X

Uitgestelde 45-jarige huwelijksreis – familie van den Berg

  • Ons advies gewenst?
  • Contact >
  • Samen uw rondreis ontwerpen

Uitgestelde 45-jarige huwelijksreis – familie van den Berg

Reisverslag van familie van den Berg in Zuid Afrika.

Onze 45 jarige huwelijksreis werd door Corona tot 2 maal toe verzet, maar uiteindelijk konden we toch de grote reis maken. Al eerder waren met Rondreisopmaat.nl naar Zuid Afrika geweest, en dat was ons zo goed bevallen dat we deze keer zeker weer de reis via hen wilden maken. Het is een onvergetelijke reis van 30 dagen geworden, en wat hebben we hiervan genoten.

Wij zijn begonnen in Johannesburg, met een bezoek aan Soweto en het Apartheidsmuseum. En omdat we 7 jaar geleden het Krugerpark hadden aangedaan, hadden we besloten om deze hoek over te slaan en naar beneden te reizen richting het Golden Gate National Park. Wat een geweldig mooi park is dit, en ook de slaapplaats was zeer uniek.

Vervolgens hebben we via Central Drakensberg, het Drakensberg gebergte en de Wild Coast een prachtige route gereden om een paar dagen in het Sibuya Game Reserve te verblijven. Wat een prachtige ervaring is dit geweest. Olifanten, neushoorns, leeuwen, jakhalzen, giraffen, apen en diverse antilopen en bokjes hebben we daar gezien, prachtig, ook de manier van de game drive’s, eerst met de boot vervolgens met de jeep en met de boot weer terug naar het kamp.

Via Port Alfred met z’n prachtige stranden naar Kenton on Sea om daar een het Addo Elephant Park te bezoeken. Wederom een geweldige ervaring.
Op naar Tsitsikamma. Wat een leuke accommodatie hadden we daar, een leuk klein dorpje met een paar unieke restaurantjes. Vandaaruit zijn we naar de hangende bruggen over de Storms River geweest, en hebben we ons ook nog aan ziplining gewaagd. Super leuke ervaring.

In Plettenberg, gelegen aan wederom een prachtig strand, hebben we een paar heerlijke overnachtingen gehad. Hiervandaan zijn we naar Oudtshoorn gereden en hebben we een struisvogelen meerkat safari gedaan. Ook zijn we via de Swartberg Pass naar het schilderachtige plaatsje Prince Albert geweest. 22 kilometer lang alleen maar Ohh en Aahh,s. Wat een rotsen en diepte’s. Fenomenaal.

Vanuit Oudtshoorn hebben we de Route 62 opgepakt naar Montagu. Ook dit is een erg leuk stadje, met prachtige pittoreske straatjes en veel Kaap Victoriaanse huizen en monumenten. Ook onze slaapplaats in de Momosa Lodge was in zo’n Victoriaans pand. Erg leuk.

We hebben de vakantie afgesloten met een verblijf van 5 nachten in De Tafelberg Guesthouse. Hier waren we 7 jaar geleden ook al geweest, en wilden daar pertinent weer terug komen. Een goede beslissing, want wederom hebben we het hier ontzettend naar onze zin gehad. Wat een vriendelijke mensen en geweldige verzorging. We hebben nog een E-bike tour gemaakt naar de Kaap en uiteraard zijn we naar een aantal prachtige stranden en het WaterFront geweest.

Al met al een geweldige vakantie die Marjan samen met Lisenka voor ons in elkaar heeft gezet. Onze hartelijke dank daarvoor en mochten we weer een grote reis gaan maken, dan zullen we dat zeker weer met jullie doen.

Frans en Bea van den Berg