden hier langer willen blijven.. heerlijk. Samburu is niet een heel groot park maar zeker de moeite waard. Er is genoeg wildlife te spotten (krokodillen, nijlpaard, leeuwen, olifanten) en ook wat unieke dieren die je niet in andere parken van Kenia tegenkomt, de “Samburu Special 5”, waaronder een typische zebra en giraf die er dus echt anders uitzien dan in bijvoorbeeld de Masai Mara. Leuk om te ontdekken.
Na Samburu reden we door naar Naivasha, onder andere om wat rozenfarms te bezoeken (Tjerk komt hier regelmatig voor zijn werk) maar ook voor een boottocht wat super gaaf is om de vele nijlpaarden te ontmoeten, best dichtbij ook… Ook de Sopa lodge hier was super gaaf. Een lodge met veel uitrustingen en een achtertuin waar je wandelt tussen de zebra’s en giraffen.

En toen toch wel het hoogtepunt, let’s go to de Masai Mara! Dit is toch wel echt de Lion King set!
Drie nachten verbleven we in de Ashnil Mara camp, aan het water, waar je 24/7 lang de nijlpaarden familie kon beschouwen en horen. ’s Morgensvroeg op tijd op pad om te zien hoe een leeuwenpaar een pasgevangen buffel hadden als ontbijt, wat daarna werd overgenomen door hyena’s, en daarna de gieren, tot je alleen nog maar botten zag liggen. Zo huppelde het nog rond, enkele uren later was het alleen nog maar bot. De kringloop van het leven. Onze chauffeur Lawince vond het daarna tijd om zelf een ontbijtje te nuttigen. Picknicken midden in de Masai Mara, waar de leeuwen achter elk bosje of boom kunnen zitten, beetje eng maar erg gaaf, en de leeuwen hadden toch al gegeten?

Drie dagen lang in de ochtend en middag op safari, het verveeld geen enkele seconde. En wat hadden we ontzettend veel geluk met alles wat we hebben gezien, vele leeuwen en welpjes, en als hoogtepunt persoonlijk de cheetah én zelf een luipaard met pasgeboren welpje in de bek. Hallelujah!

De safari met Lawince zat erop, tijd voor ontspanning, we zijn onze reis geëindigd in Mombassa, vanuit Naoribi een korte vlucht om vervolgens drie dagen heerlijk te ontspannen bij het zwembad. Hier zijn we ook nog mee gegaan op een boot om te snorkelen. De wereld onder water is ook erg mooi!

Kenia is prachtig en zeker aan te raden, hou wel rekening dat je dus veel in de auto zit. Zowel om van plek naar plek te reizen maar ook tijdens de safari zelf. Dat kan pittig zijn maar brengt je wel naar de mooiste unieke momenten. Wij genieten heerlijk na! Opnieuw bedankt team RR!